FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 mei 2004

BMW wil V10 motoren behouden

BMW is het met de FIA eens dat de kosten van de Formule 1 omlaag moeten, maar ze zijn van mening dat de V10 motoren moeten blijven.

Formule 1 is het hoogtepunt van motorsport en dat moet zo blijven is het standpunt van Mario Thiessen. "Dit is de voormaanste reden waarom we hier zijn in de eerste plaats."

FIA president Max Mosley is ervan overtuigd dat de overstap naar de 2.4 liter V8 motoren een kostenbesparing van meer dan 50% kan opleveren op het ontwikkelingsvlak als dit snel wordt doorgevoerd.

BMW stelt voor om de huidige 3.0 liter V10 motoren te behouden, maar deze zouden dan drie race-weekenden mee moeten gaan. De verhoogde 'mileage' zou ertoe moeten leiden dat de kracht van de motoren met ongeveer 100pk gereduceerd wordt.

"Gebroeders De Boer naar Qatar"

De voetbaltweeling Frank en Ronald de Boer (33) voetballen het volgend seizoen in Qatar. Dat meldt hun zaakwaarnemer Rob Jansen. De voetballers hebben dinsdag een mondeling akkoord bereikt met de voetbalbond van het oliestaatje. Beide spelers zijn momenteel nog onder contract van de Schotse club Glasgow Rangers.

Ronald de Boer had al eerder aangegeven te willen vertrekken uit Schotland. Frank kon bijtekenen, maar wilde ook volgend seizoen graag samen spelen met zijn broer. Het contract is voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Het is nog niet duidelijk bij welke club het tweetal gaat spelen. Zaakwaarnemer Jansen: "Dat bepalen ze in Qatar zelf."

Rob Cohen, schoonvader van Ronald de Boer, heeft zojuist tegen Studio Sport gezegd dat er nog niets zeker is. Hij meent dat Frank de Boer zijn beslissing pas na het EK Voetbal neemt.

Laursen mogelijk naar Feyenoord

Toekomstig Feyenoord-coach Ruud Gullit wil zijn ploeg voor volgend jaar versterken met Martin Laursen. Gullit zou de speler, die momenteel bij AC Milan onder contract staat, graag aan zijn defensie toevoegen.

Maandag en dinsdag verbleven Gullit en de technisch directeur van Feyenoord Mark Wotte in Milaan om te onderhandelen met Laursen en de Milanese club. De Deen heeft nog een contract bij de rossoneri, maar komt zelden aan spelen toe.

De Milanese clubleiding heeft al te kennen gegeven dat Laursen mag vertrekken, maar nu moet de 1,90 meter lange international zelf nog op het verzoek ingaan. Enkele Engelse clubs hebben namelijk ook al interesse getoond.

SP raakt twee raadszetels kwijt

Twee raadsleden van de Socialistische Partij (SP) in stadsdeelraad Amsterdam-Noord hebben hun partij verlaten. Net als Kamerlid Ali Lazrak zijn zij het niet eens met de verplichte afdracht van de raadsvergoeding aan de partij. Kamerleden krijgen in plaats daarvan een modaal salaris. Lokale vertegenwoordigers van de SP mogen alleen eventuele onkosten declareren.

Afdelingsvoorzitter Laurens Ivens van de Amsterdamse SP noemt het vertrek een 'vreselijke aderlating'. "Maar de afdrachtsverplichting staat in de SP niet ter discussie. Als partij hebben we afspraken en daar moet je je aan houden." Ivens betreurt het dat de partij in Noord van voren af aan moet beginnen. Ooit was het stadsdeel de bakermat voor successen van de SP in Amsterdam.

'Je moet toch eten'
Deelraadslid Joke van Duijl heeft zich inmiddels aangesloten bij de lokale partij BPN. Zij zat sinds 1998 in de Noordamsterdamse deelraad en was 25 jaar SP-lid. Tot 2002 maakte ze haar vergoeding volledig over naar het landelijk secretariaat. Toen ze echter een betaalde baan moest laten lopen vanwege haar raadswerk hield ze een gedeelte van het bedrag in eigen knip ter compensatie. Van Duijl denkt dat de verplichte afdracht de SP 'de nek gaat kosten'. "Je krijgt geen mensen meer. Je moet toch eten. De partij wil geld. Klaar."

Collega-raadslid John Melskens treurt niet over de breuk met de partij waarvan hij zeven jaar lid was. "Ik heb zes jaar niets van ze gehoord." Hij gaat als eenmansfractie verder. "Ik wacht niet op het moment dat ze me royeren. De SP praat over solidariteit, maar vindt de afdracht van geld het belangrijkste," aldus Melskens. Hij zegt in financiële problemen te zijn gekomen omdat de partij niet alle extra kosten vergoedde die het raadswerk met zich meebracht.

Voetbal: "Gebroeders De Boer naar Qatar"

Icon Sport - VoetbalDe voetbaltweeling Frank en Ronald de Boer (33) voetbalt het volgend seizoen in Qatar. Dat meldt hun zaakwaarnemer Rob Jansen. De voetballers hebben dinsdag een mondeling akkoord bereikt met de voetbalbond van het oliestaatje. Beide spelers zijn momenteel nog onder contract van de Schotse club Glasgow Rangers.

Ronald de Boer had al eerder aangegeven te willen vertrekken uit Schotland. Frank kon bijtekenen, maar wilde ook volgend seizoen graag samen spelen met zijn broer. Het contract is voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Het is nog niet duidelijk bij welke club het tweetal gaat spelen. Zaakwaarnemer Jansen: "Dat bepalen de mensen in Qatar zelf."

Rob Cohen, schoonvader van Ronald de Boer, heeft echter zojuist tegen Studio Sport gezegd dat er nog niets zeker is. Hij meent dat Frank de Boer zijn beslissing pas na het EK Voetbal neemt.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Competitiemanager

[update] 4 doden door explosie in Glasgow

Bij een fabriek voor kunststoffen in het Schotse Glasgow is vanmiddag rond één uur een grote explosie geweest, een gebouw op het fabrieksterrein stortte hierdoor grotendeels in. Het Britse Sky News meldt dat er zeker twee doden zijn gevallen, en misschien wel meer, reddingswerkers ter plaatse hebben dit bevestigd.

Er worden nog zestien mensen vermist, reddingswerkers zoeken massaal met blote handen naar overlevenden in de puinhopen. Ongeveer zestig mensen zouden tot nu toe gewond zijn geraakt. Het gaat om de Stockline Plastics fabriek in het noordwesten van Glasgow. De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een gaslek, de autoriteiten kunnen dit echter nog niet bevestigen. Er hangt geen gaslucht. De politie sluit wel uit dat het om een terroristische aanslag gaat.

Update 22:24
De politie in Glasgow meldt dat er zeker vier personen om het leven zijn gekomen. Zes overlevenden zijn onder het puin vandaan gehaald, een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Met sommige mensen onder het puin is contact via mobiele telefoons.Foto: BBC

Zongo breekt zijn neus

Het zit Mamadou Zongo niet mee aan het einde van het seizoen. Vorige week werd de speler van Vitesse al uit de selectie gezet, omdat hij aan het einde van een wedstrijd niet wilde invallen. Vandaag brak de aanvaller uit Burkina-Faso zijn neus.

De 23-jarige speler speelde mee met Jong Vitesse tegen Jong Heerenveen en in de laatste minuut van die wedstrijd kreeg hij een elleboogstoot tegen zijn neus die daarop brak.

Nintendo onthult de Dual Screen

Op de pre-E3 persconferentie die zojuist is gehouden heeft Nintendo het definitieve ontwerp voor de Nintendo DS laten zien.De Nintendo DS heeft, zoals de naam het al zegt, twee schermen en is volledig compatible met de GBA. De games voor de NDS zelf zullen 1 gbit zijn.

Naast de gewone knoppen (zes, net als de Super Nintendo) zal de NDS ook een touchscreen hebben waarmee je de games kan besturen, hoe dit precies gaat werken ligt aan de game die je speelt.

Om te multiplayen ondersteunt de NDS Bluetooth, met een bereik van ongeveer 30 meter, en het ondersteunt WiFi, voor onder andere online gaming.

Party: Welcome to the Pleasuredome

Wecome to the Pleasuredome Nog voor dat het feest was begonnen waren er eigelijk alleen maar negatieve geluiden rondom dit evenement. De kaartverkoop ging dan ook niet zo heel hard, en men besloot van het Gelredome in Arnhem naar de Heineken Music Hall in Amsterdam te gaan. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Wil je weten of de negatieve geluiden terecht waren? Lees dan verder...

Foto's in de review met dank aan: Floris Diemel / ID&T

Bejaarde wint loterij drie keer op één avond

Een bejaarde man uit Sydney (Australië) kocht in drie verschillende winkels drie verschillende loten, allemaal met dezelfde eindcijfers, voor de loterij van afgelopen zaterdagavond. Alle gekochte loten van de man leverden hem prijzen op. In totaal won hij in één avond tijd met drie verschillende loten bijna 300.000 euro aan prijzengeld. Als de man enkel met zijn eerste lot had meegespeeld, had hij 'slechts' 150.000 euro gewonnen.

