Schaatsbond boert goed

De KNSB, de Nederlandse schaatsbond, doet het de laatste jaren financieel goed. De bond ging in de afgelopen jaren van een schuld naar een positief saldo van drie miljoen euro nu.

Morgen zullen in Utrecht op de Vechtsebanen aan de afgevaardigden van de bond de financiële resultaten worden gepresenteerd. Vooraf is al bekend dat de schaatsbond positief kan zijn over de resultaten. In 2001 haddden ze nog een schuld, maar nu aan het einde van 2004 is er een positief saldo van drie miljoen euro en een begroting van 9,5 miljoen euro.

Directeur Arie Kauffman werd in 2001 aangetrokken om financieel te reorganiseren en kan nu met tevredenheid terugkijken op de operatie: "Iedereen is zich enkele jaren geleden een hoedje geschrokken door de financiële situatie. Dat maakte het ook makkelijk om een aantal strenge begrotingsafspraken te maken."

Hoofdsponsor Aegon sprong drie jaar geleden bij om de schuld te dekken en is blij dat het nu de bond zo voortvarend gaat. Communicatiedirecteur Jan Driessen van Aegon zei: "De bond verdient complimenten voor het financieel beleid. Alleen had het tempo waarin het eigen vermogen is opgebouwd, wel iets lager gekund. We hadden ons kunnen voorstellen dat er iets meer naar bijvoorbeeld het langebaanschaatsen was gegaan, maar als sponsor gaan wij daar niet over."

Het positieve saldo wil de bond nog verder uitbouwen tot 2007. Tot die tijd krijgt Nederland jaarlijks van de ISU één groot toernooi toebedeeld. Daarna zullen waarschijnlijk de toernooien minder vaak in Nederland gehouden worden, omdat er meer schaatshallen in Europa en de wereld zijn die toernooien willen organiseren.