FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 januari 2005

Corus Tournament (28/01/2005)

Na elf rondes in het Corus Chess Tournament kan er al een winnaar worden vermoed door sommigen.

Die winnaar zal dan waarschijnlijk Peter Leko zijn. Hij was vandaag de enige die zich aan de remisedrang onttrok, en met wit won. De Cubaan Bruzon was zijn slachtoffer. Leko staat nu een heel punt los van de tegenstand. Michael Adams, Viswanathan Anand en Veselin Topalov zijn die tegenstand. Adams speelde remise tegen Loek van Wely, die nu op 5 uit 11 staat. Anand deed hetzelfde tegen Judith Polgar, en Topalov deelde de punten samen met de hekkensluiter Ivan Sokolov.

Maar over is het allerminst. Deze vier spelers zullen morgen, als ze allemaal in een rechtstreeks duel met één van de andere drie zitten, uitmaken wie de prijzen wint. Bij winst van Peter Leko op Veselin Topalov is de eerstgenoemde bijna zeker van de winst, maar bij verlies kan het nog alle kanten op. Dan kunnen ook Michael Adams en Viswanathan Anand nog dichtbij komen, al zal dat waarschijnlijk slechts voor één van de twee zijn weggelegd; remise is niet gunstig voor ze.

In Groep B was het totaal omgekeerd. Daar werd bij slechts één partij een puntendeling overeengekomen. Die remise was niet voor Daniel Stellwagen. De Nederlander verloor, en is nu kansloos om Groep B te winnen. De strijd om de winst in Groep B zal gaan tussen Sergey Karjakin, die op 8 ½ punt staat, en Shakhriyar Mamedyarov, die één punt achter hem staat. Laatstgenoemde verloor vandaag, en heeft derhalve achterstand opgelopen. De rest is bijna of helemaal kansloos.

Beslist is het nog niet. Maar het is wel zo dat Mamedyarov morgen een beter resultaat dan Karjakin moet halen, wil hij zondag nog kans hebben. De tegenstanders zijn wel in het voordeel van Mamedyarov. Hij moet nog tegen de nummer twaalf en de nummer vier, terwijl Karjakin nog tegen de beide nummers zes moet. De Nederlanders kunnen het toernooi indirect beslissen. De nummer vier is namelijk Jan Smeets, en Daniel Stellwagen staat op zes. Beide spelen zondag tegen de titelkanshebbers.

In Groep C was het hetzelfde verhaal als in Groep B, ook hier maar één remise. Deze viel bij Erwin L’Ami bij te schrijven. Hij staat nu op 8 ½ punt uit 11 wedstrijden. L’Ami heeft al 2 Grootmeesternormen, en de derde is op dit toernooi 10 uit 13 halen. Dan mag hij de titel Grootmeester aannemen. Hij deelt de koppositie met nog twee anderen. Vladimir Georgiev en Alexey Korotylev wonnen beide vandaag, en delen derhalve de koppositie.

Ook hier is het erg spannend. Drie spelers die de koppositie delen, en dan staan er ook nog twee spelers binnen één punt. Er zijn dus nog vijf kanshebbers voor de titel. Het kan nog alle kanten opgaan. L’Ami zal gemotiveerd zijn omdat hij een Grootmeester kan worden, maar de anderen zullen ook gemotiveerd zijn. L’Ami krijgt het in elk geval nog moeilijk. Hij mag nog tegen Georgiev en tegen Evgeny Alekseev, die vierde staat met acht punten.

De stand in groep A:
1.P. Leko met 7½ punt.
2.V. Topalov, M. Adams, V. Anand met 6½ punt.
5.A. Grischuk, V. Kramnik met 6 punten
7.L. Bruzon, J. Polgar met 5½ punt.
9.N. Short, P. Svidler, R. Ponomariov, L. van Wely met 5 punten.
13.A. Morozevich met 4 punten.
14.I. Sokolov met 3 punten.

K-1 World Grand Prix in Seoul officiëel bevestigd

K-1 Liefhebbers die de herhalingen van de K-1 World Grand Prix Finale 2004 op Eurosport inmiddels beu zijn, kunnen hun hart ophalen. De K-1 organisatie heeft afgelopen week de K-1 World Grand Prix van Zuid-Korea bevestigd.

Op 19 maart zullen in Seoul acht vechters de ring betreden om te strijden voor een ticket dat recht geeft op een plek in de zogenaamde Final Eliminations in september. Tot dusverre zijn de namen van zes mogelijke vechters vrijgegeven. Tevens zijn er twee vechters ingedeeld voor zogenaamde ‘superfights’. Deze superfights staan los van het toernooi en worden gehouden om de avondprogrammering te vullen.

De nog maar 22-jarige en maar 78 kilo wegende Thaise sensatie Kaoklai Kaennorsing verdedigt dit jaar zijn titel. Sumo-legende Akebono, die zijn laatste vijf K-1 partijen allemaal verloren heeft, is ook van de partij. Verder zijn de onbekende Chinees Zhang Qing Jun, de Japanner Hiraku Hori en de Koreanen Lee Myeon Ju en Hong-Mam Choi gecontracteerd.

In de superfights komen landgenoot Peter Aerts, herstellende van een ernstige kuitblessure, en Ray Sefo voor Nieuw-Zeeland uit. De ontbrekende twee deelnemers van het toernooi, aanvullende vechters voor de superfights en de definitieve indeling zullen in aanloop van het toernooi nog bekend gemaakt worden.

Radio 538 wil ID&T aanklagen

Radio 538 vindt het nieuwe format dat ID&T Radio gaat gebruiken niet conform de eisen die aan het etherfrequentie-pakket hangen dat ID&T heeft. 538 wil dan ook dat ID&T binnen vijf werkdagen de programmering weer aanpast. Anders zal het bedrijf dit via de rechter afdwingen.

ID&T kondigde onlangs aan het format voor haar radiozender drastisch te veranderen. Onder de nieuwe naam Slam!FM zal de zender meer hits draaien om beter 'toegankelijk' te zijn. De voorwaarden voor het verkrijgen van een frequentiepakket waren echter grofweg dat het station dancemuziek moest uitzenden.

ID&T heeft al laten weten niet op de eisen van 538 in te gaan. "We draaien 75 procent dance en de overige 25 procent is urban. Daarmee blijven we binnen het format," stelde Michel de Winter van ID&T vandaag.

Xbox maakt eindelijk winst

Voor het eerst sinds de introductie van de Xbox maakt Microsoft winst met hun console en spellen. Was het verlies in dezelfde periode vorig jaar nog $397 miljoen dollar, is het nu $84 miljoen winst. De winst komt vooral door de goede verkopen van Halo 2 en het succes voor Xbox Live.

Of Microsoft deze winst kan vasthouden is twijfelachtig, omdat er geen blockbuster zoals Halo 2 zit aan te komen en Microsoft is hard bezig met de ontwikkeling voor de Xbox 2.

Website RPG Daemonica vernieuwd

De RPG Daemonica blijkt al een tijdje in ontwikkeling te zijn, maar daar was nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven. Nu is de website grondig vernieuwd en mag de hele wereld weten dat het eerste spel van RA Images nog dit kwartaal in de winkels zal liggen (mits ze een uitgever vinden).

Het spel moet een combinatie tussen adventure en RPG worden met een zeer uitgebreide verhaallijn, veel dialogen, puzzels en geloofwaardige personages, maar daarnaast ook quests en gevechten. Nicolas Farepoynt is een zogenaamde "Investigator" en moet de moord op een jong meisje oplossen. Hij kan met de doden praten en zal langzaam maar zeker het geheim van het stadje Cavorn moeten ontrafelen.