Aanvankelijk had de man één lot gekocht. Toen hij op vakantie ging bedacht hij zich ineens dat het door hem gekochte lot wellicht niet voor de trekking van zaterdag zou zijn. Hij liet een vriend nog een lot namens hem kopen. Eenmaal terug van vakantie kocht hij nóg een lot, omdat hij niet zeker was of zijn vriend daadwerkelijk een lot voor hem had gehaald.

"Toen we thuiskwamen gaf mijn vriend aan dat hij niet zeker wist of hij wel een lot had gekocht voor de juiste trekkingsdatum, dus kochten wij er nog maar eentje om het zeker te weten", aldus de gelukkige winnaar tegenover de Australische Loterij (NSW Lotteries). "Dat ik drie dezelfde eindcijfers heb gekocht is niet opzettelijk geweest, maar kan alleen maar een gelukkige samenloop van omstandigheden genoemd worden!"

Bij de lotto waren in totaal twintig prijzen te vergeven. Volgens medewerkers van de loterij kwam het nooit eerder voor dat één winnaar in drie trekkingen de hoofdprijs won. Wel kwam het eens voor dat mensen met twee loten twee keer prijs hadden.

Dubbelslag voor Simoni

Topfavoriet Gilberto Simoni staat nu al aan de leiding in de Giro d'Italia. Dit dankzij ritwinst in de derde rit met aankomst bergop aan de Corno Alle Scale.

De aanvaller van de dag was Renzo Mazzoleni, de kleine broer van de veel gekendere Eddy Mazzoleni. Hij reed in deze zware etappe op een bepaald moment maar liefst 15 minuten voor het peloton uit. Achter hem begonnen Saeco, FDJeux.com en Gerolsteiner toen eindelijk te jagen achter de jonge Italiaan. Met succes, want op 17 km van de meet was de moedige ontsnapper er aan voor de moeite.

Op de slotklim met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5% en een maximum van 13% werd de selectie gevoerd. Vier kilometer van het einde schoten er maar een dertigtal renners meer over. Bradley McGee had toen al moeten lossen en kon zijn derde dag in het roze wel vergeten. De ritwinnaar van gisteren, Damiano Cunego was de eerste die aanviel, maar Popovych kon nog volgen. Simoni kwam toen opzetten en met een stevige demarrage liet hij de andere renners achter zich. Hij won de etappe met 16" voorsprong op zijn ploeggenoot Cunego. Simoni pakt dankzij deze overwinning ook de roze trui, en Cunego staat nog iets steviger in de puntentrui.

Morgen krijgen de sprinters weer een kans in de etappe van 184 km tussen Porretta Terme en Civitella Val di Chiana.

top tien derde rit
1. Gilberto Simoni (ITA, Saeco) 191 km in 5h46'09
2. Damiano Cunego (ITA, Saeco) op 16 sec.
3. Franco Pellizotti (ITA, Alessio - Bianchi) z.t.
4. Giuliano Figueras (ITA, Panaria - Margres)
5. Yaroslav Popovych (OEK, Landbouwkrediet - Colnago)
6. Eddy Mazzoleni (ITA, Saeco) op 31 sec.
7. Gerhard Trampusch (OOS, Acqua e Sapone - Mokambo) z.t
8. Stefano Garzelli (ITA, Vini Caldirola - Nobili) op 33 sec.
9. Dario Cioni (ITA, Fassa Bortolo) z.t
10. Andrea Noe (ITA, Alessio - Bianchi) op 35 sec.

top vijf klassement
1. Gilberto Simoni (ITA, Saeco) in 14u13'58"
2. Damiano Cunego (ITA, Saeco) op 13"
3. Yaroslav Popovych (UKR, Landbouwkrediet - Colnago) op 21"
4. Franco Pellizotti (ITA, Alessio - Bianchi) op 29"
5. Gerhard Trampusch (OOS, Acqua e Sapone - Mokambo) op 41"

Lufthansa biedt internet tijdens vlucht aan

Komende maandag zal de eerste vliegtuigvlucht plaatsvinden waarbij de passagiers gebruik kunnen maken van het internet tijdens hun vlucht. De service, die alleen beschikbaar is op lange afstandsvluchten, zal voor het eerst beschikbaar zijn tijdens de vlucht van München naar Los Angeles met een Airbus A340-300.

In samenwerking met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lufthansa heeft Lufthansa het systeem geïnstalleerd. De kosten zijn wel aan de hoge kant, voor 9,95 dollar kan je dertig minuten surfen. Elke minuut extra kost je vervolgens 0,25 dollar. Passagier die de hele vlucht willen surfen betalen 29,95 dollar.

Lufthansa wil vanaf het voorjaar van 2006 internet mogelijk maken op elke lange afstandsvlucht.

Kopspijkers in negatieve lijn

Kopspijkers, het populaire programma van Jack Spijkerman, heeft te kampen met dalende kijkcijfers. Was het programma vorig jaar nog verantwoordelijk voor gemiddeld ruim drie miljoen aan de buis gekluisterde zielen, moet het het dit jaar met meer dan 700.000 minder doen. De dalende lijn is waarschijnlijk te wijten aan het nieuwe format, en het vertrek van de talentvolle cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher.


Paul Groot als Pim Fortuyn en Owen Schumacher als Frank de Grave bij 'Kopspijkers'
Paul Groot als Pim Fortuyn en Owen Schumacher als Frank de Grave bij 'Kopspijkers'.


Het programma werd vorig jaar op zijn hoogtepunt door ongeveer 3,64 miljoen mensen bekeken. Met onder meer ‘Wat u en ons opviel in de media’, ‘Knuppel van de week’ en verschillende actuele typetjes wist de VARA de kijker gedurende de een uur durende uitzending keer op keer weer te boeien. Met de komst van het nieuwe seizoen veranderde er echter veel. Zo kondigden Paul Groot en Owen Schumacher aan te vertrekken naar de AVRO, hetgeen voor verontwaardiging in het Kopspijker kamp zorgde. Het team zat echter niet bij de pakken neer en ontwikkelde een splinternieuw format voor zaterdagavondshow.

Nu is echter gebleken dat een deel van de kijkers de verandering niet kon waarderen. Met een daling van gemiddeld 700.000 kijkers op de zaterdagavond verliest de VARA veel kijkers. Desondanks liet een woordvoerder weten dat de omroep zich geen zorgen maakt. “Er kijken nog steeds héél veel mensen naar Kopspijkers. Dat we een aantal kijkers verloren hebben, kan zo veel redenen hebben.” Het programma, vol met satire, actualiteiten en bijzondere gasten trok in de eerste uitzending van dit seizoen ongeveer 2,5 miljoen kijkers, hetgeen neerkwam op een marktaandeel van 40 procent.

Ondertussen wordt het programma ook in Vlaanderen uitgezonden. Onze zuiderburen kunnen elke vrijdagavond op VTM kijken naar de originele formule van Kopspijkers, zoals wij die vorig jaar voorgeschoteld kregen. De Belgische variant van het televisieprogramma wordt gepresenteerd door Jo de Poorter.

Jo de Poorter
Jo de Poorter

Huntelaar in gesprek met Roda JC

Trainer Wiljan Vloet van Roda JC heeft een oriënterend gesprek gehad met Klaas-Jan Huntelaar over een vertrek van PSV naar de limburgse club.

De 20-jarige speler heeft nog een contract van één jaar bij de Eindhovense club dus zullen de clubs nog tot overeenstemming moeten komen over de voorwaarden van de transfer.

Dit seizoen maakt de speler al 24 doelpunten voor AGOVV Apeldoorn waaraan hij verhuurd is door PSV. Het liefst zouden de Eindhovenaren de speler nog een jaar verhuren maar wil dan wel eerst het contract verlengd zien. Ook FC Twente en NAC Breda zouden belangstelling hebben voor de aanvaller.

Blessures bij BAR

Na Jenson Button's oogproblemen is het nu Anthony Davidson die een blessure heeft.

De Brit heeft zijn test op Paul Ricard vanwege hevige rugklachten vroegtijdig moeten afbreken. Hij zette zijn wagen stil en moest door marshalls uit de wagen gehaald worden. Nadat een dokter van het Medisch Centrum van het circuit Davidson had onderzocht en een 'all clear' had gegeven, is hij uit voorzorg naar een lokaal ziekenhuis gegaan voor een controle.

Ferrari - Williams, gelijkspel

Williams mocht in zijn eentje als eerste het Bahrein circuit verkennen. Dit tot groot ongenoegen van vele teams, vooral Ferrari was hier fel tegen. Williams zou hierdoor al wat data verzameld kunnen hebben voordat andere teams naar Bahrein afreisden.

Nu doet Ferrari hetzelfde met het nieuwe circuit Shanghai van China. Ferrari zal rond 6 juni, tijdens de eerste race op dit circuit, (geen Formule 1-race) een demonstratie geven op dit gloednieuwe circuit en dat geeft het team van Ferrari de kans waardevolle data te verzamelen.

De Chinese fans zullen dus al tijdens de eerste race op het circuit van Shanghai van de F2004 kunnen genieten terwijl de eerste Formule 1 race op dit circuit pas op 26 september zal plaatsvinden. Wie deze Ferrari zal besturen tijdens de demonstratie is niet bekend.

