Ecclestone geeft teams 3 keuzes

Redactie FOK!frontpage
Al in Magny Cours (4 juli) wil Bernie Ecclestone een nieuw kwalificatiesysteem ingevoerd hebben. Omdat dit kort dag is voor de teams heeft hij hun 3 voorstellen gedaan. De teams hebben tot 30 juni de tijd om over de nieuwe voorstellen na te denken. Daarna wordt over de nieuwe ideeën gestemd.

De voorstellen die Bernie Ecclestone heeft gedaan zijn:

1. Op vrijdag rijdt iedereen op een vrije baan na hun opwarmronde vanuit stilstand een zo snel mogelijke tijd. Vervolgens wordt op zaterdag in twee sessies van 30 minuten door iedereen verplicht 6 ronden per sessie gereden. Indien minder dan 6 ronden gereden worden per sessie dient achteraan gestart te worden. De twee snelste tijden worden bijelkaar opgeteld.

2. Op vrijdag blijft de vrije training bestaan. Op zaterdag worden twee 30-minuten kwalificaties gereden. Tanken tussen de kwalificatie en de race wordt weer toegestaan zodat de kwalificatie weer op het scherpst van de snede wordt gereden.

3. Hetzelfde als het tweede voorstel, alleen wordt nu alleen in de eerste 30-minuten sessie met weinig benzine gereden en dient de tweede sessie met de hoeveelheid racebrandstof naar keuze gereden te worden. De twee tijden samen bepalen de startpositie.