FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 december 2004

Asbest vrijgekomen bij brand Espel

In Espel (Flevoland) is vanavond bij een grote brand in vijf loodsen asbest vrijgekomen. Hierdoor moest het dorp deels worden afgezet en moesten tientallen mensen worden schoongespoten door de brandweer. Inmiddels kunnen deze mensen weer naar huis, de politie heeft hen wel het advies gegeven hun kleren niet uit te kloppen, maar te laten stomen en zelf snel onder de douche te gaan. Er is niemand gewond geraakt, over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De politie meldde dat er geen andere giftige stoffen zijn vrijgekomen. Hoe groot de vervuiling van de asbestdeeltjes is zal vannacht en morgen worden uitgezocht door een gespecialiseerd bedrijf. Door de brand zijn drie loodsen totaal afgebrand, de brandweer probeert er nog twee te redden. De asbest zit (zat) verwerkt in de daken van de loodsen.

Nieuwe screenshots NARC

NARC is een third-person action game gebaseerd op de War on Drugs in de Verenigde Staten. Het doel van het spel is de grote, internationale drugsorganisatie K.R.A.K. op te rollen. Dit kun je op twee manieren doen: de legale en de illegale manier. Aan jou de keus!
De game komt uit in maart 2005 en zal verschijnen op de PlayStation 2 en Xbox.

Hieronder staan twee screenshots en de rest van de nieuwe screens zijn hier te vinden.

Half-Life 2 updates beschikbaar

Van Half-Life 2, Half-Life 2: Deathmatch en Source Dedicated Server zijn updates beschikbaar. Ze zullen automatisch geladen worden wanneer Steam wordt herstart.

De veranderingen houden het volgende in:

Half-Life 2

Solved disc in drive incompatibility error by removing Securom disc check routine

Half-Life 2: Deathmatch

Fixed players entering the game with a score of -1
Fixed combine ball tracking teammates
Fixed not being able to grab level designer placed combine balls with the physics cannon
Fixed players randomly spawning without physcannons
Fixed multishot pistol exploit
Fixed wrong footstep sounds while in team mode
Fixed last RPG shot not tracking
Added cl_defaultweapon -- defaults to weapon_physcannon but can be changed to any other weapon you spawn with
Added HUD string to print team name
Added model specific death sounds
Switching to the physcannon is now instantaneous
Toned down 357 damage
Updated dm_overwatch

Source Dedicated Server

Fixed "failed to load server.dll" error with 3rd party mods
Fixed linux dedicated server crash on some GLIBC versions
Fixed dedicated server error in certain localized languages

Stel steekt elkaar dood voor ogen dochters

Jiyar had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 35-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Zuid-Afrika hebben zich vandaag in de stad Pretoria doodgestoken voor de ogen van de twee dochters van de vrouw. Het stel had ruzie met elkaar.

De vrouw beschuldigde haar vriend ervan dat hij haar had bestolen. Hierop ontstond een flinke ruzie, die eindigde in een steekpartij. De kinderen, drie en dertien jaar oud, zijn ondergebracht bij familie.

Filmstunt mislukt: brand in uitgaanscentrum

Rolfxx had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen uit de hand gelopen filmstunt heeft in het uitgaanscentrum van het Amerikaanse Tucson een grote brand veroorzaakt. De brandweer moest het niet alleen opnemen tegen vlammen, maar ook tegen een aantal ratelslangen dat voor de film werd gebruikt, zo maakten de lokale media bekend.

Drie mensen raakten gewond als gevolg van de brand, die volgens de brandweer, ontstond na een geënsceneerde explosie. In het complex waren op dat moment honderden mensen aanwezig die concerten bijwoonden. Zij moesten worden geëvacueerd. De stunt maakte deel uit van opnames voor de televisiefilm Desperation, die is gebaseerd op een verhaal van horrorauteur Stephen King

Binnenkant PSP uitgelicht

Nipeng en Dubbeldrank wisten het volgende PSP-nieuws te melden:

Lik-sang.com kreeg op 11 december 2004 de eerste zending PSP's binnen, terwijl de release date officieel op 12 december stond. Ze ontvingen hem, haalden hem uit de doos en uit elkaar.

Eerst even over de prijs

De introductieprijs van de PSP zal hoog worden. Er is namelijk een (veel) grotere vraag dan dat er geleverd kan worden. Het zijn niet alleen Japanners die voor deze hoge vraag naar de PSP zorgen. Gamers van over de hele wereld willen de PSP in bezit hebben op het moment dat deze uitkomt in Japan. De winkels weten dit en ze weten ook dat ze een stuk meer kunnen verdienen aan de PSP's als ze deze ook leveren aan klanten buiten Japan. Dit is overigens verboden voor de PSP, maar het lijkt erop alsof een aantal winkels dit risico willen lopen. Het gevolg hiervan is dat de prijzen nog hoger worden, zoals nu ook al op eBay zichtbaar is.

De adapter

Er is goed nagedacht over de AC adapter. Je hebt geen tussenadapter nodig, hij werkt met je huidige PS2 (of laptop, radio, scheermachine, etc.) stroomkabel en het lijkt erop dat je elke 5V stroom adapter, of zelfs een USB oplaadkabel, erop kan aansluiten.

Maar goed, genoeg info, tijd voor de foto's!

2004 Dodelijk jaar voor journalisten

Rolfxx had ons via de nieuws-submit te melden:

Als direct gevolg van hun werk zijn dit jaar al 54 journalisten om het leven gekomen. Hiermee is 2004 nu al het dodelijkste jaar voor journalisten van het afgelopen decennium. Vooral het geweld in Irak en op de Filippijnen is hier debet aan.

In Irak kwamen dit jaar 23 reporters om het leven. De meesten van hen waren Irakezen die werden gedood door Iraakse opstandelingen. Soms waren ze toevallig slachtoffer van vuurgevechten, maar soms ook een gericht doelwit van opstandelingen. Op de Filippijnen vonden acht journalisten de dood. Vooral provinciale radioverslaggevers die over corruptie berichtten waren het slachtoffer.

1994 is sinds de Commissie voor Bescherming van Journalisten (CPJ) de statistieken ging bijhouden echter het dodelijkste jaar ooit. Toen kwamen 66 journalisten om het leven, voornamelijk in Algerije.

Uitslagen HCE (11/12/2004)

Er werden vanavond vier wedstrijden in de eredivisie gespeeld, hier zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Roda JC - RBC Roosendaal 3-1
18' Cristiano 1-0
25' Koné 2-0
31' Hertog 2-1
82' Sergio 3-1

Geel: Hertog (RBC)

FC Den Bosch - RKC Waalwijk 0-2
31' Hoogendorp 0-1
84' Janssen 0-2

Geel: Verhaegh (Bos), Krohn-Dehli (RKC)

Willem II - FC Utrecht 0-0

Geel: Wau (Wil), Kreek (Wil), van den Bergh (Utr)

AZ - FC Twente 5-0
6' Meerdink 1-0
38' Touzani (Eigen doelpunt) 2-0
60' Perez 3-0
67' Landzaat (Penalty) 4-0
87' Perez 5-0

Geel: Christensen, Rahim, Bouchiba. (Allen Twe)

Cybersletjes

Jaren geleden was ik op vakantie in Zuid Frankrijk, waar ik optrok met de lokale jeugd. Eén van die zomers ben ik een volle drie weken lang helemaal op het verkeerde been gezet door een meisje genaamd Maude. Mijn vrienden hadden me veelvuldig gewaarschuwd voor dit meisje; ze kwam van een meisjesschool en kon dus niet normaal omgaan met jongens. Volgens hen was het een "Allumeuse", oftwel iemand die jongens het hoofd op hol brengt (letterlijk vertaald; "in de fik steekt").

Natuurlijk heb ik er een potje van gemaakt, tussen Maude en mij is het niks geworden, maar ik was wel een stuk wijzer. Ik weet overigens niet of het fair was van de jongens om Maude's gedrag te verklaren met het feit dat ze van een meisjesschool kwam, ik denk echter wel dat het er mee te maken had.

Ondertussen zijn we tien jaar verder, en ondanks dat ik een "allumeuse" er enorm snel uitpik, denk ik dat ik een nieuwe variant op het spoor ben gekomen; een "sub-species" als het ware. Ik denk dan ook dat ik de geschiedenis in ga als de ontdekker van de "Allumeuse digital".

