Amerikaan licht verzekering op: vier keer blind raken

Peter (The_Duce)
Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Brian Calen heeft zijn verzekeringsmaatschappij voor miljoenen opgelicht door tot vier maal toe een claim in te dienen voor blindheid aan zijn rechteroog. De laatste keer viel hij door de mand en nu staat hij dan ook terecht wegens grootschalige verzekeringsfraude.

De 48-jarige man wist twee jaar geleden een half miljoen dollar van zijn maatschappij te krijgen nadat hij naar eigen zeggen aan het hoofd was geraakt door een frisbee waarna hij het zicht aan zijn rechteroog verloor. Deze aangifte werd hem echter "fataal". De aangifte wekte de aandacht van experts die de blindheid van de New Yorker onder de loep gingen nemen. Wat bleek: de man had in het verleden al drie keer met succes een schadevergoeding binnengehaald voor blindheid aan hetzelfde oog.

Zo wist hij in 1997 een schadevergoeding van een miljoen dollar uitgekeerd te krijgen omdat hij zogezegd blind raakte aan het rechteroog door een ontploffende champagnekurk op een of andere cruise. Eerder, in 1992, was aan hem al 75.000 dollar uitgekeerd nadat hij oogletsel had opgelopen op een cruiseboot. In werkelijkheid is Calen is al twintig jaar blind aan het rechteroog door een oogletsel, waarvoor hij een uitkering ontving.

Al die jaren wist Calen ongestoord te leven omdat zijn reisverzekeringspolis niets zei over blindheid aan het rechteroog. Calen ontkent overigens alle beschuldigingen aan zijn adres. Wordt hij veroordeeld door de rechtbank van Westchester in Dobbs Ferrym, dan kan hij voor maximaal 15 jaar achter de tralies verdwijnen.