FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 december 2004

Ex-Pantera-gitarist werd gedood door een fan

NCS en Rolfxx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De man die woensdagavond tijdens een metalconcert in de Amerikaanse staat Ohio voormalig Pantera-gitarist Darrell 'Dimebag' Abbott doodschoot blijkt een doorgedraaide fan van de roemruchte metalband te zijn. De 25-jarige Nathan Gale kon het niet verkroppen dat zijn favoriete groep twee jaar geleden uiteen ging, en achtte Abbott verantwoordelijk voor de split.

Abbott trad woensdag met zijn nieuwe band Damageplan op in nachtclub Alrosa Villa in Columbus, Ohio. Tijdens het eerste nummer kwam Gale het podium op en richtte een pistool op Abbott. "Jij hebt Pantera uiteen doen gaan", riep de schutter nog naar de muzikant. Behalve Abbott kwamen een roadie, een fan in het publiek en een medewerker van de nachtclub om het leven. Gale werd even later door een toegesnelde politieman doodgeschoten. De man wordt door kennissen omschreven als een agressieve American Football-speler, die zich voor een wedstrijd oppepte met muziek van Pantera.

De metalband Pantera was in de eerste helft van de jaren negentig één van de populairste heavy metal formaties in de Verenigde Staten. In 1995 en 2001 was de band genomineerd voor een Grammy, een belangrijke muziek-onderscheiding. In 2002 ging de band uiteen. Een jaar later richtte Dimebag Abbott samen met zijn broer Vinnie Paul, ook ex-Pantera, de groep Damageplan op. In juni van dit jaar trad Damageplan nog op in de Melkweg in Amsterdam.

Geschokte reacties
De muziekwereld reageert geschokt op het incident. "Hij was een goede vriend van mij. Ik ben ontroostbaar. Waarom heeft iemand dit toch gedaan?", verklaart Ozzy Osbourne. Jonathan Davis van Korn noemt Dimebag en Pantera de voornaamste redenen waarom hij in een metalband is gegaan. Lars Ulrich van Metallica noemt de moord 'ongelofelijk'. Fans van de vermoorde gitarist kwamen donderdag samen in de nachtclub waar de dag ervoor de schietpartij plaatsvond.

Darrell Dimebag Abbott
Darrell 'Dimebag' Abbott in actie

GameBoy schoenen

Dat er in de modewereld de gekste dingen opduiken is niets nieuws. Een tijd geleden was een NES-riem helemaal hip en nu is er weer een nieuw gamesmode-artikel opgedoken: GameBoy-schoenen. In Japan zijn ze erg populair. Het makkelijke is natuurlijk dat je altijd je GameBoy bij je hebt, dus als je even moet wachten op de bus trek je gewoon je schoenen uit. Of ze water- en schokbestendig zijn is helaas niet bekend.


Juffrouw weigert chocoladesint om kruisjes

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een lerares uit de Noord-Franse gemeente Coudekerque-Branche heeft deze week geweigerd chocolade-sinterklazen uit te delen aan haar leerlingen omdat op het snoepgoed kruizen stonden afgebeeld. Aangezien de regering dit jaar opvallende religieuze symbolen op scholen verbood, trok de juffrouw aan de bel bij de gemeente.

Coudekerque-Branche deelt al jarenlang op zes december chocoladefiguren uit aan de kinderen van het dorp, maar de burgemeester was het met de lerares eens. Hoewel hij eerder ingestemd had met de verspreiding van het snoepgoed, liet hij de sinterklazen omruilen voor neutrale chocolaatjes.

CSC op survivalkamp

Ploegleider Bjarne Riis houdt wel van een beetje teamgeest. Dit jaar nam hij zijn ploeg CSC dan ook mee op survivalkamp.


Bjarne Riis had dit jaar een survivaltocht uitgedacht voor zijn wielrenners. Voor het groepsgevoel was het juist extra zwaargemaakt. De renners moesten met 20 kilo bepakking een tocht afleggen, waarbij ze 48 uur onderweg waren. Vier man, waaronder nieuwkomer David Zabriskie, moesten opgeven en werden opgepikt. In legerkleding en zonder telefoon, horloge waren ze vooral op zichzelf en het team aangewezen.

Teamarts Joost De Maeseneer vond het wel zwaar: "Ik zat in een groep met Ivan Basso. We waren 48 uur onderweg, waarvan ik twee keer twee uur heb kunnen slapen. Onder de blote hemel, met een bijtende wind. Het was echt verschrikkelijk. Ik ben vijftig jaar, maar dit had ik nog nooit in mijn leven meegemaakt."


Ivan Basso kijkt nog vrolijk (rechts Sastre)

'Freaklijst 2004' op 3FM en Yorin FM

De wekelijkse uitzending van het programma 'Freakolympics' op Yorin FM is vannacht ook te horen op Radio 3FM, waar het programma voorheen ook te horen was. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Yorin-dj Rob Stenders de samenwerking met enkele van zijn voormalige 3FM-collega's weer opgepakt en een muzikale hitlijst over 2004 samengesteld. Deze gaat door het leven als de 'Freaklijst 2004'. Rob Stenders en zijn collega's Maurice Verschuuren en Fred Siebelink presenteren de lijst samen met 3FM-dj's Gerard Ekdom en Giel Beelen vanuit de studio van het publieke popstation.

Stenders presenteert het programma wekelijks in de nachtelijke uren. Tijdens het programma draait hij zijn eigen favoriete 'good oldies' allertijden. Het programma begint om 01:00 uur en zal duren tot 06:00 uur.

Tieners zoeken zoontje Van Gogh

Pracissor en Rolfxx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amsterdamse Pythagorasstraat hebben twee jongens van ongeveer zestien jaar oud vragen gesteld over het zoontje van Theo van Gogh en daarna met een alarmpistool in de lucht geschoten. De vermoorde cineast woonde in deze straat.

De tieners, die vermomd waren met shawls, vroegen aan een twaalfjarig jongetje iets over Van Goghs zoontje. Wat zij precies zeiden wilde de politie niet kwijt. Na de vraag schoten de knullen met een pistool in de lucht. Vermoed wordt dat het om een alarmpistool ging, aangezien geen hulzen zijn gevonden.

De politie werd door buurtbewoners getipt over het voorval. Toen agenten echter aankwamen in de wijk Watergraafsmeer, waren de jongeren niet meer te bekennen.

Vanille-ijsbaan op Eiffeltoren

Rond de kerst schieten wereldwijd de kunstijsbanen als paddestoelen uit de grond. In navolging van onder meer de beroemde ijsbaan bij het New Yorkse Rockefeller Center heeft nu ook de Parijse Eiffeltoren een schaatsbaan. Gisteravond werd de baan geopend door de vice-wereldkampioenen kunstschaatsen, Sarah Abitbol en Stéphane Bernadis.

De baan, die een oppervlakte van 200 vierkante meter heeft en ongeveer 80 mensen tegelijk aankan, wordt van onder verlicht door knipperende LED-lampjes. Daarnaast heeft het ijs een vanillegeur meegekregen. De toegang tot de baan is inbegrepen bij de entree van de Eiffeltoren.

Volgens Jean-Bernard Bros, wethouder van Cultuur van de stad Parijs, moet de schaatsbaan vooral meer Parijzenaars naar het momument trekken. Tot nu toe vormen zij slechts 10 procent van de bezoekers. Daarnaast is het ook een "knipoog naar de Parijse kandidatuur voor de Olympische Spelen van 2012", aldus Bros. De ijsbaan blijft liggen tot en met 23 januari volgend jaar.

© AFP
De ijsbaan op de Eiffeltoren is gisteravond geopend

'Linda' is tijdschrift van het jaar

Rolfxx had ons via de nieuws-submit te melden:

Het maandblad Linda van actrice/presentatrice Linda de Mol is gisteravond verkozen tot tijdschrift van het jaar. De nieuwe vrouwenglossy kreeg de Mercur op het jaarlijkse tijdschriftengala. Het blad werd door de jury geprezen voor "het unieke en eigen gezicht. Op niet eerder vertoonde wijze worden maatschappelijke en zelfs taboedoorbrekende onderwerpen indringend behandeld." Vorig jaar won de Donald Duck de titel.

Naast Linda viel ook het populair wetenschappelijke Quest in de prijzen. Dat blad werd gekozen tot beste lancering van het jaar. Andere prijzen waren er voor Jos Rozenbroek van Elle (beste hoofdredacteur) en Matthias Boswinkel (beste uitgever). Rozemarijn de Witte, hoofdredactrice van 'Linda' kreeg de oeuvreprijs Mercur d'Or.

Geen vliegverkeer tijdens bijzetting Bernhard

Tijdens de plechtigheden rond de bijzetting van prins Bernhard morgen, mogen burgervliegtuigen niet laag vliegen boven Delft, Den Haag en Rijswijk. De luchtverkeersleiding laat onder de duizend meter hoogte alleen helikopters toe van de NOS, de politie en hulpdiensten. Verder brengen, bij helder weer, drie F16's van de Koninklijke Luchtmacht en een klassieke Spitfire boven de Nieuwe Kerk een eerbetoon aan prins Bernhard.

De koninklijke familie was vanmiddag in de Nieuwe Kerk om de uitvaart voor te bereiden. In Paleis Noordeinde in Den Haag nam vandaag onder meer personeel van het hof afscheid van prins Bernhard. Ook medewerkers van het kabinet der Koningin en de Rijksvoorlichtingsdienst konden vandaag nog de laatste eer bewijzen.