De afgelopen tijd gebeurt het mij steeds vaker dat je iemand leert kennen; een meisje dat ergens lekker staat te dansen, iemand in de bus, of dat meisje dat je hebt volgekletst op het afscheidsfeestje van een vage kennis. Ergens in het gesprek geeft ze je haar e-mail adres, of vraagt ze je of je "MSN-t". Vroeger kreeg je dan een domme zelfvoldane grijns op mijn gezicht die je zo goed mogelijk probeerde te verbergen, tegenwoordig probeer je hoofdzakelijk je irritatie te verbergen.

Het scenario is namelijk het volgende; één of twee dagen later krijg je een melding dat "bellefleur69 je heeft toegevoegd aan haar contactlijst", met de vraag of jij hetzelfde wilt doen. Of je krijgt een mailtje waarin een meisje verteld dat ze toch wel "heel erg dronken was die avond", en dat ze zich "eigenlijk niet meer zoveel herinnert". Grappig detail is overigens dat je vrijwel altijd later in de correspondentie merkt dat ze ALLES heeft onthouden wat er die avond is gezegd, van je voorliefde voor pinguins tot je lievelingsstandje.

En als die eerste stap eenmaal gezet is, dan ontstaat er al gauw een heftige correspondentie die zich niet beperkt tot één medium. Telefoontjes, SMS'jes, mailtjes en de webcamchats vliegen je om je oren. Het liefst zouden ze er rooksignalen bijhalen... Laat ik hier trouwens ook maar aangeven dat ik zelf niet helemaal onschuldig ben; je probeert natuurlijk prikkelende boodschappen te versturen, om het contact op peil te houden, dus het is zeker geen éénrichtingsverkeer. Grappig is echter wel dat de vrijwel altijd volgens een bepaald patroon verloopt.

Ver in de toekomst zullen hier dan ook een soort National Geographic documentaires over gemaakt worden waarbij een droge mannenstem het geheel voorziet van een voiceover: "Zodra de correspondentie de fase van vertrouwen heeft bereikt, zal het vrouwtje overgaan tot het stellen van allerlei vragen over sexualiteit en haar lichamelijke onzekerheden. Veelvuldig zal zij naar complimentjes vissen op niet al te subtiele manier. Een gebruikelijke aanpak hierbij is het versturen van foto's van zichzelf om vervolgens haar uiterlijk uitvoerig te bespreken met de ontvanger. Terugkerende thema's zijn lichaamsgewicht, borstomvang en haardracht."

Meestal heb ik het na een paar dagen wel gezien en begin ik pro actief aan te sturen op een afspraakje koffiedrinken, bioscoopje of iets anders leuks. In het begin zal de persoon in kwestie ervoor kiezen hier domweg niet op in te gaan. En als je haar vervolgens voor het blok zet, dan heeft ze óf een moeilijk verhaal waarom ze de komende driemiljoen weekends geen tijd heeft, óf ze vertellen je dat ze "een vriendje" hebben. Natuurlijk reageer je dan gepikeerd, omdat jij al die moeite bent aangegaan met een bepaald verwachtingspatroon. Het meisje echter zal dan een tirade beginnen over platonische relaties, en dat al haar vriendinnen er goede vriendschappen met mannen op nahouden, en dat je verwachtingen ronduit banaal zijn. Schoorvoetend geef je dan toe dat je inderdaad een oude viezerik bent, hell, je schaamt je zelfs een beetje voor je plompe avances...

Maar zodra je even alleen bent, laat je alles nog een keer de revue passeren; bedoelde ze met "platonisch" niet gewoon dat ze een hulplijn nodig heeft die haar af en toe een veer in haar reet steekt, maar ondertussen wel netjes op afstand gehouden dient te worden? En was het me niet opgevallen dat ze laatst tijdens het chatten wel erg veel dingen door elkaar aan het halen was? Zou het misschien kunnen dat Bellefleur69 een hele riedel van soortgelijke idioten in haar contactlijstje heeft staan?

En opeens wordt het allemaal enorm helder; niet alleen heb je al die tijd en moeite ergens ingestoken wat helemaal niks gaat opleveren, je voelt je ook ineens gereduceerd tot dat jongetje van zeventien dat helemaal in de war is gebracht door Maude en haar psychotische knipperlichtflirts. Want laten we wel wezen; er is een Armada van chicks die zich beperken tot het opgeilen van lieve jongens zoals ondergetekende, en ondertussen eigenlijk maar één ding willen.

Wij moeten hun ego net zolang opkrikken totdat ze zich goed genoeg voelen om alles losers van hun messengerlijst af te trappen en op het eerstvolgende salsafeest te gaan sletten in dat ultrakorte rokje wat ze tot voor kort nooit aandurfde. Waarschijnlijk zal ze die avond naar huis te gaan met Rico Suave, de Zuid-Amerikaanse bouwvakker die nog nooit ook maar één mailtje of sms'je heeft moeten versturen om één of ander lekker sletje he-luh-maal suf te neuken...

Dode na steekpartij in Diemen

Icoon Binnenlands nieuwsBij een steekpartij aan de Meerkoet in Diemen, gelegen naast Amsterdam, is vrijdagavond rond 20.00 uur een man om het leven gekomen. Het slachtoffer overleed volgens de politie ter plaatse.

Een 19-jarige man, die vermoedelijk de dader is, belde na de steekpartij de politie. Hij werd aangehouden, een tweede verdachte kon later worden ingerekend. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk, de politie wist wel te melden dat een ruzie om geld vermoedelijk de aanleiding van de steekpartij was.

De steekpartij van gisteren is het derde dodelijke incident in Diemen dit jaar. Drie weken geleden werd een cafe-eigenaar na sluitingstijd doodgeschoten. Eerder dit jaar vond er ook al een steekpartij plaats met dodelijke afloop.

Geen stage voor handweigerende moslim

Hagenaar Mike Boon is een stageplek geweigerd omdat hij vrouwen weigert de hand te schudden. De tot de islam bekeerde Boon volgt een lerarenopleiding geschiedenis aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds hij in 2002 moslim werd noemt hij zich Redouan.

Tijdens een kennismaking op het Johan de Witt College werd Redouan afgelopen maand voorgesteld aan een docente. Hij weigerde echter zijn toekomstige vrouwelijke collega een hand te geven. Mike 'Redouan' Boon: ''Zij bood mij een hand aan, maar die moest ik weigeren. De islam verbiedt mij om vreemde vrouwen een hand te geven. Dat heb ik haar uitgelegd. Ik heb me ervoor geëxcuseerd en bovendien een lichte buiging gemaakt met mijn hand op het hart. Toen ik later op de dag bij de directeur kwam voor een gesprek, vertelde die me dat ik me moest aanpassen aan de omgangsvormen die zij daar hanteren. Anders ging de stage niet door.''

Directeur van het Johan de Witt College is oud Kamerlid en voormalig-lijsttrekker van de ChristenUnie Kars Veling. Hij zegt over het voorval: ''Wij vinden het handen schudden gewoon bij de omgangsvormen tussen collega's horen. Meer zit er niet achter, het staat ook los van dat incident laatst met minister Verdonk. Wij hebben hier ook collega's met een hoofddoekje op, dus het is zeker niet zo dat wij mensen zouden weigeren omdat ze een bepaalde geloofsovertuiging hebben.''

Boon zegt teleurgesteld te zijn. Hij probeert nu een stage te krijgen op een islamitische school. De hogeschool waar hij studeert staat daar voor open zegt hij.

Bayern München 'Herbstmeister'

Bayern München heeft op de valreep de leiding weten te behouden in de Duitse Bundesliga en mag zich daarom 'Herbstmeister' noemen.

Bayern kwam pas in de slotfase van de competitiewedstrijd naast VfB Stuttgart. Medekoploper Schalke 04 liet kort voor tijd tegen Freiburg drie punten liggen en daarmee de koppositie in de Duitse competitie.

Bij een overwinning op rivaal Bayern München zou Stuttgart de eerste plaats pakken en was daar vooral in de eerste helft goed naar op weg. Silvio Meißner bracht de gasten na een half uur op voorsprong door het meest alert te reageren bij een hoekschop. Na de pauze tekende zich een debacle voor de club van Nederlander Roy Makaay af, toen zijn aanvoerder en keeper Oliver Kahn een schot van Cacau niet onder controle kreeg en Kevin Kuranyi er als de kippen bij was om de fout af te straffen: 0-2.

