Woedende scholier gefilmd met cameramobiel

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Een filmpje dat op internet circuleert van een scholier die totaal uit zijn dak gaat en zijn leraar aanvalt, blijkt echt te zijn. Weblog GeenStijl ontdekte het filmpje in eerste instantie op de het forum van Maroc.nl. Nadat het log het filmpje gisteren op de eigen site had gezet bleek vandaag dat het incident zich afspeelde op het ROC-Gildevaart te Nieuwegein.

Uit vragen van GeenStijl blijkt dat de bewuste leerling na het incident door de politie van het schoolplein is afgevoerd. De daaropvolgende dag is hij uitgeschreven als leerling. De maatschappijleraar, die uiterst kalm blijft onder de woede-aanval van de leerling, heeft volgens de schooldirectie comform het draaiboek voor dit soort incidenten gehandeld.

Het incident werd opgenomen door een leerling middels een camera in een mobiele telefoon. De school is niet van plan dat soort telefoons te verbieden. ''Het is nu eenmaal de dagelijkse werkelijkheid, daar doen we niet geheimzinnig over. Het filmpje vormde juist een mooie aanleiding om er op de hele school over te discussiëren'', aldus de ROC-directeur.

-
Het bewuste filmpje, via GS.