[update] 4 doden door explosie in Glasgow

Jorrit (Flem)
Bij een fabriek voor kunststoffen in het Schotse Glasgow is vanmiddag rond één uur een grote explosie geweest, een gebouw op het fabrieksterrein stortte hierdoor grotendeels in. Het Britse Sky News meldt dat er zeker twee doden zijn gevallen, en misschien wel meer, reddingswerkers ter plaatse hebben dit bevestigd.

Er worden nog zestien mensen vermist, reddingswerkers zoeken massaal met blote handen naar overlevenden in de puinhopen. Ongeveer zestig mensen zouden tot nu toe gewond zijn geraakt. Het gaat om de Stockline Plastics fabriek in het noordwesten van Glasgow. De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een gaslek, de autoriteiten kunnen dit echter nog niet bevestigen. Er hangt geen gaslucht. De politie sluit wel uit dat het om een terroristische aanslag gaat.

Update 22:24
De politie in Glasgow meldt dat er zeker vier personen om het leven zijn gekomen. Zes overlevenden zijn onder het puin vandaan gehaald, een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Met sommige mensen onder het puin is contact via mobiele telefoons.



Foto: BBC