Haags raadslid na vechtpartij gewaarschuwd

Het raadslid Michel Dufresne van de lokale partij Leefbaar Den Haag heeft een waarschuwing gekregen van burgemeester Deetman. Dufresne raakte onlangs tijdens een schorsing van een vergadering in gevecht met collega-raadslid Jozef Labuche. Het Haagse raadslid staat al langer bekend om zijn onbehouwen gedrag.

Michel Dufresne (Leefbaar Den Haag)Deetman verbood Dufresne om nog ongevraagd het woord te voeren tijdens vergaderingen. Ook mag hij niet meer heen en weer lopen tijdens bijeenkomsten. Indien hij een ander raadslid iets wil meedelen of vragen dan mag dat niet meer rechtstreeks, maar moet dat via één van de bodes. De burgemeester wilde het recalcitrante raadslid niet schorsen. Dat is namelijk nog nooit eerder voorgekomen in Den Haag en Deetman 'gunt' het Dufresne niet op die manier geschiedenis te schrijven.

Volgens Labuche trapte Dufresne hem zonder aanleiding tegen de knie. Daarop raakten ze in gevecht en moesten ze door collega-raadsleden uit elkaar worden gehaald. De twee zijn voormalige fractiegenoten, maar Labuche stapte begin 2003 uit Leefbaar Den Haag omdat hij niet met de 'chaotische' Dufresne kon samenwerken. Dufresne joeg de Haagse gemeenteraad en de burgemeesters en wethouders van de stad herhaaldelijk tegen zich in het harnas door eindeloze reeksen vragen te stellen en zich niet aan de spreektijden te houden.