Veel mensen in stille tocht voor Maja Bradaric

Icoon Binnenlands nieuwsDe stille tocht die vanmiddag ter nagedachtenis aan Maja Bradaric in Nijmegen werd gehouden, heeft ongeveer vijfhonderd mensen op de been gebracht. De 16-jarige scholiere werd in de nacht van 17 op 18 november vorig jaar met een touw gewurgd en daarna in brand gestoken. Het verkoolde lichaam werd later in de uiterwaarden bij Bemmel aangetroffen.

Vriendinnen van Maja hadden de tocht georganiseerd en werden daarbij geholpen door de Stichting tegen Zinloos Geweld. Op de Grote Markt in Nijmegen werden bloemen bij een foto van Maja gelegd en werden waxinelichtjes aangestoken. De ouders van de vermoorde scholiere liepen voorop in de stoet. Ze worden nog dagelijks geconfronteerd met de moord en vinden de straffen die de daders - Goran M., Ferdi Ö. en Goran P. - hebben opgelegd gekregen veel te laag. "Wij hebben levenslang, dus waarom zij niet?", aldus de moeder van Maja.

Aanstaande vrijdag dient het hoger beroep tegen Goran M. (19) en Goran P. (17), die respectievelijk tot straffen van acht jaar cel en tbs en drie jaar jeugddetentie werden veroordeeld. De behandeling van het hoger beroep tegen de derde verdachte, Ferdi Ö, is uitgesteld tot volgend jaar februari om een nieuw psychiatrisch en psychologisch onderzoek te laten uitvoeren. Het ware motief voor de gruwelijke moord is nooit boven water gekomen.


Maja Bradaric


--
- Samenvatting van feiten in deze zaak
- Openbaar Ministerie: dossier zaak-Maja Bradaric