Beloki betaalt Saunier voor vertrek

Joseba Beloki heeft de contractuele afkoopsom betaalt om bij Saunier Duval te kunnen vertrekken. Het is nu erg waarschijnlijk dat hij snel bij Liberty Seguros zal tekenen.

Eerder kwamen de geruchten op gang dat Beloki naar Liberty Seguros zou willen vertrekken. Na een gesprek met de teamleiding van Saunier Duval is nu de uitkomst dat hij een afkoopsom betaalt om bij die ploeg te vertrekken. Volgens Saunier Duval gaat het daarbij niet om een erg grote som geld.

Beloki gaf zelf toe het liefst naar Liberty Seguros te vertrekken: "Ik kan niet verbergen dat ik het liefst met de mensen werk waarmee ik twee jaar geleden werkte. Ik heb erg goede vrienden daar. Maar voordat ik daarop door kan gaan, moet ik een deal zien te sluiten met Manolo (Saiz, de ploegleider van Liberty, red.)."

Beloki gaf aan weer graag onder Saiz te gaan rijden, omdat die hem naar zijn succesvolle periode heeft begeleid. Zijn blessures zouden geheel genezen zijn, volgens uitvoerige medische tests. Nu hoopt hij in de komende Tour de France weer om de winst mee te kunnen strijden.