De NOS zet 81 camera's in, waarvan 67 langse de route van de stoet en 14 in de kerk. Bij goed weer zet de NOS ook nog een helikopter in.

Boeing 747 in Amsterdamse grachten

Op de Amsterdamse grachten vaart binnenkort een Boeing 747 die in het verleden werd gebruikt door de KLM. Het nationaal luchtvaartthemapark Aviodrome begint woensdag met het transport van de in maart verworven jumbo van Schiphol over de weg en het water naar luchthaven Lelystad. Het vliegtuig moet onderweg door de Amsterdamse grachten naar het IJ.

Allen de vleugels van de 747 zijn gedemonteerd. De romp van het toestel is 70 meter lang en weegt 180 ton. "Tijdens het transport zal menig drie verdiepingen tellend grachtenpand in Amsterdam op een Madurodamse woning lijken", aldus het luchtvaartmuseum.

Het transport neemt vier dagen in beslag en zal vooral 's nachts plaatsvinden.

Gouda na 40 jaar op eigen benen

Gouda staat voor het eerst sinds veertig jaar niet meer onder financieel toezicht van het Rijk. Voor de gemeente geldt niet langer de zogenoemde 'Artikel 12 status'. Dat betekende dat het stadsbestuur voor veel uitgaven toestemming moest vragen aan de Rijksoverheid.

Wethouder Keulen is blij met de verkregen zelfstandigheid. Zijn gemeente zat al sinds de start van de invoering van het artikel in deze regeling omdat er te veel geld werd uitgegeven. "Onze financiële mensen zijn erg opgetogen dat we nu op onze eigen benen kunnen staan", zo zei hij vandaag.

Met een flinke afkoopsom van 44 miljoen euro kan Gouda nu weer op eigen benen staan. Maar de gemeente heeft meer geld nodig door de snel verzakkende bodem. Met de afkoopsom neemt het gemeentebestuur dan ook geen genoegen. Via de rechter wil ze meer geld afdwingen van het Rijk om zo de begroting helemaal rond te krijgen. "Als we gewoon meer geld uit het gemeentefonds krijgen is het ook goed", zo zei wethouder Keulen. Zelf denkt de gemeente bijvoorbeeld het komende jaar 21,5 miljoen euro te moeten besteden aan het openbaar gebied. Het ministerie vindt 19 miljoen voldoende.

Nederlands Goud en zilver op tweede dag EK

De Nederlandse dames estafette ploeg, bestaande uit Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Chantal Groot en Marleen Veldhuis hebben de Europese titel gewonnen op de 4x50 meter vrije slag. Met een tijd van 1.37.97 bleven de Nederlandse dames Duitsland en Zweden voor.

Marleen Veldhuis behaalde individueel de zilveren medaille op de 100 meter vrije slag. Met een tijd van 53.63 mest ze alleen de de Française Malia Metella (53,37) voor zich dulden. Chantal Groot eindigde in de finale als zevende met een tijd van 54.86

Hinkelien Schreuder verbeterde tijdens de halve finale van de 100 meter wisselslag het Nederlands record naar 1.01,86. Met die tijd kwalificeerde Schreuder zich als vierde voor de finale. Eind oktober bracht ze het Nederlands record bij wedstrijden in Aken met 1.02,10 op haar naam.

Joris Keizer eindigde in de finale van de 100 meter vlinderslag als vijfde. Hij kwam tot een tijd van 52,77 seconden, precies een seconde boven zijn Nederlands record. De Duitser Thomas Rupprath won het goud in 50,67.

In de finale van de 50 meter vlinderslag slaagden Marleen Veldhuis en Inge Dekker er niet in een medaille te pakken. Veldhuis finishte in de finale met 26,49 seconden als vijfde, Dekker met 26,65 als zesde. De Zweedse Anna-Karin Kammerling prolongeerde met 25,73 de Europese titel.

'Witte' kerst voor Braziliaanse kinderen

NCS en Btutwice hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Met kerst hoort het te sneeuwen, maar op een school in Brazilië is dit toch ietwat verkeerd geïnterpreteerd. Enkele tieners verkochten daar namelijk kerstpoppen die gevuld waren met marihuana.

De poppen zijn hol en normaal gesproken gevuld met snoepgoed. Maar dit maal had de kerstman er een extra verrassing bij gestopt. Toen de politie de twee verkopers wilde arresteren, vluchtten ze weg. In de 24 achtergelaten poppen werd eveneens drugs aangetroffen.

Braziliaanse drugsbendes misbruiken geregeld kinderen om verdovende middelen te vervoeren en te verkopen.

Publiek

Ik speel toneel. Al sinds m'n vierde beklim ik een paar maal per jaar een podium om mijn kunstjes te vertonen. Ook afgelopen woensdag weer, de voorstelling van een uitwisselingsproject met een Duitse school, met als doel in een week theater te maken. Vorige week vrijdag hadden we het daar al opgevoerd, en in verband met Sinterklaas kwamen zij woensdag nog één dag hierheen om het op onze school te laten zien. Er waren hier twee voorstellingen. Een verplichte, voor de derde en de vierde klas, en een vrijwillige, net na schooltijd.
In Duitsland gingen beide voorstellingen hartstikke goed. Er was daar eerst een try-out, voor de leerlingen van bij hen de leerlingen van de leeftijd van onze brugklassers, en onze derde klasleerlingen. Het publiek had ontzettend veel respect voor ons, en als er een minuscuul foutje gebeurde, vooral tijdens de try-out, maakte dat niet uit, het bleef een voorstelling die in een week was gemaakt en gerepeteerd.
Toen we woensdag in Nederland begonnen, was de sfeer al meteen anders. Tijdens de verplichte show waren er, als het ware, twee soorten mensen (leerlingen) in de zaal. Aan de ene kant had je degenen die het wel leuk vonden om een les te missen, die het stuk ook wel waardeerden en daar best hun pauze op wilden geven, en aan de andere kant had je de leerlingen die alleen maar konden onthouden dat ze erheen móesten, dat hun pauze weg was enzovoort. Toch was het niet zo heel erg. Men lachte op de goede momenten, en ook wel als er een foutje gemaakt werd, maar het was niet vervelend. Bij de tweede voorstelling was dat wel anders. Bij de eerste scène werd er al vanuit het publiek "gesouffleerd". Er waren dus kennelijk mensen die zó van het optreden hadden genoten, dat ze nog een keer gingen. Nou, kennelijk hadden ze niks te doen en kwamen ze gewoon om de boel voor ons als acteurs, en voor de rest van het publiek, te verzieken. Steeds meer van de leerlingen deed mee met het wel erg flauwe geintje om overal om te lachen. Voor ons werd het zo steeds minder leuk. De zenuwen gierden door onze lijven, zo bang als we waren om een klein foutje te maken, om je te verspreken, om te struikelen, want ze zouden je uitlachen, en heel erg hard, want dat hadden we gemerkt. Maar daar bleef het niet bij. Persoonlijke meningen, "wat heeft die een kutkop" en commentaar "wat heeft dit nou voor nut" werden niet voor naderhand bewaard, maar gewoon rechtstreeks door de zaal gebruld. Tijdens een verschrikkelijke scène over een heroïnehoertje, met trieste muziek, werd er gejoeld en gegild. Het ging zelfs zo ver dat er om bijna elke zin die men hard, keihard en erg vernederend werd gelachen. Bij de Duitse zinnen brulden ze gewoon "ik versta je niet".
Toen viel één van de hoofdrolspelers van zijn stoel af. We hadden samen geoefend en veel met elkaar opgetrokken en hij zocht mijn ogen. Ik schrok van zijn blik, het was bijna paniek wat ik zag. Het publiek lachte hem zo erg uit, maar gelukkig wist hij het met een Duits "auch das noch" netjes op te lossen.
Tijdens een scènewisseling moest iemand achterin de zaal de aandacht trekken door te gillen en dan te lachen, zodat op het podium veranderd kon worden. Het lachen liet ze achterwege, maar ze krijste, net verstaanbaar, "hou nou je bek eens!"
Ik snapte niet dat de leraren er niks aan deden, en wat ik nog minder begreep was dat mensen zich zo respectloos kunnen gedragen. Op een Havo-VWO-school nota bene!
Dat zij niet begrepen dat wij ontzettend ons best deden, en hadden gedaan, vind ik zo vreemd. Maar dat ze alle acteurs van hun stuk kunnen krijgen, daar heb ik dan weer een grandioos respect voor. Erg knap.

Litouwse douane ontdekt wodkapijpleiding

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

Er is door de Litouwse douane een drie kilometer lange pijpleiding ontdekt. De pijpleiding was bedoeld voor de illegale invoer van wodka uit Wit-Rusland. Dat hebben lokale media vrijdag gemeld.

Wodka is in buurland Wit-Rusland aanmerkelijke goedkoper dan Litouwen, dat sinds afgelopen mei lid is van de Europese Unie. Volgens de autoriteiten betreft het dan ook zeker niet de eerste poging om de sterke drank op deze manier de grens over te smokkelen.

Van Zwam vrijgesproken

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de doelman van NAC Breda, Arno van Zwam vrijgesproken.

Van Zwam kreeg eind november een schikkingsvoorstel van een wedstrijd schorsing, omdat hij op 21 november in de competitiewedstrijd tegen Willem II grof taalgebruik zou hebben gebruikt tegen scheidsrechter Roelof Luinge.