Video toont onthoofding van Amerikaan

Icoon Buitenlands nieuwsOp de Islamitische militante website van Muntada al-Ansar is vandaag een video opgedoken waarop de onthoofding van een Amerikaanse gijzelaar door leden van een aan Al-Qaeda gelieerde groepering te zien is. Dit zou een vergelding zijn voor het misbruik van Iraakse gevangenen door Amerikaanse militairen.

Op de video zijn vijf mannen te zien met bivakmutsen en ski-brillen. Het slachtoffer stelt zich voor als Nick Berg, een Amerikaanse ondernemer. "Mijn naam is Nick Berg, de naam van mijn vader is Michael, de naam van mijn moeder is Susan. Ik heb een broer en een zuster, David en Sarah. Ik woon in ... Philadelphia", aldus de man op de videobeelden. Nadat één van de daders een verklaring heeft voorgelezen, wordt de man op een zij gelegd en wordt een groot mes op zijn nek gezet. Een luide schreeuw klinkt als de mannen het hoofd afsnijden. Terwijl zij dit doen, schreeuwen ze "Allaha Akbar!" en "God is great".

In de voorgelezen verklaring geven de mannen aan dat zij de Amerikaanse regering de mogelijkheid hebben geboden om de gijzelaar te ruilen voor enkele gevangenen uit de Abu Ghraib-gevangenis, waar diverse gevangenen door Amerikaanse militairen zijn vernederd en misbruikt. Dat aanbod zou door de Amerikaanse overheid zijn geweigerd.

Berg zou op 30 maart naar huis terugkeren, maar van hem werd sinds 24 maart niets meer vernomen. Later liet hij weten dat hij door Iraakse functionarissen bij Mosul was aangehouden. Zijn familie hoorde op 9 april voor het laatst van Berg. Dat was in de periode dat het aantal gijzelingen toenam.

De video waarop de onthoofding is te zien, draagt de naam "Musab al-Zarqawi shown slaughtering an American". Het is niet duidelijk of al-Zarqawi, helper van Osama bin Laden, op de video te zien is of dat hij de verantwoordelijkheid voor de executie opeist. De Verenigde Staten hebben 10 miljoen dollar uitgeloofd voor tips die leiden tot de aanhouding van of moord op al-Zarqawi. Volgens Amerika probeert hij buitenlanders in Irak te werven om voor al-Qaeda te werken.

De website waarop deze video is verschenen, is in het verleden vaker gebruikt voor verklaringen van al-Qaeda.


Nick Berg, enkele momenten voor zijn onthoofding


UPDATE
FOK! heeft besloten de links naar het bewuste filmpje te verwijderen. Alsnog plaatsen van de link naar het filmpje door users wordt NIET gewaardeerd/geaccepteerd.

Toyota ontslaat hoofd aërodynamica

Toyota heeft zijn hoofd aërodynamica, Rene Hilhorst, ontslagen.

De goedbetaalde technisch directeur Mike Gascoyne heeft zijn taken per direct overgenomen. Een woordvoerder van Toyota zegt dat Hilhorst een positie aangeboden heeft gekregen binnen het team met minder verantwoordelijkheden.

Eerder dit seizoen beloofde Gascoyne al dat er bij de Grand Prix van Engeland in juli een totaal vernieuwde versie van de TF04 zal komen. "Iedereen werkt zo hard hij kan om ons daar te krijgen waar we moeten zijn", aldus Gascoyne.

Populariteit Bush en Blair op dieptepunt

De recente schandaalfoto's van mishandelde Irakezen hebben er mede toe geleid dat de populariteit van de Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair op een dieptepunt beland is. Dat blijkt uit een peiling van USA Today. Een peiling van het Britse dagblad The Times laat eenzelfde beeld zien.

Een maand geleden stond 52 procent van de Amerikanen nog achter het beleid van Bush. Inmiddels is dit gedaald tot 46 procent. In januari stond nog zestig procent achter Bush' beleid. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse president met dergelijke cijfers te maken krijgt. Wel heeft hij nog één procent voorsprong op de Democratische kandidaat voor het presidentsschap, John Kerry.


President Bush


De steun onder de Amerikaanse bevolking voor het Irak-beleid neemt eveneens verder af. Zo gaf 44 procent van de ondervraagden aan de oorlog in Irak als de moeite waard te zien. De helft van de bevolking dacht daar een maand geleden nog zo over, terwijl dit een jaar terug 73 procent was.

Populariteit partij Blair tanende
De Britse Labour-partij van Tony Blair doet het sinds 1987 niet zo slecht in de peilingen als de meest recente van The Times. 32 procent van de Britten steunt de partij nog. De premier heeft aangegeven op te zullen stappen, indien zijn afnemende populariteit een verkiezingszege van Labour in de weg staat. Desondanks zegt de premier vol van vertrouwen te zijn dat de schade tijdig wordt hersteld.


Premier Blair


Ook bij Blair's populariteit speelt de situatie in Irak een rol. Vorig jaar wendde de Britse regering nog een crisis af, toen de wapenexpert David Kelly dood werd aangetroffen, kort nadat hij bij de BBC een boekje opendeed over de massavernietigingswapens. Uiteindelijk oordeelde een commissie dat de regering-Blair de feiten hieromtrent niet aangedikt had.

Ecclestone geeft teams 3 keuzes

Al in Magny Cours (4 juli) wil Bernie Ecclestone een nieuw kwalificatiesysteem ingevoerd hebben. Omdat dit kort dag is voor de teams heeft hij hun 3 voorstellen gedaan. De teams hebben tot 30 juni de tijd om over de nieuwe voorstellen na te denken. Daarna wordt over de nieuwe ideeën gestemd.

De voorstellen die Bernie Ecclestone heeft gedaan zijn:

1. Op vrijdag rijdt iedereen op een vrije baan na hun opwarmronde vanuit stilstand een zo snel mogelijke tijd. Vervolgens wordt op zaterdag in twee sessies van 30 minuten door iedereen verplicht 6 ronden per sessie gereden. Indien minder dan 6 ronden gereden worden per sessie dient achteraan gestart te worden. De twee snelste tijden worden bijelkaar opgeteld.

2. Op vrijdag blijft de vrije training bestaan. Op zaterdag worden twee 30-minuten kwalificaties gereden. Tanken tussen de kwalificatie en de race wordt weer toegestaan zodat de kwalificatie weer op het scherpst van de snede wordt gereden.

3. Hetzelfde als het tweede voorstel, alleen wordt nu alleen in de eerste 30-minuten sessie met weinig benzine gereden en dient de tweede sessie met de hoeveelheid racebrandstof naar keuze gereden te worden. De twee tijden samen bepalen de startpositie.

TV-kijkdichtheid via internet minimaal

In het VARA TV-Magazine van deze week staat een opiniestuk van Dick Wensink wat gaat over tv kijken via internet. De laatste tijd deden internetdeskundigen de voorspelling uitgaan dat dit in de nabije toekomst, met de toename van breedband internet, snel zal toenemen. Wensink plaatst die snelle toename van wel 200% in zijn perspectief.

De auteur rekent voor dat van het internetaanbod van de publieke omroep, waar je naar eerder uitgezonden programma's kunt kijken, dagelijks 12.000 mensen gebruik maken. Wanneer je dat omrekent naar kijkdichtheid - ervan uitgaande dat een gemiddeld programma 40 minuten duurt en voor de helft wordt bekeken - kom je over de gehele dag uit op 0,0011%.

Als iedereen in Nederland een snelle internetverbinding zou hebben (iets wat nog lang niet zo is) kom je uit op een kijkdichtheid van 0,005%. Het testbeeld overdag trekt meer kijkers.

-
Dick Wensink is hoofd luister- en kijkonderzoek bij de VARA.

Haags raadslid na vechtpartij gewaarschuwd

Het raadslid Michel Dufresne van de lokale partij Leefbaar Den Haag heeft een waarschuwing gekregen van burgemeester Deetman. Dufresne raakte onlangs tijdens een schorsing van een vergadering in gevecht met collega-raadslid Jozef Labuche. Het Haagse raadslid staat al langer bekend om zijn onbehouwen gedrag.

Michel Dufresne (Leefbaar Den Haag)Deetman verbood Dufresne om nog ongevraagd het woord te voeren tijdens vergaderingen. Ook mag hij niet meer heen en weer lopen tijdens bijeenkomsten. Indien hij een ander raadslid iets wil meedelen of vragen dan mag dat niet meer rechtstreeks, maar moet dat via één van de bodes. De burgemeester wilde het recalcitrante raadslid niet schorsen. Dat is namelijk nog nooit eerder voorgekomen in Den Haag en Deetman 'gunt' het Dufresne niet op die manier geschiedenis te schrijven.

Volgens Labuche trapte Dufresne hem zonder aanleiding tegen de knie. Daarop raakten ze in gevecht en moesten ze door collega-raadsleden uit elkaar worden gehaald. De twee zijn voormalige fractiegenoten, maar Labuche stapte begin 2003 uit Leefbaar Den Haag omdat hij niet met de 'chaotische' Dufresne kon samenwerken. Dufresne joeg de Haagse gemeenteraad en de burgemeesters en wethouders van de stad herhaaldelijk tegen zich in het harnas door eindeloze reeksen vragen te stellen en zich niet aan de spreektijden te houden.

