FOK! zoekt nieuwe nieuwsposters!

Join the crew!Het is alweer een aantal maanden geleden dat het laatste verse bloed de Frontpage kwam versterken. Nu zijn we op zoek naar nieuwe nieuwsposters! Hoewel het niet slecht gaat met het aantal nieuwsposts dat per dag op de Frontpage prijkt, kan het natuurlijk altijd beter! Nieuwsposter worden op de FOK! Frontpage: iets voor jou?

Wat wordt er van een FP-nieuwsposter verwacht?
Als nieuwsposter ben je een echte nieuwsjunk. Je moet op regelmatige basis nieuws kunnen posten en verder ben je in staat om berichten te herschrijven (FOK! mag andere artikelen niet rechtstreeks overnemen) of vertalen in helder en correct Nederlands. Het minimum aantal berichten dat je per week moet kunnen leveren is 8, maar we streven naar tussen de 10 en 15 posts. Per bericht ben je gemiddeld ongeveer tussen de 10 en 15 minuten bezig met herschrijven.

Naast het plaatsen van nieuwsberichten word je als nieuwsposter ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage aangaan, en je wordt dan ook geacht het speciaal daarvoor bestemde FP-forum regelmatig te checken. Ook wordt er van je verwacht dat je regelmatig reacties op de FP modt. Verder zou het leuk zijn als je af en toe kunt meewerken aan een side-project, bijvoorbeeld het Jaaroverzicht, of één van de verschillende nieuwsdossiers

Wat kun je als nieuwsposter verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als nieuwsposter op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard. ;-) Ohw, je krijgt wel een @fok.nl mailforwarder en een FP-Crew tagje bij je naam.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
je username
een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
je interesses (zeker wat nieuws betreft)
de reden dat je ons team wilt komen versterken
de uren van de dag (en frequentie) dat je denkt te kunnen nieuwsposten
het aantal nieuwsposts dat je per week denkt te kunnen halen
de bronnen waar je je nieuws altijd vandaan haalt

Nadat de sollicitatiemails zijn ontvangen maken wij een selectie van potentiële nieuwsposters. Wordt jouw sollicitatie geselecteerd, dan krijg je een mailtje terug, met daarin een opdracht. Die opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:
Een Nederlands artikel zoeken en dusdanig herschrijven dat het plaatsbaar is op FOK!
Een vooraf geselecteerd Engels artikel zo vertalen (en herschrijven) dat het plaatsbaar is op FOK!

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m dinsdag 18 mei, 23.59 uur. Wanneer je wordt geselecteerd om een opdracht te maken, is het de bedoeling dat je de ontvangen opdracht binnen 48 uur na ontvangst terugstuurt.

Na binnenkomst van de teruggestuurde opdrachten zal de FP-crew zich over de verwerkte opdrachten buigen. Zo snel mogelijk daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,

De eindredactie