De doelman, die tijdens die wedstrijd op de bank zat, zei dat hij niets had gezegd, maar reeg toch een rode aart. NAC ging niet akkoord met de schikking en tekende succesvol beroep aan. Na bestudering van de beelden konden de waarnemingen van de arbiter niet worden bewezen

Definitieve kalender Formule 1 2005

De definitieve kalender van de Formule 1 voor 2005 is bekend gemaakt. Met de komst van een nieuwe race in Turkije wordt het een jaar met een recordaantal officiële races.

Kalender 2005:

Nummer DatumLand Plaats
1 6-mrt Australië Melbourne
2 20-mrt Maleisië Sepang
3 3-apr Bahrein Manama
4 24-apr San Marino Imola
5 8-mei Spanje Barcelona
6 22-mei Monaco Monaco
7 29-mei Europa Nürburgring
8 12-jun Canada Montreal
9 19-jun Verenigde Staten Indianapolis
10 3-jul Frankrijk Magny Cours
11 10-jul Groot-Brittannië Silverstone
12 24-jul Duitsland Hockenheim
13 31-jul Hongarije Hungaroring
14 21-aug Turkije Istanbul
15 4-sep Italië Monza
16 11-sep België Spa
17 25-sep Brazilië Interlagos
18 9-okt Japan Suzuka
19 16-okt China Sjanghai

Marokkaanse voetbalbond bond ontdekt Nederland

Volgens het Brabants dagblad bezoekt de bondscoach van Marokko, Badou Zaki, dit weekend Nederlandse competitiewedstrijden om potentiële internationals aan het werk te zien.

Zo zou hij ondermeer Mounir el Hamdaoui (Excelsior), Adil Ramzi, Ali Elkhattabi, Tarik Sektioui (allen AZ), Ali Boussaboun (NAC Breda) en Youssef El Akchaoui (ADO Den Haag) aan het werk willen zien.

De afgelopen jaren liet de Marokkaanse voetbalbond de Nederlandse Marokkanen vaak links liggen. Nadat Khalid Boulahrouz het schopte tot Nederlands international lijkt Zaki echter wakker geschud. Onlangs maakte Khalid Sinouh zijn debuut voor Marokko en Boussaboun kreeg ook al een uitnodiging.

"Eindelijk wordt er werk gemaakt van het scouten van spelers", aldus Sektioui in het Brabants Dagblad. "Met Boulahrouz heeft Marokko al een belangrijke speler verloren van het nationale team. De Marokkaanse voetbalbond moet mij nog wat zaken uitleggen voor ik me eventueel beschikbaar stel."

Dronken soldaat veroorzaakt terreuralarm

Btutwice had ons via de nieuws-submit te melden:

Eerder deze week heeft een dronken Britse militair een terreuralarm veroorzaakt. Dit deed hij door verkleed als een Arabische zelfmoordterrorist te verschijnen op een feestje van het regiment waarin hij dient, de Coldstream Guards. Dit is vrijdag door de Britse politie bekendgemaakt.

Vijftien politiewagens en agenten met honden moesten uitrukken nadat in de buurt van de legerbasis een man was gesignaleerd met een Arabische outfit, compleet met tulband en valse baard. De man had in zijn zak kaarsen verpakt in oranje papier, hieraan waren elektriciteitsdraden verbonden zodat het net leek of de man explosieven bij zich droeg.

Bij aanhouding bleek dat de man op weg was naar huis. Hij kwam van een gekostumeerd feestje op de legerbasis Aldershot in het zuiden van Engeland. Het regiment vierde zijn rol die het speelde tijdens de slag bij Waterloo in 1815. De man moest de rest van de nacht in de cel doorbrengen. Bovendien kreeg hij een boete van 80 pond (115 euro) voor het verstoren van de openbare orde.

Schaatsbond boert goed

De KNSB, de Nederlandse schaatsbond, doet het de laatste jaren financieel goed. De bond ging in de afgelopen jaren van een schuld naar een positief saldo van drie miljoen euro nu.

Morgen zullen in Utrecht op de Vechtsebanen aan de afgevaardigden van de bond de financiële resultaten worden gepresenteerd. Vooraf is al bekend dat de schaatsbond positief kan zijn over de resultaten. In 2001 haddden ze nog een schuld, maar nu aan het einde van 2004 is er een positief saldo van drie miljoen euro en een begroting van 9,5 miljoen euro.

Directeur Arie Kauffman werd in 2001 aangetrokken om financieel te reorganiseren en kan nu met tevredenheid terugkijken op de operatie: "Iedereen is zich enkele jaren geleden een hoedje geschrokken door de financiële situatie. Dat maakte het ook makkelijk om een aantal strenge begrotingsafspraken te maken."

Hoofdsponsor Aegon sprong drie jaar geleden bij om de schuld te dekken en is blij dat het nu de bond zo voortvarend gaat. Communicatiedirecteur Jan Driessen van Aegon zei: "De bond verdient complimenten voor het financieel beleid. Alleen had het tempo waarin het eigen vermogen is opgebouwd, wel iets lager gekund. We hadden ons kunnen voorstellen dat er iets meer naar bijvoorbeeld het langebaanschaatsen was gegaan, maar als sponsor gaan wij daar niet over."

Het positieve saldo wil de bond nog verder uitbouwen tot 2007. Tot die tijd krijgt Nederland jaarlijks van de ISU één groot toernooi toebedeeld. Daarna zullen waarschijnlijk de toernooien minder vaak in Nederland gehouden worden, omdat er meer schaatshallen in Europa en de wereld zijn die toernooien willen organiseren.

Groningen houdt deurbeleid horeca in de gaten

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Binnenkort zal de Groningse burgemeester Jacques Wallage een brief sturen naar alle horecaondernemers in deze stad. In deze brief zal staan dat er beter gekeken wordt naar het deurbeleid van de ondernemingen. De laatste tijd zouden er bij politie en de burgemeester signalen binnen komen dat er gediscrimineerd wordt door bepaalde cafés en discotheken in de stad. Dat vertelt Arda Klijnsma, woordvoeder van Wallage.

De burgervader roept iedereen op aangifte te doen wanneer zij het gevoel hebben vanwege hun afkomst of etniciteit te worden gediscrimineerd. Zodoende hoopt de gemeente in kaart te brengen of er sprake is van incidenten, of van een structureel probleem.

Ook zullen teams langs de deuren gaan om te kijken of 'witte' bezoekers anders worden behandeld dan 'gekleurde' bezoekers. Wanneer discriminatie bewezen kan worden, is sluiting van het etablissement de uiterste consequentie, aldus Klijnsma.

Vliegtuigje landt op vrachtwagen in Texas

Iceberg had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Texas is donderdag een vliegtuig wel op een hele aparte manier geland. Een echtpaar uit El Paso was in hun eenmotorige vliegtuigje op weg naar huis vanuit Austin, toen de motor van het toestel uitviel. Daardoor landde het toestel op het dak van een vrachtwagen om vervolgens op zijn kop op de snelweg terecht te komen.

De vrachtwagenchauffeur had niets door van het voorval. Ook de inzittenden van het vliegtuigje bleven ongedeerd. Op het dak van de vrachtwagen waren alleen remsporen terug te vinden.

Presentatie Renault R25 1 februari

Renault zal op 1 februari de nieuwe auto, de R25, presenteren. Gekozen is om dat in Monaco te doen.

Het Franse team hoopt volgend jaar met de nieuwe auto een extra stap vooruit te kunnen maken en wil meestrijden om kampioenschapswinst. Vanwege de symboliek van de plaats is Monaco gekozen om de nieuwe auto te presenteren. Daar won Renault namelijk het afgelopen seizoen de enige race. Bij die keuze speelde echter ook een finaciële reden. Bij een presentatie in Frankrijk zou sponsor Mild Seven niet op de auto mogen staan vanwege de tabakswetgeving.

Presentatiedata tot nu toe:

TeamDatumPlaats
Sauber11-janKuala Lumpur
BAR16-jan Barcelona
Williams 31-jan Valencia
Renault01-febMonaco
Red Bull 07-febJerez
Minardi03-mrtAlbert Park

Ajax dichterbij Charisteas

Angelos Charisteas van de Duitse club Werder Bremen is de nummer 1 kandidaat om de nieuwe spits van Ajax te worden.

De Amsterdamse club zou de Griek nog dit jaar willen presenteren als nieuwe aanwinst voor de club. De topscorer van het afgelopen Europees kampienschap twijfelt zelf nog omdat hij zich meer thuis voelt in een tweespitsensysteem dan in een concept met drie aanvallers.

Na de wedstrijd woensdag tegen Bayern München in de UEFA Champions League, sprak Ajax met de zaakwaarnemers van de 24-jarige Griek. Er is nog geen officieel bod uitgebracht maar duidelijk werd wel dat Charisteas ongeveer vijf miljoen euro moet gaan kosten. Naast Charisteas wil Ajax nog een tweede spits vastleggen. Het gaat daarbij om de 22-jarige Zweed Markus Rosenberg van Malmö FF.

3000 tienermeisjes doen aan webseks

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws In Nederland houden zeker 3000 pubermeisjes zich bezig met internetpagina's waar seksuele contacten worden gelegd. Populaire sites als CU2, happy girls en TMF worden veelvuldig gebruikt om via profielen seksdates te regelen, of om zichzelf voor een webcam te bevredigen.

