Balkenende en Zalm op dodenlijst Jason W.

Minister-president Balkenende en minister van FinanciŽn Zalm zijn twee van de prominenten op de dodenlijst van de negentienjarige Jason W. Dit blijkt uit logboeken van chats die zijn gevonden op de computer van Jason W. Nova heeft samen met Planet Internet de inhoud van de gesprekken donderdagavond openbaar gemaakt*. Verder blijkt uit de chatlogs dat W. toestemming zou hebben gekregen van Abdul-Jabbar van de Ven voor het plegen van aanslagen op de Nederlandse overheid.

Jason W., die ervan verdacht word lid te zijn van de Hofstadgroep, zou al sinds september 2003 bezig zijn met het voorbereiden van aanslagen op politici. Naast Jan-Peter Balkenende en Gerrit Zalm staan ook Mat Herben van de LPF en de directie van de Nederlandse Moslimomroep op de dodenlijst. In het dossier van W. staat dat hij in september 2003 onder het alias Mujaheed tijdens een chatsessie heeft gezegd: "Ik heb wat mensen op mijn dodenlijstje, zij gaan er zeker aan. Wat te denken van Hirsi Ali, Jaap de Hoop Scheffer, Matt Herben, Balkenende, Zalm en al die nepmoslims in de partijen, de NMO-directie. De onthoofding van de MP op video dat is relax". De Rijksvoorlichtingsdienst wilde hier namens Balkenende geen reactie op geven.

Terroristentraining
W. vertelt verder over zijn opleiding in een Pakistaans kamp waar hij een oorlogstraining zou hebben gekregen. "Ik ga zoveel mogelijk jongens ronselen om daarheen te sturen Inshallah. Ik kan een kalasnikov geblinddoekt uit elkaar halen..." In Abdul-Jabbar van de Ven zou hij een inspirator hebben gezien. Op 19 september 2003 vertelde W. tegen een vriend, die later die dag een les zou krijgen van Van de Ven: "Ga hem vragen of het hier is toegestaan de ongelovigen te slachten en of hun rijkdom te stelen." Het antwoord dat W. kreeg ervoer hij als positief. "Dat is de fatwa die ik nodig heb. Nu kan ik elke politie, minister, soldaat, officier e.d. slachten. En beroven."

Abdul-Jabbar van de Ven
Drie dagen later zou W. Van de Ven persoonlijk hebben ontmoet. Hij sprak met hem over zijn terroristische plannen. Uit de woorden van Van de Ven haalde hij de zekerheid om door te gaan met zijn plannen. Zijn chatpartner vroeg hem: "Weet je het zeker?" Jason antwoordde: "Yep, 100 procent." Van de Ven zei in NOVA met W. gesproken te hebben, maar niet over W.'s fatwa. Later op de avond ontving Nova een aanvullende schriftelijke verklaring van Van de Ven, over zijn banden met Jason W. Deze verklaring is hier te lezen.

* Let op: de stream werkt mogelijk niet op alle systemen.


Met dank aan diverse fok!kers voor het submitten.