FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 juli 2003

North Sea Jazz mogelijk weg uit Den Haag

Het is uiterst onzeker of het North Sea Jazz festival na 2005 nog in Den Haag kan blijven. Ondanks eerdere toezeggingen staat de lokatie toch op losse schroeven, aldus festivaldirecteur Th. van den Hoek. Utrecht en Rotterdam zijn alternatieven als lokatie.

De Statenhal in Den Haag wordt afgebroken. Maar vorig jaar leek een alternatief daarvoor gevonden: een grote tent. Hierdoor zou het festival toch in Den Haag kunnen blijven. Van den Hoek heeft nu toch nog geen concrete toezeggingen van de gemeente Den Haag. Volgend jaar mei wil hij het zeker weten zodat hij op tijd naar andere lokaties kan uitkijken.

De andere grote steden in de Randstad zijn dus een optie. Amsterdam echter niet. De hoofdstad heeft geen geschikte lokatie. Van den Hoek wil dolgraag in Den Haag blijven. "Maar het ligt aan de gemeente en het Congrescentrum of dat lukt. Grotere machten zullen dat bepalen. Ik blijf optimistisch." Mocht het Congrescentrum afvallen, dan wil hij ook nog kijken naar het Malieveld als festivallocatie, met tenten.

Afgelopen weekend was het festival uitverkocht op de vrijdag na. Op deze dag bleef een aantal kaarten liggen.

[Upd]Armstrong klaagt over de benen

Lance Armstrong had ondanks de verovering van de Gele trui vandaag toch wat te klagen. Hij reed niet soepel, "Ik had niet de beste benen vandaag."

Armstrong werd vrijwel de gehele etappe door het complete team van US Postal bijgestaan. De Amerikaan deed het op de slotklim dan toch een stuk volledig op eigen kracht en werd derde.
Armstrong: "Als je voor de start had gezegd dat ik het zo zwaar zou krijgen, had ik gezegd: no way!" Hij uitte na afloop ook kritiek op de ploegtaktiek. De US Postal's reden het begin van de klim van kopaf als een speer naar boven. Nieuweling Beltran, die het tempo maakte, ging te hard. "Supersonisch", volgens Armstrong. De Amerikaan zag ook dat zijn ploeggenoten in de problemen kwamen en gaf de Spanjaard een standje.
Armstrong had ook nog woorden over voor Gilberto Simoni die hem eerder in woord had uitgedaagd: "Simoni heeft de Tour onderschat. De Giro is niet de Tour. Hij had de grootste mond voor deze Tour. Maar toen hij zei dat er de afgelopen jaren geen goede klimmers waren in de Tour toonde hij geen respect ... Ik denk dat hij er nu anders over denkt."

Poepende koe op het NAC-veld

pekel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De supporters van de Bredase voetbalclub NAC gingen wel erg ver om aan geld te komen. Tijdens de traditionele open dag van de vereniging konden de mensen inzetten op een poepende koe.

Fans konden een kaartje kopen. Daarop stond een nummer dat overeen kwam met een vak op het veld van NAC. Aan het einde van de dag, joeg men een koe het veld op. Iedereen kon vervolgens zien in welk vak de koe ging poepen. Degene die het kaartje met het juiste vaknummer had, won een geldbedrag.

Nac-koe

Boogerd een tevreden man

Michael Boogerd was over zijn negentiende plek in 'l Alpe d'Huez goed te spreken.

Boogerd: "Ik kon me lange tijd in de eerste groep handhaven. Vooral in de beklimming van de Col du Galibier ging het best goed. Maar ik kom nog wat tekort om mee te strijden voor de ritzege. Maar dat is niet verwonderlijk. Ik wil in deze Tour groeien, zodat ik in de laatste week mijn topvorm bereik. Met die vorm wil ik dan belangrijke punten pakken in de wereldbekerwedstrijden van augustus. Nu Levi Leipheimer is uitgevallen, rekent iedereen toch weer op mij. Ik doe mijn best, maar meer zat er (nog) niet in."
Boogerd had genoten van zijn klim naar l'Alpe d'Huez. "Dat is altijd toch weer een feest. Het is iets speciaals, waardoor je toch iets extras kunt. Het was opnieuw een gekkenhuis. Ik ben nog een keer door een toeschouwer geraakt, die een foto wilde maken, maar ik liep daarbij geen schade op".

Wielinga overleeft Alpen etappe toch

Toad wist ons vandaag het volgende te melden:
Remmert Wielinga wist zich vandaag ondanks forse achterstand al vroeg in de etappe toch te handhaven. Hij finishte als 176e op 45 minuut 31 achter Mayo.

