Racisten vernielen school in Dokkum

Bart (veekeend)
FlyRacer en Baba-O-Riley hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Dokkum hebben onbekenden dit weekeinde diverse vernielingen gepleegd bij het openbare Piter Jelles College. Zo werden er op de ramen leuzen geklad als '666', 'WP' (White Power) en het getal '187'. Vier ruiten werden door ontploffingen volledig weggevaagd en werden alle sloten dichtgelijmd, zodat niemand het pand meer kon betreden.

Rondom de school werden nog eens zeventien auto's vernield en beklad, aldus een lokale radio-omroep. Dit is gebeurd met dezelfde kleur verf waarmee ook de leuzen op de school werden gekalkt. Inmiddels heeft de politie de zaak in onderzoek. Het is niet bekend of de leerlingen morgen naar school kunnen.

Diverse scholen deze week doelwit vandalen
De opgelopen spanningen in de Nederlandse samenleving resulteerden in vernielingen op diverse scholen. Afgelopen dinsdag werd in Uden de islamitische school Bedir volledig verwoest door brandstichting. In Eindhoven werd een katholieke basisschool in brand gestoken en verwoestte een explosie de hoofdingang van een islamitische school. In Heerlen werden bij het Emmacollege brandbommen naar binnen gegooid. Hier bleef de schade beperkt, doordat het vuur uit zichzelf doofde.