Al na twee minuten wist de Peruaan Claudio Pizarro de stand te verkleinen, en enkele minuten voor het eind van de wedstrijd scoorde invaller Paolo Guerrero uit de rebound, nadat Stuttgart-goalie Timo Hildebrand een kopbal van Michael Ballack uit zijn doel had weten te houden.

Schalke 04 verzuimde te profiteren van het gelijkspel van Bayernin de wedstrijd tegen Freiburg. Mladen Krstajic hielp zijn ploeg in de 24ste minuut aan 1-0, maar de tweede treffer bleef, ondanks goede kansen uit. In de 86ste minuut volgde de kous op de kop door toedoen van Roda Antar, die 1-1 scoorde en dat was gelijk de eindstand.

Turner van Gelder schrijft turngeschiedenis

Turner Yuri van Gelder heeft zaterdag in het Engelse Birmingham Nederlandse turngeschiedenis geschreven.

De 21-jarige specialist aan de ringen won de wereldbekerinale op dat onderdeel met een score van 9,737. Het was de vijfde wereldbekerzege van de Nederlander, en de eerste Nederlandse overwinning ooit in een finale van de wereldbeker bij de mannen.

Verona van de Leur won in 2002 al eens een wereldbekerfinale bij de vrouwen. Zij zal zondag nog in actie komen op het onderdeel vloer.

Jeffrey Wammes eindigde als zesde in de finale op de vloer. Laura van Leeuwen eindigde in de finale van de brug met ongelijke liggers als achtste.

Rebellin blijft Italiaan

Davide Rebellin zal toch gewoon zijn Italiaanse nationaliteit behouden. Zijn pogingen om de Argentijnse nationaliteit te krijgen staakt hij.

Rebellin vroeg een Argentijns paspoort aan nadat hij door Italië buiten de Olympische selectie was gehouden. De renner kon niet meer door een deur met bondscoach Franco Ballerina en wilde als Argentijn gaan deelnemen aan het wereldkampioenschap.

Die poging mislukte toen hij de juiste papieren op het laatste moment niet bleek te hebben. Nu Ballerini lijkt te stoppen als bondscoach staakt ook Rebellin zijn poging om Argentijn te worden. In de Italiaanse krant Tuttosport zei hij: "Ik ga niet meer mijn nationaliteit veranderen."

Bahrein wint FIA-prijs

De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft de speciale FOM (Formula One Management)-prijs gekregen. De Grand Prix werd uitgeroepen tot best georganiseerde Grand Prix van 2004.

In de maanden voor de Grand Prix waren er veel twijfels of alles op tijd af zou zijn en of de organisatie aan de strenge eisen die de Formule 1 stelt zou kunnen voldoen. Bernie Ecclestone stelde zijn rechterhand Philippe Gurdjian aan om de organisatie te helpen in de laatste maanden en de Grand Prix verliep uiteindelijk vlekkeloos. Die prestaties levert de organisatie nu een prijs op.

Philippe Gurdjian reageerde op het nieuws: "Binnen de geringe hoeveelheid tijd die we hadden moesten de bouwwerkzaamheden aan het circuit worden afgerond; het was een moeilijke taak. We hebben de juiste teams op de juiste plaats aan het werk kunnen zetten en zo met hard werk de organisatie van de Grand Prix weten te voltooien."

"Ik ben erg blij om te zien dat Bahrain International Circuit de speciale FOM-prijs ontvangt en nog meer voor de mensen uit Bahrein die aan de strenge Formule 1-standaard moesten voldoen."

Goud en wereldrecord voor vrouwen-estafette

De vrouwenploeg op de 4x50m estafette wisselslag heeft in Wenen de Europese titel veroverd en een nieuw wereldrecord gezwommen.

Het team, bestaande uit Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Marleen Veldhuis tikten aan in een tijd van 1.48.21. Vorig jaar in Dublin wonnen de Nederlandse vrouwen brons op deze estafette. Achter het Nederlandse kwartet werd Duitsland tweede. Het brons ging naar Zweden.

Hinkelien Schreuder eindigde individueel als vijfde in de finale van de 100 meter wisselslag. De Nederlandse zwemster zwom met een tijd van 1.01,78 een nieuw Nederlands record. De Poolse Aleksandra Urbanczyk werd Europees kampioene in 1.00,75. Ook in de finale van de 50 meter vrje slag zwom Schreuder een nieuw Nederlands record, met een tijd van 28,15 werd ze zesde.

Inge Dekker plaatste zich voor de finale van de 100 meter vlinderslag. De Nederlandse zwom een tijd van 58.89, wat goed was voor de vierde tijd.

Mark Veens werd zevende in de finale van de 100 meter vrije slag voor heren met een tijd van 48,49.

Van der Weijden twaalfde op 1500 meter

Maarten van der Weijden is als twaalfde geeindigd in de finale van de 1500 vrije slag voor heren.

De Nederlander finishte in een tijd van 15.18,96. De Rus Joeri Priloekov prolongeerde het goud. Met 14.31,92 bleef hij slechts een tiende boven het Europees record dat al op zijn naam staat.

Robin van Aggele wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 100 meter wisselslag. De Nederlander zwom met 55.25 wel een nieuw persoonlijk record, maar was slechts goed voor de 11e tijd.

[update] Twentse megapiraat uit de lucht

Vier Twentse piratenteams hebben een zeer zware illegale zender opgezet die tot zondagavond moet uitzenden. De zender is ruim 10 kilowatt zwaar en de acht zendantennes staan op een mast van zo'n 100 meter hoog. De piraten hebben de mast opgezet in een maïsveld net over de Duitse grens in Gildehaus. Vlak bij de zendmast bevindt zich een feesttent van waaruit de uitzendingen worden verzorgd. Er wordt alleen vanaf ouderwets vinyl gedraaid

De gelegenheidszender, 'Koning Keizer Admiraal', is al sinds donderdagmiddag in de lucht. Het signaal is dermate sterk dat er zelfs vanuit luisterposten in Italië en Frankrijk ontvangstrapporten binnenkomen. De zender, die op de 97.0 mhz in de FM-band staat afgesteld, drukt in Groningen de regionale omroep bijna geheel uit de ether.

Of de piraat het tot morgenavond vol kan maken is hoogst onzeker. Het Agentschap Telecom heeft haar Duitse collega's namelijk gevraagd om in te grijpen. De vier piratenteams die de zender als ludieke actie hebben opgezet zijn: St. Twentekanaal, Stadsjong Vrij Twente, Club Vrijheid Blijheid en piratenteam De Lutte.


De enorme mast, opgetrokken tussen de Duitse en Nederlandse grens


Een aantal foto's van de zender en de antennemast kun je vinden op deze site (klikken op Meer foto's KKA).

Update 17:51
De site Etherpiraten.com meldt dat radio Koning Keizer Admiraal rond 15:00 uur uit de lucht is gehaald door de Duitse politie. Het Nederlandse Agentschap Telecom was daarbij met haar Duitse collega's aanwezig.

De radiozender is in beslaggenomen en de mensen achter de zender hebben een dwangsom opgelegd gekregen van 40.000 euro. Hierdoor zal het station niet terugkeren in de ether, wat klaarblijkelijk wel de bedoeling was.

Blangé wil nog geen bondscoach worden

Oud-volleyballer Peter Blangé heeft een aanbod om Bert Goedkoop op te volgen als bondscoach van de Nederlandse vollleybalmannen afgeslagen.

De interim-directeur van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo), Ted van der Valk, heeft dat zaterdag bevestigd bij de Bondsraadsvergadering in Zeist.

Het is opmerkelijk dat Blangé is benaderd, omdat Goedkoop de toezegging had van Pro Volley dat hij de komende twee jaar ook nog bondscoach zou blijven.De stichting waarbinnen de nationale teams waren ondergebracht is echter failliet. "Wij maken een heroverweging waarbij we ons goed oriënteren", aldus de voorzitter van de NeVoBo, Hans Nieukerke.

Goedkoop is zelf ook nog kandidaat. "We willen iemand voor vier jaar. Voor 15 januari bepalen we ons standpunt", aldus Nieukerke. Blangé gaf er de voorkeur aan zijn werkzaamheden als clubcoach van Ortec.Nesselande voor te zetten.