Playstation Portable aan het publiek getoond

In Los Angeles is tijdens een conferentie van Sony de langverwachte PlayStation Portable aan het publiek getoond. De PSP moet de strijd aangaan met de GameBoy van Nintendo die al sinds de release marktleider is op handheld gaming gebied. De PSP krijgt, naast de game functie, ook mogelijkheden tot het bekijken van films en het luisteren van MP3's.

De data in de PSP zal staan op kleine UMD(Universal Media Disc) schijfjes welke zo'n 1.8GB aan data kunnen bevatten. Volgens Sony kan de PSP graphics aan die dezelfde kwaliteit hebben als de PlayStation 2.

Hieronder enkele foto's.


De gloednieuwe Portable PlayStation


Discussier ook mee in het PSP-topic op het Games-forum van FOK!

Bankovervaller uitgelachen door rechter

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse bankrover is door de rechter uitgelachen na een mislukte poging om een bank te overvallen. De 28-jarige Marko N. uit Dusseldorf stond te wachten voor de nog gesloten bank die hij wou overvallen. Gekleed in een bermuda, een onderhemd en een wollen muts trok hij de aandacht van een voorbijrijdende politiepatrouille.

Nadat de bank was opengegaan verzamelde hij zijn moed, trok zijn muts naar beneden en liep de bank binnen. Eenmaal binnen kwam hij erachter dat hij niets kon zien omdat zijn kijkgaten aan de andere kant zaten. Uit pure frustatie wierp hij zijn muts af en kwam hij in het beeld van de bewakingscamera. De bankover bedreigde vervolgens de bankbediende met een aansteker in de vorm van een pistool. De bediende had de truc meteen door en vroeg hem het pand te verlaten. De overvaller zette het vervolgens op het lopen maar liep buiten in de armen van de politiepatrouille die het toch niet helemaal vertrouwde.

Rechter Wolfgang Schnorr beschreef de beelden als uiterst grappig. 'Je kunt beter geen bankovervallen meer plegen, want je hebt er totaal geen aanleg voor', aldus de rechter. Marko N. kreeg een gevangenisstraf van één jaar voorwaardelijk opgelegd.

Kranten zien oplage dalen

Verreweg de meeste Nederlandse landelijke en regionale dagbladen hebben vorig jaar de oplage zien dalen. Onder de landelijke kranten is Het Financieele Dagblad de grootste daler; de oplage nam vorig jaar af met ruim 7,5% tot 56.819 exemplaren.

Trouw leed bijna 6% verlies, het Algemeen Dagblad 5,7%, de Volkskrant 3% en NRC Handelsblad 2,6%. De grootste krant van Nederland, de Telegraaf, zag het abonneebestand dalen met ruim 2,6% tot 771.296.

In de tijdschriftenwereld ging het een stuk beter. Zo zaten de meeste opiniebladen in de lift. Grote stijgers waren De Groene Amsterdammer (14,7%), HP/de Tijd (14,6%) en Ode (10,3%). Vrij Nederland kreeg als enige te maken met een oplagedaling van 2%. Elsevier bleef stabiel, maar torent met een oplage van 142.384 exemplaren wel ver boven de concurrentie uit.

Opvallend is verder de daling bij de mannentijdschriften, waarbij vooral Esquire en Playboy verloren met respectievelijk 30,4 en 15,2%.

Ook Hindoes tegen komst Hussain Ahmed

Nadat eerder al het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) protesteerde tegen de komst van de Pakistaanse moslimleider Qazi Hussain Ahmed naar Nederland, heeft nu ook de hindoegemeenschap in ons land laten weten dat de geestelijkleider wat haar betreft niet welkom is. Zij is van plan om te demonstreren tegen Qazi, wanneer hij toestemming krijgt Nederland binnen te komen. ''Deze man is een verstorende factor voor de vrede in Europa, hij zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op'', aldus hindoevoorman S. Sital.

Qazi Hussain Ahmed is uitgenodigd door de Arabisch Europese Liga (AEL) om een lezing te geven in ons land, maar die kan tot nu toe geen ruimte vinden om die lezing te houden. De beweging van Abou Jahjah reserveerde met medeorganisator Al Beit al-Arabi een zaal in het congrescentrum te Den Haag, nadat de Haagse Hogeschool een streep door de plannen had gehaald. Het congrescentrum meldde gisteren echter dat de AEL met Hussain Ahmed bij hun ook niet welkom is.

Tussen Nederland en België, waar Qazi op 22 mei door de AEL wordt ontvangen, vindt momenteel overleg plaats over het mogelijk weren van de moslimleider. Dat heeft de Belgische minister Dewael van Binnenlandse Zaken laten weten in antwoord op kamervragen in België.

Van Qazi Hussain Ahmed is bekend dat hij het Taliban-regime in Afghanistan steunde en Osama bin Laden altijd een warm hart heeft toegedragen. Qazi is afgelopen weekeinde verder in opspraak geraakt toen hij in de Libanese hoofdstad Beiroet een, zoals de Telegraaf omschrijft ''haatcongres'' van moslimorganisaties toesprak. Op het congres trad Qazi zij aan zij op met Mohammed Nazaal, de leider van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, en met de geestelijk vader van de zelfmoordaanslagen, sjeik Yousef al-Qardawi.

De AEL Nederland, die tot nu toe een wervende uitnodiging had staan op haar website voor de lezing van Qazi Hussain Ahmed, heeft nu alles daaromtrent van de site gewist.

-
Zie ook: AEL ook niet welkom in congrescentrum.

Madonna geeft mogelijk concert in Arnhem

calvobbes stuurde FOK! via de nieuws-submit het volgende vertaalde bericht, waarvoor onze dank!

Goed nieuws voor de fans van Madonna. Zeer waarschijnlijk gaat de popster met haar komende 'Re invention' tour een concert in het Arnhemse Gelredome geven. Dit kwam aan het licht nadat een Duitse fansite contact opnam met haar manager met de vraag of ze in Duitsland zal optreden tijdens haar komende tournee.

Het antwoord van de manager daarop was dat er geen concert in Duitsland geplanned staat. De dichtstbijzijnde plaats voor één van haar concerten zou volgens haar Arnhem zijn. Hiermee wordt Arnhem de derde Europese stad waar Madonna een concert zal geven. Eerder was al bekend dat ze zes keer een optreden gaat verzorgen in Londen en driemaal in Parijs. Al deze concerten waren binnen no-time uitverkocht.


Madonna


Tijdens haar laatste Drowned World tournee sloeg Madonna Nederland over. De woorden van de manager doen vermoeden dat Madonna in Nederland op zal treden, waardoor de kans dat ze ons land overslaat klein is. Vooralsnog is er geen bevestiging en is er niets bekend over kaartprijzen en voorverkoop data. Afwachten dus.
_
Zie ook het betreffende topic hierover in het Muziekforum van FOK!
Check ook eens muziek.fok!

Rechter geeft met tegenzin vijftig jaar cel

Een Amerikaanse vrouw in de staat Iowa is tot vijftig jaar cel veroordeeld omdat zij haar man had doodgeschoten. De veroordeling werd door de rechter echter met tegenzin gedaan. De vrouw doodde haar man na drie dagen te zijn geslagen. Naar eigen zeggen was ze zwanger van haar derde kind en weigerde ze een abortus te ondergaan. Na de moord dekte ze het lijk met een deken af, deed de slaapkamerdeur op slot en ging er nooit meer naar binnen. De stoffelijke resten werden pas na meer dan een jaar gevonden.

De rechter was van mening dat het feit dat de vrouw al 18 jaar door haar man werd mishandeld, een verzachtende omstandigheid was. De wet van Iowa schrijft echter minimumstraffen voor, waardoor rechter Charles Smith geen andere mogelijkheid had.

De veroordeelde, de 36-jarige Dixie Shanahan, zal minstens 35 jaar moeten uitzitten van de straf.

'Konijn ongeschikt als huisdier'

Brutus2k had ons via de nieuws-submit te melden:

Konijnen zijn niet geschikt om als huisdier te houden. Dit stelt B. Spruijt, hoogleraar in ethologie (gedragsbiologie) en dierenwelzijn. Hij zegt dit op basis van een onderzoek naar eenzaamheid onder huisdieren, gehouden door de Sophia Vereniging.

Uit dit onderzoek bleek dat door Nederlanders in totaal zo'n 600.000 konijnen worden gehouden, waarvan ruim tweederde zijn hele leven alleen in een kooi zit. Een wild konijn wordt meestal tussen de acht en vijftien jaar oud, de gemiddelde levensverwachting onder "huiskonijnen" is echter slechts drie jaar. "Konijnen vallen snel ten prooi aan eenzaamheid en verveling" luidt een citaat uit het onderzoek.

Spruijt meent dat de verkoop van konijnen door tuincentra en niet-erkende dierenwinkels verboden moet worden.

Minister: Riagg moet niet naar Marokko

GizmoRulez had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieknieuwsHet sturen van Riagg-medewerkers naar Marokko om aldaar Marokkaanse Nederlanders met psychische klachten bij te staan op vakantie, mag niet meer. Dat heeft minister Hoogervorst van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer laten weten.

