'Leeftijds- en salarisgrens voor Formule 1'

SunChaser
MosleyDe voorzitter van het bestuur van de FIA (Federation Internationale de l’Automobile) Max Mosley heeft een brief geschreven aan alle Formule 1 teams. In deze brief vraagt hij de teams serieus te overwegen om paal en perk te stellen aan de salarissen van de autocoureurs, alsmede aan de maximum leeftijd van de tweede coureurs.

In een verklaring zegt Mosley dat het stellen van soortgelijke grenzen eerder een punt van discussie is dan een daadwerkelijk voorstel. Max Mosley is uit hoofde van zijn functie zeer begaan met de toekomst van de autosport, en dan met name de Formule 1. Door het stellen van grenzen op het gebied van salariëring en leeftijd hoopt hij dat een halt kan worden toegeroepen aan de steeds toenemende kosten in de autosport. "Het is zeker mogelijk de kosten drastisch terug te dringen zonder het uiterlijk, het geluid of de technische aantrekkingskracht van de Formule 1 aan te tasten", aldus Mosley.

Binnen de Formule 1 wereld zijn er echter grote verschillen van mening wat betreft maatregelen om de kosten terug te dringen, alsmede het daadwerkelijke effect van de veranderingen. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher verdient overigens ongeveer 60 miljoen Euro per jaar, en is met zijn 36 jaar de oudste coureur van het veld. Hij zal hoogstwaarschijnlijk geen last hebben van de voorgestelde maatregel, die naar verluidt op zijn vroegst pas in 2008 zou kunnen ingaan.

Meer F1-nieuws lezen? Dat doe je uiteraard op Sport.FOK!