Op de website is een trailer van het spel te vinden. Alvast een voorproefje in de vorm van een twaalftal screenshots:[Update] WoW Open Beta inschrijvingen gesloten

Voor de mensen die World of WarCraft nog in de Open Beta willen testen is het account creation voor de Open Beta geopend.

Accounts kunnen hier gemaakt worden en de volgende key is nodig om een account aan te maken:

EUROPE-BETA-BLIZRD-DARK-PORTAL

Let op!
De landen staan of in het Frans of in Duits, dus voor Nederland:
Pays-Bas of Niederlande

[UPDATE 21:30]
De inschrijvingen voor de Open Beta zijn gesloten, omdat het maximum aantal accounts bereikt is. De tweede fase van de beta zal binnenkort van start gaan en zal worden gemeld op de World of WarCraft pagina.

Meerokende kinderen hebben meer kans op longkanker

Icoon Medisch nieuwsKinderen die elke dag aan tabaksrook worden blootgesteld hebben ruim 3,5 keer meer kans longkanker te ontwikkelen dan meerokende volwassenen. Dat blijkt uit een Europees onderzoek dat vandaag in het British Medical Journal is gepubliceerd.

Het onderzoek is uitgevoerd in tien Europese landen. De observatie is niet geheel nieuw, maar het is voor het eerst dat het verband duidelijk wordt aangetoond. Voor Nederland waren het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij het onderzoek betrokken.

-
Met dank aan 112, pberends en Mike-E voor de submit van dit bericht!

Uddeholm Swedish Rally gaat ongewijzigd door.

Normaal gesproken is de rally van Zweden een sneeuw en ijs rally. Dit jaar zorgde de warme winter er echter voor dat de organisatoren twijfelden of er wel genoeg sneeuw en ijs op de proeven zou liggen.

Vandaag werd echter duidelijk dat de voorspellingen en het weer van de afgelopen paar dagen goed genoeg waren om deze zorgen weg te nemen. De zware sneeuwbuien van de laatste paar dagen en de daling in temperatuur moeten er voor zorgen dat 11-13 februari de rally normaal door zal gaan.

Het belangrijkste probleem dat zou zijn opgetreden bij een gebrek aan sneeuw en ijs was dat de auto’s geprepareerd zijn voor een sneeuw en ijs rally. Dit houdt in dat de wagens op banden met spikes rijden. Als het te warm zou zijn geweest dan zou dit betekenen dat er op bepaalde gedeeltes van de proeven over gravel moest worden gereden. Het probleem is alleen dat wanneer er met spike banden op gravel worden gereden de spikes uit de band komen. Dit zorgt ervoor dat wanneer de auto weer op een sneeuw of ijs gedeelte van de proef komt deze geen grip meer heeft.

De vooruitzichten voor volgende week geven een daling van de temperatuur aan naar -5C tot -10C. Rally manager Klarin Bertill: “Ook al valt er geen sneeuw meer dan zorgt de temperatuurdaling er wel voor dat het water op de wegen voldoende wordt bevroren om de rally door te laten gaan”.

Kamer buigt zich over nieuw kiesstelsel

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderDe Tweede Kamer mag zich de komende maanden gaan buigen over het nieuwe kiesstelsel. Minister Thom De Graaf (D66, Bestuurlijke Vernieuwing) heeft vanmiddag een wetsvoorstel daarover naar de Tweede Kamer gestuurd. In het nieuwe stelsel, dat het kabinet voor de parlementsverkiezingen van 2007 ingevoerd wil hebben, krijgt de kiezer een dubbele stem.

Stelsel
Eén stem moet worden uitgebracht op een landelijke lijst. Aan de hand van deze stemmen wordt de zetelverdeling in de Tweede Kamer bepaald. De andere stem is op een kandidaat uit het eigen district. Van de 150 kamerzetels wordt de helft ingevuld door de regionaal gekozenen, de kandidaten van de landelijke lijst vullen de rest op. Overigens mag een kandidaat zowel op één regionale als de landelijke lijst staan.

De regering hoopt met het nieuwe stelsel de band tussen burger en politiek te versterken. Volgens het belangrijkste adviesorgaan van de regering, de Raad van State, is wijziging van het kiesstelsel echter niet voldoende. Hij had onder meer graag gezien dat het eenvoudiger zou worden met voorkeursstemmen te worden verkozen. Het kabinet heeft de kritiek van de Raad naast zich neergelegd en het wetsvoorstel ongewijzigd naar de Kamer gestuurd.

Duur
De invoering van een nieuwe kiesstelsel is niet goedkoop. Volgens de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel gaat de invoering zo'n dertien miljoen euro kosten. Zeven miljoen hiervan is bedoeld voor een grote voorlichtingscampagne voor het publiek.

-
De regering heeft een dossier samengesteld over het nieuwe kiesstelsel. Daar vind je ook alle officiële stukken.

Pornoster verspreidt 'kreun-tones'

Icoon Media nieuws Jenna Jameson, pornoster van beroep, komt met iets nieuws: kreun-tones. Sinds kort kunnen Latijns-Amerikaanse mobiele bellers gebruikmaken van verschillende seks- en kreungeluidjes met de stem van de ster in het Spaans en Engels.

Het idee is volgens Dennis Adamo, hoofd van Wicked Wireless, logisch. “Rocksterren maken muziek tonen, pornosterren maken kreun-tones. Het leek ons interessant om dit nieuwe principe te introduceren voor de mobiele gebruikers.”

Sommige mensen waren geschokt door deze ontwikkeling, anderen wilden juist meer. “Als zij mijn naam zegt in het geluidje, dan koop ik het,” was het commentaar van een potentiele klant, Julian McCullough. Amerikanen zullen echter nog even moeten wachten op het product. Nog geen enkele netwerkprovider heeft interesse getoond in de nieuwe dienstverlening.


Jenna Jameson


Met dank aan twiFight en harlingen voor de foto's

Veldrijder Pospisil zegt af voor WK

De Tsjechische veldrijder Jiri Pospisil, de nummer vijf van het WK van 2001, zal het wereldkampioenschap veldrijden dit jaar laten schieten. Een virale infectie houdt de veldrijder aan de kant.

Dit liet de renner vandaag aan het Tsjechische persbureau CTK weten. Het wereldkampioenschap wordt aankomende zondag gereden in het Duitse Sankt Wendel. Pikant detail is dat Pospisol in 2003 tijdens een cross in Sankt Wendel tweede werd, achter Sven Nijs. En laat dat nu net de topfavoriet voor zondag zijn.

De 32-jarige Tsjech gold echter niet als één van de favorieten voor de regenboogtrui. Pospisol boekte immers dit seizoen internationaal gezien nog maar zelden een aansprekend resultaat. Dit komt voornamelijk doordat hij zich niet wekelijks met de top van het veldrijden meet. Zo verschijnt hij vaak in Tsjechische crosses, waar de echte toppers verstek laten gaan. In eigen land behoort hij dan ook de top.

Risi en Betschart aan de leiding in Berlijn

Het Zwitserse koppel Bruno Risi/Kurt Betschart gaat aan de leiding in de zesdaagse van Berlijn. Het duo was gisteravond tijdens de eerste nacht iets sterker dan de concurrentie. De winnaars van vorig jaar, het Duitse duo Robert Bartko/Guido Fulst, en de Nederlanders Danny Stam/Robert Slippens staan respectievelijk tweede en derde.

De eerste nacht in de goed gevulde S-Bahn in Berlijn werd gedomineerd door de topfavorieten. Tijdens de twee koppelkoersen die op het programma stonden, staken de drie duo’s er met kop en schouders bovenuit. Een ronde voorsprong op de andere deelnemers tijdens de afsluitende koppelkoers en de nodige spurtpunten bij de overige onderdelen leverden de favorieten genoeg voorsprong op om zich gezamenlijk aan de kop van het klassement te nestelen. De Zwitsers gaan aan de leiding omdat zij tijdens de gehele avond de meeste punten bij elkaar sprintten.