De Riagg Rijnmond Noordwest stuurde afgelopen zomer twee hulpverleners van Marokkaanse afkomst naar Marokko om daar zo’n 145 cliënten bij te staan. Het ging om mensen met chronische psychische klachten zoals waanideeën en ernstige depressies. Ondanks de felle kritiek die het Riagg ontving, wilde het deze zomer weer naar Marokko gaan. Hoogervorst steekt daar nu een stokje voor. De minister wil wellicht zelfs een regelrecht verbod op dergelijke projecten instellen.

Volgens de bewuste Riagg leert ervaring dat de patiënten vaak juist tijdens hun vakantie een terugval krijgen: ''Een bezoek aan het moederland is een emotionele en stressvolle gebeurtenis. Mensen stoppen soms met het innemen van medicijnen, waardoor spoedopname soms noodzakelijk is. Ook bij thuiskomst duurt het vaak nog weken voor de betrokkenen weer stabiel zijn. Door mee te reizen met de vakantiegangers, kunnen deze problemen deels voorkomen worden, redeneert de riagg. De meerkosten zijn gering, aldus de instelling: hotelkosten en de huur van een auto.''

De minister oordeelt echter dat mensen met gezondheidsklachten tijdens hun vakantie gewoon thuis moeten blijven. Verder vreest hij dat straks ook andere AWBZ-instellingen, zoals verpleeghuizen en thuiszorg, hun diensten in het buitenland aan gaan bieden.

De directeur van de Riagg Rijnmond noordwest stelt dat de argumenten van de minister niets te maken hebben met de kwaliteit van de zorg en vreest dat de klok wordt teruggezet naar 1950. Het zogeheten Rif–project krijgt volgens hem komende zomer gewoon een vervolg. ''Het zorgkantoor heeft ons gevraagd ermee door te gaan. Bovendien was het een succes. Er is deze zomer niemand opgenomen, alleen dat is al een besparing.''

Williams geeft remproblemen toe

Naar aanleiding van de moeilijke race in Spanje, waar Ralf Schumacher zesde werd en Juan Pablo Montoya uitviel, heeft het Formule 1-team Williams een onderzoek ingesteld naar de problemen.

In ronde 47 parkeerde Juan Pablo Montoya zijn wagen in de pit na ernstige remproblemen ondervonden te hebben. Al vanaf ronde drie had Juan Pablo Montoya met remproblemen te kampen waarbij hij het rempedaal steeds verder moest indrukken om nog wat remkracht te hebben.

Williams had in Spanje minder remkoeling dan normaal. Dit om meer aerodynamisch voordeel te hebben. Helaas pakte deze strategie zeer nadelig uit voor Williams.

Niet alleen Juan Pablo Montoya had remproblemen, ook Ralf Schumacher had dezelfde remproblemen, maar hij wist wel de finish te halen. "Ik ben een beetje over de limiet gegaan, maar het was zo wel mogelijk om de finish te bereiken," aldus Ralf Schumacher.

Amerikaanse vrouw baart zesling

De 29-jarige Kate Gosselin is in een ziekenhuis in Pennsylvania bevallen van drie dochters en drie zonen. Dit maakten artsen vandaag bekend. Zowel de moeder als haar zes kinderen maken het goed.

De baby's zijn via een keizersnede ter wereld gekomen, het was de dertigste week van de zwangerschap. Gosselin raakte zwanger na een vruchtbaarheidsbehandeling. Samen met haar 27-jarige man Jonathan heeft ze al een tweeling van drie jaar oud. Zowel de kerk als een aantal bedrijven hebben de twee geld gegeven als steun voor de grote gezinsuitbreiding.

[update] Reacties na dood van Nederlandse militair

Premier Balkenende heeft via de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat hij met ontzetting kennis heeft genomen van de dodelijke aanslag op een Nederlandse militair gisterenavond in Irak. ''De gedachten en het medeleven gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer. Met bijna 1300 collega's kwam de getroffen militair naar Irak als teken van hoop en toekomst voor het overgrote deel van de bevolking'', aldus de minister-president.

Zowel premier Balkenende als minister Kamp van Defensie keren vanwege de aanslag vervroegd terug van hun buitenlandse vakanties.

AFMP
De militaire vakbond AFMP vreest dat de komende tijd rekening gehouden moet worden met meer Nederlandse slachtoffers. Voorzitter Van den Burg zegt dat hoe betreurenswaardig ook, het te verwachten viel dat er een Nederlandse militair zou worden gedood: ''Ons geluk lijkt nu op te zijn." Een verlengd militair verblijf in Irak is volgens de AFMP afhankelijk van de vraag of de militairen patrouilles kunnen blijven uitvoeren, zonder steeds aangevallen te worden.

Update 16:22

Alle politieke reacties op een rijtje

Het CDA wil de Nederlandse troepen niet terughalen, omdat ''het in paniek terughalen van militairen uit Irak een beloning voor verderfelijk terrorisme zijn''. Dat zei CDA-Kamerlid Eurlings in een reactie op de aanslag. Hij noemt de aanslag ,,uitermate zorgwekkend''. Een besluit over een eventuele verlenging van de missie is voor het CDA nog ,,geen uitgemaakte zaak''.

De PvdA overweegt een verlengde aanwezigheid van Nederlandse militairen afhankelijk te stellen van een grotere rol van de Verenigde Naties in Irak. Wouter Bos noemt de aanslag een "rampzalige gebeurtenis en een schokkende illustratie van de verslechterende veiligheidssituatie in heel Irak en dus ook in de provincie Al Muthanna".

Voor de VVD is de aanslag op Nederlanders in Irak een reden ''standvastig te blijven en de rug recht te houden''. VVD-Kamerlid Wilders zei: ''Als we niet willen dat mensen die granaten gooien het voor het zeggen krijgen in Irak, moeten we nu standvastig zijn. Ook kunnen we onze bondgenoten in Irak niet in de steek laten. Nederland zou geen knip voor de neus waard zijn als we nu zouden vertrekken''. Wilders is het echter met de AFMP eens dat het geen zin heeft om de militairen langer in Irak te houden als ze daar voortdurend aan aanslagen zouden worden blootgesteld.

De SP meent dat een nieuwe veiligheidsanalyse voor de Nederlandse troepen in Irak nodig is. Volgens SP-Kamerlid Van Bommel is Nederland steeds door het oog van de naald gekropen.

GroenLinks noemt het overlijden van de Nederlandse militair in Irak ,,afschuwelijk''. De partij, die sowieso tegen deelname van Nederland in Irak is, zal onder de huidige omstandigheden niet instemmen met verlenging van de aanwezigheid van Nederlandse militairen in Irak.

De LPF noemde het overlijden van een Nederlandse militair maandagavond in Irak ,,zeer triest''. De partij wil eerst de brief van minister Kamp van Defensie en de analyse van de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst afwachten voordat het een besluit neemt over verlenging van de Irak-missie.

Regeringspartij D66 heeft weinig animo om in te stemmen met een eventuele verlenging van de Nederlandse missie in Irak. Onder de huidige omstandigheden acht de partij instemming zeer onwaarschijnlijk.

Namens de ChristenUnie noemde Kamerlid Huizinga het overlijden ,,ongelooflijk. ,,Je weet dat je daar risico's loopt, maar dit is een hele schok ook voor het moreel van de militairen''. De CU wil zo snel mogelijk een nieuwe veiligheidsanalyse van de situatie in Irak ''Als het buiten het kamp zo gevaarlijk is, dat zij hun werk niet meer kunnen doen, is het niet verstandig om daar te blijven.''

De SGP heeft er alle vertrouwen in dat ''alle verantwoordelijken er alles aan doen om de veiligheid in Irak te waarborgen''. De partij wil in geen geval denken aan een onmiddelijk vertrek uit Irak.

Concluderend
GroenLinks en SP zijn bij voorbaat tegen een verlenging van de Irak-missie. D66 is zeer waarschijnlijk niet voor verlenging, evenals de PvdA. LPF, CU en SGP willen eerst een nadere veiligheidsanalyse, maar hebben nog geen besluit genomen. Het CDA neigt naar toestemming, maar weet het nog niet zeker. De VVD lijkt zondermeer voor verlenging te zijn.

Het kabinet zal binnenkort een besluit nemen.

Woonwagenkamp in Maastricht binnengevallen

KrezieBite had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie is een woonwagenkamp aan de Olympiaweg in Maastricht binnengevallen. Er zijn aanwijzingen dat er illegaal hennep wordt geteeld. Het gaat niet om het veel grotere woonwagenkamp Vinkenslag dat de afgelopen tijd vaker in het nieuws is geweest.

Bij de inval zijn 75 agenten en mensen van de Mobiele Eenheid betrokken. Zowel de politie als medewerkers van energiebedrijf Essent onderzoeken het kamp, waar in totaal 17 woonwagens staan, om te kijken of illegaal stroom wordt afgetapt.

Dean out, Nazon terug

Het Franse Crédit Agricolezal Julian Dean zeker een maand moeten missen door een dubbele elleboogbreuk. Damien Nazon komt dan weer terug uit blessure.

