FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 oktober 2003

Villeneuve niet uit Formule 1

Stopt BAR-coureur Jacques Villeneuve toch niet met de Formule 1?

De manager van Jacques Villeneuve Craig Pollock heeft tegenover de website gp2003.com verklaard dat Jacques in 2004 gaat testen voor McLaren, en in 2005 gaat racen. Voor welk team dat zal worden, kon de manager nog niet zeggen.

Volgens de manager van Villeneuve test Jacques dus volgend jaar voor het team van McLaren, het baantje wat nu voor Alexander Wurtz is weggelegd, dit zou dus kunnen beteken dat Alexander Wurtz voor 2004 naar Jaguar gaat.

Wintertijd: klok vannacht een uur terug

Woe en MmoreIce hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht is het weer zover, de wintertijd gaat in. Om 3:00 uur zal de klok een uur terug gaan. Daardoor schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het 's ochtends eerder licht en 's avonds eerder donker wordt.

Tot het invoeren van de algemeen Nederlandse tijd werd begin vorige eeuw besloten vanwege de komst van de spoorwegen. Op 16 mei 1940 ging Nederland vervolgens op last van de Duitse bezetter over op de Middeneuropese Tijd. Het huidig fenomeen 'wintertijd' dateert echter van 1977, toen de zomertijd werd ingevoerd. Wintertijd is daarmee eigenlijk de 'normale' tijd, die tegenwoordig maar 5 maanden duurt, maar voor 1977 nog 12 maanden nam.

In alle landen van de Europese Unie wordt het vannacht een uurtje vroeger. De regel is dat zomertijd begint op de laatste zondag van maart en de wintertijd ingaat op de laatste zondag van oktober. Dit houdt in dat op 28 maart 2004 de klok weer een uur vooruit mag. Eerst in 2006 zal de Ministerraad voor Nederland mogelijk een nieuwe regel hieromtrent vaststellen.

Alesi ridder te voet

zalm wist ons vandaag het volgende te melden:

De Franse politie had ongetwijfeld het genoegen om een man als Jean Alesi op de snelweg aan te houden, omdat hij de maximumsnelheid nogal ruim overtrof. Als gevolg van deze overtreding, moest hij zijn rijbewijs inleveren.


Alesi, die eind 2001 de Formule 1 verliet na een zeer lange carrière, reed met 191 km/h over de Franse snelweg met zijn Mercedes AMG, toen hij onderweg was naar Avignon om zijn moeder thuis te brengen.

"Het was negen uur 's ochtends. Uiteindelijk heeft mijn moeder het stuur overgenomen", vertelde Alesi na afloop.

De Fransman heeft in zijn F1-carrière vijf jaar voor Ferrari gereden en behaalde samen met de Italianen zijn enige overwinning op het circuit van Montreal in 1995.

Helft Nederlanders liever dood dan dement

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een meerderheid van de Nederlanders boven de 40 jaar wil niet langer doorleven als ze door dementie niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van NIPO onder duizend Nederlanders in deze leeftijdscategorie. in opdracht van Stichting Wonen met Dementie.

Het onderzoek wijst verder uit dat het merendeel van de Nederlanders zich zorgen maakt over de kwaliteit van het leven met dementie en over de zorg die ze te wachten staat.

Het onderzoek was de afstrap voor de landelijke campagneweek 'Wonen met dementie'. Tijdens deze week vraagt de stichting aandacht voor de mogelijkheid van alternatieve manieren van zorg.