In de eerste koppelkoers van de avond, die circa dertig minuten in beslag nam, trokken Risi en Betschart hun goede vorm van de afgelopen weken door. De winnaars van de Zesdaagse van Stuttgart, die afgelopen weekend werd gehouden, sprintten naar acht punten. In hun kielzog flikten de Duitsers Bartko en Fulst hetzelfde. Stam en Slippens stelden in de eerste koers van de avond ietwat teleur met maar één punt. Gelukkig voor de Nederlanders bleef het daarbij en werden ze niet op een ronde gezet.

Tijdens de tweede koppelkoers, die drie kwartier duurde, waren de Nederlanders echter weer helemaal bij de les. Ze pakten maarliefst negen punten en sloten de koers af als tweede. Dat kwam voornamelijk omdat Bartko en Fulst voor eigen publiek niet te stoppen waren. De publiekslievelingen sloten de koers af met een totaal van vijftien punten en werden soeverein eerste. Ook de Zwitsers Risi en Betschart legden het af tegen de superieure Duitsers, met vier punten werden ze desondanks nog derde. Naast deze vele punten behaalde de koppels ook nog één of meerder rondes op de concurrentie.

In Zesdaagsen is het belangrijk om in de koppelkoersen de concurrentie op één of meerdere ronden te zetten, omdat in het algemeen klassement eerst wordt gekeken naar het aantal rondes en daarna pas naar het aantal punten. Alleen in de koppelkoersen kunnen de duo’s elkaar op een ronde zetten. In de overige onderdelen van een zesdaagse kunnen alleen punten bijeen worden gesprint.

Tussenstand na de eerste dag:
1. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 58 pnt.
2. Robert Bartko/Guido Fulst (Dui) 56 pnt.
3. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 52 pnt.

Op 1 ronde

4. Andreas Kappes/Andreas Beikirch (Dui) 39 pnt.
5. Matthew Gilmore/Joan Llaneras (Bel/Spa) 26 pnt.
6. Juan Curuchet/Walter Perez (Arg) 10 pnt.

Op 2 ronden.

7. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 39 pnt..
8. Jimmi Madsen/Jakob Piil (Den) 9 pnt.

Op 4 ronden.

9. Iljo Keisse/Alex. Aeschbach (Bel/Zwi) 22 pnt.
10. Thorsten Rund/Leif Lampater (Dui) 16 pnt.

BAR krijgt windtunnel

Er zal bij BAR binnenkort worden gestart met de bouw van een nieuwe windtunnel. De tunnel zal in Brackley komen te staan waar ook het hoofdkwartier van het team is.

De technisch directeur Geoff Willis verklaarde: "Met deze windtunnel geven we aan dat we serieus bezig zijn zodat we mee kunnen vechten om het wereldkampioenschap". De bouw van de moet medio 2006 klaar zijn, zodat de wagen van 2007 volledig met behulp van de nieuwe windtunnel tot stand kan komen.

Hoofdredacteur Metro woedend op Donner

De hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro, Jan Dijkgraaf, is woedend op minister van justitie, Piet Hein Donner. Donner schreef als antwoord op de kamervragen over de beveiliging van de redactie van Metro dat de Amsterdamse politie bewakingsmaatregelen voor de redactie genomen had na de moord op Theo van Gogh. Volgens Jan Dijkgraaf werd het redactiepersoneel helemaal niet beveiligd.

Metro had al ruim voor de moord op Theo van Gogh aangifte gedaan van de bedreigingen, maar pas nadat Metro de bedreigingen in de e-mails publiceerde, ondernam de politie actie. Maar de politie beperkte zich tot het drie keer per uur langsrijden bij het redactiepand. Ook heeft niemand van de politie contact met hem opgenomen. Daarom besloot de redactie de e-mails te publiceren, zodat verantwoordelijken nooit konden zeggen dat ze van niets wisten.

Jan Dijkgraaf deed deze beschuldiging op zijn persoonlijke website dsdays.nl. Ook is hij woedend dat politie Haaglanden ontkent dat het onderduikadres van Tweede Kamerlid Hirsi Ali vorige week vrijdag over de politiescanner te beluisteren was. Hij verwijst hiermee naar het hoofdartikel van de Metro van donderdag.

PvdA wil af van term allochtoon

Sietze_Vliegen en _4ever_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Als het aan de PvdA ligt, dan verdwijnt de term allochtoon. In plaats hiervoor moet er een aanduiding komen waarin het land van herkomst wordt gekoppeld met Nederlander. Dit middels een verbinding door een koppelteken. Dat opperde Kamerlid Klaas de Vries.

Volgens hem is het gebruik van de term allochtoon desastreus. Door dit te vervangen door bijvoorbeeld Marokkaanse-Nederlanders en Turkse-Nederlanders zou het onnauwkeurige gebruik van de etiketten autochtoon en allochtoon worden weggenomen. Samen met collega-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem is een schriftelijk verzoek ingediend bij minister Verdonk.

Het idee van de Pvda is geïnspireerd door de Amerikanen. "In Amerika noemen ze Ieren, Irish-Americans. Deze mensen hebben hun eigen feestdag en worden warm welkom geheten door de burgemeester van New York", legt De Vries uit. "Je heet ze dan op een open manier welkom en het is heel gelijk. Tegelijkertijd toon je respect voor hun afkomst."

Boete van NZ$2400 voor verkopen Manhunt

Christopher William Jones, een man uit Nieuw-Zeeland, heeft een boete van 2400 NZdollar (1300 euro) moeten betalen omdat hij op zijn website de game Manhunt te koop aanbood. Deze game heeft in Nieuw-Zeeland geen rating gekregen en is daarom verboden.

Behalve de boete zijn ook de twee computers die de man in zijn bezit had vernietigd. De Nieuw-Zeelandse politie zal doorgaan met het zoeken naar illegale verkopen van games als Manhunt en Postal 2.

Boek: Anthony Kiedis - Scar Tissue

Het moet omstreeks 1991 zijn geweest dat ik voor het eerst in aanraking kwam met de Red Hot Chili Peppers, toen 'Under The Bridge' voorbij kwam op MTV. Zeker voor die tijd had het nummer een wat aparte clip, waarin een paar verslonste jongens een liedje speelden, waar ik destijds (ik moest mijn muzieksmaak nog ontwikkelen) niks aan vond. Gezegd werd dat het nummer autobiografisch was voor de zanger, Athony Kiedis, die er in de clip als een veredelde zwerver uit zag.

Toen jaren later de Red Hot Chili Peppers weer 'hot' werden door de hits van het album Californication (inmiddels kon ik de funk van RHCP wèl waarderen), hield ik dit gegeven altijd in mijn achterhoofd. Hierdoor werd mijn interesse in Kiedis in het bijzonder alleen maar groter. Wat was er namelijk veel veranderd, sinds dat nummer over de stad Los Angeles. Kiedis was niet langer een zwerver, maar een echte rockster. Hoe dat zo is gekomen? Scar Tissue, de autobiografie van Kiedis, geeft het antwoord.

Mobiele telefonie

Afgelopen vrijdag zat ik weer eens in de trein, wat toch wel redelijk vaak voorkomt. Ik heb er eigenlijk nooit veel problemen mee. De rust en de onbekendheid waar je van mag genieten kom je niet vaak meer tegen. Men houdt zich bezig met zijn eigen zaken, zoals de Metro lezen, muziek luisteren, een dutje doen of gewoon domweg voor je uit staren. Je bemoeit je totaal niet met elkaar, misschien word je af en toe eens aangesproken door een eenzame grootmoeder die tegenover je zit. Degene die eventueel naast je zit raak je niet aan. Je leent geen krantjes van elkaar, je kijkt je medereizigers niet eens aan, want zo hoort het. Het is jouw reis en niet van allemaal samen.