In de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke raakte Julian Dean betrokken bij een van de vele valpartijen. De Nieuw-Zeelander brak hierbij beide ellebogen, en zal volgens de ploegleiding van Crédit Agricole vier à zes weken de benen moeten stilhouden. Ploeggenoot Damien Nazon komt meteen de rol aflossen. De Fransman is eindelijk hersteld van een zware blessure die hij opliep in de Grote Prijs van Qatar. Hij gaat van start in de Ronde van Picardië op 14 mei, gevolgd door de Ronde van Beieren en de Ronde van Luxemburg.

[update] Rechtbank Breda ontruimd

De rechtbank van Breda is dinsdag aan het begin van de middag ruim een uur ontruimd nadat er een telefonische bommelding was binnengekomen. Na een onderzoek werd er niets gevonden waarna het gebouw werd vrijgegeven.

Rond half één kwam de bommelding binnen en besloot men de rechtbank en het pand van de GGD te ontruimen. Rond kwart voor één ging het alarm af in de rechtbank. De aanwezigen worden gesommeerd het gebouw te verlaten via de dichtstbijzijnde uitgang. Enkele honderden mensen werden opgevangen in de Seeligkazerne in de buurt.

Rond half twee zijn de panden weer vrijgegeven.

Zes soldaten en vijf Palestijnen gedood

Icoon Israel / PalestinaIsraël heeft bevestigd dat bij zeer zware gevechten tussen Israëlische soldaten en Palestijnen in Gaza-stad dinsdag zes soldaten en vijf Palestijnen om het leven zijn gekomen. Bij de actie raakten 96 Palestijnen gewond. De soldaten vonden de dood toen hun pantservoertuig door Palestijnse militanten werd opgeblazen. De gevechten duurden ruim twaalf uur.

Hamas met stuk van pantservoertuigPremier Sharon heeft het kernkabinet bijeen laten komen en waarschijnlijk is er in de spoedzitting besloten tot het nemen van wraakacties. In de meeste gevallen vallen er bij operaties van het Israëlische leger alleen aan Palestijnse zijde doden.

Het legervoertuig werd 's morgens vroeg getroffen toen het voertuig langs explosieven aan de kant van de weg reed. Doordat in de pantserwagen 100 kilo explosieven lagen, bestemd voor het opblazen van Palestijnse wapenfabriekjes, ontstond er een zeer zware explosie.

Volgens een Israëlische legerwoordvoerder lagen er in een straal van driehonderd meter rond de plek van de explosie lichaamsdelen van de slachtoffers. Bij het verzamelen van de lichaamsdelen werden soldaten zwaar onder vuur genomen. Hierop verleende een helikopter luchtsteun die met een afgevuurde raket acht Palestijnen verwondde.

Even na middernacht was het Israëlische leger Gaza-stad binnen gevallen met zo'n dertig pantserwagens. Doel van de operatie was het opblazen van wapenfabrieken in de wijk Zeitoun. Tijdens de inval ontstonden er gevechten met honderden gewapende Palestijnen. Naast de pantserwagens zette het leger ook gevechtshelikopters en scherpschutters in.

De Palestijnen gingen zelfs zo ver dat ze rond een granaatlanceerder een menselijk schild van kinderen en tieners zetten. Onder de gedode Palestijnen was een 18-jarige die werd onthoofd. Veertien van de gewonden, onder wie een 11-jarige jongen, verkeren in levensgevaar. Van de 96 gewonden verloren er zeven gewonden ledematen. Volgens inwoners van Zeitoun beschadigde het leger een metaal- en een speelgoedfabriekje.

Radomski langer bij Heerenveen

SC Heerenveen heeft met Arek Radomski overeenkomst bereikt over een verlenging van het huidig (aflopend) contract. Radomski tekent voor twee jaar bij.

Radomski komt al vanaf 1997 uit voor Heerenveen. Hij speelde intussen diverse malen Europees met de Friese club en heeft het goed naar zijn zin. In 188 competitiewedstrijden maakte hij vijf doelpunten. Dit seizoen scoorde hij nog niet, maar belangrijk voor het elftal is hij nog altijd.

Onmin Volendam over Breinburg

Bij FC Volendam is onvrede ontstaan nadat trainer Johan Steur verdediger Ronald Breinburg zondag liet spelen. Het bestuur had zijn trainer aanbevolen dat niet te doen. Breinburg speelt komend seizoen voor degradatieconcurrent FC Zwolle.

Het bestuur van Volendam meende Steur te moeten adviseren Breinburg de laatste duels niet meer op te stellen. Steur sloeg dat advies echter in de wind. Volgens voorzitter Henk Kras nam hij daarmee een risico: "Het heeft niets te maken met de persoon Breinburg, maar we wilden elk risico uitsluiten. De gevolgen waren niet te overzien geweest als hij een fout zou hebben gemaakt."

Steur meent dat hij als trainer bepaalt wie speelt, "Ik ben verantwoordelijk voor het team en stel het beste elftal op. Klaar." Breinburg speelde dit seizoen al 26 duels voor Volendam.

[update] Idol Boris toch niet op ??n in Pepsi Chart

Idols-winnaar Boris komt net niet op nummer één binnen in de Pepsi Chart. Nummer één blijft de Amerikaan Eamon met zijn nummer Fuck It.

Vorige week werd nog verwacht dat zijn nummer When You Think of Me op de eerste plaats van de hitparade zou binnenkomen. Dat zou uniek zijn, omdat van het nummer tot vandaag nog geen cd-single verkocht is. Die is pas vanaf vandaag in de winkels verkrijgbaar. Omdat tegenwoordig ook het aantal digitale downloads wordt meegenomen in de berekening van de charts, komt de winnaar van Idols al deze week binnen. Nummer één blijft de Amerikaan Eamon met zijn nummer Fuck It.

Update 13.05
Dagblad De Limburger meldt vandaag dat naast de single When You think of Me binnenkort nog een single verschijnt waarop de stem van Boris te horen is. Het gaat om het nummer When Something's Wrong van de Limburgse groep Down South.

De single zou in eerste instantie gisteren worden uitgebracht, maar na overleg met BMG, de platenmaatschappij van Boris, is dit uitgesteld. "Of zij brengen het uit, en dan wordt het waarschijnlijk juli, of ik doe het zelf op mijn label MCP Records en dan verschijnt het plaatje volgende week al", aldus producer H. Nieskens. De opnamen werden al vóór het Idols-succes van Boris gemaakt.

Britse kinderen leren over orale seks

Een Brits overheidsonderzoek heeft aangetoond dat lessen over orale seks de meest effectieve manier zijn om tienerzwangerschappen te voorkomen. Kinderen die lessen over dergelijke intimiteiten hebben gevolgd, zijn minder geneigd om over te gaan tot geslachtsverkeer.

De overheid wil de lessen, die op 104 scholen als test werden uitgevoerd, aan alle scholen in Engeland en Wales aanbevelen. Leraren kunnen aan de universiteit van Exeter een cursus volgen waarin ze leren hoe ze zonder schaamte de lessen moeten geven. De makers van het onderwijsprogramma's benadrukken dat het niet de bedoeling is om kinderen aan te zetten tot orale seks, maar ze te leren dat ze, als ze toch intiem willen zijn, beter orale seks dan geslachtsgemeenschap kunnen hebben.

Het percentage tienerzwangerschappen in Groot-Brittannië is het hoogste van Europa. In 2002 werden 39.286 zwangere tienermeisjes geteld. Inmiddels zijn er al zeker zestig miljoen pond uitgegeven aan programma's en acties om de zwangerschappen tegen te gaan, maar dit heeft tot nu toe geen effect gehad.

Joseph Darby nieuwe Amerikaanse held

De klokkenluider die het schandaal in de Abu Ghraib-gevangenis wereldkundig maakte is in Amerika een nieuwe nationale held geworden. Althans, voor zijn familie en inwoners van zijn 'hometown' Jenners (Pennsylvania). Zijn eenheid, gevestigd in Maryland, kan hem ondertussen wel villen.

De nieuwe held is de 24-jarige Joseph Darby, lid van de militaire politie die op 13 januari naar zijn commandanten stapte met digitale foto's die zijn collega's hadden gemaakt in de Abu Ghraib-gevangenis.

Darby's vrouw is "zo trots als een pauw", zo zegt haar zus dinsdag in USA Today. Ook de hoogste baas van Darby, minister Donald Rumsfeld van Defensie, is één en al lof over Darby, die volgens de bewindsman "professioneel en verantwoordelijk" heeft opgetreden.

Darby's moeder verklaarde tegenover televisiezender ABC dat haar zoon "intern verscheurd" is. Joseph heeft volgens haar enorm geworsteld met de vraag of hij naar zijn superieuren zou stappen. "Hij dacht uiteindelijk bij zichzelf dat hij melding moest maken van de mishandelingen. Hij dacht wat als deze slachtoffers mijn moeder, mijn oma, mijn broer of mijn vrouw zou zijn?"

Darby wordt door voormalige dorpsgenoten, ex-docenten en familieleden omschreven als een hele gewone jongen. Een gemiddelde leerling en zeker geen hoogvlieger. De inwoners van Jenners hadden het dan ook niet verwacht dat Darby, tegen wil en dank, nationaal faam heeft verworven als de man die het schandaal aanzwengelde. Wel wordt hij door bekenden omschreven als een hardwerkende jongen met een groot rechtvaardigheidsgevoel. "Als hij in iets gelooft, dan zal hij dat ook uitdragen. Ook als hij weet dat hij niet politiek correct is", aldus een ex-docent van Darby.

