Manager prikkelt Kluivert

Kluivert is door Newcastle United manager Graeme Souness erop geattendeerd dat hij wordt beoordeeld op zijn doelpunten. De manager heeft laten blijken dat de club meer verwacht van de 28-jarige aanvaller dan hij totzover heeft laten zien.

In het contract die de Nederlandse spits de afgelopen zomer voor drie jaar bij de Magpies tekende blijkt ook een optie te zitten om het contract na één seizoen te beëindigen. Totzover maakte Kluivert drie treffers in twaalf duels in de FA Premiership. In de UEFA Cup was hij vier keer trefzeker.

Souness uit zijn twijfels over de inzet van Nederlands topscorer aller tijden: "Patrick zal teleurgesteld zijn over zijn doelpuntengemiddelde. Maar hij heeft een verleden als topscorer van het hoogste kaliber en ik ben er zeker van dat hij dat hier kan herhalen. Het enige vraagteken is hoe graag hij wil. De kwaliteit is er, maar hoe hongerig is hij?"

De afgelopen drie competitieduels van Newcastle stond Kluivert in de basis door de afwezigheid van de geblesseerde Alan Shearer. Nu Shearer is hersteld van een heupblessure zal hij terugkeren in de selectie voor het duel van zaterdag met Portsmouth. Omdat Kluivert met lichte klachten kampt zal de Engelsman waarschijnlijk direct in de basis starten.