Voetbal: Robben vreesde voor kanker

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Arjan Robben - ChelseaArjen Robben, sinds deze zomer spelend voor het Londense Chelsea FC, vreesde serieus voor een mogelijke kankeraandoening, toen hij eerder dit jaar een knobbel op zijn linkertestikel ontdekte. Uitgebreide onderzoeken volgden, en de medici verklaarden hem nu tot grote opluchting volledig gezond.

"Het was erg beangstigend. Het was een moeilijke tijd waarin voetbal niet langer belangrijk was", gaf Robben nu toe, tegenover het clubblad van Chelsea. De 20-jarige Robben verklaarde na de ontdekking en de daaropvolgende onderzoeken enkele dagen in grote onzekerheid te leven: "Het wachten was verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik daarna goed nieuws te horen, een enorme opluchting."

De voormalige aanvaller van PSV, die bij Chelsea momenteel in een bloedvorm steekt, is blij dat hij nu eindelijk vrijuit kan praten over het gebeuren: "Het is goed om er publiekelijk over te praten. Waarom zou ik mij ervoor schamen?" Robben ziet voetbal als een groot doel in zijn leven, maar erkent dat: "...het allerbelangrijkste toch je eigen gezondheid en die van je familie is."

Meer sportnieuws vind je op de FOK!Sportsite!