PSV wil Väyrynen

PSV is door het dreigende vertrek van een aantal top spelers op zoek naar vervanging, hierbij heeft het z'n oog laten vallen op Väyrynen van SC Heerenveen

Väyrynen moet de opvolger worden van Van Bommel, die waarschijnlijk naar een Duitse club vertrekt. Guus Hiddink heeft vorige week een eerste gesprek gehad met Väyrynen.

De 22-jarige middenvelder kwam in 2001 over van FC Jokerit naar SC Heerenveen, daarmee speelde hij 70 competitieduels waarin hij negen keer scoorde.

Je loog tegen mij

Clinton loog niet toen hij zei: "I did not have a sexual relationship with that woman." Balkenende loog niet toen hij zei serieus te proberen een coalitie te vormen met de PvdA om zodoende de keuze van het volk te respecteren. George W. Bush loog niet toen hij de wereld vertelde dat Irak op grote schaal massavernietigingswapens produceerde. David Beckham loog niet toen hij tegen Victoria "Posh Spice" Adams-Beckham zei dat er niets loos was met hun relatie. Bernhard loog niet over zijn betrokkenheid bij de Lockheed affaire, later loog hij overigens wel hierover.

102-jarige ongedeerd na val van vier hoog

Een Italiaanse met de respectabele leeftijd van 102 jaren heeft een val van de vierde verdieping overleefd. De vrouw viel zonder kleerscheuren uit het raam van het rusthuis waar ze verblijft.

Na de val werd de vrouw met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar constateerden de artsen dat ze geen breuken of andere verwondingen had opgelopen. Bijzonder, aangezien de botten van oude mensen doorgaans erg breekbaar zijn. Voor de zekerheid werd de bejaarde nog een dag voor observatie in het ziekenhuis gehouden.

Verstappen start in Canada?

Volgens verschillende Britse autosportbladen zien we Verstappen in Canada rijden in een Jordan. Verstappen zal op 1 juni een test rijden en als die goed uitpakt zal hij mogelijk Nick Heidfeld vervangen.

Het blad Autosport, dat in Barcelona vroeg naar de kansen van Verstappen, kreeg een antwoord waaruit valt op te maken dat Verstappen vanaf de grandprix van Canada zal racen in een Jordan. De test van 1 juni is mede bedoeld om te kijken of Verstappen comfortabel in de Jordan kan rijden.

Waarom juist Nick Heidfeld het veld moet ruimen is duidelijk. Verstappen neemt met Trust een smak geld mee, terwijl Heidfeld geen sponsoren heeft ingebracht. Extra geld kan het Jordan-team goed gebruiken.

Huisdieren kwijnen weg

pimmeke en TechXP hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEén op de vier huisdieren in Nederland heeft last van eenzaamheid. “Veel te veel”, aldus de Sophia Vereniging, die opkomt voor het dierenwelzijn in Nederland, in het Algemeen Dagblad van dinsdag. Volgens onderzoek krijgen de huisdieren maximaal acht minuten aandacht per dag.

Caroline van der Veeken, campagneleider bij de vereniging, geeft aan wat de gevolgen zijn van het minimale aandacht wat de huisdieren krijgen. "Gemiddeld besteden eigenaren per dag acht minuten aan hun beest. De meeste dieren zijn alleen in huis. Dat uit zich in veel te jong sterven en afwijkend gedrag. Papegaaien die de hele dag krijsen of hun veren uittrekken. Honden die aan de bank knagen of in huis hun behoefte doen."

Volgens haar is de oplossing daarentegen vrij simpel: "Neem gewoon nog een huisdier." Hierdoor krijgt het huisdier een kameraad en zal het beestje weer gelukkig worden.

Man schiet zomaar op voorbijgangers

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische politie heeft vannacht een man uit de buurt van de Waalse stad Charleroi aangehouden die vanuit zijn woning met een geweer op willekeurige voorbijgangers schoot. Nadat kalmeringspogingen van de schutters huisarts niets hielpen, viel het speciale interventieteam van de federale politie de villa van de man binnen.

De schutter kwam tot zijn daad nadat recente gebeurtenissen hem allemaal iets te veel waren geworden. Zijn scheiding en de toekenning van zijn twee kinderen aan zijn ex-vrouw deden de stoppen bij hem doorslaan. In een vlaag van verstandsverbijstering nam hij gisteravond rond negen uur een geweer ter hand en schoot op passanten. Geen van de voorbijgangers raakte hierbij gewond.

Pas toen de politie de woning binnenviel hield de man op met schieten. Hij bleek zich samen met zijn grootmoeder in de villa verschanst te hebben. Ze konden beiden zonder geweld overmeesterd worden.

Man verdacht van moord op vrouw

Icoon Binnenlands nieuwsEen 39-jarige man uit Bladel wordt verdacht van een gruwelijke moord op zijn 35-jarige echtgenote. Onlangs werd de man aangehouden in het Brabantse plaatsje. Inmiddels is het voorarrest van de man verlengd met dertig dagen.

Eind vorige maand meldde de man bij de politie dat hij zijn vrouw zwaar gewond had gevonden in hun woning. Het verhaal wat de man erbij vertelde was echter zo ongeloofwaardig dat hij enkele dagen later werd aangehouden. Hij wordt nu door justitie verdacht van moord dan wel doodslag.

Fiets weer terug na foto krant

Icoon Weird nieuwsDe Amersfoortse Grada Buntslag, die onlangs haar fiets op de voorpagina van de krant zag staan, heeft haar rijwiel weer terug. De vrouw wist niet wat haar overkwam toen ze op de eerste zijde van de Amersfoortse Courant een foto van een snorfietser zag; rijdend, met haar gestolen fiets om zijn nek. Grada’s fiets was de maandag daarvoor gestolen.

Na de merkwaardige ontdekking aarzelde de vrouw niet en ging ze, met de betreffende krant onder de arm, op weg naar de plaatselijke politie. Deze kon de fietsendief al snel in de kraag grijpen. De man bleek een bekende te zijn van het politieapparaat. Ondanks het feit dat de dief gauw kon worden gepakt had Grada haar fiets niet terug. De dief had de tweewieler doorverkocht, en was'niet in staat zich er iets van te herinneren´, aldus de politie.

Echter, na het nodige speurwerk kon de fiets weer terug worden gebracht naar de rechthebbende eigenaresse. En deze trapte gisteren weer vrolijk rond in haar woonplaats, alsof er niks gebeurd was.

FOK! zoekt nieuwe nieuwsposters!

Join the crew!Het is alweer een aantal maanden geleden dat het laatste verse bloed de Frontpage kwam versterken. Nu zijn we op zoek naar nieuwe nieuwsposters! Hoewel het niet slecht gaat met het aantal nieuwsposts dat per dag op de Frontpage prijkt, kan het natuurlijk altijd beter! Nieuwsposter worden op de FOK! Frontpage: iets voor jou?

Wat wordt er van een FP-nieuwsposter verwacht?
Als nieuwsposter ben je een echte nieuwsjunk. Je moet op regelmatige basis nieuws kunnen posten en verder ben je in staat om berichten te herschrijven (FOK! mag andere artikelen niet rechtstreeks overnemen) of vertalen in helder en correct Nederlands. Het minimum aantal berichten dat je per week moet kunnen leveren is 8, maar we streven naar tussen de 10 en 15 posts. Per bericht ben je gemiddeld ongeveer tussen de 10 en 15 minuten bezig met herschrijven.

Naast het plaatsen van nieuwsberichten word je als nieuwsposter ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum regelmatig te checken. Ook wordt er van je verwacht dat je regelmatig reacties op de FP modt. Verder zou het leuk zijn als je af en toe kunt meewerken aan een side-project, bijvoorbeeld het Jaaroverzicht, of één van de verschillende nieuwsdossiers

Wat kun je als nieuwsposter verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als nieuwsposter op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard. ;-) Ohw, je krijgt wel een @fok.nl mailforwarder en een FP-Crew tagje bij je naam.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
je username
een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
je interesses (zeker wat nieuws betreft)
de reden dat je ons team wilt komen versterken
de uren van de dag (en frequentie) dat je denkt te kunnen nieuwsposten
het aantal nieuwsposts dat je per week denkt te kunnen halen
de bronnen waar je je nieuws altijd vandaan haalt

Nadat de sollicitatiemails zijn ontvangen maken wij een selectie van potentiële nieuwsposters. Wordt jouw sollicitatie geselecteerd, dan krijg je een mailtje terug, met daarin een opdracht. Die opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:
Een Nederlands artikel zoeken en dusdanig herschrijven dat het plaatsbaar is op FOK!
Een vooraf geselecteerd Engels artikel zo vertalen (en herschrijven) dat het plaatsbaar is op FOK!

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m dinsdag 18 mei, 23.59 uur. Wanneer je wordt geselecteerd om een opdracht te maken, is het de bedoeling dat je de ontvangen opdracht binnen 48 uur na ontvangst terugstuurt.