Vechtpartij tussen dronken kerstmannen

In Newton (Wales) zijn een dertigtal kerstmannen slaags geraakt. Het geheel gebeurde na een liefdadigheidsactie, de Santa Run. Hierbij rennen zoveel mogelijk kerstmannen door de straten van Newton om geld in te zamelen voor zeker tweehonderd goede doelen.

De sponsorloop eindigde voor een aantal kerstmannen in een café. Daar zorgde de alcohol voor de nodige spanningen wat uitliep op een straatgevecht. De politie pakte vijf kerstmannen op, die ze alleen met behulp van traangas en knuppels uit elkaar konden halen. Enkele van hen moesten de nacht in de cel doorbrengen. Geen van de kerstmannen raakte ernstig gewond.

In totaal namen vierduizend kerstmannen deel aan de sponsorloop, waarmee ze het wereldrecord voor 'zoveel mogelijk kerstmannen bij elkaar' braken. De actie komt dan ook in het Guinness Book of Records.

VDB gaat in beroep tegen werkstraf

De Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke gaat in beroep tegen de straf van 200 uur dienstverlening in de gezondheidszorg, die de Belgische rechter hem afgelopen week oplegde vanwege de vondst van verboden stimulerende middelen in zijn huis.

"Het vonnis houdt juridisch geen steek", zegt een advocaat van de wielrenner op de internetsite van de Belgische omroep VRT.

Vandenbroucke was al in dezelfde zaak eens voor zes maanden geschorst. De advocaten van de wielrenner zeggen dan ook dat niemand twee maal mag worden gestraft voor dezelde daad.

Vrouw wurgt rottweiler na aanval op hondje

Proos, Scootmobiel en Rolfxx hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een vrouw uit Florida heeft de hond van de buren gewurgd, nadat deze haar yorkshireterriër had aangevallen. De vrouw wordt nu mogelijk vervolgd.

De 65 kilo zware Rox rende langs zijn eigenaresse en greep terriër Candy. De eigenaresse van Candy hoorde het gejammer van haar hondje en rende meteen naar buiten. Daar greep ze de rottweiler bij zijn halsband en draaide eraan. Ondertussen hield ze haar hand voor zijn neus. De vrouw liet pas los toen het dier niet meer ademde. Candy kwam er met wat lichte verwondingen vanaf. De politie gaat de zaak onderzoeken en besluit dan of de eigenaresse van de yorkshireterriër vervolgd wordt.

NAC na winterstop met minder blessures

NAC Breda-spelers David Mendes da Silva, Anouar Diba, Levi Risamasu, Tomas Peto en Marcel Koning zullen zich naar alle waarschijnlijkheid na de winterstop weer bij het eerste elftal van de club uit Breda voegen.

Da Silva en Diba kampen beide met een blessure aan de lies. Vorige week zijn de twee middenvelders geopereerd. Risamasu en Peto zijn aan het terugkomen op hun oude nivea. Het tweetal doet nu wedstrijdritme op in het tweede team van de Brabantse ploeg. Marcel Koning heeft nog steeds last van zijn lies maar hoopt zich na de winterstop weer te kunnen bewijzen tegenover NAC Breda-trainer Ton Lokhoff.

Alex dacht aanvoerder te worden

Even dacht Alex vorige week tot aanvoerder te zijn benoemd. Tot hij zag dat ook al zijn teamgenoten een zwarte band hadden.

Alex schrok vorige week even. Hij kreeg een zwarte band, wat hij aanzag voor een aanvoerdersband, aangereikt. Hij vroeg zich af of hij ongevraagd aanvoerder was gemaakt. Tot hij ook zijn ploeggenoten de zwarte banden zag krijgen. Toen begreep hij dat ze met rouwbanden speelden.

De centrale verdediger licht zelf toe: "We spelen toch met zwarte rouwbanden vanwege de dood van Prins Bernard. Ik begreep dat eerst niet. Ik dacht dat ik aanvoerder was geworden toen ik die band kreeg. Toen zag ik dat Farfan die band ook droeg. Hadden we dan plotseling twee aanvoerders?"

Europese PSP lineup bekend

Sony zal de volgende titels beschikbaar hebben bij de launch van de PSP in Europa. De links verwijzen of naar het nieuwsbericht of naar de screenindex voor dat spel en achter het spel staat het genre:

WRC: Rally spel
WipeOut Pure: Futuristische Racer
Ridge Racer PSP: Arcade Racer
MediEvil: Actie adventure platformer
Formula One: Formule 1 racespel
Football (Working Title): Voetbal spel
Fired Up: 8 speler voertuigen combat spel
Everybody's Golf: Golfen
Ape Academy: Mini games

"Geen werkweigering Van der Vaart"

Rafael van der Vaart en Ajax-trainer Ronald Koeman zeggen dat het moeten inleveren van de aanvoerderband van van der Vaart afgelopen donderdag niets te maken heeft met de vermeende werkweigering van de middenvelder.

Vrijdagmiddag zei Koeman teleurgesteld te zijn in zijn speler omdat die zich "een aanvoerder onwaardig" had getoond door in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München niet als linkeraanvaller te willen spelen.

Volgens de trainer heeft Van der Vaart echter nooit gezegd dat hij niet op die positie wilde voetballen. "Hij heeft dus niet geweigerd", aldus Koeman. "Ik heb hem gevraagd of hij als hangende linksbuiten wilde spelen in een vrije rol. Daar voelde hij zich niet prettig bij. Ik heb er vervolgens zelf voor gekozen om Mitea op te stellen. Of hij als linksbuiten had gespeeld als ik hem dat verplicht had? Ik denk het wel."

Van der Vaart zelf beaamde dit. "Als de trainer me op die positie had gezet, had ik gewoon gespeeld. Maar hij heeft me gevraagd wat ik er van vond en daar heb ik een eerlijk antwoord op gegeven. Ik had ook niet verwacht dat ik mijn aanvoerdersband zou kwijtraken. Daar ben ik echt van geschrokken. Ik baal er ook enorm van dat de band is afgepakt, want ik was er trots op."

Van der Vaart zei vrijdag dat hij zich het slachtoffer voelde van zijn eigen eerlijkheid. Koeman had hem enkele dagen voor de wedstrijd tegen de Duitsers gezegd dat hij niet in aanmerking zou komen voor een plaats op het middenveld. "Dat was al een klap", aldus de international. Ook had Koeman van der Vaart gezegd dat hij niet tevreden was over diens spel van de afgelopen tijd. "Ik ben het daar niet mee eens. De laatste twee wedstrijden was het niets, maar daarvoor speelde ik best aardig, vond ik zelf. De trainer had veel vertrouwen in me en ik dacht dat ik hem in het veld ook iets teruggaf."

Daarna kwam ook nog de mededeling dat Koeman gekozen had voor Wesley Sneijder links op het middenveld. Van der Vaart zou dan een vrije rol krijgen aan de linkerkant. "Toen de trainer vroeg of ik het daarmee eens was, ben ik eerlijk geweest en gezegd dat ik daar niet de speler voor ben en dat het voor het team beter zou zijn als we zouden spelen met een linksbuiten. Maar ik heb nooit gezegd dat ik helemaal niet wilde spelen."

Voorlopig is de Tsjech Galasek de aanvoerder van Ajax, in ieder geval tot aan het eind van dit seizoen. Koeman zegt dat hij zelf al een tijdje twijfelde over van der Vaart als captain van zijn elftal. "Ik heb best wel eens nagedacht of hij de juiste persoon was. Maar hij vond het een eer." Volgens Koeman was zijn keus voor Van der Vaart met terugwerkende kracht geen groot succes: "Bij Chivu had ik duidelijk het idee dat hij er als speler beter van werd. Bij Rafael heb ik veel minder dat idee."

Koeman wil nu wel de affaire-van der Vaart afsluiten. "Hij speelt zondag tegen Vitesse", aldus de coach. Van der Vaart: "Dat is mooi, maar er zal altijd wel een vervelend iets in me blijven. Er is iets in me dat pijn doet en dat zal er ook wel blijven. Maar een reden om te vertrekken bij Ajax is het niet. Ik wil niet op deze manier afscheid nemen."

Dikke Indiase functionarissen verplicht op dieet

Icoon opmerkelijk nieuws Functionarissen van het Indiase ministerie van Volksgezondheid met overgewicht moeten verplicht een dieet gaan volgen. Het is ook de bedoeling dat ze meer gaan bewegen. Dat heeft het Indiase dagblad de Hindustan Times zaterdag gemeld.