Wielinga kwam op de Galibier nog wel voor nummer laatst Jimmy Casper (FDJ) over de top, op dertig minuten na leider Stefano Garzelli (VIN). De Rabo-coureur hervond zich daarna.
Wielinga: "Ik kon in het begin van de rit niet aanklampen. Ik voelde me zo slecht. Ik heb de hele etappe alleen gereden. In de vallei na de afdaling van de Col du Galibier ging het ineens een stuk beter. Ik had daarvoor lange tijd gedacht om af te stappen bij de ravitaillering. Maar na enkele minuten bedacht ik me. Dat kon ik gewoon niet maken en daarmee zou ik veel mensen, die in mij geloofden, zwaar teleurstellen. Ik nam me daarom voor om tot het gaatje te gaan en dan zou ik wel zien of ik op tijd binnen was. Toen ik net aan de beklimming van Alpe d’Huez was begonnen hoorde ik, dat Mayo gewonnen had. Ik mocht ruim 50 minuten verliezen en toen geloofde ik er weer in. Ik ben daarop in mijn eigen tempo naar boven gereden en voelde door dat fantastische publiek de vermoeidheid amper. Het was een feest om deze klim te rijden".
In de laatste kilometers reed Wielinga bijna net zo hard als winnaar Ivan Mayo (EUS). De tijd van de totale klim was voor Wielinga bijna gelijk aan die van Mayo. "Ik hoop dat ik van deze inspanning kan herstellen en dat ik morgen in de beklimming van de Col de Lauteret kan aanklampen. Vooraf had ik mooie dromen, maar ik schiet echt nog veel tekort. Maar ik mag morgen weer starten", glimlachte hij flauwtjes.
Wielinga heeft nog steeds last van een ontsteking aan zijn teen. Dat weerhoudt hem echter niet van een start op de dag van morgen.

Keroppi en haar internetverbinding

Keroppi en haar internetverbinding

Ja dames en heren ik weet dat ik me schuldig maak aan het niet regelmatig laten verschijnen van mijn stukjes. Eigenlijk had ik mezelf opgelegd om elke zondag een nieuwe te schrijven maar helaas de laatste tijd heb ik ook zondagen gewoon iets anders gedaan.
Nou heb ik natuurlijk een mooi excuus hiervoor, en wel: tentamens! Jaja 2 weken heb ik in een sociaal isolement geleefd. Dat het toentertijd mooi weer was moest ik aannemen van Erwin Kroll aangezien ik zelf de hele dag in de bibliotheek van de universiteit zat te studeren.
Maargoed, die ellende is voorbij, mijn leven begint zich te stabiliseren (nee ik ben niet rijp voor de psych) en hier is weer een nieuw stukje.

De eigenlijke reden dat ik nu in Microsoft Word zit te typen is dat ik weer eens grote problemen heb met mijn internet provider. Nadat ik al 13x om de 5 minuten mijn computer moest rebooten heb ik het surfen maar opgegeven en Word opgestart. Even niet afhankelijk van de grillen van mijn internetprovider en ook nog eens een uitlaatklep voor mijn ergernissen.

Even moest ik ook weer terugdenken aan de tijd dat we net internet hadden. Dat is ondertussen echt al weer een jaar of 7 terug. Op onze computer met Windows 3.11 had mijn vader Netscape geïnstalleerd en een soort van kennismakingsabonnement bij Plannet Internet afgesloten. Zo een abonnement hield in dat je 2 uur (ja jongens dat is geen typfout) per maand mocht internetten voor het luttele bedrag van 10 gulden.
Alles wat je eroverheen ging moest je bij betalen.

In het begin ging het reuze goed, naast de computer lag een briefje waar ik steeds op noteerde hoeveel minuten in op internet had gezeten. Maar ja, wat was er zoveel jaar terug nou te vinden op internet. Nog niet zoveel als nu, dus meestal had je het na een kwartiertje per keer toch echt wel gezien.
Toen ik het chatten ontdekte ging het al minder. Het staat me echt nog helder voor de geest hoe ik (een jaar of 14) en mijn vader voor het eerst een chatprogramma op hadden gestart en vol extase waren toen bleek dat de mensen op het schermpje echt reageerden op ons "hallo".
Algauw had mijn moeder (het financiële brein) door dat een 'compleet' abonnement toch wel voordeliger was dan elke keer al die uren die wij over ons 2 uurs-limiet zaten bij te betalen. Dus we kregen een volwaardig abonnement.

Niet alleen mijn moeder was daar blij mee, KPN ook, wat er weer voor zorgde dat mijn moeder weer minder blij was. Als ik na schooltijd een KPN nota op de deurmat zag liggen was ik uit voorzorg maar alvast poeslief tegen mijn moeder.
Niet dat het zulke exorbitante bedragen waren, ik geloof een 100 gulden per 2 maanden, maar genoeg voor mijn moeder om zich behoorlijk over op te winden.

Dus ik moest op 'rantsoen'. Per week mocht ik maar 2 uur internetten. In het daltarief wel te verstaan. Nou had mijn moeder er geen kookwekker naast staan dus daar was toch al gauw tot een half uurtje bij te smokkelen. Maar ik schat mijn moeder wel zo hoog in dat ze dat wel stiekem had ingecalculeerd.
En tsja, onder het mom 'wat niet weet, wat niet deert' wilde ik ook wel eens 's middags als ik vroeg uit was, en mijn moeder op kantoor zat, het telefoonsnoer uitrollen.