Om geld is het voor de meeste, vaak zeer jonge, meisjes niet te doen, maar om hun seksuele behoeften te bevredigen. Vaak zijn ze actief in het zoeken naar seks. Alleen al op twee bekende internetsites hebben ruim duizend pubermeisjes een eigen profiel, waarop ze vaak naakt of gekleed in uitdagende lingerie op de foto staan.

Tegenover BN de Stem vertelt een meisje over haar ervaringen met webseks. Miranda, 16 jaar (gefingeerde naam) uit Den Haag, heeft ook een erotisch profiel. Veel vriendinnen van haar hadden allemaal al seks, waardoor de 16-jarige zich als maagd een buitenbeentje voelde. Zo vertelt ze: "Op internet staat nu een foto van me met ontblote borsten, voorzien van tepelpiercings. Ik heb ook mijn behoeftes. Ik kreeg enorm veel reacties."

Binnen een jaar tijd is ze naar eigen zeggen met negen 'superknappe' jongens en mannen naar bed geweest, nadat ze met hen eerst uitgebreide contacten op het internet heeft onderhouden. Zelf wil ze er nu mee stoppen, omdat ze er ook de nare gevolgen van ondervindt. Zo is ze een tijdje gestalkt door een. Daarover zegt ze: "Eigen schuld? Misschien klink het raar voor jou, maar ik heb gewoon seks nodig."

Gevolgen kunnen ernstig zijn
De zoektocht naar seks op het internet brengt ook nare gevolgen met zich mee. Steeds vaker gaan jonge tienermeisjes niet meer naar school, omdat naaktfoto's en filmpjes van hen op internet zijn geplaatst. Volgens het Meldpunt Kinderporno zijn dit er momenteel 200, maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk een stuk hoger.

Maandelijks melden circa vijftien verontruste ouders of leraren zich bij het meldpunt. Zij is momenteel bezig een site op te zetten met tips hoe tieners veilig kunnen websurfen. Zij hoopt de site de site voor het eind van het jaar online te krijgen.

Film: Polar Express: zombies op de Noordpool

Geloof jij in de Kerstman? De hoofdpersoon uit The Polar Express niet en wordt daarom meegenomen in een trein naar de Noordpool. De film maakt gebruik van nieuwe animatietechnieken. Helaas overtuigt de film geen moment. Door de slechte animatie is The Polar Express vooral een zombiefilm voor kids geworden.

Filmposter Polar Express

The Polar Express draait nu in de bioscoop en is te zien in zowel de orginele als de Nederlandstalige versie!

RBC wil Karlsson contracteren

De Zweedse verdediger Markus Karlsson van Djurgårdens IF heeft tijdens zijn proefperiode bij RBC Roosendaal indruk gemaakt op de technische staf van de club uit Roosendaal.

"We zien hem graag komen ja", zegt coach Jan van Dijk op rbcroosendaal.nl. "Dat hebben we ook uitgesproken. Indien mogelijk willen we dan wel proberen hem voor zaterdag tegen Roda JC al speelgerechtigd te krijgen."

De 32-jarige verdediger is imiddels weer teruggekeerd naar Zweden om na te denken over een mogelijke overstap. Vorig jaar ging hij niet in op een aanbod van Willem II.

Unity gecancelled

Het puzzelspel Unity voor de GameCube is met onmiddellijke ingang gecancelled. Het spel dat ontwikkeld werd door Lionhead Studios samen met Jeff Minter moest een abstract puzzel-spel worden met een heel erg gevarieerde gameplay.
"[...]
Commenting on the decision to halt work on Unity, Peter Molyneux said, "Everyone at Lionhead has the utmost respect and admiration for Jeff's unique talents. However, we've both been in the industry a long time and it was becoming increasingly apparent to us that we would not be able to finish Unity in an acceptable time frame. On a personal level, I have very much enjoyed working with Jeff."

Jeff Minter responded, "Everyone at Lionhead has been incredibly supportive and the decision to stop working on Unity has been a difficult one for us. But being realistic, I felt it was better for everyone concerned that we cease work on Unity. I'd like to thank Lionhead for all their help and support over the past two years."
[...]"
Nederland lijdt eerste nederlaag

De laatste groepswedstrijd bij de Champions Trophy in het Pakistaanse Lahore hebben de Nederlandse heren-hockeyers met 3-4 verloren. Dat betekende gelijk de eerste nederlaag in de Champions Trophy sinds drie jaar.

De nederlaag heeft weinig gevolgen, omdat Oranje zich al had geplaatst voor de finale, aankomende zondag tegen Spanje.

Oranje begon wel sterk aan de wedstrijd en in de negende minuut van de wedstrijd scoorde Meijer 1-0. Daarna nam Oranje de wedstrijd echter veel te lichtzinnig op en dacht de klus wel op halve kracht te kunnen klaren. Man of the Match was de Duitser Wein, die vlak voor het einde van de wedstrijd de 3-4 scoorde.

Politiehond bijt naakte man in ballen

Een naakte insluiper in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft het verzet tijdens zijn arrestatie flink moeten bekopen. Een politiehond besloot de man in zijn teelballen te bijten, toen deze een agent aanviel.

De bloedende insluiper gaf zich ook na de beet nog niet over. Hij sloeg op de agenten in en uiteindelijk moesten deze een stroomstok gebruiken om de man in de boeien te kunnen slaan. Volgens agent Ron Reier bijten politiehonden alleen als hun baasje wordt aangevallen. Toch mag de hond voorlopig de straat niet meer op. Het incident zal eerst beter onderzocht worden. De naakte man werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Groenendaal langer bij Rabo

Richard Groenedaal heeft zijn contract bij de Rabobank ploeg laten openbreken en verlengd tot 2007.

"Het was heel simpel. Richard wilde erg graag blijven en wij wilden Richard erg graag houden", sprak directeur Theo de Rooij.

de voormalige wereldkampioen rijdt vanaf het begin van de Rabobank voor de ploeg. Wegrenners Michael Boogerd, Erik Dekker en Jan Boven zijn de enige andere coureurs die eveneens vanaf het eerste seizoen van Rabo in 1996 onder contract staan. In dienst van Rabobank won de veldrijder 83 wedstrijden en hij is regerend nationaal kampioen.

Hardwarecrisis verergert met ook tekort aan Xboxen

We meldden al eerder dat Sony op het moment grote tekorten heeft aan PS2-hardware in Europa. Ook Microsoft lijkt nu bereid toe te geven dat het in de problemen zit met het nieuws dat er geen nieuwe Xbox-hardware meer beschikbaar zal worden gesteld aan de detailhandel voor het einde van het jaar. Waar Sony Antonov-vliegtuigen gecharterd heeft om nieuwe voorraden aan te voeren, daar stelt Microsoft dat al haar mogelijkheden uitgeput zijn: “Er is geen enkel vliegtuig dat ik ergens heen kan sturen – we hebben alles gedaan dat binnen onze mogelijkheden ligt,” aldus Neil Thompson, algemeen directeur van Microsoft UK. “Het marktaandeel is ongelofelijk – de vraag is veel groter dan verwacht. Het is zo teleurstellend, aangezien ik graag aan de vraag zou willen voldoen. Alles is erop gericht om zo snel en veel mogelijk nieuwe producten te leveren.”

Op de vraag of dit te wijten is aan slechte planning is, stelde Thompson dat dit niet het geval was. In plaats daarvan gaf hij de extra vraag die ontstond vanwege het tekort aan PS2’s de schuld: “We hebben wel degelijk vooruit gepland door diverse intitiatieven op te zetten. We hadden er echter niet op gerekend dat er een tekort aan PS2’s zou zijn, wat een grote impact had op onze verkopen.” In januari zal er weer een normale beschikbaarheid zijn van Xbox’en, met als onaangenaam detail dat de Crystal-versie niet meer gemaakt wordt en dat weer overgestapt zal worden op de klassieke zwarte versie: “We gaan gewoon weer terug naar zwart bij het op peil brengen van de voorraad. Of we weer ooit naar een Crystal-versie zullen kijken – dat zullen we wel zien.”

Terwijl speciaal ingevlogen PS2’s de verkopen vorige week met 900% deden stijgen, blijken winkelketens als Argos en Dixons overgegaan te zijn op het verlagen van de softwareprijzen om toch nog iets te verdienen. Daarnaast daalde de aandelenkoers van winkelketen GAME, terwijl analisten hun zorgen uitspraken over de hele situatie. Een industrie-insider stelt: “Sommigen van ons kunnen failliet gaan als gevolg van deze nachtmerrie.”

Programma HCE (Week 50)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 50)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00sc HeerenveenFC Groningen -
.
za19.30Willem IIFC Utrecht -
za19.30Roda JCRBC Roosendaal -
za19.30FC Den Bosch RKC Waalwijk -
za20.00AZFC Twente -
.
zo12.30FeyenoordPSV -
zo14.30AjaxVitesse -
zo14.30NAC BredaADO Den Haag -
zo14.30De GraafschapNEC -

'Hofstadgroep plande aanslag op Wallen'

NCS en Neftizz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De moslimterroristen die behoren tot de zogenaamde 'Hofstadgroep' waren mogelijk van plan een aanslag te plegen op de Amsterdamse Wallen, zo meldt de Telegraaf. De radicale pizzakoerier Bilal L. bracht de rosse buurt in kaart tijdens het bezorgen van maaltijden op zijn brommer. Bij de Nationale Recherche zijn anonieme e-mails binnengekomen waarin wordt gewaarschuwd voor een groep terroristen uit Amsterdam- Oost die het gemunt had op de Wallen.

