Verdachte Kerkraadse moorden bekent

t1m.nl, Bok en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul S., de 37-jarige hoofdverdachte van de moorden op vier familieleden die gisteren in het Limburgse Kerkrade plaatsvonden, heeft een volledige bekentenis afgelegd. Zijn 34-jarige broer uit Landgraaf heeft ook een verklaring afgelegd, maar er is nog niet bekend wat zijn rol bij het misdrijf precies was.

De Landgravenaar is inmiddels echter weer vrijgelaten, zo meldt L1. Dat heeft justitie besloten naar aanleiding van getuigenverklaringen. De moord in de sportschool, waar de broer van de hoofdverdachte aangehouden werd, is gezien door ongeveer twintig klanten. Paul S. en zijn broer werden uiteindelijk in die sportschool, Spike's Training Centre, aangehouden.

Conflict binnen familie aanleiding voor moorden

Inmiddels is er meer bekend over de verhoudingen tussen de hoofdverdachte en de vier slachtoffers. De hoofdverdachte Paul S. is namelijk de voormalige schoonzoon van Lei Vromen (60), die werd doodgeschoten in zijn eigen fitnesscentrum. De andere drie slachtoffers zijn José (56), de vrouw van Vromen, en zijn kinderen, Patrick (34) en Daniëla (29). De drie werden doodgeschoten in het huis van de familie Vromen aan de Renierstraat.

Er speelde al een tijd lang een conflict tussen de familie en Paul S. Het zou gaan om de exploitatie van het fitnesscentrum en naastgelegen schietbaan aan de Tunnelweg. Patrick Vromen zou al maandenlang in doodsangst hebben geleefd voor S. Hij zou sinds het ontstaan van het conflict rekening hebben gehouden met een daad als deze. Volgens Ben Berendsen, een goede vriend van Patrick Vromen, hadden vader en zoon Vromen hun angst bij de politie kenbaar gemaakt, zonder effect.

Moordenaar gaf zelf schietlessen

Nu.nl meldt op basis van getuigenverklaringen dat Paul S. zelf cursussen gaf in de schietschool die bij het fitnesscentrum hoort. S., in het verleden marinier en instructeur van de Bijzondere Bijstand Eenheid van de politie, zou "door zijn achtergrond en praktijkervaring als ex-instructeur op eenzame hoogte staan".