Phonak gaat door als Continental team

Na het niet verkrijgen van de ProTour-licentie hebben teamleiding en de sponsor van Phonak besloten door te gaan als Professional Continental team, de categorie waaronder de teams net onder de ProTour vallen. Wel zal het team nog in beroep gaan tegen de uitsluiting uit de ProTour.

Met de uitsluiting uit de ProTour stond het voortbestaan van de wielerploeg onder druk. De ploeg heeft één van de grootste budgetten van wielerland en om de sponsors tevreden te stellen moet het team wel aan de grote wedstrijden mee kunnen doen. De toprenners van het team, zoals Floyd Landis, Robert Hunter, Santiago Botero, Oscar Pereiro en Martin Perdiguero, zijn voorlopig wel gebleven, ondanks dat ze vanwege contractuele voorwaarden het team nog kunnen verlaten.

Het team hoopt dat met deze renners het voldoende kwaliteit in huis heeft om de grote wedstrijden en de grote rondes te overtuigen het team deel te laten nemen. Tegen de uitsluiting de UCI uit de ProTour zal het team in beroep gaan bij het International Court of Arbitration of Sport in Lausanne. Die zaak zal op 12 december beginnen. Voor de renners zal het seizoen beginnen met de Ronde van Qatar.