Op een gegeven moment zijn we overgestapt op kabelinternet. Een geschenk uit de hemel in eerste instantie. Dag en nacht online voor een vast bedrag (ik merk dat ik onbewust gewoon een reclame slogan neertyp, arme ik, gebrainwashed door reclames). En opzich was het dat in eerste instantie ook.

Niet meer vrezen voor KPN-enveloppen, geen 2 uurs-limiet, geweldig!

Maarja, we weten dat sprookjes helaas niet bestaan. Dus ook wij leefden niet lang en gelukkig. Wat internet betreft.
Veel van mijn stadsgenoten hoorde ik al klagen over de desbetreffende kabelprovider uit Naaldwijk (stelletje boeren ). En langzaamaan kwamen de klachten richting onze wijk. Het ging langzaam, het viel om onbegrijpelijke redenen plots uit. Kortom, irritatie alom.

Na naar een iets duurder abonnement overgestapt te zijn leek het weer allemaal koek en ei tussen ons en de kabelprovider. Maar vandaag de dag is het echt een drama.
Er zijn goede dagen hoor, dan valt de verbinding nauwelijks uit en kun je zorgeloos internetten. Maar op dagen zoals vandaag, zondag, lijkt het wel of iemand met de on/off switch aan het spelen is. Constant is de verbinding *floeps* weg om na een herstart weer aanwezig te zijn. Het ergste zijn de momenten dat je 3x na elkaar meemaakt dat op het moment dat de computer opgestart is en jij op 'explorer' wilt drukken meteen de verbinding eruit keilt. Reuze grappig...

Maargoed, we zitten in een soort 'take it or leave it' positie. Terugschakelen op internet via de telefoonlijn is geen optie, dus we schikken ons lijdzaam in ons lot.

Maargoed, mijn frustraties zijn weer geuit. Eens kijken of internet meewerkt zodat ik dit stukje op de weblog kan neerzetten.

Man schiet jongen neer uit ergernis

shepherd1 , chris en ~Ka®in~ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige jongen uit Benthuizen is vanochtend rond 1.00 uur in zijn woonplaats neergeschoten. Een groepje jongeren zorgde voor wat overlast. Een man ergerde zich hieraan en schoot het slachtoffer, dat deel uitmaakte van het groepje, neer. De man is inmiddels aangehouden.

Het Openbare Ministerie (OM) meldde dat de jongen met zware verwondingen is opgenomen in het ziekenhuis. Het OM kan niet zeggen wat er precies aan de schietpartij vooraf is gegaan. Waarschijnlijk zullen er nog meer aanhoudingen worden verricht, aldus Justitie.

Een team van vijftien mensen onderzoekt de zaak nu. De ME zocht vanmiddag nog naar het vuurwapen. De uitkomst van dit onderzoek is nog onbekend.

Man overleeft aanrijding met trein

erik24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die toch een treinoverweg over ging terwijl de slagbomen omlaag waren, heeft een aanrijding met een trein overleefd. De 35-jarige Deventenaar slalomde in de nacht van zaterdag op zondag met zijn fiets op de spoorwegovergang aan de Ceintuurbaan tussen de spoorbomen door. De trein die er net aankwam greep de man van zijn fiets en slingerde hem weg.

Het enige wat hij hier volgens de politie aan overhield was een pijnlijke knie. De treinmachinist en wandelaars die het ongeval zagen gebeuren kwamen er met een flinke schrik vanaf.

Ronde 9

Na de Hollandse berg is er weer meer duidelijkheid over de kanshebbers in
deze Tour. Lance Armstrong veroverde vandaag de Gele trui, waar Virenque
goede zaken deed voor zijn Bolletjestrui. Ivan Mayo was de held van de dag
met zijn solo-aankomst op l'Alpe d'Huez.

De gevolgen voor de strijd in de Tourmanager mochten er ook zijn. Twee
stevige Alpenritten hebben de positie van leider MArten aan het wankelen
gebracht. Zijn immense voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Remco_h kon
vandaag andermaal toeslaan en is de koppositie nu tot op 4 punten genaderd.
Jannooooo, ook goed op het vlakke, kon in de bergen niet overtuigen en vindt
zichzelf na vandaag op een 19e plaats terug.
De etappezege was vandaag voor bergenreus CF21, die liefst 252 punten
verdiende. Quitter was met 229 punten tweede. De huidige nummer drie
Magerusz, was de best scorende uit de top van het klassement met 218 punten.

Morgen een rit van Bourg d'Oisans naar Gap over 184 kilometer. Onderweg
komen de overgebleven renners twee 'nare' bergen tegen. Na 38 km koers de
Col du Lautaret (cat. 1) en na 86 km de Col d'Izoard (HC). Een dag voor de
vluchters? Aan de finish in Gap, in geaccidenteerd terrein, wordt eigenlijk
geen sprinter verwacht, maar je weet maar nooit.

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA).

