Bankovervaller uitgelachen door rechter

Tim (ActaniA)
DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse bankrover is door de rechter uitgelachen na een mislukte poging om een bank te overvallen. De 28-jarige Marko N. uit Dusseldorf stond te wachten voor de nog gesloten bank die hij wou overvallen. Gekleed in een bermuda, een onderhemd en een wollen muts trok hij de aandacht van een voorbijrijdende politiepatrouille.

Nadat de bank was opengegaan verzamelde hij zijn moed, trok zijn muts naar beneden en liep de bank binnen. Eenmaal binnen kwam hij erachter dat hij niets kon zien omdat zijn kijkgaten aan de andere kant zaten. Uit pure frustatie wierp hij zijn muts af en kwam hij in het beeld van de bewakingscamera. De bankover bedreigde vervolgens de bankbediende met een aansteker in de vorm van een pistool. De bediende had de truc meteen door en vroeg hem het pand te verlaten. De overvaller zette het vervolgens op het lopen maar liep buiten in de armen van de politiepatrouille die het toch niet helemaal vertrouwde.

Rechter Wolfgang Schnorr beschreef de beelden als uiterst grappig. 'Je kunt beter geen bankovervallen meer plegen, want je hebt er totaal geen aanleg voor', aldus de rechter. Marko N. kreeg een gevangenisstraf van één jaar voorwaardelijk opgelegd.