K-1 World Grand Prix in Seoul officiëel bevestigd

K-1 Liefhebbers die de herhalingen van de K-1 World Grand Prix Finale 2004 op Eurosport inmiddels beu zijn, kunnen hun hart ophalen. De K-1 organisatie heeft afgelopen week de K-1 World Grand Prix van Zuid-Korea bevestigd.

Op 19 maart zullen in Seoul acht vechters de ring betreden om te strijden voor een ticket dat recht geeft op een plek in de zogenaamde Final Eliminations in september. Tot dusverre zijn de namen van zes mogelijke vechters vrijgegeven. Tevens zijn er twee vechters ingedeeld voor zogenaamde ‘superfights’. Deze superfights staan los van het toernooi en worden gehouden om de avondprogrammering te vullen.

De nog maar 22-jarige en maar 78 kilo wegende Thaise sensatie Kaoklai Kaennorsing verdedigt dit jaar zijn titel. Sumo-legende Akebono, die zijn laatste vijf K-1 partijen allemaal verloren heeft, is ook van de partij. Verder zijn de onbekende Chinees Zhang Qing Jun, de Japanner Hiraku Hori en de Koreanen Lee Myeon Ju en Hong-Mam Choi gecontracteerd.

In de superfights komen landgenoot Peter Aerts, herstellende van een ernstige kuitblessure, en Ray Sefo voor Nieuw-Zeeland uit. De ontbrekende twee deelnemers van het toernooi, aanvullende vechters voor de superfights en de definitieve indeling zullen in aanloop van het toernooi nog bekend gemaakt worden.