Uitslag PSV-Arsenal

Otto (okee6)
PSV kon tegen Arsenal voor het eerst in haar historie de tweede fase van de Champions League bereiken. Een 1-1 gelijkspel bleek uiteindelijk voldoende.

PSV wist vooraf dat het zou moeten winnen als Panathinaikos in Noorwegen tegen Rosenborg een overwinning zou behalen. De opening was sterk. Andre ooijer kon al na acht minuten voor 1-0 zorgen. Arsenal kwam daarna opzetten. Een fout van Wilfred Bouma werd door Henry niet afgestraft. Even later trof de spits alsnog doel, na een-tweetje schoot hij in de lange hoek raak. De rust werd met 1-1 bereikt.

In de tweede helft bleef Arsenal de gevaarlijkste ploeg. De PSV verdediging hield met moeite stand. De tweede gele kaart voor Lauren na 65 minuten temde de Engelsen. Lauren kreeg vlak na rust een 'domme' eerste gele kaart voor het vragen om een kaart voor de tegenstander. Zijn tweede was voor een forse overtreding. Vieira zou hem in het laatste kwartier volgen, eveneens met tweemaal geel. Van Persie had vanavond ook geen geluk. Zijn invalbeurt werd vrij snel opgebroken na een botsing. Hij moest het veld per brancard verlaten. Tussen al de incidenten veranderde de score niet meer.

PSV plaatst zich dit jaar met tien punten in elk geval wel voor de tweede ronde van het Champions League toernooi. In de laatste wedstrijd bij Panathinaikos kan met een gelijkspel de groepswinst worden afgedwongen. Panathinaikos speelde op een modderveld bij Rosenborg met 2-2 gelijk, waar het had moeten winnen. Arsenal staat nu op zeven punten en weet de Grieken op een punt achterstand. Rosenborg is uitgeschakeld.


PSV - Arsenal (1-1)
8' Ooijer 1-0
31' Henry 1-1

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Cocu, Van Bommel, Vogel (Beasley/66), Park, Farfán, Sibon

Arsenal: Lehmann, Lauren, Touré, Campbell, Cole, Vieira, Fabregas, Pires (Hoyte/69), Reyes (Van Persie/63-Flamini/82), Ljungberg, Henry