Volgens de krant volgen de maatregelen op de resultaten van een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder 1300 medewerkers van de overheid. Uit het onderzoek bleek dat 58 procent van de ambtenaren aan overgewicht lijdt, en dat 12 procent van de ambtenaren last heeft van diabetes.

Cipier smokkelt drugs gevangenis in

Een 30-jarige Belgische cipier is aangehouden omdat hij drugs en anabolica de gevangenis insmokkelde. De man deed dat op verzoek van de gevangenen. Ook een vriendin van een gedetineerde werd aangehouden. Zij maakte van het zogeheten intiem bezoek gebruik om gsm's de inrichting binnen te kunnen smokkelen.

Bij een grondige controle die veertien dagen geleden plaatsvond werd de vrouw als eerste betrapt. In de loop van het onderzoek kwam aan het licht dat zij in contact stond met de cipier. Hij smokkelde drugs en spierversterkende middelen, waarna de vrouw ervoor zorgde dat hij betaald werd.

Verder onderzoek moet uitwijzen wat de twee precies de gevangenis hebben binnengesmokkeld.

Dure 'mediwiet' zorgt voor strop van 4 ton

Icoon Binnenlands nieuws De tegenvallende verkoop van medicinale cannabis, de zogenaamde 'mediwiet', kost het ministerie van Volksgezondheid dit jaar bijna 400.000 euro. Dat blijkt uit een brief die minister Hoogervorst naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Omdat er veel minder wordt verkocht dan werd verwacht, heeft de minister het inkoopbeleid al moeten aanpassen.

Toen het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) van het ministerie in september 2003 werd opgericht, ging men ervan uit dat 10.000 tot 15.000 gebruikers samen 200 tot 400 kilo cannabis zouden gebruiken. Het blijkt echter dat er maar 70 kilo aan tussen de 1000 en 1500 patiënten is voorgeschreven.

De mediwiet komt voor een groot deel voor eigen rekening van de gebruiker. Slechts de helft van de verzekeraars vergoedt een gedeelte van de kosten via een aanvullende verzekering. Bovendien is de mediwiet twee keer zo duur als de wiet die bij coffeeshops en de Stichting Patiëntenbelangen Medische Marihuana gekocht kan worden.

De minister noemt dit 'illegale concurrenten'. Volgens hem is het goed mogelijk dat die bewust hebben geprobeerd een slecht imago voor de mediwiet te creëren. Als laatste oorzaak voor de tegenvallende verkoop geeft de minister aan dat veel artsen nog terughoudend zijn bij het voorschrijven van de mediwiet, omdat de werking nog onvoldoende bewezen zou zijn.

Gullit: "PSV nu klap toedienen"

Ruud Gullit rekent morgen op een zege tegen PSV. Als Feyenoord nog mee wil doen om het kampioenschap moet het nu die klap toedienen.

Na het 4-1 verlies van PSV in Griekenland is het volgens de Feyenoord-trainer nu een ideaal moment een klapje toe te dienen. Zorgen heeft Gullit nog wel over zijn eigen opstelling. Als PSV Jefferson Farfán in de spits opstelt zal de trainer ingrijpen om te zorgen dat Paauwe niet in de problemen komt. Daarnaast twijfelt hij voor de linksbackpositie tussen Basto en Mtiliga.

Gullit zei over de besloten training van gisteren: "Ik vind het wel eens lekker om in alle rust dingen uit te proberen, zonder dat de buitenwacht daar meteen conclusies aan verbindt. Bij Milan was ik nooit anders gewend."

Over de wedstrijd en PSV: "We moéten zelfs winnen, om het nog spannend te houden. Voor onszelf en voor andere ploegen. Bovendien is dit het moment om PSV een 'klappie' toe te dienen. Als zij na de ruime nederlaag in Griekenland nu nogmaals verliezen, gaat dat bij hen zeker doorwerken. Je kunt als speler op twee gedachten hinken, maar je mag nooit met 4-1 verliezen. Ik weet zelf uit ervaring hoe het werkt: bij een nederlaag tegen ons gaat PSV niet lekker de winterstop in. Als wij verliezen, verwacht ik die klap in ons geval overigens niet. Waarom niet? Dat proef ik gewoon."

Ferguson geeft V. Nistelrooy standje

De coach van Manchester United, Sir Alex Ferguson, heeft Ruud van Nistelrooy publiekelijk een standje gegeven.

Ferguson, die zijn bewondering voor de klasse van zijn spits zelden onder stoelen of banken steekt, is boos omdat de Nederlander zijn kuitblessure voor de technische staf van de club zou hebben verzwegen.

"Hij heeft ons nooit iets van die blessure verteld. Wel speelde hij er één of twee wedstrijden mee en wij moesten hem steeds wisselen. Met kuitblessures moet je altijd uitkijken, want die kunnen langzaam overgaan in achillespeeskwetsuren," aldus de Engelse coach.

De kans is groot dat de Nederlandse spits maandagavond niet zal meespelen in de competitiewedstrijd tegen Fulham. "We stellen hem alleen op als we absoluut zeker weten dat hij honderd procent fit is", aldus Ferguson.

Gemeenten tegen extra verkoopdag vuurwerk

Icoon Binnenlands nieuws De gemeenten zijn tegen een extra verkoopdag voor vuurwerk. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zaterdag schriftelijk aan staatssecretaris Pieter van Geel van Milieu laten weten. Van Geel liet eerder via de media doorschemeren positief tegenover de extra dag te staan.

Dit jaar moeten verkooppunten en opslagplaatsen voor vuurwerk aan extra strenge regels voldoen. De regels, die werden opgesteld na de vuurwerkramp in Enschede, schrijven onder andere een sprinklerinstallatie voor alle verkooppunten voor. De bedrijven kregen 2,5 jaar de tijd om de aanpassingen door te voeren.

Uit een onderzoek bleek in oktober dat meer dan de helft van de verkooppunten niet aan de strengere eisen voldoet. Van de grootleveranciers voldeed zelfs driekwart niet aan de regels. De belangrijkste overtreding was het ontbreken van sprinklerinstallaties.

Omdat een groot deel van de verkooppunten dus nog niet aangepast is op de nieuwe regels, zal er dit jaar op veel minder plaatsen vuurwerk verkocht worden. De vuurwerkbranche pleitte daarom voor een extra verkoopdag. Volgens de VNG is dit echter juridisch niet mogelijk, omdat er alleen vuurwerk verkocht mag worden op de laatste drie dagen van het jaar. Bovendien zou de extra verkoopdag ook meer overlast door het te vroeg afsteken van vuurwerk met zich meebrengen.

Bankrover komt bank niet binnen

Een oplettende klant en alert personeel hebben gisteren in het Oostenrijkse Zillertal een bankroof weten te voorkomen. De bankbedienden sloten eenvoudigweg vlak voor de neus van de overvaller de deur waardoor deze niet naar binnen kon.

De man, uitgerust met een neppistool en een masker, stond in de buurt van de bank, toen de klant hem ontdekte. Deze alarmeerde het bankpersoneel, dat bliksemsnel de deur sloot. Net op tijd, want de overvaller stond op het punt om het gebouw binnen te gaan.

Hij vluchtte weg, maar kon al snel door de politie gepakt worden. In zijn zak had de 27-jarige man een handgeschreven brief waarin de bedienden werden opgedragen geld te overhandigen.

Olieramp in Alaska door vastgelopen vrachtschip

ferdo11 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een Maleisisch vrachtschip is woensdag voor de kust van Alaska aan de grond gelopen. Vrijdag brak het schip doormidden, waardoor het grote hoeveelheden stookolie en diesel verliest. De bemanningsleden konden door de kustwacht met helikopters gered worden, maar één van die helikopters stortte woensdagavond in de ijskoude zee. Zes van de tien inzittenden worden nog vermist.

De Selendang Ayu was met een lading sojabonen en met 2,3 miljoen liter stookolie op weg van de Verenigde Staten naar China. Dinsdag verloor het schip in een storm zijn aandrijving, waarna het woensdag aan de grond liep. De olie stroomt nu weg in de richting van de stranden van het eiland Unalaska. Dat eiland ligt vlakbij een wildreservaat met onder andere veel zeeleeuwen, otters en zeevogels.