De 20-jarige Bilal L., alias Abu Qataadah, is een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst. Hij werd op vrijdagavond 5 november aangehouden bij de moskee 'Nasr' in de Celebesstraat in Amsterdam-Oost. Hij werkte als maaltijdbezorger bij het Turkse pizzarestaurant 'Hasret' aan de Czaar Peterstraat. Volgens de tipgever bracht L. veel pizza’s naar de rosse buurt en kon hij zo de hoerenbuurt goed observeren. Hij zou volgens de tipgever (die zich bedient van de schuilnick ChinTok3) ter voorbereiding van een mogelijke aanslag middelen hebben aangeschaft met behulp van een handleiding in het Arabisch. ChinTok3, die zich ook Hamza noemt, zegt ''een bezorgde moslim'' te zijn en daarom de tips aan de recherche te hebben gegeven.

Wilders
Bilal L. zit nu vast in verband met de onthoofdingsvideo gericht aan het adres van Kamerlid Geert Wilders. Hij zou ook contacten hebben onderhouden met de voortvluchtige leider van de Hofstadgroep, de Syriër Redouan al-Issa. Ook had hij contact met de 19-jarige Jason W., die samen met Ismail A. op 10 november werd opgepakt na een urenlange belegering in Den Haag.

De reden om een aanslag te plegen op de Wallen ligt in het feit dat de fundamentalisten zich kwaad maken over het zedelijk verval in de warme buurt. Ze zouden verder ook de Tweede Kamer als doelwit op het oog hebben gehad.

Abdul-Jabbar van de Ven
Overigens duikt ook de naam van omstreden moslimleraar Abdul-Jabbar van de Ven in dit verhaal op. De groep rond Bilal L. bezocht namelijk ook de Aboe Bakr-moskee in Almere, waar Van de Ven 'jihadlessen' gaf. De 'jongerenimam', die in opspraak kwam nadat hij bij Andries Knevel op tv Geert Wilders doodwenste, is volgens de veiligheidsdienst AIVD een inspirator van terreurverdachte Jason W.

Hubble registreert jongste sterrenstelsel ooit

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Astronomen van de Universiteit van Virginia hebben met de Hubble-telescoop mogelijk het jongste sterrenstelsel ooit waargenomen. Het stelsel is ongeveer vijfhonderd miljoen jaar oud. Ons eigen sterrenstelsel is met een leeftijd van twaalf miljard jaar ruim, twintig maal ouder.

Het baby-sterrenstelsel, I Zwicky 18, heeft zich pas dertien miljard jaar na de oerknal gevormd. De eerste sterren binnen het stelsel ontstonden zo'n vijfhonderd miljoen jaar geleden. De laatste sterren ontstonden slechts vier miljoen jaar geleden. Omdat de sterren relatief gezien nog erg jong zijn, biedt dit voor de sterrenkundigen een uitstekende mogelijkheid om een helder beeld te krijgen van de eerste sterrenstelsels in het universum. Het stelsel is niet alleen het jongste dat ooit is waargenomen, het bevindt zich met zo'n 45 miljoen lichtjaren ook nog eens op een relatief korte afstand van ons eigen sterrenstelsel.

I Zwicky 18 werd in 1930 al vermeld op een lijst van zo'n 30.000 relatief nabije sterrenstelsels. De Zwitserse astronoom Fritz Zwicky stelde deze lijst samen door de hemel van het noordelijke halfrond te fotograferen. Het vermoeden bestond al onder astronomen dat het om een jong sterrenstelsel ging. Met behulp van de Hubble-telescoop kon dit vermoeden nu bevestigd worden.


I Zwicky 18

Ikea sluit showroom wc's af

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Ikea heeft besloten de wc's in de showroom van alle filialen af te sluiten. Het woonwarenhuis is tot deze maatregel over gegaan omdat het geregeld voor komt dat klanten met hoge nood hun boodschap doen op deze toiletten. Dat is uiteraard uitermate vervelend aangezien de toiletten niet aangesloten zijn op de riolering.

Overigens gebeurt dit niet alleen in de Nederlandse filialen. Ikea heeft wereldwijd de showroomtoiletten afgesloten met een doorzichtige kunststofplaat.

PvdA wil hackers op haatzaaisites loslaten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Van HeemstDe PvdA vindt dat de Nederlandse overheid hackers zou moeten inschakelen om buitenlandse haatsites plat te leggen, zo meldt de ICT-nieuwssite Webwereld. De sociaal-democraten maken zich zorgen over de stroom aan haatzaaiende informatie uit het buitenland. Potentiële terroristen in Nederland zouden zich daardoor laten inspireren. Volgens PvdA-Kamerlid Peter van Heemst moet de AIVD ''slimme hackers opkopen''. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan 'hackers die nu sites van banken en overheden platleggen'. ''Die moeten dat soort websites mollen en verstoren.''

Van Heemst vindt niet dat zijn voorstel strijdig is met de vrijheid van meningsuiting: ''Het is meer een kwestie van het beschermen van de samenleving tegen het vergif van verkeerde ideeën. Providers hoeven niet onder de strijd tegen terreursites te lijden. Het moet een soort tweetrapsraket worden. Eerst geef je providers de mogelijkheid om dergelijke sites te verwijderen. Als ze daar niet op ingaan kun je de sites hacken.''

Het PvdA-Kamerlid heeft niet enkel haatzaaiende sites op het oog die aanzetten tot moslimterreur. ''Andere vormen van terrorisme moeten we even hard bestrijden als islamitische terreur", zo zegt Van Heemst. Volgens hem is het van groot belang dat de 'voortdurende instroom van haatzaaiende en extremistische informatie' wordt ingedamd. ''Mensen met terroristische sympathieën laten hun gedachtegoed beïnvloeden door het vergif dat ze op internet tegenkomen.''

Het platleggen van websites met aanvallen is in Nederland nu wettelijk verboden. Bovendien worden bij het platleggen van één enkele site meestal ook andere sites getroffen. Verder gebruiken hackers, die middels een DDoS-attack sites uit de lucht halen, vrijwel altijd duizenden gehackte computers van niets vermoedende pc-bezitters. Van Heemst wil wettelijke belemmeringen die zijn plannen nu in de weg staan desnoods middels nieuwe wetgeving oplossen.

Vrouwenestafette 4x50 meter vrij naar de finale

De vrouwenestafette-ploeg heeft zich op de 4x50 meter vrije slag als tweede voor de finale geplaatst. Het team, bestaande uit Hinkelien Schreuder, Inge Dekker, Chantal Groot en Melanie ten Brink, zwom een tijd van 1.39.97, waarmee ze vijftiende langzamer waren dan Duitsland.

Marc Veens wist zich te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Zijn tijd van 48.89 was goed voor de veertiende plaats, en was een seconde boven zijn persoonlijk record.

Invalide man omgekomen bij brand in flat

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een brand in een flat in Rotterdam is gisteravond een 39-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer was invalide en had geen schijn van kans om voor de vlammenzee te vluchten.

De brand ontstond gisteravond rond 19.30 uur in de woning van het slachtoffer op de zesde verdieping aan de Anatole Franceplaats in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de politie is een brandende sigaret of een omgevallen kaars waarschijnlijk de oorzaak van de brand. Aangezien het vuur razend snel om zich heen greep, kon de invalide man niet meer vluchten en overleed.

Worm van 12 cm uit hersens Chinees gehaald

neegij en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In China is bij een man een worm van 12 centimeter verwijderd die zich in de hersenen van de 24-jarige man bevond. Volgens chirurgen in de Centraal-Chinese provincie Hunan had de man last van een sparganum. Deze parasiet is de tweede stadium larve die in volwassen vorm een lintworm wordt.

De Chinees heeft de parasitaire larve waarschijnlijk binnengekregen door het eten van wilde slangen of kikkers. Mensen die de worm in zich hebben lijden meestal aan hoofdpijn en stuiptrekkingen voordat ze in coma raken.-
Medische info over Sparganum.

Je eigen vlag in Sid Meier's Pirates!

Het is mogelijk je schip in Sid Meier's Pirates! van je eigen logo te voorzien. Je kunt zowel het zeil als de vlag modificeren. Wel heb je Adobe PhotoShop nodig.

Hoe ga je te werk?

1. Open Photoshop, maak een nieuwe image 256 x 256 Pixels
2. Create Alpha Channel (Alleen voor zeilen)
3. Save de file naar
C:\Program Files\Firaxis Games\Sid Meier's Pirates!\flag_Naam.BMP
4. Download en installeer DXTBMP
Zie http://www.doug96.freeserve.co.uk/download/dxtbmpx.EXE
5. Open je file flag_Naam.BMP in DXTBMP
6. Selecteer EXPORT : DDS IMAGE
7. Save naar
C:\Program Files\Firaxis Games\Sid Meier's Pirates!\flag_Naam.DDS
8. Je kunt nu je eigen vlag kiezen in het spel

Om een zeil embleem te maken, gebruik dan 512x512 pixels in stap 1.

Twee voorbeelden :

Phonak gaat door als Continental team

Na het niet verkrijgen van de ProTour-licentie hebben teamleiding en de sponsor van Phonak besloten door te gaan als Professional Continental team, de categorie waaronder de teams net onder de ProTour vallen. Wel zal het team nog in beroep gaan tegen de uitsluiting uit de ProTour.