Na binnenkomst van de teruggestuurde opdrachten zal de FP-crew zich over de verwerkte opdrachten buigen. Zo snel mogelijk daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,

De eindredactie

Uitslag WK Wormenbezweren

In Groot-Brittannië is onlangs een bizar wereldkampioenschap gehouden: wormen bezweren. Het doel van de wedstrijd was om binnen een kwartier zo veel mogelijk wormen uit een vierkante meter grond te krijgen. In de grond graven is niet toegestaan, en wanneer er een vloeistof gebruikt wordt, moet deze drinkbaar zijn voor mensen. Halve wormen tellen niet mee. Het wereldkampioenschap werd gehouden in een dorpje in Devon.

De winnaar was de 47-jarige Garry Trainer; het lukte hem om maar liefst 51 wormen te lokken. Hij mag zich nu World Champion Worm Charming noemen. 'Mensen probeerden van alles, zoals het gebruik van gieters om het geluid van regen na te bootsen, of het koppelen van hun mobiele telefoon aan een computer om zo vibraties de grond in te sturen,' vertelde Garry tegen een lokale krant.

Garry komt oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland en heeft in Engeland een praktijk voor osteopathie en acupuntuur geopend. In zijn praktijk ontvangt hij onder anderen Sir Paul McCartney, Brad Pitt en Johnny Depp. Van een vriend, die al eerder het kampioenschap heeft gewonnen, kreeg hij een uitnodiging de wedstrijd bij te wonen. Op het laatste moment besloot hij zelf ook mee te doen.

Hij gebruikte zijn acupunctuur naalden en een geheim elixer. Een avond tevoren ontmoette Garry een vreemde man in een café, Colin, die zesvoudig kampioen was en beweerde een drankje te zullen brouwen dat de wormen naar boven zou lokken. Omdat volgens de regels alle vloeistoffen die gebruikt worden ook door mensen te drinken moeten zijn, moest Garry zelf ook proeven van het 'mengsel van mosterd, melk, peper, knoflook en God weet wat nog meer. Het was erg smerig, maar het werkte wel!'

Volgens de 'British Association of Worm Length Supporters' gaan alle wormen na afloop van de wedstrijd weer terug de grond in. Het was voor het eerst in de 24 jaar dat de kampioenschappen gehouden worden dat iemand die geen geboren Brit is, heeft gewonnen.

Eerste Fries-Japans woordenboek verschenen

vw_caddy had ons via de nieuws-submit te melden:

Het wetenschappelijk instituut de Fryske Akademy heeft gisteren bekend gemaakt dat het eerste Fries-Japans woordenboek is uitgebracht. De Japanse professor emeritus Hitoshi Kodama heeft het meer dan 1100 pagina's tellende naslagwerk in een periode van elf jaar samengesteld.

Kodama, in eigen land al jarenlang hoogleraar oud- en middelengels, hoorde in de jaren vijftig dat de Friese taal een Germaanse taal is die het nauwst verwant is aan het Engels. Dat wekte zijn belangstelling en de professor bekwaamde zich ook in de Friese taal. Dit leidde eerder al tot een boek van zijn hand, met in het Japans de geschreven grammatica van het moderne Fries.

Het woordenboek is overigens verkrijgbaar bij een uitgeverij in de Japanse hoofdstad Tokio.

[update] Nederlandse militair gedood in Irak

Chizl, theborg, Caesu, lr817086 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een aanslag met een granaat in As-Samawah in Zuid-Irak is een Nederlandse militair om het leven gekomen, zo meldt het Japanse persbureau Kyodo. Een andere militair zou gewond zijn geraakt.

"Er is wat aan de hand, dat is zeker. Maar voor ons is het belangrijk eerst de feiten op een rijtje te hebben. Ik weet niet hoe lang dat gaat duren. Als er inderdaad sprake is van slachtoffers, zal eerst de familie moeten worden ingelicht", aldus defensiewoordvoerder Robin Middel maandagavond laat.

Eerder op de avond werd er nog melding gemaakt van twee gewonden. Volgens een politiefunctionaris in de stad gooide een man een granaat naar vier patrouillerende Nederlandse militairen die op een brug over de rivier Eufraat liepen. Omstanders zeiden twee explosies te hebben gehoord.

Het is onduidelijk door wie de granaat werd gegooid. Volgens het Franse persbureau AFP werd het projectiel door een langsrijdende fietser naar de militairen gegooid. Lokale overheidsfunctionarissen melden echter dat de granaat vanuit een auto werd gegooid.

Er bevinden zich ongeveer 1260 Nederlandse militairen in de Iraakse provincie al-Muthanna, waarvan As-Samawah de hoofdstad is. Het is de eerste keer dat Nederlandse militairen in Irak bij een aanslag getroffen worden. Onlangs was er wel een explosie van een mortiergranaat bij het kamp, maar daarbij vielen geen gewonden.

Update 03:13
Het Nederlandse ministerie voor Defensie heeft bevestigd dat de militair om het leven is gekomen. Het gaat om een 36-jarige sergeant uit Franeker. De familie van het slachtoffer is inmiddels ingelicht. Premier Balkenende en minister Kamp van Defensie zullen hun verblijf in het buitenland afbreken.

Familiebedrijf bin Laden kandidaat voor hoogste gebouw ter wereld

useroid had ons via de nieuws-submit te melden:

Het familiebedrijf van Osama bin Laden is één van de resterende kandidaten om 's werelds grootste gebouw te maken. Het is namelijk niet onmogelijk dat het bouwbedrijf het Burj Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten zal bouwen. Het gebouw moet 705 meter hoog worden en zal hiermee ongeveer 200 meter hoger worden dan Taipei 101 in Taiwan, dat nu het hoogste gebouw ter wereld is.

De Binladin Group is het enige Arabische bedrijf dat de eerdere selectierondes overleefde. Het bedrijf is het grootste bouwbedrijf in Saoedi-Arabië. Eerder bouwde het bedrijf bouwde ook al mee aan de uitbreidingen van de twee heilige moskeeën van Mekka en Medina.

Schuld bewezen dankzij röntgenfoto

Van de week was op FOK! te lezen dat eeen 18-jarige Duitser werd aangehouden voor diefstal nadat hij zijn röntgenfoto's achter had gelaten op de plek van het misdrijf. Ditmaal is in Brazilië een röntgenfoto als bewijsmateriaal gebruikt.

Een man probeerde in de stad Belo Horizonte een vrouw van haar halsketting te beroven. Hij griste het sieraad van haar hals en nam de benen. Maar de vrouw herkende haar belager en waarschuwde de politie.

Toen de man aangehouden werd had hij niets bij zich. De agent vermoedde dat hij de halsketting had doorgeslikt, wat even later ook in het ziekenhuis werd bewezen. “Hij probeerde ons te slim af te zijn, maar we zijn er niet ingetrapt,” aldus een woordvoerder van de politie.

Wisselen nu mogelijk

Het heeft even geduurd, maar nu is de wisseloptie beschikbaar.

Het wisselen is gewoon bereikbaar via het menu Manager - Teammanagement. Het zou zichzelf moeten wijzen, je kunt wisselen door het aanklikken van de naam van de renner die je uit je team wilt halen. Vervolgens verschijnt een lijst met alle beschikbare wissels voor die renner, daar zul je dan weer een keuze uit moeten maken.

Wisselen is in principe onbeperkt mogelijk, zolang uit het huidige team niet meer dan twee toprenners en in totaal niet meer dan vier renners worden gewisseld. Na het wisselen van vier gewone renners is het dus niet meer mogelijk toprenners te wisselen.

Er wordt niet met een budget gewerkt, dus is er ook geen bevestigingsscherm. Je kunt een wissel immers altijd ongedaan maken.

Voor extra duidelijkheid zijn de toprenners nu vet weergegeven.

Wisselen is mogelijk tot 31 juli 2004, 0:01u. 24 uur daarna worden de teams weer vastgezet. Uiteraard blijft het ook mogelijk renners actief en inactief te zetten.

Platenmaatschappij dumpt Gareth Gates

Nesclan had ons via de nieuws-submit te melden:

Platenmaatschappij BMG heeft Gareth Gates gedumpt. De 19-jarige Gates eindigde in de eerste editie van de Britse Idols als tweede, maar kreeg toch een platencontract aangeboden van BMG. In Nederland is Gates bekend van zijn hit 'Anyone of us'.

Gates werd aan de kant gezet na een teleurstellend optreden in de Royal Albert Hall in Londen, vorige maand. Ook was BMG niet tevreden met de verkoopcijfers van de cd 'Go your own way'. Het is nog onduidelijk of Gates doorgaat in de muziek.


Gareth Gates

CD: Killswitch Engage - The End Of Heartache

Killswitch Engage

Waar Drowning Pool op zoek moest naar een nieuwe zanger vanwege het overlijden van de vorige, had Killswitch Engage een iets andere reden om op eenzelfde queeste te gaan. Voormalige zanger Jesse Leach stopte vlak na de opnames van de vorige CD, 'Alive Or Just Breathing', omdat hij ernstige problemen aan zijn stem ondervond. Hierdoor heeft hijzelf niets meegekregen van het uiteindelijke succes van dat album. Tijdens de concerten ter ere van dat album speelde Killswitch Engage al met hun nieuwe zanger, Howard Jones. Met die zanger dook Killswitch Engage de studio in voor de opnames van hun tweede album op het label van Roadrunner Records, 'The End Of Heartache'.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.