Davenport loopt halve finale mis

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft zich, ondanks een zege op haar landgenote Serena Williams, niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de WTA Masters in Los Angeles.


Davenport won met 3-6, 7-5, 6-1, maar Williams had aan één gewonnen set genoeg om zich te plaatsen bij de laatste vier. "Dit voelt niet eerlijk aan", zei Williams na afloop. "Ik zou eigenlijk naar huis moeten."

Na winst in de eerste set overleefde Williams twee breakpoints in de tweede set, maar op het derde breakpoint capituleerde ze. In de beslissende derde set was Davenport oppermachtig, maar het hielp de nummer één van de wereld niet, omdat in de andere wedstrijd Anastasia Myskina landgenote Jelena Dementieva versloeg.

In de zwarte groep waren Amelie Mauresmo en Maria Sjarapova al zeker van een plaats in de halve eindstrijd. Mauresmo werd groepswinnares door Sjarapova in de laatste poulewedstrijd te verslaan, 7-5 6-4.

In de halve finale speelt Mauresmo tegen Serena Williams en Myskina tegen Sjarapova. Als Mauresmo het toernooi wint neemt Mauresmo de eerste plaats op de wereldranglijst over van Davenport.