Uitslagen HCE (25-10-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

SC Heerenveen - NEC (1-2)
44' De Nooijer 0-1
62' Hersi 0-2
86' Samaras 1-2

FC Groningen - Vitesse (2-1)
63' Martel 0-1
86' Smit 1-1
88' Drent 2-1

Geel: Salmon (Gro), Elshot (Gro), Bochem (Vit)

ADO Den Haag - NAC Breda (1-1)
19' Cales 1-0
90' Penders 1-1

Geel: Mensah (ADO), Van der Leegte (ADO), Elmander (NAC)

AZ - FC Zwolle (4-0)
3' Elkhattabi 1-0
37' Perez 2-0
40' Huysegems 3-0
47' Van Galen 4-0

AZ is voor één avond koploper in de HCE, het scoorde in ieder geval één goal te weinig en wordt derhalve morgen afgelost aan kop door Ajax danwel PSV

RKC Waalwijk - RBC Roosendaal (1-2)
38' Boutahar 1-0
55' Lammens 1-1
73' Razic 1-2

Geel: Petrovic (RKC), Oost (RKC), Niño, Oliseh, De Graaf (allen RBC)

Publiek bestel onbekend bij jongeren

Jongeren snappen niks van het publieke omroepbestel. Dat blijkt uit een kleine steekproef van de Volkskrant op het Amsterdamse Berlage Lyceum. Dit net nu jongerenomroep BNN een grote campagne voert om leden te werven.

"Het zijn tijdschriften enzo", zo legt de 15-jarige Nino Jannasch uit wat een omroepvereniging is. "En tv, en radio. En kranten. Gewoon, de media." "Nee man", onderbreekt klasgenoot Bright Da-Costa (15) hem. "Ik denk dat een omroepvereniging iets met de regering te maken heeft. Politiek. Máxima en Mabel, daar informeren ze je over." En dat laat maar weer zien dat jongeren geen idee hebben hoe het publieke bestel werkt.

Op de vraag of Bright en Nino ook een paar omroepverenigingen op kunnen noemen, zegt Nino: "Eh. . . de Varo? Is dat op net 2? Ik kijk wel naar de Champions League. Dat is de Varo," zegt hij. "En die met Katja Schuurman. Die ging laatst krantjes uitdelen", oppert Bright.

Volgens anderen geven omroepverenigingen alleen maar informatie. Pim Berg (15): "Ik heb geen idee. Postbus 51 ofzo? Ze maken dingen duidelijk aan het volk." André Koning (16): "Het moet iets met tv te maken hebben. Even denken of ik een programma weet... Netwerk. Dat is het." Lot Noorlander (14): "Een omroep, is dat niet zoiets als de KRO?" Esther Hayward (14): "Die had ik ook net in gedachten. Wat was het ook al weer. Katholiek?" Hawal Smayel (15): "KRO is koninklijke nogwat." "Nee man', roept een jongen in het voorbijgaan, 'de KRO, dat spel je met een C." "Oh", zegt Hawal, "dan is het commerciële nogwat."

Wat een lidmaatschap van een omroep te betekenen heeft, kunnen ze ook geen van allen vertellen. Volgens Manel Arrad (14) betekent dat dat je folders toegestuurd krijgt. "Reclame enzo. Dan weet je wat er op tv komt."

Bouw van holocaustmonument stilgelegd

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is commotie ontstaan rondom de bouw van het holocaustmonument in Berlijn. De bouw zou zijn stilgelegd omdat het chemische bedrijf Degussa tijdens de nazi-tijd zou hebben samengewerkt met het bedrijf dat het giftige gas Zyklon B produceerde. Met dat gas hebben de nazi's miljoenen mensen vermoord. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Degussa is ook betrokken bij de bouw van het monument. Het levert een stof waardoor het onmogelijk is om het met graffiti te bespuiten. Het bedrijf dat de Zyklon B maakte, Degesch, zou direct onder Degussa hebben gevallen in de Tweede Wereldoorlog. Er wordt nu een nieuw bedrijf aangezocht voor de levering van het anti-graffitispul.

Het zou op 8 mei 2005, zestig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, worden geopend. Wanneer het nu open gaat is nog onbekend.

Nederlandse film wint horror-prijs

De zes minuten durende Nederlandse horrorfilm R.I.P. heeft op het horrorfilmfestival Screamfest in Los Angeles de prijs gewonnen voor 'beste korte horrorfilm'.

Hoofdrolspeler in de film is zanger Huub van der Lubben van De Dijk. Hij speelt een zombie die uit zijn graf herrijst om een laatste rekening met zijn vrouw Manouk van der Meulen te vereffenen. De film ademt de sfeer van de horrorfilms uit de jaren dertig. Bioscoopbezoekers kunnen R.I.P. kennen als voorfilm voor de komedie 'Ali G in da house'.

