3000 tienermeisjes doen aan webseks

NCS had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws In Nederland houden zeker 3000 pubermeisjes zich bezig met internetpagina's waar seksuele contacten worden gelegd. Populaire sites als CU2, happy girls en TMF worden veelvuldig gebruikt om via profielen seksdates te regelen, of om zichzelf voor een webcam te bevredigen.

Om geld is het voor de meeste, vaak zeer jonge, meisjes niet te doen, maar om hun seksuele behoeften te bevredigen. Vaak zijn ze actief in het zoeken naar seks. Alleen al op twee bekende internetsites hebben ruim duizend pubermeisjes een eigen profiel, waarop ze vaak naakt of gekleed in uitdagende lingerie op de foto staan.

Tegenover BN de Stem vertelt een meisje over haar ervaringen met webseks. Miranda, 16 jaar (gefingeerde naam) uit Den Haag, heeft ook een erotisch profiel. Veel vriendinnen van haar hadden allemaal al seks, waardoor de 16-jarige zich als maagd een buitenbeentje voelde. Zo vertelt ze: "Op internet staat nu een foto van me met ontblote borsten, voorzien van tepelpiercings. Ik heb ook mijn behoeftes. Ik kreeg enorm veel reacties."

Binnen een jaar tijd is ze naar eigen zeggen met negen 'superknappe' jongens en mannen naar bed geweest, nadat ze met hen eerst uitgebreide contacten op het internet heeft onderhouden. Zelf wil ze er nu mee stoppen, omdat ze er ook de nare gevolgen van ondervindt. Zo is ze een tijdje gestalkt door een. Daarover zegt ze: "Eigen schuld? Misschien klink het raar voor jou, maar ik heb gewoon seks nodig."

Gevolgen kunnen ernstig zijn
De zoektocht naar seks op het internet brengt ook nare gevolgen met zich mee. Steeds vaker gaan jonge tienermeisjes niet meer naar school, omdat naaktfoto's en filmpjes van hen op internet zijn geplaatst. Volgens het Meldpunt Kinderporno zijn dit er momenteel 200, maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk een stuk hoger.

Maandelijks melden circa vijftien verontruste ouders of leraren zich bij het meldpunt. Zij is momenteel bezig een site op te zetten met tips hoe tieners veilig kunnen websurfen. Zij hoopt de site de site voor het eind van het jaar online te krijgen.