Goed. Ik zat daar dus te alleen zijn en een beetje wazig uit het raam te kijken naar alle koeienbeesten die voorbij flitsten. Ineens hoort de hele coupé een bekend deuntje. Morgenstimmung van Edvard Grieg. Slaperige hoofden worden opgericht en iedereen graait in zijn broekzak om er dan achter te komen dat het toch niet die van jou is. Uiteindelijk heeft de ontvanger van het telefoontje haar toestel gevonden.
De eigenaar is� Een blond meisje met te veel make-up.

Gevolg is dat de hele coupé kan meeluisteren naar haar ervaringen van het weekend. Ze is uit haar dak gegaan in één of andere danstent, en ze heeft zich opperbest vermaakt met ene Mark. Uitgebreid beschrijft ze de grootte van het geslachtsdeel van de desbetreffende jongeman waar ze het bed de zaterdag mee heeft gedeeld, en schaterlachend luistert ze naar de verhalen van haar vriendin, die ongetwijfeld iets in die richting heeft meegemaakt. Enkele coupégenoten laten hun ongenoegen blijken door luid snuivend of zuchtend weer terug te zakken in hun halfslaap. Een man mompelt iets tegen zijn vrouw en het woord 'jeugd' komt er toch redelijk duidelijk in voor. Na zo'n tien minuten geïnformeerd te zijn over de trucjes die Mark allemaal met zijn tong kan begint er toch iemand te protesteren. Gevolg: blondje praat wat zachter, maar binnen de kortste keren is het weer op volle sterkte en grinnikt ze opnieuw gezellig mee met de verhalen van haar vriendin.

Dan wordt het een meneer toch echt te zot en spreekt hij haar aan. Wat hij letterlijk zei is ongeschikt voor de jeugdige lezers, maar het was niet erg vriendelijk. Het blondje zegt gauw tegen haar vriendin dat ze ophangt 'toetoe! Ik hou van je!' en gaat in de verdediging.

Het kwam er op neer dat blondjes niet voor niks dom genoemd worden, dus binnen de kortste keren zit ze wat te mokken in een hoekje. Voldaan gaat de meneer terug naar zijn zitplaats. De rust is wedergekeerd.
Na een minuut of twintig normale treinsituatie worden wij weer bruusk opgeschrikt. Ditmaal door een bekende hit, die enigszins vervormd wordt afgespeeld. De meeste reizigers denken 'Ik heb geen polyfone telefoon' -voor de onwetenden onder de lezers; dat is een telefoon die meerdere nootjes tegelijk afspeelt, waardoor een illusie van een mooi liedje wordt opgewekt- en slapen weer rustig verder.

Dit maal is de eigenaar een leuke, donkerharige jongen die net binnen mijn gezichtsveld valt. Hij neemt op, en meteen komen wij erachter dat het een 'allochtoon' is. Jawel. En wat doen allochtonen als ze bellen in hun moerstaal? Juist. Aanslagen beramen. Dus zijn we weer een kwartier getuige van een wel heel interessant gesprek, waar iedereen natuurlijk vanalles bij bedenkt. Waar zou hij het over hebben? In het Turks, Irakees, Marokkaans, Arabiers of iets dergelijks. Weer horen we de snuivende geluiden van onze medepassagiers en uiteindelijk staat dezelfde meneer op. Ditmaal wordt híj afgesnauwd met een kort antwoord waarin het woord 'racist' verwerkt is.

Ik heb er genoeg van. Kreunend, zuchtend en steunend sta ik op en vertrek ik naar een andere coupé. Waar het rustig is, zodat ik mijn vreselijke ervaringen even fijn aan mijn vriendin door kan bellen.

Line-up Konami voor 2005

Op de Konami Games Day heeft Konami zijn line-up voor het komende jaar bekend gemaakt. Volgens Konami komen er ook nog verrassingen op de komende E3 in mei. De line-up ziet er als volgt uit:

- Castlevania DS (Nintendo DS)
- Castlevania : Curse of Darkness (Playstation 2)
- Coded Arms (PSP)
- Death Jr (PSP)
- Dragon Booster (Nintendo DS)
- Enthusia Professional Racing (Playstation 2)
- Frogger Helmet Havoc (Nintendo DS)
- Lost in Blue (Nintendo DS)
- Metal Gear Acid (PSP)
- Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Playstation 2)
- Nano Breaker (Playstation 2)
- Rengoku: The Tower of Purgatory (PSP)
- Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (PC, Xbox, NGC, PS2)
- World Soccer Winning Eleven 8 International (PC, Xbox, Playstation 2)
- Ys : The Ark of Napishtim (Playstation 2)

Woedende scholier gefilmd met cameramobiel

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Een filmpje dat op internet circuleert van een scholier die totaal uit zijn dak gaat en zijn leraar aanvalt, blijkt echt te zijn. Weblog GeenStijl ontdekte het filmpje in eerste instantie op de het forum van Maroc.nl. Nadat het log het filmpje gisteren op de eigen site had gezet bleek vandaag dat het incident zich afspeelde op het ROC-Gildevaart te Nieuwegein.

Uit vragen van GeenStijl blijkt dat de bewuste leerling na het incident door de politie van het schoolplein is afgevoerd. De daaropvolgende dag is hij uitgeschreven als leerling. De maatschappijleraar, die uiterst kalm blijft onder de woede-aanval van de leerling, heeft volgens de schooldirectie comform het draaiboek voor dit soort incidenten gehandeld.

Het incident werd opgenomen door een leerling middels een camera in een mobiele telefoon. De school is niet van plan dat soort telefoons te verbieden. ''Het is nu eenmaal de dagelijkse werkelijkheid, daar doen we niet geheimzinnig over. Het filmpje vormde juist een mooie aanleiding om er op de hele school over te discussiëren'', aldus de ROC-directeur.

-
Het bewuste filmpje, via GS.

PSV contracteert Robert de Pinho

Na een lange zoektocht naar een extra spits om het vertrek van Kezman op te vangen, heeft PSV nu een nieuwe Braziliaan gecontracteerd. Robert de Pinho wordt vanmiddag gepresenteerd.

Op internet gingen vanochtend al vele geruchten over de komst van Robert de Pinho, nadat de Mexicaanse club Atlas zijn vertrek bekend had gemaakt. PSV wilde in eerste instantie geen mededelingen doen, maar kondigde vanmiddag toch de presentatie van de Braziliaanse spits aan.

De 23-jarige Robert de Pinho, voetbalnaam ‘Robert’, heeft vanochtend de medische keuring doorstaan en zal bij PSV gaan spelen met rugnummer 29. Naast Gomes, Alex en Leandro is de spits de vierde Braziliaanse voetballer in de selectie PSV. Voor Brazlië kwam hij in het verleden regelmatig uit voor de nationale jeugdelftallen; hij speelde twaalf keer in het nationale team onder 20 en vijf keer voor het Olympisch elftal.

Sony sponsort Albers in de F1

Gisteravond was de pre-launch party van het Minardi team in Amsterdam. Christijan Albers zal komend seizoen voor dit team gaan rijden. Tijdens deze pre-launch party is bekend gemaakt dat Sony Albers zal gaan sponseren.

Sony wil op deze manier de PS2 gaan promoten. Volgens Sony past Albers goed bij het imago van de PS2. Sony bezit al sinds 1996 de exclusieve rechten voor Formule 1 spellen en is dus ook de enige die de officiële F1 spellen mag maken met de huidige coureurs, wagens en circuits.

