Woordvoerder DBF gebruikt valse naam

Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat de woordvoerder van het Dierenbevrijdingsfront (DBF) een valse naam opgeeft bij zijn optreden in de media. De man, die zich Erik de Gier noemt, heet in werkelijkheid Kevin Heller. De 26-jarige Heller is een bekend figuur binnen links-activistisch Nederland.

Erik de Gier heeft als woordvoerder van het Dierenbevrijdingsfront lak aan de wet, vertelt hij trots op tv. Het dierenleed is zo groot, dat alle middelen zijn geoorloofd. Hij en zijn medematen staan boven de wet. In zijn oorlog tegen het dierenleed bedient het DBF zich van brandstichting, vernieling, inbraak en intimidatie.

Onlangs, tijdens een tv-debat met boer en LPF Tweede-Kamerlid Wien van den Brink verscheen er al een barstje in het meedogenloze masker van 'Erik de Gier', die zich steevast laat vergezellen door een grote hond. ''Zo heet je helemaal niet'' zei Van den Brink. De Gier ontkende echter dat hij onder een valse naam optrad. Onderzoek op basis van ooggetuigen, tv-beelden en foto's wijzen nu uit dat 'Erik de Gier' wel degelijke een valse naam is.

Enkele jaren geleden was Heller nog actief in de Utrechtse afdeling van de Internationale Socialisten (IS), een organisatie van antikapitalistische activisten. Op 6 maart 2002, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, voerde hij samen met een groep medestanders van de Internationale Socialisten actie bij een stembureau in Rotterdam. Daar wachtten ze Pim Fortuyn op met tromgeroffel en kreten als: ''Hollandse Haider'' en ''Fascist, ga terug naar je hol!''.

In dat zelfde jaar liep Heller stage bij Ravage, een uit de kraakbeweging voortgekomen blad dat strategische lijnen uitzet voor de actiebeweging.

Het Dierenbevrijdingsfront kwam onlangs nog in het nieuws toen ze een nertsfokkerij in Putten bestormden en in verband met bedreigingen aan het adres van een VVD-Kamerlid.

Logo Kazaa
Protes van de IS in maart 2002