Pixar stelt release 'Cars' uit tot 2006

Pixar (Finding Nemo, The Incredibles) stelt de release van 'Cars' uit tot 2006. De film gaat over een stel auto's die de Route66 rijden en zou november 2005 uitkomen, maar dat wordt nu dus juni in het jaar daarop. Volgens Pixar is de zomer beter voor een film als 'Cars', omdat kinderen dan langer vrij hebben en omdat tegen de feestdagen de DVD uit kan komen.

Ingewijden zien de actie van Pixar-eigenaar Steve Jobs echter anders: Cars is de laatste film die verschijnt onder de Disney-vlag en door het vooruitschuiven van de film betekent dat Pixar meer tijd heeft een nieuwe partner te zoeken. Pixar is overigens niet helemaal onwelwillend tegenover een nieuwe deal met het huis van de muis, maar dan moet wel directeur Michael Eisner eerst het veld ruimen. Door Disney meer tijd te geven, zou dit ook wel eens kunnen gebeuren komende anderhalf jaar.

De aandelen van Pixar op de beurs zakten overigens door het nieuws. Er komt immers de komende anderhalf jaar geen nieuw werk uit van Pixar. Het gat van Pixar in november 2005 wordt nu opgevuld door animatiefilm 'Chicken Little' van... Disney.

Filmposter Cars
Cars draait pas in 2006 in de bios.