Met de uitsluiting uit de ProTour stond het voortbestaan van de wielerploeg onder druk. De ploeg heeft één van de grootste budgetten van wielerland en om de sponsors tevreden te stellen moet het team wel aan de grote wedstrijden mee kunnen doen. De toprenners van het team, zoals Floyd Landis, Robert Hunter, Santiago Botero, Oscar Pereiro en Martin Perdiguero, zijn voorlopig wel gebleven, ondanks dat ze vanwege contractuele voorwaarden het team nog kunnen verlaten.

Het team hoopt dat met deze renners het voldoende kwaliteit in huis heeft om de grote wedstrijden en de grote rondes te overtuigen het team deel te laten nemen. Tegen de uitsluiting de UCI uit de ProTour zal het team in beroep gaan bij het International Court of Arbitration of Sport in Lausanne. Die zaak zal op 12 december beginnen. Voor de renners zal het seizoen beginnen met de Ronde van Qatar.

Lof Van Persie Engelse benadering

In AD Sportwereld spreekt Robin van Persie zijn waardering uit voor het wederzijds respect dat zijn collega's in Engeland voor elkaar uiten. De ex-Feyenoorder die het naar zijn zin heeft bij Arsenal hekelt het gemis aan soortgelijk sociale omgang met elkaar op de Nederlandse velden aan.

"Zoals het in Nederland gaat, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Het slaat nergens op, waarom moet je elkaar afkatten," aldus Van Persie. "Het is ongelooflijk". "Tegen Liverpool leed ik twee keer heel dom balverlies. Ik zag Patrick Vieira naar me kijken en vreesde het ergste. Ik dacht: 'Die gaat nu uitbarsten, dat kan niet anders, die gaat nu de waarheid vertellen'. Maar hij vertelde heel rustig dat er niks aan de hand was en dat het de volgende keer beter zal gaan. 'Wat is dit nou?', dacht ik. Ik was een Pierre van Hooijdonk of een Patrick Paauwe gewend die 'godverdomme' en 'klootzak' tegen me zeiden," vervolgt Van Persie.

Dit seizoen speelde Van Persie acht duels in de FA Premiership en vier in de UEFA Champions League als invaller. De Rotterdammer kon in de Carling Cup wel rekenen op een basisplaats. Geduldig wacht hij op meer kansen in de basis. Hij spreekt zijn vertrouwen uit over de uitwerking die de omgangsmanieren in Engeland op hem hebben. "Ik denk dat de Engelse benadering veel meer uit mij haalt dan de Nederlandse. Zoals het in Nederland gaat, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Het slaat nergens op, waarom moet je elkaar afkatten? Als het echt te bont wordt, moet je ingrijpen, maar dat gebeurt hier ook wel. Ze zeggen het wel, maar met respect. Ik denk dat dat helpt, vooral bij jonge aanvallers, die per wedstrijd wel vijf keer balverlies hebben. Op dat Nederlandse gekat ben ik helemaal afgeknapt."

Onbekende dode in familiegraf

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsBarbara Wilson uit het Britse Essex probeert wanhopig in contact te komen met nabestaanden van John Porter. Deze voor de familie onbekende man is namelijk begraven in het familiegraf waar ook de moeder van de Britse vrouw haar laatste rustplaats gevonden heeft. Deze fout betekent dat er geen ruimte meer in het graf is voor andere familieleden.

De blunder vond waarschijnlijk meer dan dertig jaar geleden plaats. Het kwam echter pas vorige week aan het licht, toen de broer van Barbara Wilson overleed. Zij was bezig met de voorbereidingen voor de begrafenis toen ze er achter kwam dat een onbekende man met de naam John Porter reeds zijn laatste rustplaats in het graf gevonden had.

"Ik ben erg van streek. Ik kon kiezen tussen crematie van mijn broer of ik kon hem in een ander graf laten begraven. Ook konden we hem tussentijds laten opslaan totdat het probleem opgelost was, maar daar hadden we geen geld voor. Mijn broer is nu dus tegen onze wens in gecremeerd."

Er wordt momenteel uitgezocht hoe John Porter in het familiegraf heeft kunnen belanden.

Dekker snel op 50 meter vlinderslag

Bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Wenen heeft Inge Dekker zich, samen met de Slowaakse Martina Moravcova, als snelste geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag.

De Nederlandse scherpte met een tijd van 26.51 haar persoonlijke record met zevenhonderste aan. Marleen Veldhuis kwalificeerde zich als gedeeld vijfde in een tijd van 26.74 eveneens voor die halve finale, die later vrijdag zal worden gezwommen.

Ook Hinkelien Schreuder en Chantal Groot eindigden met 26,75 en 27,16 bij de eerste zestien, maar omdat er slechts twee zwemmers per land zich mogen plaatsen voor de volgende ronde, vielen zij af.

Voor Chantal Groot waren de druiven extra zuur, op de 100 meter wisselslag moet zij wegens diezelde regel de halve finales missen. Hinkelien Schreuder zette op die afstand met een gedeelde vierde plaats in 1.02.28 de vierde tijd neer, Melanie Ten Brink (1.03.42) werd vijftiende, Groot eindigde als zestiende in een tijd van 1.03,62.

Koeman ontneemt V/d Vaart aanvoerdersband

Rafael van der Vaart is niet langer aanvoerder van Ajax. De middenvelder weigerde als linkerspits te spelen in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München woensdagavond, en werd daarop door coach Ronald Koeman naar de bank verwezen.

Ook kost de 'werkweigering' van de international hem zijn aanvoerdersband. Vanaf nu is de Tsjech Tomas Galásek de nieuwe captain van de Amsterdamse club.

"In het licht van het teambelang vindt trainer Ronald Koeman de handelwijze van Van der Vaart zeer teleurstellend", aldus Ajax gisteren in een verklaring aan de pers.

-
Meer sportnieuws vind je op de Sport.FOK!

Manager prikkelt Kluivert

Kluivert is door Newcastle United manager Graeme Souness erop geattendeerd dat hij wordt beoordeeld op zijn doelpunten. De manager heeft laten blijken dat de club meer verwacht van de 28-jarige aanvaller dan hij totzover heeft laten zien.

In het contract die de Nederlandse spits de afgelopen zomer voor drie jaar bij de Magpies tekende blijkt ook een optie te zitten om het contract na één seizoen te beëindigen. Totzover maakte Kluivert drie treffers in twaalf duels in de FA Premiership. In de UEFA Cup was hij vier keer trefzeker.

Souness uit zijn twijfels over de inzet van Nederlands topscorer aller tijden: "Patrick zal teleurgesteld zijn over zijn doelpuntengemiddelde. Maar hij heeft een verleden als topscorer van het hoogste kaliber en ik ben er zeker van dat hij dat hier kan herhalen. Het enige vraagteken is hoe graag hij wil. De kwaliteit is er, maar hoe hongerig is hij?"

De afgelopen drie competitieduels van Newcastle stond Kluivert in de basis door de afwezigheid van de geblesseerde Alan Shearer. Nu Shearer is hersteld van een heupblessure zal hij terugkeren in de selectie voor het duel van zaterdag met Portsmouth. Omdat Kluivert met lichte klachten kampt zal de Engelsman waarschijnlijk direct in de basis starten.

World Soccer kiest Ronaldinho als beste voetballer

Het voetbaltijdschrift World Soccer heeft de Braziliaan Ronaldinho tot beste voetballer van 2004 verkozen. De titel van beste coach ging naar de Portugees Jose Mourinho, die met Porto de Champions League won, en momenteel trainer van het Engelse Chelsea is.

Tot beste ploeg werd het nationale team van Griekenland gekozen, dat afgelopen zomer verrassend Europees kampioen werd.

Ronaldinho, uitkomend voor Barcelona, kreeg bij de veriezing 28,6% van de stemmen. Thierry Henry van Arsenal eindigde als tweede met 22,2 procent. Andrej Sjevtsjenko van AC Milan bezette de derde plaats.

Mourinho hield de Griekse bondscoach Otto Rehhagel achter zich en Griekenland versloeg Arsenal, dat ongeslagen de Engelse landstitel won.

Britneys voeten veroorzaken stankoverlast

Britney Spears heeft een ware stankoverlast veroorzaakt toen de damp van haar stinkvoeten passagiers van een vol vliegtuig bijna over hun nek deed gaan.

De passagiers klaagden steen en been toen de popster haar schoenen tijdens de vlucht uitdeed. De verschrikkelijke geur was zo sterk dat de stewardess Britney vroeg haar schoenen weer aan te doen.

De 23-jarige Britney veroorzaakte de opschudding toen ze met haar 26-jarige echtgenoot Kevin Federline van Los Angeles naar New York vloog.

Een van de passagiers getuigt: "De stank was ongelofelijk". Toen de stewardess Britney vroeg haar schoenen weer aan te doen verklaarde Britney dat het haar schoenen waren die haar voeten zo deed stinken. "Goddank deed zij haar schoenen weer aan", aldus passagiers.

Nog geen contract voor David Coulthard

David Coulthard en zijn manager Martin Brundle hebben naar aangenomen wordt een mondelinge overeenkomst met het Red Bull F1 team. Het tekenen van een contract laat echter nog op zich wachten.

De Schot was positief over een goede afloop: "Het zal minimaal twee tot drie weken duren voor we het afronden." liet hij de pers weten tijdens een interview in Jerez.