Spurs te sterk voor Kings

In tegenstelling tot zondag, toen de Sacramento Kings werden vernederd (103-73), ging het deze keer meer gelijk op. Toch zegevierden de San Antonio Spurs; 90-80.

De Spurs zijn dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis. Ook de Kings konden hier geen verandering in brengen. De Spurs zijn nu 14 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Het was de vierde ontmoeting tussen de Western Conference rivalen dit seizoen; drie ervan wonnen de Spurs.

Met nog 5 minuten te spelen en een stand van 78-77 in het voordeel van de Spurs, nam Spurs-coach Gregg Popovich een time-out. Hij bracht Manu Ginobli weer het veld in, en dit betaalde zich direct uit. De Spurs beeindigden de wedstrijd met een 12-3 run.

Belangrijke factor was wederom Ginobli, die 25 punten liet noteren. Tim Duncan scoorde 20 punten en pakte 12 rebounds. "Dit zijn belangrijke overwinningen voor ons," vertelde Duncan. "We speelden niet ons beste basketball, we hebben teveel kansen weggegeven om de Kings terug in de wedstrijd te laten komen."

Topscorer bij de Kings werd Brad Miller met 19 punten. Hij schoot acht van zijn dertien schoten raak. De rest van de Kings schoot echter beduidend minder; 25 uit 64 (39%).
De Kings moesten hun topscorer Stojakovic missen door een blessure. Webber keerde wel weer terug, maar kon het verschil vannacht niet maken.


Ginobli geeft de Kings het nakijken


Overige uitslagen

Indiana Pacers - Detroit Pistons: 76-88
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats: 101-93

Graeme Brown wint eerste etappe Tour de Langkawi

Graeme Brown (Ceramiche Panaria) heeft de eerste etappe van de Tour de Langkawi op zijn naam geschreven. De Australiër was vandaag de concurrentie in de massasprint te snel af. Zijn teamgenoot, de Argentijn Ruben Bongiorno, werd tweede en de Rus Oleg Grishkine (Navigators) kwam als derde over de streep.

Voor Brown was deze overwinning zijn eerste zege van het prille seizoen. Na een kwakkelend vorig seizoen, waarin hij zich vooral richtte op het baanwielrennen en de Olympische spelen in Athene, lijkt de Australische sprinter eindelijk weer zijn goede benen te hebben gevonden. Al bleek dit niet in zijn eerste rittenkoers van dit seizoen, de Tour Down Under. “Ik worstelde een beetje met mijn vorm zo vroeg in het seizoen, maar ik wist dat de ritten die ik eerder dit seizoen heb gereden goed zouden zijn voor deze ronde en de start van het Europese seizoen”, aldus de winnaar.

De eerste etappe van de tiende Tour de Langkawi kwam pas laat op gang. In een heuvelachtige etappe van 106,5 kilometer, die de 140 renners van Langkawi naar Langkawi bracht, zat het vuurwerk voornamelijk in het slot van de rit. De eerste serieuze ontsnapping werd dan ook pas halverwege de koers ondernomen. Achttien renners scheidden zich van het peloton en vormden een kopgroep.

De voorsprong van de groep werd nooit groter dan anderhalve minuut. Dit kwam mede door het uitstekende werk van de Ceramiche Panaria-ploeg, die met twee uitstekende sprinters, Bongiorno en Brown, in de gelederen wel baat had bij een massaspurt. Het peloton liep de kopgroep dan ook in en het merendeel van de renners legde zich al neer bij een massasprint.

Toch probeerden vijf renners met nog vijftien kilometer voor de boeg hier een stokje voor te steken. In deze kopgroep zat onder andere Ryan Cox (Barloworld), de nummer twee van vorig jaar. Hij was duidelijk de sterkste van de groep en reed bijna iedereen op de slotklim uit de wielen. Alleen de Brit Kristian House kon tot aan de top bij hem blijven, daarna moest ook hij eraan geloven. Even leek het erop dat de Australiër Cox de etappe op zijn naam zou schrijven, maar met nog één kilometer voor de streep werd ook hij ingerekend door het jagende peloton.

In een onstuimige finale met enkele valpartijen was Brown vervolgens met overmacht te sterk voor het aanwezige sprintersgilde. Morgen staat een vlakke etappe op het programma tussen Kangar - Kepala Batas van 172 kilometer.

Uitslag
1 Graeme Brown (Aus/Panaria) 2.19.32
2 Guillermo Bongiorno (Arg/Panaria) z.t
3 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) z.t
4 Antonio Salomone (Ita/Barloworld) z.t
5 Maxim Iglinskiy (Kaz/Domina Vacanze) z.t
6 Dennis Kraft (Ger/Action) z.t
7 Steffen Radochla (Ger/Wisenhof) z.t
8 James Van Landschoot (Bel/Landbouwrediet) z.t
9 Mahdi Sohrabi (Iri/Iran) z.t
10 Enrico Grigoli (Ita/Domina Vacanze) z.t

Rechtbankdemonstrant veroordeeld

'Beroepsdemonstrant' Mohamed Zaghboubi, die tijden lang de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam teisterde met zijn protesten, is gisteren veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf na een eis van 18 maanden. Zaghboubi liet zich onder meer laatdunkend uit over joden.

Tegen de man waren klachten ingediend door bezoekers en medewerkers van de rechtbank. Onder meer wegens bedreiging maar ook wegens belediging. Zaghboubi scandeerde regelmatig antisemitische teksten. Zo wapperde hij met Palestijnse vlaggen en riep leuzen als ''Hamas, Hamas, dood aan Israël'' en ''vuile vieze nazivarkens, vieze kankerblanken, alle blanken zijn vuile vieze nazivarkens.'' Ook topadvocaat Bram Moskowicz deed aangifte tegen Zaghboubi. ''Wat zijn Joden toch lelijk'' en ''kutjoden'', zou hij Moskowicz hebben toegesnauwd.

De idiote protesten van Zaghboubi begonnen nadat hij een civiele procedure bij de rechtbank had verloren, waardoor hij zijn huis moest ontruimen. In november kreeg hij al een straatverbod voor de directe omgeving van de rechtbank. In augustus speelde al een rechtszaak tegen hem, maar die liep op niets uit omdat hij geen geweld had gebruikt en de rechter het recht van demonstreren te groot achtte, voor een verbod.

De in Marokko geboren Zaghboubi haalde eerder het nieuws toen hij zich opwierp als kandidaat-leider voor de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL). Daar kon hij echter geen voet aan de grond krijgen.

[update] Politie in actie in Buitenveldert

In Amsterdam Buitenveldert heeft de politie de ruime omgeving rond een woning aan de Soetendaal afgezet. Enkele agenten dragen kogelvrije vesten. In het afgezette gebied staat ook een vmbo-school. De politie heeft de leerlingen daarvan naar huis gestuurd.

Onbekend is nog wat de reden voor de politie-actie is. Het zou in ieder geval niets van doen hebben met de dubbele moord op twee Zuid-Amerikanen die daar ook in de buurt plaatsvond.

Update 14:49
Het lijkt om loos alarm te gaan. De politie deed een inval in een woning waarvan getipt was dat daar een gijzeling aan de gang was. In de woning bleek echter niemand aanwezig.

Meer Nederlanders in buitenlandse cel

Wederom is het aantal Nederlanders dat in een buitenlandse cel vertoeft gestegen. Op dit moment zitten 2.352 landgenoten in het buitenland vast, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken vanochtend weten. Nog niet eerder lag dat aantal zo hoog. In juni 2004 meldde het ministerie nog dat het om 2.144 Nederlanders ging.