Geklaag over Fok! op tv

Op de populaire KRO-teletekstpagina Ergernissen, 316, valt te lezen dat een klager zich ergert aan Fok! op tv:

"Ik erger me dood aan het programma 'Fok!'. De naam lijkt te veel op een zeker Engels woord en de inhoud is al niet veel beter. Een stelletje pubers die nutteloze conversaties hebben over seks, babes en televisie. Een waar dieptepunt voor onze Nederlandse televisie", aldus ene Marieke Jorissen uit Zoetermeer.

Op welke zender Fok! wordt uitgezonden en door welke omroep is vooralsnog bij ons onbekend.


-
Dat de naam Marieke Jorissen eronder staat wil helemaal niet zeggen dat dit de daadwerkelijke indiener van de klacht zou zijn. Die naam wordt meestal niet gecontroleerd. Adresgegevens hoeven dan ook niet in reacties vermeld te worden.

MP4/18 voorlopig nog niet

Black-Death wist ons vandaag het volgende te melden:

De vice-president van Mercedes Motorsport, Norbert Haug, heeft bevestigd dat de MP4/18 in ieder geval de komende drie races niet zal worden ingezet. Teambaas Ron Dennis heeft ook al aangegevan dat de MP4/19 ook nog dit seizoen gaat debuteren, wat dus wil zeggen dat de MP4/18 niet meer dan twee races kan gaan rijden.

"Door het verbod op testen gedurende de zomer kunnen we de MP4/18 de komende weken niet testen", vertelt Haug. "Het ontwikkelen van de nieuwe auto is een ingewikkelde zaak. De kans dat de MP4/18 dit jaar nog zal debuteren is erg groot, maar wat er ook gebeurt: voor volgend jaar hebben een goede basis voor onze nieuwe auto".

Er is voor de Grand Prix van Italië op 14 september nog slechts één testmogelijkheid. Als de MP4/18 goed genoeg bevonden wordt kan deze mogelijk op Monza worden ingezet. Na Monza zijn er nog slechts twee races te rijden (Indianapolis en Suzuka). Als de nieuwe wagens niet in Italië rijden is het niet handig ze nog dit seizoen in te zetten.

Haug vindt niet dat de MP4/18 als gefaalt moet worden gezien, ook niet als de opvolger hiervan al begin 2004 zijn opwachting maakt. "Het maakt niet uit of onze volgende auto de MP4/18 of MP4/19 heet. We verspillen nu zeker geen geld want het een lange-termijnproject. Op een dag zullen we er zeker voordeel uit halen. Er is hier absoluut geen paniek. Onze huidige auto heeft nog steeds kans om races te winnen."

Tijger krijgt gouden tand

-ReDRuM- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Satria, een zevenjarige tijger die in de dierentuin van Singapore woont, kan zich weer vertonen nu hij een een gouden hoektand heeft. Het dier had zijn tand verloren tijdens een gevecht met een soortgenoot. Dankzij de hulp van vijf tandartsen en drie dierenartsen heeft Satria een edelmetalen kroon gekregen. De tand kostte 400 euro.
Satria
De operatie was een race tegen de klok. De tijger mocht niet langer dan een uur onder narcose blijven. "Als hij zou zijn bijgekomen, had hij ons gemakkelijk kunnen bijten", aldus een van de artsen.

Over enkele dagen kan de tijger met zijn nieuwe tand weer vlees in stukken scheuren.

Joseba Beloki: "alles of niets"

Joseba Beloki van O.N.C.E. - Eroski gaf vandaag voor de rit te kennen, dat er voor hem geen tussenweg is. Het is "alles of niets".

De Spaanse renner kwam naar de Tour om een goede indruk achter te laten en reed tot nog toe niet onverdienstelijk mee. Maar een plek net achter de top is niets voor hem. "Het gevoel om tweede te worden, dat ken ik al. Ik moet iets anders proberen. Het is mijn laatste kans om dit jaar de Tour de France te winnen en daardoor moet ik aanvallen. Ik weet nog niet wanneer, maar ik zal aanvallen. Als ik ook dit jaar faal, dan moet ik eens nadenken of het nog wel zin heeft om te starten in de Tour".
Beloki plaatste vandaag enkele aanvallen in de beklimming van l'Alpe d'Huez en bleef in het spoor van Lance Armstrong (USP). Hij staat nu tweede op 40 tellen achterstand.

Komende Britse GP laatste?

Black-Death wist ons vandaag het volgende te melden:

Het is goed mogelijk dat de komende Grand Prix van Engeland op Silverstone de laatste is, aldus Max Mosley, president van de FIA. Ook Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft dit al meerdere keren aangegeven.

Volgens Mosley zou de Britse Grand Prix onderaan de lijst staan van Europese Grand Prix' die moeten blijven. Er zullen races moeten verdwijnen om plaats te maken voor andere races, zoals die in Bahrein en Shanghai. Volgend jaar zullen er 17 races gereden worden, één meer dan dit jaar. Waarschijnlijk komt de Grand Prix van België terug op de kalender, maar er gaan meer dingen veranderen. Zo zullen Bahrein en Shanghai ook in het programma worden opgenomen, en is de Oostenrijkse A1 Ring al zo goed als verdwenen. Ook de toekomst van Silverstone is dus erg onzeker.

