Uitslagen UEFA Cup (10/03/05)

SubheaderDe achtste finales van de UEFA Cup zijn aan bod. Nederlands laatste deelnemer AZ speelde in Oekraine tegen Sjachtar Donetsk een prima duel.

De eerste wedstrijd speelde zich af op een bar veld onder koude condities. De thuisclub greep het iniatief, maar werd niet direct gevaarlijk. De eerste corner van AZ werd echter direct benut. Robin Nelisse maakte 0-1. Even later werd een strafschop van Sjachtar gepakt door keeper Henk Timmer. De gelijkmaker viel even voor het rustsignaal echter alsnog. Matuzalem schoot binnen.

Vijf minuten na rust sloeg AZ de thuisploeg lam. Nu was het Joris Mathijsen die een voorzet van Tarik Sektioui inkopte. Met de 1-2 tussenstand zag het er al niet best uit voor Sjachtar. Sektioui trof de paal. Ook een slotoffensief bracht Sjachtar geen heil. In blessuretijd zorgde Kenneth Perez voor slagroom op de taart door een penalty te verzilveren. Met de 1-3 op zak moeten er rare dingen gebeuren wil AZ niet de kwartfinales in het UEFA Cup toernooi bereiken. Het verloor nog nooit een Europees duel in eigen huis.