"Williams onderschatte concurrentie"

Frank Williams heeft toegegeven het afgelopen jaar de concurrentie te hebben onderschat. Waar het team dacht zelf een goede stap te hebben gezet, zag het Renault en BAR een grote sprong maken.

Na de wintertests dachten ze het bij Williams goed voor elkaar te hebben. Het team dacht mee te kunnen doen om het kampioenschap en zag als grootste concurrenten Ferrari en McLaren. Nu na het seizoen moet het team concluderen dat het een andere seizoen werd dan gedacht. Plotseling bleken BAR en Renault het beter te doen dan verwacht.

Frank Williams vertelde: "Iedereen weet dat het een moeilijk en teleurstellend seizoen voor het team is geweest. We dachten een significante stap voorwaarts te hebben gezet met de wintertests, maar we hadden klaarblijkelijk andere teams onderschat, namelijk Renault en BAR, die een voorsprong op ons pakten."

Gelukkig had het team op het eind nog een beloning voor het harde werken: "Met wat operationele herstructurering en veel hard werk door alle betrokkenen verbeterde de auto aanzienlijk en constant gedurende de tweede helft van het jaar. Het produkt daarvan was uiteindelijk de overwinning op Interlagos, die ongetwijfeld erg belangrijk was en een passende beloning vormde voor al het harde werk."