Ecclestone heeft zich al vaker negatief uitgelaten over de Britse Grand Prix. Zo zou de race niet spannend genoeg zijn. Mogelijk heeft ook het verbod op tabaksreclame te maken met het verdwijnen van de Grand Prix.

Mosley gaf geen duidelijk antwoord op de vraag of de fans volgend jaar nog in Silverstone naar de Formule 1 kunnen gaan kijken. "Het is nog te vroeg om dat te kunnen zeggen", aldus Mosley. "Alles dat ik kan zeggen is dat we de problemen zouden kunnen oplossen. Wat ik niet kan zeggen is of het zal worden opgelost".

Komend weekend zal dus de mogelijk laatste Grand Prix op het circuit van Silverstone verreden worden.

Minardi tweezitter in hartje London

Afgelopen vrijdag is de tweezitter van Minardi in actie gekomen in Hyde Park in London, mede als publiciteitsstunt voor de Britse Grand Prix die komend weekend verreden wordt.

De wagen werd bestuurd door Justin Wilson en de passagier was de Britse minister van sport, Hon Richard Caborn. Behalve voor publciteit was het ook om de minister een echte indruk van Formule 1 te geven. Om die indruk te completeren is ook een snelle pitstop gedaan, waarbij Paul Stoddart de lollypop-man was.

"Toen we benaderd werden om te helpen bekendmaken van de aankomende Britse Grand Prix op deze manier waren we erg blij mee te kunnen werken," vertelde Paul Stoddart. "Het is een van de 'thuis'races van het team, en is dit jaar nog belangrijker vanwege het feit dat Justin voor ons rijdt. Hij is overduidelijk de Formule 1 'Rookie van het jaar' tot zover dit seizoen, en het lijkt er sterk op dat hij in de toekomst een grote ster voor zijn land gaat zijn."

"Het is ook buitengewoon goed nieuws dat de Minister in staat was een beetje tijd vrij te maken in zijn drukke schema om hier vandaag te zijn en een beetje mee te maken wat de Formule 1 inhoudt. Het is een zeer belangrijk iets voor dit land, zowel technologisch als commercieel, en het is goed om te zien dat de regering dat begrijpt en inspanningen verricht om de industrie te houden en te voeden."

Mayo wint Alpe de Huez

Iban Mayo van Euskatel - Euskadi heeft de achtste etappe gewonnen. In Alpe d'Huez bleef hij alle favorieten voor.

De uitslag:

1 MAYO Iban ESP EUS in 5h 57' 30"
2 VINOKOUROV Alexandre KAZ TEL at 01' 45"
3 ARMSTRONG Lance USA USP at 02' 12"
4 MANCEBO Francisco ESP BAN at 02' 12"
5 ZUBELDIA Haimar ESP EUS at 02' 12"
6 BELOKI Joseba ESP ONE at 02' 12"
7 HAMILTON Tyler USA CSC at 02' 12"
8 BASSO Ivan ITA FAS at 02' 12"
9 LAISEKA Roberto ESP EUS at 02' 12"
10 CAUCCHIOLI Pietro ITA ALS at 03' 36"
11 MOREAU Christophe FRA C.A at 03' 36"
12 HERAS Roberto ESP USP at 03' 36"
13 ULLRICH Jan GER TBI at 03' 36"
14 MENCHOV Denis RUS BAN at 04' 15"
15 GARZELLI Stefano ITA CAL at 04' 46"
16 TOTSCHNIG Georg AUT GST at 04' 46"
17 JAKSCHE Jorg GER ONE at 04' 46"
18 BELTRAN Manuel ESP USP at 04' 46"
19 BOOGERD Michael NED RAB at 04' 59"
20 SASTRE Carlos ESP CSC at 05' 26"

Recordhouder achtbaanrijden gaat maar door

h0ax^ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Rodriguez, de man die zaterdagochtend het wereldrecord achtbaanrijden verbrak, weet van geen ophouden. Hij zit inmiddels al bijna zeventig uur in de achtbaan, en verbreekt daarmee als het ware zijn eigen record. Het nieuwe wereldrecord staat nog niet vast, aangezien de man nog steeds niet uit de achtbaan gestapt is.

Hoe lang Rodriguez nog door wil gaan, weet hij zelf ook niet. De marketingdirecteur van het pretpark in Hassloch meldde dat de recordhouder nog "in opperbeste stemming" verkeert. Op het moment dat Rodriguez het vorige wereldrecord verbrak, werd hem champagne aangeboden, maar daar dronk hij bijna niets van.

Volgens de regels van Guinness moet iemand die dit record wil verbeteren 24 uur per dag doorgaan, met maximaal een kwartier pauze elke acht uur. Elke avond stapt Rodriguez over in een andere achtbaan, met een lagere snelheid en kleinere loopings, zodat hij kan slapen.