Regisseur Doense is blij verrast met de prijs. "In Angelsaksische landen slaat de film beter aan dan in niet-Angelsaksische landen", merkt hij. "Engeland en Amerika hebben meer gevoel bij R.I.P., omdat de films waarnaar ik verwijs in die landen zijn gemaakt." Doense hoopt dat de Amerikaanse prijs mogelijkheden biedt voor een Amerikaanse uitgave van het filmpje.

Ralf volgende wereldkampioen?

Willi Weber beweerd dat Ralf Schumacher zijn broer Michael Schumacher zal opvolgen als wereldkampioen Formule 1.

Michael won 14 dagen geleden op Suzuka een hystorische 6de wererdtitel. En weber denk dat Michael's dominatie nog wel even zal aanhouden. "Maar als Schumacher de keuze maakt om te stoppen met Formule 1, hoeft men niet lang te zoeken naar een opvolger" beweerd Willie Weber.

Hij vertelde de Gazzetta dellosport: "Ralf zal de volgende wereldkampioen zijn omdat hij sterker is gegroeid samen met het team Williams". De nog slecht 28-jarige Ralf is in een positie bij Williams waarin hij titels kan winnen.


Zonta blijft bij Toyota

Toyota bevestigd haar derde rijder.

Ricardo Zonta zal ook komend jaar in dienst blijven bij het Japanse team. Hij zal daar de derde rijder zijn achter Olivier Panis en Cristiano da Matta. Dit betekend dat hij op de vrijdagtest in een Toyota zal rondrijden.

De Braziliaan begon in de F1 in 2000 toen hij testte bij McLaren. Daarna maakte hij de overstap naar BAR waar hij reed naast Jacques Villeneuve. Het jaar daarna testte hij weer, dit maal bij Jordan en afgelopen jaar stapte hij over naar Toyota.

Uche Kalu naar Ajax?

Vleugelspits Uche Kalu (20) van Wisla Kraków zal naar Ajax komen. Momenteel is de speler in Nederland om de overgang af te ronden, aldus schrijft het Nigeriaanse voetbalblad Kickoff.

Ajax was afgelopen zomer al in onderhandeling met de Poolse club. Wisla vroeg echter een te hoge vergoeding voor de spits. Kalu probeerde daarop beroep te doen op een clausule in zijn contract waarin zou staan dat hij maximaal anderhalf miljoen euro zou moeten kosten, tevergeefs.

Kalu ging toen in staking. Wisla legde hem daarop een schorsing op van zes maanden, die vervolgens ook door de UEFA werd overgenomen. Nu lijkt er echter toch schot te zitten in de overgang, aldus Kickoff.

CSKA Moskou Russisch kampioen

CSKA Moskou is dankzij een 3-0 zege op Rotor Volgograd kampioen van Rusland geworden. Concurrent Zenith Sint-Petersburg staat op een onoverbrugbare achterstand.

CSKA Moskou werd eerder in de Sowjet-tijd al zeven maal kampioen. De titel van dit jaar is echter haar eerste van Rusland. Titelverdediger Lokomotiv Moskou speelde geen rol van betekenis. Ook Spartak Moskou, de grote favoriet, kon niet aan CSKA tippen dit seizoen.

Stevens neemt eerste horde

Hertha BSC wist vandaag de uitwedstrijd tegen Hansa Rostock met 0-1 te winnen, trainer Huub Stevens kan daarmee voorlopig blijven zitten. Nog een wedstrijd op de tribune overigens, vanwege zijn schorsing.

De voorzitter van Hertha heeft van zijn trainer geeist dat de dubbele ontmoeting met Hansa Rostock gewonnen wordt. Komende week zal Hertha in de beker derhalve ten koste van Rostock de volgende ronde moeten zien te bereiken. Vandaag was de enkele treffer van Luizão voldoende.

