Uddeholm Swedish Rally gaat ongewijzigd door.

Roel (jozef444)
Normaal gesproken is de rally van Zweden een sneeuw en ijs rally. Dit jaar zorgde de warme winter er echter voor dat de organisatoren twijfelden of er wel genoeg sneeuw en ijs op de proeven zou liggen.

Vandaag werd echter duidelijk dat de voorspellingen en het weer van de afgelopen paar dagen goed genoeg waren om deze zorgen weg te nemen. De zware sneeuwbuien van de laatste paar dagen en de daling in temperatuur moeten er voor zorgen dat 11-13 februari de rally normaal door zal gaan.

Het belangrijkste probleem dat zou zijn opgetreden bij een gebrek aan sneeuw en ijs was dat de auto’s geprepareerd zijn voor een sneeuw en ijs rally. Dit houdt in dat de wagens op banden met spikes rijden. Als het te warm zou zijn geweest dan zou dit betekenen dat er op bepaalde gedeeltes van de proeven over gravel moest worden gereden. Het probleem is alleen dat wanneer er met spike banden op gravel worden gereden de spikes uit de band komen. Dit zorgt ervoor dat wanneer de auto weer op een sneeuw of ijs gedeelte van de proef komt deze geen grip meer heeft.

De vooruitzichten voor volgende week geven een daling van de temperatuur aan naar -5C tot -10C. Rally manager Klarin Bertill: “Ook al valt er geen sneeuw meer dan zorgt de temperatuurdaling er wel voor dat het water op de wegen voldoende wordt bevroren om de rally door te laten gaan”.