Landbouwkrediet-Colnago 2005

Maurice (mbn)
Met het verlies van sterrenners Yaroslav Popovych en Tom Steels moet het team een stapje terug doen. Landbouwkrediet zal zich nu gaan richten op het opleiden van jonge renners.

Met de komst van de ProTour en het vertrek van de beste renners naar grotere ploegen moet de ploeg als Continental team een stap terug doen. Daarom heeft het team andere doelen gesteld. Het wil in de komende jaren vooral jongere renners gaan opleiden.

Teammanager Gérard Bulens vertelde: "Van de oudere rijders blijft alleen Verstrepen in het team. Streel, Van Bondt, Dierckxsens en Durand kunnen we houden, ondanks dat we weten wat vooral de laatste twee voor ons publicitair doen. Dat is ook de reden waarom ik nee heb gezegd tegenen Svorada en enkele anderen die bij ons wilden tekenen. Als ik dat niet had gedaan, hoe had ik dan de jeugdstartegie kunnen onderbouwen."

Het team zal in ieder geval volgend jaar starten met Johan Verstrepen, die jonge renners als Lagutin, Maxime Monfort, James Vanlandschoot, Nico Sijmens, Mathieu Criquiélion, Gregory Habeaux, Sven Renders en Jean-Paul Simon moet helpen de weg te vinden. Ludovic Capelle, Tony Bracke, Bert De Waele, Glenn D'Hollander, Thierry De Groote en Geert Verheyen zullen waarschijnlijk bij het team blijven en de ploeg completeren.