Verdachte Kerkraadse moorden bekent

t1m.nl, Bok en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul S., de 37-jarige hoofdverdachte van de moorden op vier familieleden die gisteren in het Limburgse Kerkrade plaatsvonden, heeft een volledige bekentenis afgelegd. Zijn 34-jarige broer uit Landgraaf heeft ook een verklaring afgelegd, maar er is nog niet bekend wat zijn rol bij het misdrijf precies was.

De Landgravenaar is inmiddels echter weer vrijgelaten, zo meldt L1. Dat heeft justitie besloten naar aanleiding van getuigenverklaringen. De moord in de sportschool, waar de broer van de hoofdverdachte aangehouden werd, is gezien door ongeveer twintig klanten. Paul S. en zijn broer werden uiteindelijk in die sportschool, Spike's Training Centre, aangehouden.

Conflict binnen familie aanleiding voor moorden

Inmiddels is er meer bekend over de verhoudingen tussen de hoofdverdachte en de vier slachtoffers. De hoofdverdachte Paul S. is namelijk de voormalige schoonzoon van Lei Vromen (60), die werd doodgeschoten in zijn eigen fitnesscentrum. De andere drie slachtoffers zijn José (56), de vrouw van Vromen, en zijn kinderen, Patrick (34) en Daniëla (29). De drie werden doodgeschoten in het huis van de familie Vromen aan de Renierstraat.

Er speelde al een tijd lang een conflict tussen de familie en Paul S. Het zou gaan om de exploitatie van het fitnesscentrum en naastgelegen schietbaan aan de Tunnelweg. Patrick Vromen zou al maandenlang in doodsangst hebben geleefd voor S. Hij zou sinds het ontstaan van het conflict rekening hebben gehouden met een daad als deze. Volgens Ben Berendsen, een goede vriend van Patrick Vromen, hadden vader en zoon Vromen hun angst bij de politie kenbaar gemaakt, zonder effect.

Moordenaar gaf zelf schietlessen

Nu.nl meldt op basis van getuigenverklaringen dat Paul S. zelf cursussen gaf in de schietschool die bij het fitnesscentrum hoort. S., in het verleden marinier en instructeur van de Bijzondere Bijstand Eenheid van de politie, zou "door zijn achtergrond en praktijkervaring als ex-instructeur op eenzame hoogte staan".

Anti-pedofilie protest verboden

De geplande anti-pedofilie demonstratie, van het comité Stop Martijn, is vanmiddag verhinderd door tegendemonstranten. Op de plek waar het comité om 14.00 uur wilde demonstreren, verzamelden zich een groep anti-fascisten voor een tegendemonstratie. De Mobiele Eenheid (ME) heeft daar, ten westen van het Centraal Station, enkele charges uitgevoerd en de actievoerders uiteen gejaagd. Daarbij zijn arrestaties verricht.

De Amsterdamse burgemeester Cohen verbood daarop de initiatiefnemers van het comité de stad binnen te gaan. Volgens een woordvoerder was het "onverantwoord" de actie van Stop Martijn door te laten gaan.

Het comité Stop Martijn is een reactie op de stichting Martijn, een belangenclub voor pedofielen. Eén van de initiatiefnemers van de actie was Michiel Smit, van NieuwRechts uit Rotterdam. Ook de extreem-rechtse NNP had zich bij het protest aangesloten, alsmede het comité Moeders tegen pedofilie. Smit pleit voor chemische castratie van veroordeelde pedofielen en de doodstraf voor mensen die meermalen een kind verkrachtten.

De anti-fascisten zeggen het anti-pedo protest niet uit sympathie met de pedofielenorganisatie Martijn te hebben verstoord. Het protest richtte zich volgens hen op extreemrechts, die ''de weerzin tegen pedofilie aangrijpt om hun ideeën aan de man te brengen''.