Het gaat om de grootste olieramp in Alaska sinds de Exxon Valdez in 1989 in totaal 29.000 ton ruwe olie kwijtraakte, waardoor 1600 kilometer kust vervuild raakte.

'Hakkinen testrijder bij McLaren'

Volgens verschillende bronnen zal binnenkort bekend worden gemaakt dat Mika Hakkinen McLaren gaat helpen als testrijder. Dit zou hij naast het rijden in het DTM gaan doen.

Na alle geruchten over een terugkeer van Mika Hakkinen in de Formule 1, die werden teniet gedaan toen hij een contract tekende bij Mercedes in het DTM, zijn er nu weer nieuwe geruchten. De Fin zou vanaf januari voor McLaren gaan testen om het team zo te helpen bij de ontwikkeling van de MP4-20.

Vanwege het belang dat Mercedes zowel in het DTM heeft, als in McLaren lijkt het een logische stap. Hij zou samen met Wurz Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya moeten ontlasten bij het testwerk.

Soldaat VS krijgt 3 jaar voor moord op Irakees

Icoon Buitenlands nieuws Een Amerikaanse soldaat is tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op een zwaargewonde Iraakse jongen. Dat heeft het Amerikaanse leger zaterdag laten weten. De militaire rechtbank had vier uur nodig voor het beraad, nadat de 30-jarige Johnny Horne de moord en samenzwering tot een andere moord had bekend.

Op 18 augustus van dit jaar schoot Horne de zwaargewonde 16-jarige Irakees dood, nadat hij hem had aantroffen in een brandende vuilniswagen. De vuilniswagen was eerder onder vuur genomen omdat het Amerikaanse leger dacht dat er milities van Al-Sadr in zaten. Horne verklaarde later dat hij de jongen had doodgeschoten om hem "uit zijn lijden te verlossen".

Naast de gevangenisstraf is zijn rang ook van sergeant naar soldaat teruggebracht, en is hij oneervol ontslagen uit het leger.

TimeSplitters Future Perfect

Herinner je je nog het gevoel wanneer je terugkwam van je eerste schoolreisje? Je wilde enthousiast aan je mama vertellen hoe geweldig het was geweest en doordat alles even spannend was om te vertellen kwam je uiteindelijk niet uit je woorden. De eerste keer dat je TimeSplitters Future Perfect hebt gezien en in een review wilt gaan vertellen wat je er van vond, krijg je dat gevoel opnieuw.

FOK!games werd door Electronic Arts uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen in de ontwikkelstudio van Free Radical Design, waar momenteel druk wordt gewerkt aan de nieuwste TimeSplitters game. Dat ik enthousiast ben na het zien van deze vroege bètaversie is al duidelijk, maar ik zal proberen mijn enthousiasme te verklaren...

Nieuwe Harvest Moon aangekondigd

Marvelous Interactive heeft aangekondigd dat ze werken aan een opvolger van Harvest Moon: A Wonderful Life voor de GameCube. De titel heeft als ondertitel Song of Happiness meegekregen en het spel is voor ongeveer 65% klaar.

Er zijn nog vrij weinig details bekend, maar het is mogelijk om als jongen of als meisje te spelen. Onder de nieuwe features vallen onder andere aanvallen van wilde honden en koeien die weg kunnen lopen als je de hekken niet goed hebt geplaatst.

Het spel moet in 2005 uitkomen in Japan, maar een precieze release datum ontbreekt nog.

[update] Prins Bernhard bijgezet in Delft

Bijzetting Prins BernhardPrins Bernhard wordt vandaag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Hij wordt bijgezet in de koninklijke grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft. Om 09:40 uur vertrok de kist met het lichaam van de prins vanuit Paleis Noordeinde in Den Haag naar de Nieuwe Kerk in Delft.

De belangstelling voor de begrafenisstoet is groot. Op de Markt in Delft staat het inmiddels vol met mensen. Verder terug op de route is echter nog plek genoeg.

Bernhards kleinzoons prins Friso, prins Jaime, prins Bernhard en Bernardo Guillermo begeleiden Bernhard bij zijn laatste tocht. Zij dragen allen een witte anjer op hun revers. Bij het het Instituut Defensie Leergangen in Rijswijk zullen de vier dochters van de prins zich aansluiten bij de stoet.

De rouwstoet komt naar verwachting om 12.15 uur aan bij de Nieuwe Kerk, waar de ceremonie een kwartier later zal beginnen. De dienst eindigt om 13:30 uur. De Koninklijke familie vertrekt dan naar Paleis Noordeinde, waar voor de koninklijke gasten en andere genodigden gelegenheid is tot condoleren.


De lijkkist werd vooraf gegaan door diverse militairen

Update 12:46
De kist is inmiddels de Nieuwe Kerk in Delft binnengedragen. Tijdens het binnendragen gaven drie F-16's en een Spitfire het laatste saluut aan prins Bernhard. Ze vlogen hierbij in de missing-man formatie, waarbij de Spitfire een scherpe vlucht omhoog nam. Lang was onzeker of dit eerbetoon wel door kon gaan, maar op het laatst bleek dit toch mogelijk. De Spitfire is een militair vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog waar prins Bernhard zelf ook in heeft gevlogen.

Atkinson superieur in finale WK

Vanessa Atkinson is in het Maleisische Kuala Lumpur wereldkampioene squash geworden, en heeft Nederland voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis van het WK squash goud bezorgd.

De als derde geplaatste Nederlandse won in de finale vrij eenvoudig van de als vierde geplaatste Australische Natalie Grinham met 9-1, 9-1, 9-5. In de halve finale won de Nederlanse ook al vrij eenvoudig van de zus van Natalie, Rachel.

Atkinson schreef vorige week in Doha ook al de Qatar Classic op haar naam. Toen versloeg zij de nummer één van de wereld Rachael Grinham in de finale.

Wereldbeker-zeges voor Bos en Mulder

Baanwielrenner Theo Bos heeft zijn eerste internationale wedstrijd, sinds de Olympische Spelen in Athene, gewonnen.

De Nederlander was bij de wereldbekerwedtrijden in Los Angeles met een tijd van 1.01,76 op de kilometer veruit de snelste van iedereen. Het zilver was voor de Brit Jason Queally met een tijd van 1.03,01, de Australiër Ben Kersten (1.03,29) legde beslag op de bronzen plak.

Naast Bos wist ook een andere Nederlander te winnen in Los Angeles. Teun Mulder was op het onderdeel keirin de Fransman Arnaud Tournant en de Spanjaard Antonio Villanueva de baas.

Bij de vrouwen werd Adrie Visser derde bij de puntenkoers. Het goud ging daar naar de Amerikaanse Erin Mirabelle, zilver was er voor de Australische Alexis Rhodes.

Wereldbol Bart Smit zonder Israël

Speelgoedwinkel Bart Smit verkoopt een wereldbol waarop de staat Israël compleet van de aarde is verwijderd. In plaats daarvan heet het land ineens Palestina. De Israëlische ambassade in Den Haag wil dat Bart Smit de globe niet langer verkoopt. Een woordvoerder van de ambassade noemt de globe ''Palestijnse propaganda, die niet klopt met de werkelijkheid''. Hij hoopt dat Smit de voorraad terugstuurt naar de producent.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vindt ook dat de plastic wereldbol uit de handel moet worden genomen.

Bart Smit wilde geen commentaar geven.

'Spruyt moest afstand houden tot Wilders'

Gerardenmia had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsBart Jan Spruyt, directeur van de conservatieve Edmund Burkestichting, heeft op aanraden van functionarissen van de AIVD afstand gehouden van het Kamerlid Geert Wilders. Dat zegt Spruyt in een interview met NRC Handelsblad. Spruyt zou op 8 november in een gesprek op het ministerie van Binnenlandse Zaken de suggestie zijn gedaan 'voorlopig geen publieke uitspraken te doen ten gunste van Wilders'.

Enkele dagen daarvoor, op 4 november, kwamen Wilders en Spruyt met plannen naar buiten om gezamenlijk een nieuwe rechtse partij op te richten. Aanleiding voor het gesprek op Binnenlandse Zaken was overigens een eerdere inschatting van veiligheidsfunctionarissen dat de directeur van de Burke Stichting een verhoogd risico liep. Spruyt neemt het zichzelf kwalijk dat hij het advies heeft opgevolgd. "Ik heb me gewoon zwaar laten intimideren, ik ben weggedoken", laat hij vandaag weten. Spruyt sluit niet uit dat hij over twee jaar de Burke Stichting verlaat om als kandidaat-Kamerlid op de lijst van Wilders te gaan staan.

