N-Gage gaat stug door

De N-Gage gaat gewoon door. Nokia is namelijk nog niet van plan om haar handheld-GSM op te geven.

Allereerst is er nieuws van Nokia over het aantal verkochte N-Gage exemplaren. De teller staat intussen op 1,5 miljoen, en dat is toch best aardig voor een apparaat dat door iedereen op voorhand al uitgekotst werd. Nokia heeft naast dit goede nieuws bekend gemaakt dat er volgende maand een nieuwe look voor de Nokia N-Gage QD komt.

Om de N-Gage in de toekomst ook te ondersteunen komt er een nieuwe game aan; Independence, een strategiespel van Nokia en Redlynx, speelt zich af in de 17e eeuw, in de tijd dat Europese landen het Caribisch gebied aan het koloniseren waren. Er zal naast een single- ook een multiplayer mode zijn. In de multiplayer mode kan met tot 4 spelers via bluetooth gamen. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend.

Independence is niet de enige nieuwe game die in de planning staat, ook Mile High Pinball komt eraan. Deze flippergame moet zich onderscheiden door heel veel extra's en power-ups. Bovendien is Mile High Pinball een flippergame waarbij je via N-Gage Arena scores kan bijhouden.