Kaalplukproject criminele jeugdige patsers

Binnenkort start in de politieregio Gelderland-Midden (Arnhem-Ede) een gezamenlijke proef, om rijke criminele jongeren volledig kaal te plukken. Voornaamste bedoeling is om de enorme aantrekkingskracht die deze jonge criminelen op leeftijdgenoten uitoefenen te doorbreken.

Tijdens de proef werken politie, belastingdienst en sociale dienst nauw samen. Vanuit het hele land is al belangstelling getoond.

De politie stuit steeds vaker op jeugdige criminelen (14 tot 22 jaar) die geld als water verdienen en hun rijkdom opzichtig tonen. Ze verdienen kapitalen in de drugshandel, straatroven of prostitutie. Door die rijkdom kunnen ze rondrijden in dure auto's, zijn ze behangen met gouden sieraden en bellen ze met de nieuwste mobieltjes.

De jonge boeven zijn zeer populair bij andere jongeren. Omringd door mooie meiden, smijten ze in het uitgaansleven met geld. Aan regels en autoriteiten hebben ze lak. Agenten worden in hun gezicht uitgelachen. Boetes van bijna 200 euro voor bijvoorbeeld asociaal rijgedrag worden zonder blikken of blozen contant voldaan.

Jonge patsers

De politie gaat zich dus vooral extra richten op criminele jonge patsers, omdat hun rijkdom zo velen verblindt dat zelfs jongens met een heao-opleiding in de criminaliteit worden gezogen: "Aan hun boodschap dat misdaad loont en dat een schoolstudie voor sukkels is, moet een einde komen. Ons rechtsgevoel zegt: dit is te gek voor woorden. Toch genieten deze snuiters geen prioriteit. Patsers blijven als groep ongemoeid", aldus korpschef C.Bakker, die het project mede coördineert.

"Patsers moeten hun heldenstatus kwijtraken. Dat kan alleen als je ze treft waar het zeer doet. Dus alles afpakken: geen auto, geen geld, geen mobieltje, geen dure kleding. Desnoods telkens weer". Het moet volgens Bakker voorkomen dat ze een te grote aantrekkingskracht op andere jongeren hebben kunnen uitoefenen.

Men is nu in Gelderland-Midden een speciale procedure aan het ontwikkelen waarmee jongeren hun criminele verdiensten vlug en betrekkelijk eenvoudig kan worden ontnomen. Professor Y. Buruma, hoogleraar strafrecht uit Nijmegen, leidt het project. Hij verwacht wel juridische hobbels, maar juicht het initiatief toe. "Hier moeten we op inzetten. Het maatschappelijk belang is zeer groot."

Dader schietpartij Sittard bekend [Update]

Onderzoek van de politie in Limburg heeft geen verband aangetoond tussen de schietpartijen van gisteren in Roermond en Sittard. Daarbij vielen in totaal één dode en vier zwaargewonden.

De schietpartij in Sittard kostte het leven aan de 59-jarige Ine Zwakhalen. Haar even oude echtgenoot Jo en hun net negen jaar geworden kleinkind Audri raakten zeer ernstig gewond. Alle drie werden recht door het hoofd geschoten. Opa Jo en kleinkind Audri liggen zwaargewond in het ziekenhuis in Maastricht; het 9-jarige kind wordt kunstmatig in coma gehouden, in de hoop dat het daarna geopereerd kan worden.

De politie kent de vermoedelijke dader van de schietpartij. Hij vluchtte na de schietpartij weg in een grijze of goudkleurige BMW 740i. De politie is naar deze auto op zoek.

Ook buurtgenoten denken niet dat het om een afrekening in het criminele milieu gaat. Zij zeggen dat de dader gezocht moet worden in de klantenkring van het echtpaar Jo en Ine Zwakhalen, die een garage in tweedehands auto's (Join Auto) hadden en gespecialiseerd waren in BMW's.

In Roermond ging de schietpartij waarschijnlijk om een criminele afrekening. Daar werd een man uit Amsterdam in zijn rug geschoten, in een auto gestopt en verderop naakt uit de auto gegooid. De man kroop zwaargewond naar een boerderij. De eigenaar belde een ambulance. De man is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht.

Update 19:39

Net als zijn vrouw is nu ook Jo Zwakhalen uit Sittard overleden aan de gevolgen van de schietpartij. Hun kleinkind ligt nog steeds in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Vervalsing eurobiljetten steeds beter

Valse eurobiljetten zijn steeds moeilijker van echte te onderscheiden. Winkeliers kunnen nu zelfs al niet meer op hun UV-lampen bij de kassa vertrouwen.

In de provincie Friesland doken deze week valse honderd eurobiljetten op, die waarschijnlijk in Oost-Europa gemaakt zijn. In Leeuwarden werden, dankzij een oplettende cassière, vier mannen uit Lithouwen opgepakt. Zij waren in het bezit van vierduizend euro aan vals geld.

Het is nog niet bekend hoeveel valse biljetten er circuleren. De politie onderzoekt de zaak nog. Volgens hen zijn de vervalsingen 'uitermate professioneel'. Men adviseert dan ook de biljetten goed te voelen.

