Spurs te sterk voor Kings

In tegenstelling tot zondag, toen de Sacramento Kings werden vernederd (103-73), ging het deze keer meer gelijk op. Toch zegevierden de San Antonio Spurs; 90-80.

De Spurs zijn dit seizoen onverslaanbaar in eigen huis. Ook de Kings konden hier geen verandering in brengen. De Spurs zijn nu 14 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Het was de vierde ontmoeting tussen de Western Conference rivalen dit seizoen; drie ervan wonnen de Spurs.

Met nog 5 minuten te spelen en een stand van 78-77 in het voordeel van de Spurs, nam Spurs-coach Gregg Popovich een time-out. Hij bracht Manu Ginobli weer het veld in, en dit betaalde zich direct uit. De Spurs beeindigden de wedstrijd met een 12-3 run.

Belangrijke factor was wederom Ginobli, die 25 punten liet noteren. Tim Duncan scoorde 20 punten en pakte 12 rebounds. "Dit zijn belangrijke overwinningen voor ons," vertelde Duncan. "We speelden niet ons beste basketball, we hebben teveel kansen weggegeven om de Kings terug in de wedstrijd te laten komen."

Topscorer bij de Kings werd Brad Miller met 19 punten. Hij schoot acht van zijn dertien schoten raak. De rest van de Kings schoot echter beduidend minder; 25 uit 64 (39%).
De Kings moesten hun topscorer Stojakovic missen door een blessure. Webber keerde wel weer terug, maar kon het verschil vannacht niet maken.


Ginobli geeft de Kings het nakijken


Overige uitslagen

Indiana Pacers - Detroit Pistons: 76-88
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats: 101-93