Het grootste gedeelte (80%) zit vast voor overtreding van de opiumwet (lees: drugssmokkel), zo zegt dominee J. Spoor van stichting Epafras, die zich de belangenbehartiging van Nederlandse gedetineerden in het buitenland ten doel stelt. Spoor relativeert het nieuwe record. ''Het is een record, maar niet echt opzienbarend. Het erge is dat het aantal niet terugloopt, ondanks alle waarschuwingen vanuit allerlei instanties. De waarschuwingen schrikken kennelijk niet voldoende af. Veel mensen laten zich te gemakkelijk beïnvloeden door verkeerde types en belanden zo in de cel.''

'Jezus-redder' krijgt kerkverbod

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 43-jarige man is gistermiddag uit de Heuvelse kerk in Tilburg gezet. Hij werd 's morgens door de pastoor betrapt toen hij een kruisbeeld van 3 bij 2 meter wilde meenemen. 's Middags verscheen de man opnieuw in de kerk.

De pastoor, die de zaak niet vertrouwde, waarschuwde de politie. De man verklaarde tegen hen dat hij Jezus uit zijn lijden wilde verlossen. Volgens hem leeft Jezus en mag Hij niet aan het kruisbeeld hangen. De man kreeg een kerkverbod van een halfjaar.

Opnieuw onrustig in Hoog Catharijne

jobje2001 en dagunner_NL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteravond is de politie tijdens de koopavond wederom in actie gekomen in winkelcentrum Hoog Catharijne tegen relbeluste jongeren. De politie zette net als vorige week opnieuw honden en wapenstokken in, om de groepen in bedwang te houden. Vijf jongeren van Marokkaanse komaf die de politie uitdaagden zijn opgepakt na een handgemeen met de agenten.

De problemen ontstonden toen een grote groep die aanhoudingen trachtte te voorkomen. De relschoppers, tussen de 17 en 26 jaar, zijn afkomstig uit Veenendaal en Amersfoort.

Ferrari test nieuwe voorvleugel

Ferrari heeft vandaag de nieuwe F2004M een eerste test gegeven op een mistig en besneeuwd Circuito de Catalunya bij Barcelona. De auto is een aangepaste versie van de wagen van vorig jaar, met een bijzondere voorvleugel.

Michael Schumacher reed enkele ronden met de F2004M, waarbij aan de onderkant van de voorvleugel een extra middenvleugel was bevestigd. Dit minivleugeltje bestaat uit nog eens twee lagen.

Het is nog niet duidelijk of deze variant van de F2004 de definitieve versie is waarmee Ferrari over vijf weken aan de start komt in Melbourne. Ook is nog verre van zeker of de extra voorvleugel tijdens een Grand Prix gebruikt gaat worden.

Hewitt verslaat Roddick in vier sets

In een bijna drie uur durende partij heeft de Australiër Lleyton Hewitt de als tweede geplaatste Amerikaan Andy 'A-Rod' Roddick verslagen. Door deze overwinning is hij de eerste Australiër na Pat Cash (1988) die de finale van de Australian Open bereikt.

Lleyton Hewitt had het zeker niet gemakkelijk tegen Andy Roddick. Zijn tegenstander leunde zwaar op zijn snoeiharde service. Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat 'The Adelaide Pitbull' de partij in vier sets naar zich toe trok: 3-6 7-6 (7-3) 7-6 (7-4) 6-1.

In de finale wacht de Rus Marat Safin, die de ongenaakbare Roger Federer in de andere halve finale bedwong. Als Hewitt die wedstrijd ook in een overwinning om kan zetten, zal hij de eerste Australiër zijn die na Mark Edmonson in 1976 de Australian Open wint.

Jongen aangehouden na gooien ijsbal op auto

Een automobilist heeft gisteren een 14-jarige jongen uit Huis ter Heide (Utrecht) aangehouden, nadat deze een ijsbal op zijn auto had gegooid.

De jongen gooide de ijsbal vanaf een viaduct over de A28. De ruit van de auto barstte hierdoor. Toen de jongen op de fiets het viaduct wilde verlaten, hield de automobilist hem aan. Hierbij kreeg hij hulp van omstanders, omdat de jongen zich verzette. De jongen is overgedragen aan de politie. Zeer waarschijnlijk krijgt hij een taakstraf.

Van Galen accepteert schorsing

AZ-speler Barry van Galen heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB van vier wedstrijden schorsing, naar aanleiding van zijn rode kaart in de met 1-3 van Feyenoord verloren Amstel Cup-wedstrijd, geaccepteerd.

"Met mijn rode kaart heb ik de ploeg gedupeerd. Eigen schuld dikke bult. Ik moet de consequenties van die kaart accepteren", aldus van Galen in De Telegraaf.

Naast de schorsing van de voetbalbond krijgt de speler tevens een geldboete van zijn club. "Met een kleine boete neem ik genoegen. Maar het moet niet al te gek worden. Ik krijg zo al genoeg straf voor mijn klap aan die Östlund".

Jeugd vast na mishandelen winkelpersoneel

Sietze_Vliegen had ons via de nieuws-submit te melden:

Acht Noord-Brabantse jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar zijn aangehouden voor de mishandeling van een viertal supermarktmedewerkers in Best, begin dit jaar. Nog eens tien jongens en meisjes zijn in verband met de mishandeling ondervraagd.

De supermarktmedewerkers werden gemolesteerd omdat ze weigerden aan zes leden van de groep alcohol en tabak te verkopen. In eerste instantie verlieten ze de winkel, waarbij ze spullen stalen. Ze gingen naar een andere supermarkt die hen wel alcohol verkocht. Met de flesjes gooiden ze ruiten van een school in. Vervolgens gingen ze terug naar de eerste supermarkt. Daar vielen ze twee jongens en twee meisjes aan die daar werkten. Acht jongeren schopten en sloegen hen.

De jongeren die ouder zijn dan 12 jaar hebben een proces-verbaal gekregen en zijn opgenomen in een inrichting. De 10- en 11-jarigen zijn onder toezicht van Jeugdzorg gesteld. De groep zou meer strafbare feiten hebben gepleegd en geregeld voor overlast hebben gezorgd.

Programma HCE (Week 4)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 4)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Roda JCWillem II -
.
za19.30FC Den BoschAZ -
za19.30FC TwenteFeyenoord -
za20.00Vitesse RBC Roosendaal -
.
zo12.30RKC WaalwijkPSV -
zo14.30AjaxADO Den Haag -
zo14.30NAC Bredasc Heerenveen -
zo14.30NECFC Utrecht -
zo14.30FC GroningenDe Graafschap -

Paniek door gerucht nieuwe tsunami

Duizenden mensen in de kustgebieden van Sri Lanka zijn vrijdag in paniek geraakt omdat er een gerucht de ronde deed dat er een nieuwe tsunami op komst zou zijn. Veel mensen ontvluchtten hun huizen, scholen en kantoren. De autoriteiten proberen orde in de chaos te scheppen en mensen te kalmeren. Ze roepen iedereen op terug naar huis, school en kantoor te gaan.

De paniek was het grootst aan de oostkust van het eiland, in de deelstaten Batticaloa, Ampara en Galle. Door de geruchten werd ook de hulpverlening stilgelegd. Nog onduidelijk is wie of wat de geruchtenstroom op gang heeft gebracht.

Man rent weg na aanrijding met tram

Een automobilist die donderdagnacht tegen een rijdende tram botste op de Escamplaan in Den Haag is er te voet vandoor gegaan. Na de aanrijding voerde hij eerst nog wel een woordenwisseling met de 52-jarige trambestuurder.

De man ging er dus vandoor, maar liet een 50-jarige passagier achter in zijn auto, aldus de politie.

De politie zegt te vermoeden dat de bestuurder een blaastest wilde voorkomen. Ook de passagier hield zijn kaken stijf op elkaar, toen hem werd gevraagd wat de identiteit van de bestuurder van de auto is. De auto staat momenteel op het bureau, waar deze heen gesleept is.