Red Bull F1 zit momenteel nog steeds zonder coureurs voor het volgende seizoen. Naast David Coulthard wordt voormalig Jaguar coureur Christian Klien gezien als grootste kanshebber op de vrije stoeltjes. Ook hij was erg positief over een goede afloop.

Heije hoopt er zondag weer bij te zijn

Pascal Heije hoopt aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap zijn rentree te maken. De NEC-speler was sinds half november wegens een blessure uitgeschakeld.

De middenvelder liep in de competitiewedstrijd tegen FC Twente een blessure aan zijn enkel op. Sinds afgelopen donderdag traint Heije weer met de groep mee. De speler zou als zijn gewricht het houdt aankomende zondag kunnen aantreden tegen de Superboeren.

“Shoot-out” voor teamgenoot Webber

Volgens een woordvoerder van het Williams F1 team zou de tweede rijder van het Williams F1 team vandaag wel eens bepaald kunnen worden. De coureurs Antonio Pizzonia en Nick Heidfeld zouden al getekend hebben voor het volgende seizoen.

In dat geval moet er nog wel een keuze gemaakt worden wie er volgend jaar als tweede rijder en wie er als testrijder optreed. De beide kemphanen zullen vandaag in Spanje op het Jerez circuit gaan testen.

In 1999 vond al een soortgelijke shoot-out plaats tussen Jenson Button en Bruno Junquiera, welke momenteel erg succesvol tweede staat in de Amerikaanse Champcar serie.

DVD: Raising Helen

In How to loose a guy in ten days speelt Kate Hudson een vlotte, moderne, modelievende vrouw die zich associeert met de dames uit Sex and the City en die moet leren omgaan met een serieuze relatie. Nu, in Raising Helen speelt Kate Hudson een vlotte, moderne, modelievende vrouw die zich associeert met de dames uit Sex and the City en die moet leren voor kinderen te zorgen. Jeetje, wat een verschil! Nu maar hopen dat het verhaal origineel genoeg is om toch een leuke avond te hebben...


Sid Meier's Pirates!

De eerste versie van Sid Meier\'s Pirates! verscheen in 1987. Jaren voordat ik begon met gamen. Ik hoor er echter tot op deze dag nog goede verhalen over, volgens velen was de game verslavend tot en met en hebben ze vele uren verspeeld aan het plunderen van talloze koopvaardijschepen. Onlangs kondigde Firaxis, de ontwikkelstudio van Sid Meier, aan bezig te zijn met een remake van het origineel. Wij bij FOK!games bekeken of het net als zijn voorganger een klassieker wordt of dat het zoals veel remakes de naam van het origineel niet waardig is.

Playstation 3 lente 2006 in Japan

Volgens the Inquirer zal Sony's next-gen console, de Playstation 3, pas in de lente van 2006 verschijnen in Japan. Noord-Amerika mag een half jaartje langer wachten, zij krijgen de console in de herfst van dat zelfde jaar. Wij Europeanen echter mogen nog veel langer wachten. Naar alle verwachting zal het dus 2007 zijn voordat hier de aflossing voor de Playstation 2 aangeschaft kan worden.

Sony zal zoals bekend haar Cell processor gebruiken voor de Playstation 3, dit is naar alle waarschijnlijkheid de reden voor de late release aangezien de Xbox 2 al eind 2005 verwacht wordt.

Gamer speelt Half-Life 2 uit in 3 uur

Half-Life 2De Amerikaanse gamer David Gibbons heeft hoogstwaarschijnlijk een record gevestigd door het computerspel Half-Life 2 uit te spelen in een tijd van slechts 2 uur, 57 minuten en 35 seconden. De meeste gamers hebben een paar dagen nodig om een spel van deze omvang uit te spelen.

Om z'n recordpoging te bewijzen, heeft Gibbons heeft een video van zijn prestatie gemaakt en op internet gezet. Het videobestand is 663 Mb groot en laat zien hoe hij het spel in één keer doorloopt en uitspeelt. Downloaden van dit bestand doe je hier.

Half-Life 2 werd na lang wachten en veel uitstel op dinsdag 16 november 2004 gelanceerd voor de pc, zes jaar nadat het eerste deel op de markt werd gebracht. Deze First Person Shooter werd een van de best verkochte spellen aller tijden, mede door de vele uitbreidingen, mods en vooral de online spelvariant Counterstrike die erop volgden. Tijdens de grootste gamebeurs ter wereld, de E3, die in juni van dit jaar werd gehouden, werd Half-Life 2 -nog voor z'n officiële release- al uitgeroepen tot het 'beste spel van 2004'.

Meer gamers nieuws vind je uiteraard op onze FOK!Gamessite!

'Liefde' mooiste Nederlandse woord

Het woord liefde is het mooiste woord dat de Nederlandse taal kent. Dat is vanmorgen bekendgemaakt door Radio Veronica. Het station organiseerde in het ochtendprogramma Rinkeldekinkel een verkiezing onder de luisteraars.

In de ons omringende landen werden de afgelopen tijd al 'mooiste woorden' bekend gemaakt. Zo kozen onze oosterburen voor het woord habseligkeiten, en kregen de Britten het warm bij mother.

Uit de door luisteraars gegeven suggesties werden deze week tien nominaties gekozen. Luisteraars en internetgebruikers konden vervolgens kiezen uit geboorte, liefde, geborgenheid, oranjelegioen, respect, saamhorigheid, desalniettemin, naastenliefde, god en stigmatiseren. Via SMS, de Radio Veronica website en de FOK!frontpage werd de lijst woensdag ingekort tot drie woorden: desalniettemin, saamhorigheid en liefde.

Veronica-dj Jeroen van Inkel: "Taal is een groot goed en bovendien ook mooi speelmateriaal. In mijn uitzendingen probeer ik mensen met de juiste woorden te raken, te motiveren en te vermaken. Dagelijks kies ik al jarenlang het ‘Hippe Woord Van De Dag’ in mijn programma, nu is het tijd dat alle luisteraars het mooiste woord kiezen.”

De bekendmaking van het mooiste woord uit de Nederlandse taal vond vanmorgen plaats in Rinkeldekinkel. Theatermaker en schrijver Bart Chabot gaf het verlossende woord: liefde, is naast mooi van zichzelf, ook het mooiste woord.

Nieuwe Tales of... aangekondigd

Mensen die de game Tales of Rebirth hebben gepreordered in Japan kunnen er een bonus-DVD bij verwachten met Rebirth bonusmateriaal en een trailer van de nieuwe game Tales of MelFes. De fansite Talesing Swan heeft al een bonus DVD weten te bemachtigen en meldt dat de trailer zo begint:
"[...]
"The next 'Tales' legend is about to begin." It continues with "It will awaken when the legendary MelNes appears, and its coming will herald the end of mankind."
[...]"


De game wordt gemaakt in de stijl van Tales of Symphonia voor de GameCube en is waarschijnlijk het nieuwe spel van hetzelfde team. Helaas ontbreekt er nog een release date en zelfs een platform en definitieve naam zijn nog niet bekend.

Spaanse hockeyers tegenstander Oranje in finale

Spanje is zondag de tegenstander van Nederland in de finale van de strijd om de Champions Trophy.

De Spaanse hockeyers, onder leiding van bondscoach Maurits Hendriks, wonnen vrijdag in Lahore hun laatste groepswedstrijd met 3-0 van gastland Pakistan, dat ook getraind wordt door een Nederlander, Roeland Oltmans.

Nederland behaalde woensdag al de finale, na een 4-2 voerwinning op Spanje, en speelt vrijdag nog de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland.

Voetbal: Robben vreesde voor kanker

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Arjan Robben - ChelseaArjen Robben, sinds deze zomer spelend voor het Londense Chelsea FC, vreesde serieus voor een mogelijke kankeraandoening, toen hij eerder dit jaar een knobbel op zijn linkertestikel ontdekte. Uitgebreide onderzoeken volgden, en de medici verklaarden hem nu tot grote opluchting volledig gezond.

"Het was erg beangstigend. Het was een moeilijke tijd waarin voetbal niet langer belangrijk was", gaf Robben nu toe, tegenover het clubblad van Chelsea. De 20-jarige Robben verklaarde na de ontdekking en de daaropvolgende onderzoeken enkele dagen in grote onzekerheid te leven: "Het wachten was verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik daarna goed nieuws te horen, een enorme opluchting."

De voormalige aanvaller van PSV, die bij Chelsea momenteel in een bloedvorm steekt, is blij dat hij nu eindelijk vrijuit kan praten over het gebeuren: "Het is goed om er publiekelijk over te praten. Waarom zou ik mij ervoor schamen?" Robben ziet voetbal als een groot doel in zijn leven, maar erkent dat: "...het allerbelangrijkste toch je eigen gezondheid en die van je familie is."

Meer sportnieuws vind je op de FOK!Sportsite!

Porto en Once Caldas sluiten tijdperk af

Aankomende zondag sluiten FC Porto en het kleine provincieclubje Once Caldas in het Japanse Yokohama een tijdperk af.

Voor de 43e en de laatste maal zullen de kampioen van Europa en Zuid-Amerika tegen elkaar spelen in de strijd om de wereldbeker. Vanaf aankomned seizoen zijn de zes continentale kampioenen van de wereldvoetbalbond FIFA welkom op het toernooi om de wereldbeker. Daar is dan een prijzengeld van 11,5 miljen euro mee gemoeid.

