'Liefde' mooiste Nederlandse woord

Het woord liefde is het mooiste woord dat de Nederlandse taal kent. Dat is vanmorgen bekendgemaakt door Radio Veronica. Het station organiseerde in het ochtendprogramma Rinkeldekinkel een verkiezing onder de luisteraars.

In de ons omringende landen werden de afgelopen tijd al 'mooiste woorden' bekend gemaakt. Zo kozen onze oosterburen voor het woord habseligkeiten, en kregen de Britten het warm bij mother.

Uit de door luisteraars gegeven suggesties werden deze week tien nominaties gekozen. Luisteraars en internetgebruikers konden vervolgens kiezen uit geboorte, liefde, geborgenheid, oranjelegioen, respect, saamhorigheid, desalniettemin, naastenliefde, god en stigmatiseren. Via SMS, de Radio Veronica website en de FOK!frontpage werd de lijst woensdag ingekort tot drie woorden: desalniettemin, saamhorigheid en liefde.

Veronica-dj Jeroen van Inkel: "Taal is een groot goed en bovendien ook mooi speelmateriaal. In mijn uitzendingen probeer ik mensen met de juiste woorden te raken, te motiveren en te vermaken. Dagelijks kies ik al jarenlang het ‘Hippe Woord Van De Dag’ in mijn programma, nu is het tijd dat alle luisteraars het mooiste woord kiezen.”

De bekendmaking van het mooiste woord uit de Nederlandse taal vond vanmorgen plaats in Rinkeldekinkel. Theatermaker en schrijver Bart Chabot gaf het verlossende woord: liefde, is naast mooi van zichzelf, ook het mooiste woord.