Kritiek op Cohen over Marokkaanse daders

Volgens advocaten Eveline Groenendaal en Gerard Hamer van een Marokkaanse verdachte in de zaak Anja Joos, heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen de Marokkaanse gemeenschap onnodig gestigmatiseerd. Volgens hen is de hoofdverdachte namelijk een achttienjarige jongen die is geboren in Tunesië. Hij zou Joos tweemaal in de rug hebben geschopt toen ze op de grond lag. Hij verklaart 'boos' te zijn geweest omdat Joos een stoel naar een groepje dat om haar heen stond had gegooid.

De jongen van Tunesische komaf is één van de negen jongens die het na een vermeende winkeldiefstal aan de stok kregen met de drugsverslaafde Joos. De ruzie liep uit de hand toen zij de jongens een term als 'kut-Marokkanen' naar het hoofd wierp. Onder de verdachten is nóg een niet-Marokkaanse jongen. Hij is geboren in Ghana.

''Het is te bizar voor woorden dat zelfs de burgemeester de Marokkaanse jongens ten onrechte zo in een hoek heeft gezet. En dat terwijl hoofdofficier van justitie Leo de Wit en Cohen heel snel hadden kunnen weten dat belangrijke verdachten geen Marokkanen waren. Maar ja, zoals zo vaak hadden de Marokkanen het weer eens gedaan'', aldus de advocaten in een verklaring.

De advocaten stellen ook dat nog helemaal niet vaststaat dat de jongens door het schoppen bewust het risico namen dat Joos daaraan zou overlijden. ''Ze was erg verzwakt en had al een zeer beschadigde milt. Een gezond mens was waarschijnlijk niet overleden. Dat mevrouw Joos zo ziek was, wisten de jongens natuurlijk niet.''

Cohen gaat er volgens zijn woordvoerder nog steeds van uit dat de verdachten, merendeels medewerkers van supermarkt Dirk van den Broek, Marokkanen zijn. Justitie laat weten dat 'de groep hoofdzakelijk uit Marokkanen bestond'.

''Nederland moet Hamas-site sluiten''

De Nederlandse overheid is verzocht om een website over de radicale Palestijnse groepering Hamas te sluiten. Het verzoek is gedaan door het Simon Wiesenthal Centrum in Amerika. De website, die moordaanslagen zou vereren en andere terroristische doelen van Hamas promoot, staat geregistreerd in Nieuwegein.

''We dringen er bij de autoriteiten in Nederland op aan om onmiddellijk stappen te ondernemen en de website te sluiten'', aldus rabbijn Abraham Cooper. Hij heeft een brief geschreven aan de Nederlandse ambassadeur Van Eenennaam in Washington.

-
Hamas online

Woordvoerder DBF gebruikt valse naam

Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat de woordvoerder van het Dierenbevrijdingsfront (DBF) een valse naam opgeeft bij zijn optreden in de media. De man, die zich Erik de Gier noemt, heet in werkelijkheid Kevin Heller. De 26-jarige Heller is een bekend figuur binnen links-activistisch Nederland.

Erik de Gier heeft als woordvoerder van het Dierenbevrijdingsfront lak aan de wet, vertelt hij trots op tv. Het dierenleed is zo groot, dat alle middelen zijn geoorloofd. Hij en zijn medematen staan boven de wet. In zijn oorlog tegen het dierenleed bedient het DBF zich van brandstichting, vernieling, inbraak en intimidatie.

Onlangs, tijdens een tv-debat met boer en LPF Tweede-Kamerlid Wien van den Brink verscheen er al een barstje in het meedogenloze masker van 'Erik de Gier', die zich steevast laat vergezellen door een grote hond. ''Zo heet je helemaal niet'' zei Van den Brink. De Gier ontkende echter dat hij onder een valse naam optrad. Onderzoek op basis van ooggetuigen, tv-beelden en foto's wijzen nu uit dat 'Erik de Gier' wel degelijke een valse naam is.

Enkele jaren geleden was Heller nog actief in de Utrechtse afdeling van de Internationale Socialisten (IS), een organisatie van antikapitalistische activisten. Op 6 maart 2002, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, voerde hij samen met een groep medestanders van de Internationale Socialisten actie bij een stembureau in Rotterdam. Daar wachtten ze Pim Fortuyn op met tromgeroffel en kreten als: ''Hollandse Haider'' en ''Fascist, ga terug naar je hol!''.