Geert Wilders beklaagde zich deze week erover dat politieke medestanders geïntimideerd worden door medewerkers van de AIVD, die mogelijke toekomstige partijgenoten wijzen op de gevaren voor hun veiligheid. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie laat weten dat mensen in gesprekken met de Nationaal Coördinator Bewaking en Beveiliging (NCBB) in algemene zin worden 'gewezen op het feit dat zij zich bewust moeten zijn van een relatie tussen hun gedragingen, ook in de media, en de mogelijke dreigingen'. Volgens de woordvoerder wordt er echter geen advies verstrekt over de inhoud van de activiteiten.

Bart Jan Spruyt (Edmund Burke Stichting)
Bart Jan Spruyt, directeur van de Edmund Burke Stichting

Schreuder, Dekker, van Aggele door

Hinkelien Schreuder heeft zich op de derde dag van de Europese kampioenschappen korte baan zwemmen in Wenen voor de halve finales geplaatst van de 50 meter rugslag. De Nederlandse ging met een tijd van 28.71 als achtste over naar de halve finale.

Inge Dekker wist zich te plaatsen voor de halve finale. Op de 100 meter vlinderslag tikte ze aan in een zesde tijd van 59.80.

Robin van Aggele plaatste zich voor de halve finales van de 100 meter wisselslag. Zijn tijd van 55.55 betekende een persoonlijk record voor de Nederlander en was goed voor de 12e tijd.

De Nederlandse vrouwenestafette-ploeg plaatste zich als derde voor de finale van de 4x50 meter wisselslag. Het team, bestaande uit Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Chantal Groot, zwom naar een tijd van 1.51,46. Vorig jaar in Dublin wonnen de Nederlandse vrouwen brons op deze estafette.

Moniek Nijhuis werd uitgeschakeld op de 100 meter schoolslag, haar tijd van 1.10.17 was niet genoeg voor een plek in de halve finale, ze werd 22e.

Stefan Aartsen slaagde er op de 200 meter vlinderslag niet in zich te plaatsen voor de finale. Hij werd met een tijd van 1.58,73 dertiende.

WipeOut Pure screens + trailer

Van de populaire WipeOut serie is er een nieuw deel aangekondigd met de ondertitel 'Pure'. Dit nieuwe deel zal uit komen op de PlayStation Portable en zal de volgende features bevatten:

# Featuring all-new environments and race craft plus a pumping soundtrack specially created for the game by a range of top artists

# Post launch downloads give you access to extra circuits, new craft, personalised skins and additional music

# Go head-to-head full-screen in 8-player tournaments via WiFi

Hieronder staat een kleine selectie van de screenshots en hier zijn ze allemaal te vinden voor deze titel.




Update 11:43
Hier is een 7.8MB grote trailer te downloaden.

Cocaïne met atropine in omloop

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Trimbos-instituut waarschuwt cocaïne-gebruikers dat er in Nederland cocaïne op de markt is die vermengd is met atropine. De afgelopen week zijn al negen mensen met ernstige vergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen, van wie enkelen op de intensive care. De vervuilde drugs zijn gesignaleerd in Amsterdam en Lelystad.

Atropine is een geneesmiddel dat wordt toegepast in oogdruppels vanwege het pupilverwijdend effect. In grotere hoeveelheden werkt het als tripmiddel. Het geeft gezichts- en gehoorshallucinaties en kan de hartslag onregelmatig maken. Een teveel aan atropine kan leiden tot bewusteloosheid en in het ergste geval met een dodelijke afloop vanwege ademhalings- en hartritmestoornissen.

Eerder waren er vanuit Italië berichten gekomen over atropine in cocaïne. De bron van de verspreiding in Nederland is nog niet achterhaald.

MediEvil screens + info

Het spel MediEvil speelt zich af 100 jaar nadat de slechte tovenaar Zarok was verslagen bij de slag om Gallowmere. Zarok werd verslagen door Sir Daniel Fortesque, althans dat werd later verteld aan mensen. In het echt was Sir Daniel een schijterd, die al viel tijdens de eerste lading pijlen. Nu is Zarok weer opgestaan en heeft de dag in nacht veranderd en Zarok heeft een leger van undeads tot leven gewekt om de wereld te veroveren. Sir Daniel is ook tot leven gewekt om nu echt Zarok te verslaan en een echte held te worden.

Hieronder staan twee screenshots en de rest van de nieuwe screens zijn hier te vinden.




Barrichello: "Auto moeilijk bestuurbaar"

Rubens Barrichello testte de afgelopen dagen de Ferrari met wat wijzigingen voor volgend seizoen op Jerez. Hij vraagt zich nu wel af of de regelwijzigingen van de FIA zo'n goed idee waren.

In 2005 zullen de auto's een flink deel van de downforce moeten inleveren door de nieuwe regels. Na twee dagen testen vraagt Barrichello zich af of het beoogde resultaat wordt behaald. Hij denk dat er een kans is dat de Formule 1 juist onveiliger wordt.

Barrichello vertelde: "Ik had vijf of zes rondjes nodig om aan de nieuwe set-up van de auto te wennen, die nu veel nerveuzer is. Het wordt lachen als we op een vieze baan moeten rijden met deze aerodynamica, want het zal moeilijk worden de auto onder controle te houden."

"Zelfs het inhalen, de reden waarom deze regels er zijn, zal nog steeds een probleem vormen. Als je een andere auto dicht volgt verlies je het kleine beetje downforce wat je nog hebt. Het zal een hele uitdaging binnen de normale uitdaging zijn, maar we gaan vooruit. Het team heeft al geweldig werk gedaan."

Film: Finding Neverland - Oscar voor Depp?

Een van de mooiste films van 2004 is Finding Neverland met Johnny Depp en Kate Winslet. De film draait om de schrijver J.M. Barrie, hopeloos worstelend met een writers block. Totdat hij een weduwe en haar vier zoons ontmoet en hij uiteindelijk zijn bekendste werk maakt: Peter Pan.

De film zou wel eens een Oscar kunnen opleveren voor Johny Depp!


Filmposter Finding Neverland

Finding Neverland draait nu in de bioscoop.

Nijenhuis sterkste op 1000 meter

Beorn Nijenhuis heeft de eerste 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Harbin gewonnen. De Nederlander, leider in het wereldbekerklassement, zette een tijd op de klokken van 1.10,22.

De Japanner Kobayashi was de enige niet-Nederlander in de topvijf, hij werd derde in een tijd van 1.10,78. Simon Kuiper eindigde als tweede in 1.10,76. Erben Wennemars en Gerard van Velde werden respectievelijk vierde en vijde.

Eerder was de Fin Pekka Koskela de sterkste op de 500 meter, die hij won in een tijd van 35.38. De Japanner Joji Kato eindigde als tweede, voor de Canadees Jeremy Wotherspoon. Erben Wennemars was met de zevende tijd (35,82) de snelste Nederlander.

Kotjoega wint 1000 meter

In het Chinese Harbin heeft de Wit-Russin Anzjelika Kotjoega tijdens de wereldbekerwedstrijden de 1000 meter gewonnen. De Wit-Russin schaatste de kilometer in 1.18,16.

De beste Nederlandse was Marianne Timmer, in een tijd van 1.19.18, Frouke Oonk werd veertiende in een tijd van 1.20,05.

Uitslag 1000 meter vrouwen:

1. Anzjelika Kotjoega (Wru) 1.18,16
2. Shannon Rempel (Can) 1.18,48
3. Chiara Simionato (Ita) 1.18,60
4. Monique Garbrecht (Dui) 1.18,71
5. Manli Wang (Cn) 1.18,80
6. Chris Witty (Vs) 1.18,89
7. Marianne Timmer 1.19,18
8. Saruyi Yoshii (Jpn) 1.19,23

14.Frouke Oonk 1.20,05

Ook coole mensen gaan naar de hel

Wie had ooit gedacht dat Bernhard nog eens dood zou gaan? Ik heb nooit begrepen waarom hij maar bleef voortleven, en nu begrijp ik niet dat hij is overleden. Vijftig operaties doorstond hij al, en hij overleefde zijn vrouw en zelfs zijn schoonzoon. Gezien zijn grillige levensoeuvre zal hij, met wat hij – aangetoond of niet – allemaal heeft uitgespookt, wel nooit de hemel bereiken. Maar als dat zo is, dan gaan tenminste ook nog coole mensen gaan naar de hel.

