Viervoudige vrouwenmoord in België was uit jaloezie

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 35-jarige man die afgelopen vrijdag in België vier vrouwen vermoordde zegt tot zijn daad te zijn gekomen uit jaloezie. De inwoner van Gent van Turkse afkomst verdacht zijn 23-jarige echtgenote Theslime ervan een buitenechtelijke relatie te hebben.

De man, Osman Calli, bond donderdag al zijn vrouw en zijn 19-jarige zus vast op een stoel. Hij mishandelde hen een dag lang alvorens hij hen afmaakte. Volgens Calli gaf zijn vrouw tijdens de mishandelingen toe dat ze ooit eens een man in huis had binnengelaten. Zelfs dat kon volgens de jarloerse Calli niet door de beugel. Onbewogen, zelfs trots verklaarde de aangehouden dader voor de Belgische televisiecamera dat hij zijn ''plicht als vader'' had gedaan.

Calli is geen onbekende bij de Belgische justitie. Zo ontvoerde hij tot driemaal toe zijn zoontje Nico, dat hij samen met zijn ex-vrouw Wendy had. Halverwege de jaren negentig had hij een relatie met de vrouw. Ze werd zwanger en hij nam haar mee naar Turkije om haar te laten trouwen met zijn broer. Terug in België werd dat huwelijk ontbonden. Het zoontje, dat geboren werd in 1996, werd aan de moeder toegewezen, tot woede van Calli.

Zijn ex-vrouw behoort ook tot de vier slachtoffers. Nadat hij zijn vrouw en zus had vermoord reed hij namelijk naar het huis van zijn Belgische ex-partner in Nieuwerkerken bij Aalst. De nieuwe partner van zijn ex schoot hij daar neer waarna hij zijn ex-partner en de moeder van haar nieuwe vriend doodschoot.