In dat zelfde jaar liep Heller stage bij Ravage, een uit de kraakbeweging voortgekomen blad dat strategische lijnen uitzet voor de actiebeweging.

Het Dierenbevrijdingsfront kwam onlangs nog in het nieuws toen ze een nertsfokkerij in Putten bestormden en in verband met bedreigingen aan het adres van een VVD-Kamerlid.

Logo Kazaa
Protes van de IS in maart 2002

Ramkraak op bank Sappermeer 'mislukt'

ZozoVII en t1m.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Sappemeer heeft een onbekend aantal criminelen een ramkraak gepleegd op een bank. De verdachten reden met een shovel tegen de gevel van de bank en tilden vervolgens de kluis van de pinautomaat met de shovel in een bestelbusje, waarmee men vervolgens snel weg reed.

Helaas zat de achterklep van het busje niet goed dicht. Hierdoor viel tijdens de snelle vlucht de kluis uit het busje. De kluis heeft nog enige tijd op straat gelegen en is vervolgens door een berger afgevoerd. De politie is nog op zoek naar de daders.

Aantal dierproeven weer gestegen

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal dierproeven in Nederland is in 2002 met 1,3% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal zijn 724.025 dierproeven geregistreerd. Meer dan de helft van deze proeven is verricht voor wetenschappelijk onderzoek om te komen tot beter geneeswijzen voor bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten.

Tweederde van de dierproeven in 2002 werd verricht op ratten en muizen. Het aantal dierproeven op genetisch gemodificeerde muizen steeg met maarliefst 45%. Kippen en vissen zijn na de muizen en ratten de meeste gebruikte proefdieren.

De VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) heeft vorig jaar 504 inspecties uitgevoerd, waarvan zo'n 200 onaangekondigd. Uit deze inspecties komt naar voren dat de regels met betrekking tot het welzijn van de proefdieren over het algemeen goed worden nageleefd.

[update] Krantenbezorger vermist in Gouda

In Gouda wordt sinds vanochtend een 18-jarige krantenbezorger vermist. De fiets van de jongen, met nog volle krantentassen, werd rond 7:00 aangetroffen aan de Plaswijckweg. Bij de fiets lag ook een jas.

De politie is een zoektocht begonnen. Hierbij worden speurhonden ingezet. Ook heeft de politie een aantal straten in de wijk afgezet en is men bezig met een buurtonderzoek.

Update 11:28

De politie heeft laten weten de zaak zeer serieus te nemen. Temeer omdat de ouders van de jongen beweren dat de jongen ontvoerd is. Wie er achter deze ontvoering zou moeten zitten is niet bekend.

Update 15:03

De jongen is inmiddels terecht. De politie wil verder geen medelingen doen omtrent de verdwijning.

Laurus kwaad op consumentenbond

LaurusSupermarktconcern Laurus is boos op de consumentenbond. Volgens Laurus heeft de bond 'grove fouten' gemaakt in het onderzoek naar prijzen van supermarkten.

De Consumentenbond concludeerde woensdag dat Super de Boer en Konmar de duurste winkels zijn, na een vergelijkend onderzoek onder enkele supermarkten. Hiervoor kocht de bond bij verschillende supermarkten dezelfde producten in.

Laurus acht het 'onmogelijk' dat Super de Boer en Konmar (beide onderdeel van Laurus) duurder zijn dan Albert Heijn. Het supermarktconcern meent dat de consumentenbond al op dinsdag, daags voor de prijsverlaging, heeft gewinkeld.

Laurus overweegt juridische stappen tegen de bond. Deze laat op zijn beurt weten dat de beschuldigingen onzin zijn.

[update] Eerste drie mijnwerkers gered

In de ondergelopen Russische mijn waar sinds donderdagavond tientallen mijnwerkers vastzitten heeft men vandaag contact gekregen met 33 mijnwerkers. Slechts één van hen zou er slecht aan toe zijn. Naar de overige 13 mijnwerkers wordt nog gezocht.