Nieuwe WRC screens voor de PSP

Voor de racefans hebben we goed nieuws, naast de WipeOut Pure screens hebben we ook nieuwe screens van WRC. Het spel zal net zoals WipeOut Pure te spelen zijn via WiFi tegen zeven andere mensen. Het spel heeft de volgende features:

# Featuring the 16 official rallies from around the globe including Japan and Mexico, plus 19 bonus stages and downloadable content enabled

# 30 fully deformable cars, including Evolution and Extreme spec cars, plus all 17 official 2004 registered drivers, from the 6 official manufacturers

# Link up to other PSPs via WiFi for multiplayer battles in 16 super special stages allowing you to pit your wits against the best WRC drivers in the world





De rest van de screenshots zijn hier te vinden.

PSV met Bøgelund, zonder Fehér tegen Feyenoord

In de topper tegen Feyenoord kan PSV zondag weer beschikken over Kasper Bøgelund. De Deense verdediger is hersteld van een hamstringblessure.

"Bøgelund heeft eerst één helft en daarna een volledige wedstrijd met het tweede elftal gespeeld. Hoewel dit soort wedstrijden een andere intensiteit hebben, is hij er klaar voor", aldus trainer Guus Hiddink.

Remco van der Schaaf is ook weer inzetbaar. De oud-speler van Vitesse kwam dit seizoen nog niet in actie door een enkelblessure. Binnenkort gaat Hiddink met de middenvelder praten over diens toekomst, Van der Schaaf mag worden verhuurd en staat in de belangstelling van De Graafschap en Vitesse.

Csaba Fehér zal er zondag niet bij zijn. De Hongaar kwam in de zomer over van NAC en stond deze week tegen Panathinaikos voor het eerst in de basis als vervanger voor André Ooijer, die werd gespaard voor het duel met Feyenoord. Hiddink zei op de site van de Eindhovense club dat hij niet tevreden is over de ontwikkeling van de Hongaar, maar dat hij hem nog niet heeft afgeschreven. "Er moet een tandje bij. Hij is bezig aan te haken op alle fronten en had zelf ook verwacht sneller aan te pikken. Hij weet dat het allemaal wat nauwer luistert hier. Hij is er wat dat betreft erg reëel in, een echte prof. Daar neem ik mijn petje voor af."

Gluurder betrapt door behaarde benen

Een gluurder in de Amerikaanse staat North-Carolina kon betrapt worden doordat hij was vergeten zijn benen te scheren. De vrouwen die in de kleedkamer van een jeugdherberg in een hokje wel erg behaarde lichaamsdelen aantroffen vertrouwden het zaakje namelijk niet.

Ze lichtten het personeel in die het hokje opende. In de kleedruimte bevond zich inderdaad een man die door middel van een spiegeltje de vrouwen begluurde. De voyeur is aangehouden.

Straat afgesloten om verdachte auto

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

In Apeldoorn is gisteravond een straat afgesloten omdat tegenover een synagoge een verdachte auto werd aangetroffen. Als gevolg moesten enkele bewoners hun huizen korte tijd verlaten. Na inspectie bleek er met de auto niets aan de hand te zijn.

De wagen werd rond 16.30 uur gesignaleerd door een parkeerwachter, die opmerkte dat het voertuig voorzien was van verschillende buitenlandse kentekenplaten. Na de melding zette de politie de gehele Paslaan af. Het Explosieven Opruimings Commando heeft de auto onderzocht, maar trof geen explosieven aan. Kort na 20.00 uur werd de straat weer vrijgegeven.

De bestuurder van de verdachte auto kon snel achterhaald worden. Het ging om een Amerikaan die nummerborden uit twee verschillende staten op zijn auto had aangebracht.

Atlete Collins voor acht jaar geschorst

De Amerikaanse sprintster Michelle Collins is door het Amerikaanse antidoping-bureau USADA voor acht jaar geschorst vanwege haar betrokkenheid bij het dopingschandaal rond het Amerikaanse bedrijf Balco, de producent van het verboden middel THG.

De 33-jarige Collins, vorig jaar op de 200 m indoor-wereldkampioene, zou zich schuldig hebben gemaakt aan het gebruik van EPO en THG.

Collins is de eerste atlete, rond de Balco-zaak, die wordt bestraft zonder ooit positief tezijn bevonden. Recentelijk werden in de geruchtmakende affaire ook de namen van de sprinters Marion Jones en Tim Montgomery genoemd. Ook dat duo reageerde nooit positief bij een test. Naar Jones is inmiddels een onderzoek bezig.

UEFA straft Lazio Roma wegens racisme

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft Lazio Roma met een wedstrijd spelen zonder publiek bestraft.

De Italiaanse club krijgt de straf wegens de incidenten tijdens de UEFA-bekerwedstrijd tegen Rode Ster op 25 november. Aanhangers van Lazio gingen zich ten buiten aan racistische uitingen en ordeverstoringen. Er werd vuurwerk afgestoken, er was een gevecht met de politie en een steekpartij. De Italiaanse club is al drie maal eerder gestraft wegens racisme door de aanhang.

De Italiaanse club werd in de groepsfase van de UEFA-beker uitgeschakeld. De Europese wedstrijd zonder publiek zal moeten worden gespeeld in een van de volgende seizoenen.

Boutiette wint derde race in Greenery Six

De Amerikaanse marathonschaatser KC Boutiette boekte vrijdag zijn derde dagsucces in de Greenery Six door de vierde etappe in Alkmaar op zijn naam te schrijven.

In de massasprint was Boutiette te snel voor Arjan Stroetinga en Martijn Kromkamp. Zaterdag staat de vijfde etappe in Utrecht op het programma. Eerder was de Ameriaaan de sterkste in Breda en Assen. Door zijn overwinning passeerde hij ook ploeggenoot Miel Rozendaal in het algemeen klassement.

Voor de vrouwen begon vrijdag de Greenery-driedaagse. Daniëlle Bekkering was na zestig ronden de snelste in de massasprint voor Jolanda Langeland en Carien Kleibeuker.

Dode vrouw gevonden in woning Heijen

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft in het Limburgse Heijen een vrouw dood aangetroffen. Hoe de vrouw is overleden is nog onduidelijk, maar de politie gaat vooralsnog uit van een misdrijf.

De vrouw werd gevonden in een woning in de Limburgse plaats. Rond 20.20 uur gisteravond werd de politie door een familielid gewaarschuwd nadat deze de vrouw dood had gevonden. Waarom de politie uit gaat van een misdrijf is onbekend, de politie doet nog geen uitspraken over de vondst. Wel is de politie al gestart met het onderzoek.

Helft moslims Nederland wil moslimpartij

pegakemi, typtypo en Rolfxx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Uit een representatief onderzoek door het bureau Foquz Etnomarketing blijkt dat meer de helft van alles moslims in Nederland vindt dat er een moslimpartij moet komen. Eenvijfde van de islamieten is hierop tegen. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van Nova.

Indien de moslims die een Nederlandse moslimpartij zeggen te steunen, ook daadwerkelijk op die partij zouden stemmen, zou deze partij op acht zetels in de Tweede Kamer kunnen rekenen.

Opvallend is dat drie op de tien moslims in Nederland van mening is dat het partijprogramma van de moslimpartij gebaseerd moet zijn op de islamitische wetgeving, de sharia. Ruim eenderde (34,2 procent) is juist de tegenovergestelde mening toegediend. Van de islamieten die een moslimpartij wensen, vindt ruim de helft dat de partijbeginselen op de sharia gebaseerd moeten zijn. Twintig procent vindt dat niet.

Met name de linkse partijen hebben van de moslims bij de laatste verkiezingen hun stem gekregen. Bij de PvdA bedroeg hun aandeel 32,4 procent, GroenLinks 12,5 procent en het CDA 6,8 procent. 31,8 procent stemde niet. Zouden er nu verkiezingen worden gehouden, dan stemt 44,3 procent van de moslims op de PvdA.
_
Meer onderzoeksresultaten van het uitgebreide onderzoek lees je hier.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.