Albers test morgen voor Minardi

Maurice (mbn)
Christijan Albers zal morgen op het circuit van Misano voor Minardi testen. Hij was eerder gevraagd standby te staan voor een eventuele test.

Minardi werkt deze week een testprogramma af, waarbij veel verschillende coureurs een kans krijgen. Nu mag onverwachts toch ook Albers testen. Hij testte in 2001 en 2002 ook al voor Minardi en zal 1 december ook in de Jordan gaan rijden.

Gisteren was het de dag van de Australische coureurs Will Davison en Will Power. Daarnaast mocht Chanock Nissany voor de tweede dag testen. Nissany reed de meeste rondes, maar was niet echt snel. Zijn snelste tijd was 1 minuut 14.000. Davison en Power reden beiden 22 ronden en zetten respectievelijk snelste rondes van 1 minuut 11.900 en 1 minuut 11.790 op de klokken.

Paul Stoddart was tevreden na de test: "Alle drie de rijders vandaag hebben een solide prestatie neergezet. Ik was met name tevreden dat ik mijn belofte, die ik twaalf maanden geleden maakte om twee Australische coureurs, Will Power and Will Davison, de kans te geven om een levensdroom te realiseren, in een F1-auto te rijden, heb kunnen waarmaken."