De eerste wedstrijd om de wereldbeker werd gespeeld in 1960, toen ging het nog over twee wedstrijden. Twee maal ging het duel niet door, in 1975 en 1978.

Van de 42 wedstrijden, werden er 22 door de Zuid-Amerikaanse clubs gewonnen. Twintig maal won Europa waarbij Ajax twee keer (1972 en 1995) en Feyenoord (1970) een keer de beker binnenhaalden. PSV verloor de finale in 1988 met strafschoppen van Nacional.

Het Portugese Porto won het afgelopen seizoen de Champions League finale. Van dat team is inmiddels nog maar weinig over. De Portugezen verloren zeven spelers en trainer Mourinho, die naar Chelsea verkaste. Afgelopen woensdag plaatste de club zich ternauwernood voor de achtste finales van de Champions League door uitgerekend Chelsea met 2-1 te verslaan. Porto won in 1987 de wereldbeker, toen versloeg het Penarol uit Uruguay met 2-1 in de verlenging.

Once Caldas is de tegenstander van Porto. Het is een klein provincieclubje dat uit de Andes in Colombia komt. De ploeg veroverde begin juli verrassend de Copa Libertadores, door in de finale te winnen, na penaltys`s, van titelverdediger Boca Juniors.

Boutiette wint in Assen

KC Boutiette heeft donderdag in Assen de derde etappe gewonnen van de Greenery Six. De Amerikaan won de sprint van de kopgroep waar ook Maarten Heideman en Cédric Michaud deel van uitmaakten.

Miel Rozendaal behoudt de leiding in het algemeen klassement en blijft dus de drager van het spruitjespak.

Het was de tweede overwinnng van de Amerikaan in de zevende editie van de Greenery Six. Eerder won hij de openingswedstrijd in Breda. Vrijdag zal de vierde etappe in Alkmaar worden verreden.

Eerste lijnvlucht tussen VS en Vietnam

Het is weer mogelijk om rechtstreeks te vliegen tussen de Verenigde Staten en Vietnam. Sinds de val van Saigon, dertig jaar geleden, was dat niet meer mogelijk. Vanaf de luchthaven van San Fransisco vertrok gisteren een JumboJet van United Airlines naar Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon.

De nieuwe dagelijkse verbinding is een nieuwe stap in de normalisering van de relatie tussen beide landen. In 1995 werden de diplomatieke relaties weer hersteld. Amerikaanse en Vietnamese functionarissen waren aanwezig bij de start van de vlucht. In Californië woont de grootste gemeenschap Vietnamezen buiten Zuidoost-Azië. De meesten arriveerden hier na het einde van de oorlog en de communistische machtsovername in Zuid-Vietnam.

Bordspel: Exago

ExagoStel je het overbekende spel vier op een rij voor, maar dan met zes spelers op een zeshoekig bord met kleurige, doorzichtige zeshoekige stenen. Dit is Exago in het kort. Het bordspel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2004 in de categorie 12+ en ziet er door de vormgeving interessant en tegelijkertijd eenvoudig uit. Schijn bedriegt: Exago blijkt een spel waarbij denkwerk, inzicht en subtiliteit een grote rol spelen...

Echte literatuur

Na een topic waar je als crew niet uit mag lekken, was ik eens gaan browsen naar de origine van mijn reactie. Om tot de conclusie te komen dat het best goed is dat een aantal mensen al meer dan 75 jaar dood zijn.

Dat betekent namelijk dat het auteursrecht vervalt. Zo kan ik jullie allemaal het boek Ferdinand Huyck sterk aanbevelen. Houd je niet van online lezen? Dan is het vier centimeter dikke bruine boek uit de Bibliotheek waarschijnlijk wat voor jou.

Waarom dit alles? Omdat de Nederlandse taal verloedert. Een stelletje non-poëtische FP-figuren gaan om met onze taal als een stel irri chicka's. Dat moet gestopt worden! Neem een voorbeeld, schrijf eens wat meer volzinnen met bijvoorbeeld UEd. (UEdele)

„Verschoon mij,” was zijn antwoord: „maar het is beter, dat ik met UEd. spreek, voordat UEd. te huis zijt.”

Crèche voor mannen tijdens kerstinkopen

In zes filialen van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer kunnen mannen vanaf gisteren (donderdag) terecht in speciale "mannen-crèches". Het is een plek waar verveelde kerels terecht kunnen als ze het kerstinkopen doen zat zijn. Videobeelden van onder andere Monty Python en historische voetbalwedstrijden, computerspellen, relaxte banken en op afstand bestuurbare auto's zijn er ruimschoots voorhanden.

"We hebben opgemerkt dat de emoties soms hoog op kunnen lopen als stellen samen kerstinkopen gaan doen", aldus woordvoerdster Clare Wilkes van Marks & Spencer. "Sommige mannen lopen maar wat rond en wachten vooral op hun vrouw. Hen een plaats geven waar ze kunnen chillen, is een leuke manier om iets terug te geven."

Pixar stelt release 'Cars' uit tot 2006

Pixar (Finding Nemo, The Incredibles) stelt de release van 'Cars' uit tot 2006. De film gaat over een stel auto's die de Route66 rijden en zou november 2005 uitkomen, maar dat wordt nu dus juni in het jaar daarop. Volgens Pixar is de zomer beter voor een film als 'Cars', omdat kinderen dan langer vrij hebben en omdat tegen de feestdagen de DVD uit kan komen.

Ingewijden zien de actie van Pixar-eigenaar Steve Jobs echter anders: Cars is de laatste film die verschijnt onder de Disney-vlag en door het vooruitschuiven van de film betekent dat Pixar meer tijd heeft een nieuwe partner te zoeken. Pixar is overigens niet helemaal onwelwillend tegenover een nieuwe deal met het huis van de muis, maar dan moet wel directeur Michael Eisner eerst het veld ruimen. Door Disney meer tijd te geven, zou dit ook wel eens kunnen gebeuren komende anderhalf jaar.

De aandelen van Pixar op de beurs zakten overigens door het nieuws. Er komt immers de komende anderhalf jaar geen nieuw werk uit van Pixar. Het gat van Pixar in november 2005 wordt nu opgevuld door animatiefilm 'Chicken Little' van... Disney.

Filmposter Cars
Cars draait pas in 2006 in de bios.

"Leger kan kerncentrale beveiligen"

Weirdo22 had ons via de nieuws-submit te melden:

UrlingsLuitenant-generaal Urlings, de bevelhebber van de Koninklijke Landmacht, is van mening dat militairen in geval van terreurdreiging prima kunnen worden ingezet bij de beveiliging van de kerncentrale in Borssele.

Na de aanslagen op het WTC, in Madrid en de moord op Theo van Gogh moet Nederland zich ervan bewust zijn dat zo'n aanslag ook hier in Nederland kan plaatsvinden en is de inzet van het leger niet langer een taboe. Wel is het volgens Urlings niet de bedoeling dat het leger taken van de politie gaat overnemen.

'Geweld in Congo eist sinds 1998 al 3,8 miljoen doden'

Icoon Buitenlands nieuwsUit een vandaag gepresenteerde studie van het International Rescue Committee, een Amerikaanse hulporganisatie, blijkt dat er in Congo sinds 1998 zo'n 3,8 miljoen mensen door geweld om het leven zijn gekomen.

Mede door het vele geweld in het land ligt het sterftecijfer in Congo eenderde hoger dan in de rest van Zwart Afrika. Onder de 3,8 miljoen doden bevinden zich ongeveer 1,9 miljoen kinderen. Sinds het begin van de Congolese oorlog in 1998 uitbrak, zijn de meeste mensen door honger en ziekten in het oosten van het land omgekomen. Hoewel de oorlog al in 2002 werd beëindigd, komen er volgens de studie iedere maand nog 31.000 burgers in Congo om het leven als gevolg van het conflict.

Een pijnlijke conclusie is dat de meeste dodelijke slachtoffer in Congo als gevolg van heel makkelijk behandelbare ziekten vallen, hierbij moet worden gedacht aan bijvoorbeeld de mazelen. Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan het leed in het Afrikaanse land. Zo gaan, ondanks het twee jaar geleden gesloten vredesverdrag, de gevechten tussen Congolese regeringstroepen en rebellen gewoon door en heeft buurland Rwanda al meerdere malen gedreigd Congo opnieuw binnen te vallen.

Vriendin ziet vriendin verkracht worden

Icoon misdaad nieuws In Zwolle heeft een pas 17-jarig meisje moeten toezien dat haar vriendin verkracht werd, om vervolgens beroofd te worden. Nadat de dader met een getint uiterlijk het meisje had gedwongen tot gemeenschap, dwong hij haar geld te pinnen. Dit jatte hij van haar en vervolgens fietste hij weg.

De brute verkrachting vond omstreeks vier uur in de nacht plaats in een fietstunnel. De twee meiden werden al lange tijd door de man achtervolgd. In de tunnel dwong de man één van de meisjes af te stappen, waarop hij haar verkrachtte. Dit onder dreiging van een wapen.

"De vriendin stond erbij. De dreiging van het wapen was zodanig dat ze niets durfde te ondernemen", zo zei de politiewoordvoerder Dierkx. Hij wilde niet ingaan op de vraag of het een vuur- of steekwapen betrof.

De dader is een man tussen de 20 en 25 jaar jaar en heeft een getint uiterlijk. Hij is 1,75 meter lang. De politie verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.