35 miljoen euro voor de Nintendo DS

Nintendo is van plan om een flinke marketing campagne te houden voor de Nintendo DS. Het budget is gepland op zo'n 35 miljoen euro. De complete campagne omvat de slogan "Touch Me!" en omvat reclames op TV, in bladen en in winkels. Tevens zal er gezorgd worden dat iedereen de mogelijkheid heeft om de games te proberen.
"[...]
The touch screen empowers players by offering direct, fast and precise control over the world they are playing in - all at the power of the fingertips. Touching is, of course, one of our 5 senses but it is the concept of having power at your fingertips that has formed the rationale behind the Nintendo DS marketing campaign - what would happen if you could control everything around you in the real world with the touch of your finger!
[...]"


Alsdus Jim Merrick, Senior Director European Marketing Nintendo of Europe.

De Nintendo DS zal op 11 maart te koop zijn voor een prijs van nog geen 150 euro. De complete launch line-up bestaat uit de volgende games: Super Mario 64 DS (Nintendo), WarioWare Touched! (Nintendo), Pokémon Dash (Nintendo), Polarium (Nintendo), Tiger Woods PGA Tour (EA), The URBZ: Sims in the City (EA), Spider-Man 2 (Activision), Project Rub (SEGA), Mr. DRILLER: Drill Spirits (Namco), Rayman DS (Ubisoft), Asphalt Urban GT (Gameloft/Ubisoft), Sprung: The Dating Game (Gameloft/Ubisoft), Zoo Keeper (Ignition), Ping Pals (THQ) en Robots (Vivendi).

Ook titels als Yoshi's Touch & Go, Mario Kart DS, Another Code en Jam with the Band staan gepland om snel te releasen.

Nieuwe baseball game van Nintendo

Naast Mario Baseball komt er nóg een honkbal-titel van Nintendo exclusief naar de Gamecube: Nintendo Pennant Chase Baseball.

De game zal alle spelers van elk Major League Baseball® team bevatten en spelers kunnen spelen in alle 30 huidige Major LeagueTM stadions, plus een aantal klassieke.

De game zal volledig gelicenceerd zijn door de Major League Baseball Properties, de Major League Baseball Players Association en de National Baseball Hall of Fame and Museum®, met statistieken en ratings geleverd door STATS, Inc.


David Ortiz van de Boston Red Sox op de box

De game zal al op 4 april te koop zijn in de USA. Over een EU release is niets bekend.

Bomberman DS officieel aangekondigd

Ubisoft gaat Bomberman DS uitbrengen in Europa. De game die op elke console een release kent komt dus ook gewoon op de Nintendo DS.

In deze versie van Bomberman zal de game gebruik maken van de mogelijkheden van de Nintendo DS:

"[...]
Bomberman DS will take advantage of the unique features of Nintendo's new handheld console. The intense battle action will take place on both screens of the console for a wider view of the game, with players able to access and use the menu via the Touch Screen function. Leading battles by voice input will be easy with the Nintendo DSTM voice recognition system and microphone: just 'SHOUT' and win your battle! Gamers can also choose between the 'standard' single-player mode and 'battle' mode where up to 8 people compete against each other via the wireless LAN feature.
[...]"


Rigters naar NAC Breda

Maceo Rigters verruilt per direct FC Dordrecht voor NAC Breda. De 22-jarige aanvaller tekende een contract voor vierenhalf jaar bij de club uit het MyCom-stadion.

Rigters is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club aan de Krommendijk, tot nu toe scoorde hij in zeventien wedstrijden acht maal. De Amsterdammer van geboorte begon zijn carriere bij SC Heerenveen. Daar kwam de aanvaller vorig seizoen tot twee competitiewedstrijden.

Bekeuring uitgedeeld voor 'Ali el B'-sticker

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Weblog GeenStijl introduceerde enige dagen geleden een van de eerste ontwerpen voor een nieuwe generatie bumperstickers en zoals te verwachten viel, leverde dat nogal wat commotie op.

Een gehandicapte vrouw, die de afbeelding had uitgeprint en op haar elektrische rolstoel had geplakt is door de politie verbaliseerd met een boete van 45 euro, wegens 'opruiend gedrag'.


GeenStijl geeft gas
Het gewraakte stickerontwerp, zoals weblog GeenStijl dat introduceerde.

Man wil huwelijk redden met krantenadvertentie

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man uit Orlando, Florida, heeft een paginagrote krantenadvertentie laten plaatsen om zijn huwelijk te redden. In de advertentie smeekte de man, die wordt voorgesteld met z'n voornaam Larry, zijn vrouw Marianne om terug naar huis te keren.

Larry betaalde 17.000 dollar (ca. 13.000 euro) aan advertentiekosten om z'n smeekbede dinsdag in The Florida Times Union te laten verschijnen. In de advertentie rept Larry wanhopig dat hij het 17 jaar durende huwelijk 'tegen elke prijs' weer terug op de rails wil krijgen. Marianne was kort daarvoor bij hem weg gegaan en tijdelijk weer bij haar ouders ingetrokken. Of de smeekbede echt succes zal hebben is nog maar de vraag. Larry heeft een straatverbod voor de woonwijk van Marianne's ouders en Marianne zelf veranderde al haar gsm-nummer om enig contact met Larry te voorkomen.

Wel heeft Marianne via een vriendin aan Larry laten weten dat zij de advertentie heeft gelezen, maar er wordt nog niets meegedeeld over welke afloop dan ook. En dat tot groot verdriet blijkbaar van veel andere krantenlezers, want de redactie wordt sinds de publicatie overstelpt door vragen van lezers die willen weten of de twee al weer samen zijn.

Bultjes

he
is my sweet gorilla but
when he’s bald he’s a guess...

Ik merk dat ik vanuit 2004 een psychisch vlooitje meegenomen heb. Een schaamjeukje, zeg maar. Ik was namelijk vorig jaar een paar maal in Kijkduin. Ja, ik weet het; het Naaktstrand. Ja, ik weet het, zoiets staat de allochtoonse integratie in de weg. Nu geeft me dat niet direct het gevoel een Slecht Mens te zijn, maar wel één die eroti-technisch niet scoort. Zowel allochtoonse als autochtoonse mannen en vrouwen staarden naar me, en allemaal op de verkeerde manier. Alsof het niet langer trendy is wanneer een man er uitziet alsof hij met zonnebrandolie op in een fabrieksbaal shagtabak heeft liggen rollen. Ik heb besloten dat alsnog maar even van me af te schrijven…

'Leeftijds- en salarisgrens voor Formule 1'

MosleyDe voorzitter van het bestuur van de FIA (Federation Internationale de l’Automobile) Max Mosley heeft een brief geschreven aan alle Formule 1 teams. In deze brief vraagt hij de teams serieus te overwegen om paal en perk te stellen aan de salarissen van de autocoureurs, alsmede aan de maximum leeftijd van de tweede coureurs.

In een verklaring zegt Mosley dat het stellen van soortgelijke grenzen eerder een punt van discussie is dan een daadwerkelijk voorstel. Max Mosley is uit hoofde van zijn functie zeer begaan met de toekomst van de autosport, en dan met name de Formule 1. Door het stellen van grenzen op het gebied van salariëring en leeftijd hoopt hij dat een halt kan worden toegeroepen aan de steeds toenemende kosten in de autosport. "Het is zeker mogelijk de kosten drastisch terug te dringen zonder het uiterlijk, het geluid of de technische aantrekkingskracht van de Formule 1 aan te tasten", aldus Mosley.