Nederlandse daklozen derde op WK voetbal

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse daklozenteam heeft op het eerste wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen de derde plaats behaald. Deze prestatie werd neergezet na eerdere overwinningen. In het Oostenrijkse Graz zegevierde Nederland zaterdag in het duel om de derde en vierde plaats. Oranje won van Brazilië met 4-1.

Eerder op de dag werd het team van bondscoach Sander de Kramer uitgeschakeld in de halve finale: Engeland won van Oranje door een doelpunt in de laatste minuut: 1-2. De finale werd uiteindelijk door Oostenrijk gewonnen.

Vuilniszakken gaan spaarzegels opleveren

henrivdm had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Bij een supermarkt in het Brabantse Heeze kunnen klanten hun volle vuilniszakken inleveren. In ruil voor de zakken krijgen de klanten spaarpunten van de supermarkt. De ondernemer van de betreffende supermarkt wil zo verspilling van grondstoffen tegengaan. "Per vuilniszak geef ik omgerekend ongeveer een handdoek weg", aldus de ondernemer.

De machine, die de vuilniszakken verwerkt bij zijn supermarkt, beschikt over een speciaal scanoog. Het apparaat kan via de streepjescode verpakkingen scheiden van ander afval en geschikt maken voor recycling.

Een vakblad voor de supermarkt branche merkte op dat er ook in Erp (N-Br) en Rotterdam een aantal supermarkten een zgn. "millieustraat" krijgen. In Heeze kostte de machine ongeveer een ton. De millieustraat zou de winkel ook helpen met het mogelijk aanscherpen van statiegeldregelingen op flesjes, blikjes en ander verpakkingsmateriaal.

Na een enquête, gehouden onder bedrijfsleiders van supermarkten, blijkt echter dat driekwart van hen niet wil dat hun supermarkt een verzamelpunt voor huisvuil wordt. Ze vrezen onder meer rotzooi in de winkel en stankoverlast. "Ik heb een supermarkt en geen vuilnisbelt", aldus een van de ondervraagde ondernemers.

Bijna veertig procent vindt dat de klanten de service wel kunnen waarderen. "Zeker als daar een beloning tegenover staat. Dit levert hen geld op", aldus een andere filiaalhouder.

Verboden GSM Car Kits worden zwaar bestraft

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Agentschap Telecom heeft de afgelopen maand enkele keren beslag weten te leggen op niet toegestane GSM Car kits, die worden verkocht onder de noemers "FM-radio Handsfree, Cardio Wireless earphone en Universal handsfree Carmate". Deze carkits voldoen niet aan de CE eisen, en ze worden niet begeleid door de juiste documenten.

De draadloze hand-free apparatuur is voornamelijk afkomstig uit China en de Verenigde Staten en wordt aangeboden op internet, op de markt en in winkels. De carkits zijn goedkoper dan goedgekeurde carkits, maar ze maken gebruik van illegale FM-frequenties. Het is in Nederland verboden deze apparatuur te verhandelen of te gebruiken. Ook volgt er forse boete als er reclame wordt gemaakt voor deze apparatuur. Agentschap Telecom zegt strafrechtelijk tegen de overtreders op te treden.

Twijfels over vaderschap in Hongkong

beerbarrel en Erkki hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal mannen uit Hongkong twijfelde of zij wel de biologische vaders van hun kinderen waren. Die twijfels waren niet geheel onterecht, blijkt nu uit een onderzoek. Bij 30 van de 75 vaders die een DNA-test lieten doen, bleek dat zij niet de verwekkers van hun kinderen waren.

De krant Sunday Morning Post meldde vandaag dat vier op de tien mannen hun vermoedens bevestigd zagen. Uit deze cijfers kan worden geconcludeerd dat van veel kinderen in Hongkong niet vaststaat wie de biologische vader is, aldus een onderzoeker.

Een DNA-onderzoek kan tegenwoordig al gedaan worden met een beetje slijm uit de mond van ouders en kind. Op die manier kunnen vaders met twijfels makkelijk een test laten uitvoeren.

Nederlander met xtc opgepakt in Australië

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 49-jarige Nederlander is zaterdag aangehouden door de Australische douane. De man probeerde bijna 8.000 xtc-tabletten mee te smokkelen. Hij had de pillen, die een totaal gewicht van twee kilo hadden, verborgen in zijn kleding.

Kort voor zijn aanhouding op de luchthaven van Perth was de man gearriveerd met een vlucht vanuit Hongkong. Men weet nog niet waar hij de xtc vandaan had.

De Nederlander moet maandag in Perth voor de rechter verschijnen, en kan een boete van maximaal 750.000 Australische dollar krijgen. Dat is ongeveer 444.000 euro. Als de rechter hem schuldig bevindt aan drugssmokkel, kan hij veroordeeld worden tot een levenslange gevangenisstraf.

