Lof Van Persie Engelse benadering

In AD Sportwereld spreekt Robin van Persie zijn waardering uit voor het wederzijds respect dat zijn collega's in Engeland voor elkaar uiten. De ex-Feyenoorder die het naar zijn zin heeft bij Arsenal hekelt het gemis aan soortgelijk sociale omgang met elkaar op de Nederlandse velden aan.

"Zoals het in Nederland gaat, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Het slaat nergens op, waarom moet je elkaar afkatten," aldus Van Persie. "Het is ongelooflijk". "Tegen Liverpool leed ik twee keer heel dom balverlies. Ik zag Patrick Vieira naar me kijken en vreesde het ergste. Ik dacht: 'Die gaat nu uitbarsten, dat kan niet anders, die gaat nu de waarheid vertellen'. Maar hij vertelde heel rustig dat er niks aan de hand was en dat het de volgende keer beter zal gaan. 'Wat is dit nou?', dacht ik. Ik was een Pierre van Hooijdonk of een Patrick Paauwe gewend die 'godverdomme' en 'klootzak' tegen me zeiden," vervolgt Van Persie.

Dit seizoen speelde Van Persie acht duels in de FA Premiership en vier in de UEFA Champions League als invaller. De Rotterdammer kon in de Carling Cup wel rekenen op een basisplaats. Geduldig wacht hij op meer kansen in de basis. Hij spreekt zijn vertrouwen uit over de uitwerking die de omgangsmanieren in Engeland op hem hebben. "Ik denk dat de Engelse benadering veel meer uit mij haalt dan de Nederlandse. Zoals het in Nederland gaat, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Het slaat nergens op, waarom moet je elkaar afkatten? Als het echt te bont wordt, moet je ingrijpen, maar dat gebeurt hier ook wel. Ze zeggen het wel, maar met respect. Ik denk dat dat helpt, vooral bij jonge aanvallers, die per wedstrijd wel vijf keer balverlies hebben. Op dat Nederlandse gekat ben ik helemaal afgeknapt."