Henk Vos naar Beerschot

Wouter Kursten (Magneet)
Henk Vos zal tot het einde van het seizoen uitkomen voor het Belgische Germinal Beerschot. Hij stapte recentelijk op bij Top Oss.

De 36-jarige speler kwam eerder uit voor Germinal Ekeren, Standard Luik, PSV, Metz, Sochaux, Feyenoord, FC Den Bosch en NAC Breda. In totaal speelde hij tot nu toe 468 wedstrijden en wist 136 keer het net te vinden.

Bij Top Oss zou de speler begin dit seizoen een frisse start maken, lekker in de spits waar hij het liefste staat. Ook zou hij bij de technische staf betrokken worden door onder andere de jeugd aan te gaan sturen. Maar hij kwam al snel bedrogen uit, nadat Marinus Dijkhuizen terugkwam van een blessure begon Vos te zwerven over het veld. Soms linksbuiten, dan weer rechtsbuiten, achter de spits en uiteindelijk belandde hij op de bank. Vos vond het het niet waard om iedere dag 220 kilometer te rijden voor een plekje op de bank en besloot daarom bij Top te stoppen en op zoek te gaan naar een andere club.

In de tussentijd hoopte hij mee te kunnen trainen bij RBC Roosendaal maar daar besloot men dat hij niet mee mocht trainen met de selectie omdat ze dachten dat hij niet met het niveau mee zou kunnen. Ook een stageplaats voor zijn trainerscursus kon hij daar niet geregeld krijgen.