DVD: Raising Helen

Raising Helen begint in ieder geval niet op dezelfde wijze als de meeste Feel-good-movies, als de zus van hoofdpersoon Helen (Kate Hudson) samen met Helen's zwager omkomt bij een auto-ongeluk. Helen, die zich tot dan toe vooral bezig houdt met haar uiterlijk, feestjes en haar carrière als vertegenwoordiger voor modellen, krijgt geheel onverwacht de voogdij over haar twee nichtjes en neefje toegewezen. Dit tot grote verbazing van haar andere zus, die er een sport van heeft gemaakt om haar kinderen perfect op te voeden. Helen kan natuurlijk niet onder deze plicht uit en besluit met de kinderen in een apartement in Queens te gaan wonen. Haar werk en haar nieuwe leventje botsen natuurlijk met grote regelmaat. Met grote moeite probeert ze de kinderen op te voeden, maar ze ontdekt wel wat de leuke kanten van het moederschap zijn. Helen beseft dat dit geen kleine stap in haar leven is, maar de snelweg naar het volwassendom.
Aan de ene kant is Raising Helen een film die het verdient om snel vergeten te worden, dit vanwege de vele clichés en de voorspelbaarheid van het verhaal. Aan de andere kant, en dat komt voornamelijk door Kate Hudson, weet Raising Helen er wel voor te zorgen dat je dat 'warme' gevoel dat bij dit genre hoort echt ervaart. Ook als je kijkt naar het verloop van de film, vooral het gedeelte waarbij Helen een nieuwe 'vlam' tegen het lijf loopt, zitten er toch zeker wel wat verrassende elementen in deze romcom.
Op de DVD kun je zoals gebruikelijk de (119-minuten durende) film zelf terugvinden. Daarnaast biedt de DVD een aantal extra's. Allereerst is er de mogelijkheid om een redelijk aantal bloopers te bekijken. Alhoewel niet bijzonder geestig, is het toch altijd grappig om te zien hoe moeilijk het soms kan zijn om een simpel zinnetje eruit te persen. Daarnaast kun je de scènes die de film uiteindelijk niet hebben gehaald op je gemak bekijken; hierbij moet je natuurlijk geen spectaculaire wendingen verwachten, maar het is wel leuk om te kijken welke keuze's de producenten hebben gemaakt. Ook kun je kijken naar de videoclip Extraordinary door Liz Phair, die ook de titelsong van de film zingt.
Zoals tegenwoordig bij bijna alle nieuwe films is de kwaliteit van zowel het beeld als het geluid dik in orde. Ook de muziek die tijdens de film te horen is past mooi bij het verhaal en versterkt de beleving.
Terwijl Raising Helen zich doet voorkomen als een standaard romantische komedie is er toch iets dat er voor zorgt dat je gedurende een groot deel van de film geboeid blijft. Zowel het begin (het ongeluk van de zus van Helen) als het einde (waarbij ik teveel zou verklappen door het te benoemen) wijken gelukkig af van het standaardscript. Tel daarbij op dat Kate Hudson er voor zorgt dat de film nét dat beetje extra krijgt en je krijgt een film die een 7 verdient. Ook de DVD-uitgave is dik in orde en krijgt eenzelfde cijfer.Raising Helen is te koop vanaf 8 december. De prijs is ongeveer 15 euro