Dronken soldaat veroorzaakt terreuralarm

Btutwice had ons via de nieuws-submit te melden:

Eerder deze week heeft een dronken Britse militair een terreuralarm veroorzaakt. Dit deed hij door verkleed als een Arabische zelfmoordterrorist te verschijnen op een feestje van het regiment waarin hij dient, de Coldstream Guards. Dit is vrijdag door de Britse politie bekendgemaakt.

Vijftien politiewagens en agenten met honden moesten uitrukken nadat in de buurt van de legerbasis een man was gesignaleerd met een Arabische outfit, compleet met tulband en valse baard. De man had in zijn zak kaarsen verpakt in oranje papier, hieraan waren elektriciteitsdraden verbonden zodat het net leek of de man explosieven bij zich droeg.

Bij aanhouding bleek dat de man op weg was naar huis. Hij kwam van een gekostumeerd feestje op de legerbasis Aldershot in het zuiden van Engeland. Het regiment vierde zijn rol die het speelde tijdens de slag bij Waterloo in 1815. De man moest de rest van de nacht in de cel doorbrengen. Bovendien kreeg hij een boete van 80 pond (115 euro) voor het verstoren van de openbare orde.