Britse kinderen leren over orale seks

Een Brits overheidsonderzoek heeft aangetoond dat lessen over orale seks de meest effectieve manier zijn om tienerzwangerschappen te voorkomen. Kinderen die lessen over dergelijke intimiteiten hebben gevolgd, zijn minder geneigd om over te gaan tot geslachtsverkeer.

De overheid wil de lessen, die op 104 scholen als test werden uitgevoerd, aan alle scholen in Engeland en Wales aanbevelen. Leraren kunnen aan de universiteit van Exeter een cursus volgen waarin ze leren hoe ze zonder schaamte de lessen moeten geven. De makers van het onderwijsprogramma's benadrukken dat het niet de bedoeling is om kinderen aan te zetten tot orale seks, maar ze te leren dat ze, als ze toch intiem willen zijn, beter orale seks dan geslachtsgemeenschap kunnen hebben.

Het percentage tienerzwangerschappen in Groot-BrittanniŽ is het hoogste van Europa. In 2002 werden 39.286 zwangere tienermeisjes geteld. Inmiddels zijn er al zeker zestig miljoen pond uitgegeven aan programma's en acties om de zwangerschappen tegen te gaan, maar dit heeft tot nu toe geen effect gehad.