Hoofdredacteur Metro woedend op Donner

De hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro, Jan Dijkgraaf, is woedend op minister van justitie, Piet Hein Donner. Donner schreef als antwoord op de kamervragen over de beveiliging van de redactie van Metro dat de Amsterdamse politie bewakingsmaatregelen voor de redactie genomen had na de moord op Theo van Gogh. Volgens Jan Dijkgraaf werd het redactiepersoneel helemaal niet beveiligd.

Metro had al ruim voor de moord op Theo van Gogh aangifte gedaan van de bedreigingen, maar pas nadat Metro de bedreigingen in de e-mails publiceerde, ondernam de politie actie. Maar de politie beperkte zich tot het drie keer per uur langsrijden bij het redactiepand. Ook heeft niemand van de politie contact met hem opgenomen. Daarom besloot de redactie de e-mails te publiceren, zodat verantwoordelijken nooit konden zeggen dat ze van niets wisten.

Jan Dijkgraaf deed deze beschuldiging op zijn persoonlijke website dsdays.nl. Ook is hij woedend dat politie Haaglanden ontkent dat het onderduikadres van Tweede Kamerlid Hirsi Ali vorige week vrijdag over de politiescanner te beluisteren was. Hij verwijst hiermee naar het hoofdartikel van de Metro van donderdag.