Seks op Zilverstrand vooral door hetero's

Sinds kort treedt de politie in Almere streng op tegen seks in het openbaar op het Zilverstrand. De eerste die tegen een bekeuring aanliep was een homo-koppel. Het strand staat dan ook bekend als homo-ontmoetingsplaats, waar bij mooi weer in het openbaar de liefde bedreven wordt.

Toch zijn een groot aantal homo's wel blij met de aanpak van de seks in het openbaar. Volgens hun zijn het namelijk voor het merendeel hetero's die in het openbaar ''liggen te wippen''.

In het Parool doet de eigenaar van een rijdende snackbar, die schat dat het in 70% van de gevallen gaat om echtparen, een boekje open: ''Soms is daar zo'n stelletje bezig en dan staan dertig tot veertig mannen in een kringetje toe te kijken. 'Ze zijn weer aan het vergaderen,' zeggen mijn vrouw en ik dan tegen elkaar. Zolang het maar achteraan het strand gebeurt, stoort het mij niet. Ieder zijn hobby, zeg ik maar.''.

Een 52-jarige naturist die vaste gast is op het strand zegt: ''Het zijn hier vooral de hetero's. Sommige vrouwen komen keer op keer; die kicken erop bekeken te worden. Ze delen zelfs condooms uit, zo van: wil jij? Dit is gewoon het geilste strand van Nederland, hier kan alles. Man, ik kom hier al twintig jaar en ik heb dingen gezien, zelfs bondage. Als je hier bent geweest, hoef je geen seksfilm meer te huren''.

De naturist voorspelt dat door de hoge boetes, 250 tot tweeduizend euro of drie maanden gevangenisstraf, het nooit meer wordt zoals vroeger: ''Toen kon je op sommige paden niet zonder slippers lopen. Overal lag geil. Maar ja, je moet nu toch ook je kwakkie ergens kwijt kunnen.''

=
Complete verhaal vind je op de site van het Parool.