Bejaarde wint loterij drie keer op één avond

Een bejaarde man uit Sydney (Australië) kocht in drie verschillende winkels drie verschillende loten, allemaal met dezelfde eindcijfers, voor de loterij van afgelopen zaterdagavond. Alle gekochte loten van de man leverden hem prijzen op. In totaal won hij in één avond tijd met drie verschillende loten bijna 300.000 euro aan prijzengeld. Als de man enkel met zijn eerste lot had meegespeeld, had hij 'slechts' 150.000 euro gewonnen.

Aanvankelijk had de man één lot gekocht. Toen hij op vakantie ging bedacht hij zich ineens dat het door hem gekochte lot wellicht niet voor de trekking van zaterdag zou zijn. Hij liet een vriend nog een lot namens hem kopen. Eenmaal terug van vakantie kocht hij nóg een lot, omdat hij niet zeker was of zijn vriend daadwerkelijk een lot voor hem had gehaald.

"Toen we thuiskwamen gaf mijn vriend aan dat hij niet zeker wist of hij wel een lot had gekocht voor de juiste trekkingsdatum, dus kochten wij er nog maar eentje om het zeker te weten", aldus de gelukkige winnaar tegenover de Australische Loterij (NSW Lotteries). "Dat ik drie dezelfde eindcijfers heb gekocht is niet opzettelijk geweest, maar kan alleen maar een gelukkige samenloop van omstandigheden genoemd worden!"

Bij de lotto waren in totaal twintig prijzen te vergeven. Volgens medewerkers van de loterij kwam het nooit eerder voor dat één winnaar in drie trekkingen de hoofdprijs won. Wel kwam het eens voor dat mensen met twee loten twee keer prijs hadden.