Feel the Magic XY-XX (Project Rub)

Roy
Stel, je loopt over straat en ziet een meisje lopen waar je op slag verliefd op wordt. Wat doe je dan? Fluit je een keer naar haar en loop je dan verder? Word je rood en loop je hard weg want meisjes zijn eng? Of loop je naar haar toe en vraag je haar mee uit? De hoofdrolspeler in Feel the Magic weet het wel: je gaat proberen om haar aandacht te trekken door allerlei vreemde dingen te doen...

Deze vreemde acties en situaties zijn onderwerp in de minigames van Feel the Magic. Het begint met het verwijderen van goudvissen uit de maag van een voorbijganger en gaat via kaarsen uitblazen naar dansen op de maat van de muziek. Alle spelletjes zijn te besturen met de stylus en af en toe gebruik je ook de microfoon (om bijvoorbeeld de kaarsen uit te blazen). De mogelijkheden van de Nintendo DS worden goed gebruikt, microfoon en stylus voor de besturing en twee schermen, de onderste voor de gameplay en de bovenste voor het doel in de betreffende minigame.

Tussen de minigames door volg je het verhaal van de hoofdpersoon in de game die steeds dichterbij het meisje komt. Het wordt niet verteld door mooie filmpjes ofzo, maar gewoon door vier losse plaatjes, net als in een stripboek. Dit past uitstekend bij de gekozen grafische stijl van de game, deze is werkelijk fantastisch. Heel artistiek en met weinig detail een geweldige sfeer.

Het geluid in Feel the Magic is wat minder, vreemde muziekjes en rare stemmetjes. Erg Japans en toch wat irritant zo af en toe. Alleen het deuntje van Break Time (10 seconden rust in een minigame) en het deuntje van het voltooien van een level zijn erg cool, tijdens de minigames is het gewoonweg vervelend. Toch heb je het geluid wel aan omdat het een belangrijke rol speelt in een groot deel van het spel en je went er ook wel aan, maar het kan wel wat beter de volgende keer.

Een leuke extra optie is de mogelijkheid om te ‘communiceren’ met het GBA gat. Als je er een SEGA GBA game in hebt zitten (Sonic Advance, Chu Chu Rocket, of een andere) unlock je per direct een stuk outfit voor je meisje. Deze stukken outfit unlock je ook tijdens het spelen zelf, je kunt er de look van je meisje mee aanpassen. Een ander jurkje, een ander kapsel, het is allemaal mogelijk.

Tot nu toe is het vooral positief wat er te vertellen is, het is echter niet alleen koek en ei: Feel the Magic is erg snel afgelopen. Na 16 levels is het gedaan en krijg je er een ‘hard’ mode bij. Deze is trouwens echt bizar moeilijk in vergelijking met ‘normal’. Ook zijn niet alle levels even leuk om later weer te spelen, gelukkig kan je zelf kiezen welke je nog wilt spelen. Nadat je een level hebt gehaald in de story mode komt deze namelijk beschikbaar in je memories zodat je ze weer kan spelen.