Binnen de Formule 1 wereld zijn er echter grote verschillen van mening wat betreft maatregelen om de kosten terug te dringen, alsmede het daadwerkelijke effect van de veranderingen. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher verdient overigens ongeveer 60 miljoen Euro per jaar, en is met zijn 36 jaar de oudste coureur van het veld. Hij zal hoogstwaarschijnlijk geen last hebben van de voorgestelde maatregel, die naar verluidt op zijn vroegst pas in 2008 zou kunnen ingaan.

Meer F1-nieuws lezen? Dat doe je uiteraard op Sport.FOK!

Jennifer Garner: 'Elektra-film is vreselijk'

ElektraJennifer Garner (Alias) vindt 'Elektra' een verschrikkelijk slechte film. Dat zegt haar ex-vriend Michael Vartan althans. Een opmerkelijke uitspraak desondanks, want Garner speelt zelf de hoofdrol in deze film.

Vartan vertelt: "Jennifer belde me op en zei dat de film vreselijk was. Ze moest het doen vanwege Daredevil. Het stond in haar contract." Of de ex-vriend helemaal zuiver op de graat is moet overigens worden afgewacht. De twee gingen na zes weken al uit elkaar. Desondanks houdt Vartan naar eigen zeggen nog altijd steeds zielsveel van haar.

Feit is dat 'Elektra', een spin-off van de film 'Daredevil' waarin het personage Elektra al voorkwam, gigantisch flopte in de Amerikaanse bioscopen. Als het goed is, gaat 'Elektra' op 20 maart in Nederland draaien.

Bankovervallers stelen koffer met worsten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEnkele boeven uit Macedonië hadden onlangs een onverwachte vangst. Ze gingen na een ogenschijnlijk geslaagde roof ervandoor met wat worsten in plaats van een flinke hoeveelheid cash. De oorzaak: een bankmedewerker had bij gebrek aan beter een geldkoffer gebruikt om zijn eigen eten mee te vervoeren.

De drie bandieten drongen een bank in Skopje binnen en eisten vervolgens dat de manager aldaar geld aan hen gaf. De beste man kreeg hier echter niet eens de kans voor. Voordat hij ook maar iets kon ondernemen, gristen de boeven een grote geldkoffer mee die ongetwijfeld in de buurt stond geparkeerd. De koffer zag er van buiten natuurlijk interessant uit, toch moet de inhoud voor de bankrovers nogal een tegenvaller zijn geweest. Of de manager verder die dag honger moest lijden, is niet bekend.

Michelingids wegens fout uit de schappen

CvBarney had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsDe Michelingids van 2005 ligt amper in de schappen, of hij wordt alweer teruggehaald. In de totaal 60.000 exemplaren van de Benelux-editie van de gids staat een fout. Aan restaurant Ostend Queen in Oostende worden namelijk twee vorkjes en een zogenaamde Bib Gourmand toegekend. Aangezien het restaurant pas op 8 januari opende, en de gids al twee maanden daarvoor bij de drukker lag, kan dit niet kloppen. Er is nooit een inspecteur langsgeweest bij het restaurant in Oostende.

"We nemen de gids uit de handel omdat we vinden dat de consument moet kunnen blindvaren op Michelin en niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien willen we niet dat onze geloofwaardigheid wordt aangetast", aldus een woordvoerder van Michelin. Hij kon niet zeggen hoe de fout was ontstaan.

Het is nooit eerder voorgekomen dat een Michelingids uit de schappen moest worden gehaald. Over twee maanden hoopt Michelin een nieuwe gids in de winkels te hebben.

Balkenende en Zalm op dodenlijst Jason W.

Minister-president Balkenende en minister van Financiën Zalm zijn twee van de prominenten op de dodenlijst van de negentienjarige Jason W. Dit blijkt uit logboeken van chats die zijn gevonden op de computer van Jason W. Nova heeft samen met Planet Internet de inhoud van de gesprekken donderdagavond openbaar gemaakt*. Verder blijkt uit de chatlogs dat W. toestemming zou hebben gekregen van Abdul-Jabbar van de Ven voor het plegen van aanslagen op de Nederlandse overheid.

Jason W., die ervan verdacht word lid te zijn van de Hofstadgroep, zou al sinds september 2003 bezig zijn met het voorbereiden van aanslagen op politici. Naast Jan-Peter Balkenende en Gerrit Zalm staan ook Mat Herben van de LPF en de directie van de Nederlandse Moslimomroep op de dodenlijst. In het dossier van W. staat dat hij in september 2003 onder het alias Mujaheed tijdens een chatsessie heeft gezegd: "Ik heb wat mensen op mijn dodenlijstje, zij gaan er zeker aan. Wat te denken van Hirsi Ali, Jaap de Hoop Scheffer, Matt Herben, Balkenende, Zalm en al die nepmoslims in de partijen, de NMO-directie. De onthoofding van de MP op video dat is relax". De Rijksvoorlichtingsdienst wilde hier namens Balkenende geen reactie op geven.

Terroristentraining
W. vertelt verder over zijn opleiding in een Pakistaans kamp waar hij een oorlogstraining zou hebben gekregen. "Ik ga zoveel mogelijk jongens ronselen om daarheen te sturen Inshallah. Ik kan een kalasnikov geblinddoekt uit elkaar halen..." In Abdul-Jabbar van de Ven zou hij een inspirator hebben gezien. Op 19 september 2003 vertelde W. tegen een vriend, die later die dag een les zou krijgen van Van de Ven: "Ga hem vragen of het hier is toegestaan de ongelovigen te slachten en of hun rijkdom te stelen." Het antwoord dat W. kreeg ervoer hij als positief. "Dat is de fatwa die ik nodig heb. Nu kan ik elke politie, minister, soldaat, officier e.d. slachten. En beroven."

Abdul-Jabbar van de Ven
Drie dagen later zou W. Van de Ven persoonlijk hebben ontmoet. Hij sprak met hem over zijn terroristische plannen. Uit de woorden van Van de Ven haalde hij de zekerheid om door te gaan met zijn plannen. Zijn chatpartner vroeg hem: "Weet je het zeker?" Jason antwoordde: "Yep, 100 procent." Van de Ven zei in NOVA met W. gesproken te hebben, maar niet over W.'s fatwa. Later op de avond ontving Nova een aanvullende schriftelijke verklaring van Van de Ven, over zijn banden met Jason W. Deze verklaring is hier te lezen.

* Let op: de stream werkt mogelijk niet op alle systemen.


Met dank aan diverse fok!kers voor het submitten.

"Kiesa tweede coureur Minardi"

Paul Stoddart heeft gehint op Nicolas Kiesa als tweede rijder bij Minardi. Tijdens de teampresentatie in Amsterdam vandaag kondigde hij aan volgende week bekend te maken wie er naast Christijan Albers een Minardi zal bemannen.

Stoddart vertelde tijdens een persconferentie dat de tweede coureur een Europeaan zal zijn die eerder al voor Minardi een Grand Prix heeft gereden. Naast Jos Verstappen, die Minardi heeft afgewezen, kan Stoddart's opmerking alleen op Kiesa slaan.

De Deense coureur Nicolas Kiesa reed in 2003 vijf races voor Minardi. Zijn beste klassering was elfde, in de Grand Prix van Amerika.

DVD: Dawson's Creek - Seizoen vier

Wie kent ze deze gezichten nou niet? Het zijn inderdaad Joey, Jen, Dawson, Jack en Pacey uit Dawson's Creek. Deze groep is eigenlijk al jaren een hechte vriendengroep in Capeside. Een klein dorpje met een meer, waar Dawson en Joey al jaren op en neer varen om bij elkaar te komen. Het einde van Capeside is in zicht. Ze zitten allemaal in hun laatste jaar van Highschool en ze gaan dus allemaal aan het einde van dit seizoen hun eigen weg. Wil jij weten wat er allemaal in een jaar tijd bij hun gebeurt? Twijfel dan niet, lees dan maar verder.
Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.