Onder druk van water van een nabijgelegen ondergronds meer bezweek één van de schachten donderdag. De mijnwerkers zitten vast op 800 meter diepte vast zonder elektriciteit.

Per uur loopt er ongeveer 15.000 kubieke meter water de mijn binnen. Geschat wordt dat de mijnwerkers voor zo'n twee dagen zuurstof hebben. Dit is ook de tijd die nodig is voor het graven van een gat om de mijnwerkers te bereiken.

Update 9:24

Het persbureau Itar-Tass meldt dat alle 46 mijnwerkers nog in leven zijn. Volgens de gouverneur van de regio Rostov zal men vanmiddag proberen een groep van 33 mijnwerkers met een speciale lift naar boven te brengen.

Update 10:49

Inmiddels is gelukt de eerste drie van de in totaal 46 mijnwerkers te redden. De overige mijnwerkers zullen in de komende uren uit hun benarde positie worden bevrijd.

Russisch Songfestival laat gevangenen vrij

In Rusland zijn gisteren zes gedetineerden vervroegd vrijgelaten nadat ze het songfestival voor gevangenen hadden gewonnen. Ze maakten deel uit van 23 finalisten die in het concertgebouw van het Olympisch dorp in Moskou songs ten gehore brachten die ze zelf hadden gecomponeerd.

In totaal deden zo'n 800 gevangenen mee aan de wedstrijd. De zes winnaars, onder wie twee jonge vrouwen, kregen naast hun vrijlating ook materiële steun om een nieuw leven te kunnen beginnen. De zeventien andere finalisten wonnen geen vrijlating. Zij moeten het doen met een kleurentelevisie.

Het songfestival voor gevangenen moet het imago van het Russische gevangeniswezen opkrikken en werd gesteund door de penitentiaire afdeling van het ministerie van Justitie. Rusland staat met 628 gevangenen per 100.000 inwoners op nummer drie in de top 10 van landen met het hoogste detentiecijfer ter wereld. Alleen de Kaaimaneilanden en de Verenigde Staten hebben relatief meer gevangenen.

Man ligt zes weken dood in huis

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft donderdag in Oosterhout (Noord-Brabant) in een woning aan De Burcht een dode man gevonden, die daar al zo'n zes weken lag. Uit onderzoek is gebleken dat de 50-jarige man een natuurlijke dood is gestorven.

De politie werd door de huismeester ingeschakeld omdat hij de bewoner al een tijd niet had gezien. Ook hing er een vieze lucht in het gebouw. De man leefde een teruggetrokken leven. Dat kan verklaren waarom zijn dood pas na zes weken werd opgemerkt.

Column Slettejetten & Peestreezen

"Mevrouw Straatelf ? ...Wat kost 't?"
"Voor jou 10 eikeltjes, schat."
"...Doet u het ook op z'n Manga's ?"
"Met dat soort stripvervuiling wil ik niks te maken hebben! Ga maar een bos verderop, daar vindt je madame Mikmaks huisje van plezier, HET adres voor liefhebbers van gepeperde billenkoek."
"Nee, dank u... Daar heb ik al eens een permanente betovering opgelopen. Daarom heet ik nu Pinkeltje."

Tien mensen onwel na ruzie in supermarkt

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een fles ammoniak heeft ervoor gezorgd dat ongeveer tien klanten van een Almeerse supermarkt vrijdagmiddag onwel zijn geworden. Een man spoot de fles leeg in het gezicht van een andere man tijdens een ruzie over een parkeerplaats. De politie heeft beide mannen aangehouden.

Bij de parkeerplaats scholden de mannen al op elkaar, maar pas in de supermarkt escaleerde de zaak. Na de ruzie moest de man die de ammoniak in zijn gezicht kreeg eerst nog naar het ziekenhuis. had ademhalingsproblemen en last van zijn ogen.

Volgens een politiewoordvoerster zorgde de ammoniakgeur "voor zo'n verschrikkelijke stank in de winkel" dat verschillende omstanders bedwelmd raakten. Zij konden ter plaatse geholpen worden.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.