KPN moet vertelde leugens publiceren

Gerson (FatalException)
In de strijd in de telecommarkt is KPN verplicht gesteld op haar website een rectificatie te plaatsen met betrekking op een concurrent. KPN zou onwaarheden over het bedrijf verteld hebben.

De voorzieningenrechter heeft bij vonnis van 5 november 2004 bevolen dat de KPN recitificaties moet plaatsen over onjuiste mededelingen jegens Tele2. Zo schrijft KPN dat ze ten onrechte hebben medegedeeld dat KPN veelal goedkoper is dan Tele2. Ook geven ze toe dat het niet waar is dat de besparing met Tele2 gering zou zijn.

Bij prijsvergelijkingen blijkt KPN te hebben verzuimd Tele2 kortingsnummers in hun vergelijking te betrekken. Tevens geven ze toe dat ze onwaarheden hebben verteld over de dienstverlening door Tele2. De lokale regio van Tele2 blijkt even groot te zijn als die van KPN en zowel KPN als Tele2 berekenen alleen het starttarief zodra de verbinding tot stand komt. Ook nummerweergave blijkt toch mogelijk, en ADSL van KPN is wél mogelijk naast Tele2 preselect, aldus de rectificatie van KPN.

KPN lijkt zich in het nauw gedreven te voelen. Gespreksleverancier Tele2 bezit momenteel ruim een kwart van de vaste lijnen markt. Een nieuwe dienst van hen is dat met de vaste lijn voor 7,95 euro per maand 7 dagen per week, 24 uur per dag voor 0 cent per minuut naar alle vaste lijnen binnen Nederland gebeld kan worden. Alleen het starttarief van 4 cent per gesprek wordt berekend.