FIA zegt vergadering af

Maurice (mbn)
De FIA heeft een vergadering die het met de Formule 1-teams op 9 december zou hebben afgezegd. De reden luidt dat het quorum niet gehaald zou worden en er onvoldoende agendapunten waren.

In de agenda die in de afgelopen weken onder de teams circuleerde stonden noge belangrijke punten zoals de reductie van het testen en de nieuwe bandenregels die per 2006 zouden moeten gaan gelden. De vergadering van 9 december was bewust gepland voor de bijeenkomst van de FIA World Council een dag later, zodat beslissingen ineens zouden kunnen worden doorgevoerd.

Dat het quorum niet zou worden gehaald lijkt onwaarschijnlijk omdat na de FIA World Council de jaarlijkse autosportprijzen worden uitgerijkt en de meeste teambazen hierbij aanwezig zijn. De FIA ziet geen problemen ontstaan door het afzeggen van de vergadering. Over de staande agendapunten zou per fax kunnen worden gestemd, zoals wel vaker in de Formule 1 wordt gedaan. Vanuit de teams wordt er wel met verbazing gereageerd. Het is de vraag of er strategische afwegingen achter het besluit zitten of dat de FIA de daadwerkelijke redenen voor de afzegging heeft aangegeven.