Zanger van Bløf valt tijdens optreden in Weert

Saddam_pinten_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger Paskal Jakobsen van de Zeeuwse band Bløf is gisteren tijdens Bospop in het Limburgse Weert achterover gevallen. De band was net een half uurtje aan het spelen. De zanger verstapte zich tijdens het nummer 'Mooie dag'. Zittend op een kruk zong hij nog wel 'Ze is er niet', maar inmiddels was zijn enkel enorm gezwollen en verging hij van de pijn. Na behandeling door iemand van de EHBO besloot de band het optreden te staken, en Paskal naar het ziekenhuis te brengen voor foto's.

Paskal heeft waarschijnlijk licht gescheurde enkelbanden. Hij mag nu een paar dagen niet lopen, en dan moet er even verder bekeken worden hoe het gaat. De Zeeuwse band hoopt volgend jaar op Bospop weer op te treden en de fans te geven wat ze dit jaar moesten missen. Voorlopig gaat de band nu eerst even een maand met vakantie.

[Upd]Vier renners Fassa Bortolo afgestapt

Judge M. wist ons vandaag het volgende te melden:
Drie renners van Fassa Bortolo zijn vanochtend niet van start gegaan in de 8e etappe, van Sallanches naar L'Alpe d'Huez. Onderweg stapte nog een renner af.

Het betreffen klassementsrenner Aitor Gonzales, Volodymir Gustov en Sven Montgomery. Een reden voor hun opgave is nog niet bekend gemaakt. Onderweg gaf na 47 kilometer ook Nicola Loda op. De Italiaanse ploeg heeft nu nog maar drie renners in koers.

'Junk-food even verslavend als drugs'

De Sunday Telegraph en de Sunday Times melden dat hamburgers en snacks even verslavend zijn als drugs. De hoge concentraties van suiker en vet in het 'junk food', zijn even verslavend als nicotine en zelfs drugs. De beide bladen beroepen op nieuw wetenschappelijk onderzoek van wetenschappers aan het Rockefeller Instituut in New York.

Uit het onderzoek zou blijken dat producten als hamburgers, chips of chocolade, een biochemishe reactie in de hersenen veroorzaken waardoor eten ontaardt in schrokken. De veranderingen die voedsel met een heel hoog suiker- of vetgehalte veroorzaken, vertonen volgens de onderzoekers duidelijke overeenkomsten met wat nicotine of cocaine en heroïne in onze hersenen aanrichten.

De conclusies van de wetenschappers in New York worden onderschreven door collega's die in het geheim een eigen onderzoek uitvoerden voor Nestlé en Unilever, twee van 's werelds grootste fabrikanten van voedingswaren.

De twee voedselconcerns ontkennen overigens met klem dat zij op de hoogte waren van de bevindingen.

'Raceduivel' Joling raakt rijbewijs kwijt

Gerard Joling, die binnenkort met 538-jock Rick van Velthuysen tijdelijk het programma van Edwin Evers gaat overnemen, moet zich voorlopig laten rijden. De zanger van onder meer twee nummer één hits werd aangehouden toen hij bij Hoofddorp, waar een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur geldt, met 150 een politieauto voorbij scheurde.

Joling werd aan de kant gezet en kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren. ''Om je dood te schamen'', aldus de zanger: ''Ik stond ook nog eens vlakbij een stoplicht. De wachtende automobilisten kwamen niet meer bij. Ik moest zelfs als een zware crimineel in een politiebusje gaan zitten''.

Nieuwe beltoon moet insecten verjagen

Het grootste Zuid-Koreaanse GSM-bedrijf SK Telecom heeft een beltoon gemaakt dat insecten weg moet jagen. De beltoon gaat twee euro kosten en is onhoorbaar voor het menselijk oor. De nieuwe beltoon is onderdeel van een operatie om wat meer geld in het laatje te krijgen bij het telecombedrijf.

SK Telecom heeft 17 miljoen gebruikers. De gebruikers brengen echter gemiddeld maar 1,50 euro op per maand. SK Telecom hoopt dat diensten zoals het aanbieden van ringtones, de omzet per gebruiker verhoogd.

De nieuwe beltoon heeft wel een nadeel. Het verjagen van de insecten werkt alleen maar als je gebeld wordt op je mobiel.

Simoni "al dagen een wrak"

Gilberto Simoni, die voorafgaande aan de 7e etappe nog had aangekondigd te willen aanvallen, is ingezakt in de rit naar Morzine, en kan het geel wel vergeten.

Reden hiervoor zou zijn dat Gilberto Simoni zelf aangeeft al sinds de ploegentijdrit een wrak te zijn. Zware benen, overal pijn, koortsblaasjes en moeite met recupereren zijn zo zegt hij de oorzaken.

Voorafgaande aan de eerste Alpen rit zei Gilberto Simoni nog te willen aanvallen, maar daar is niks van gekomen. Samen met Santiago Botero eindigden ze op 6.11 van Armstrong, en bijna 10 minuten van ritwinnaar Virenque. "Ik kan het eindklassement nu wel vergeten", zo sprak Simoni treurend.

Bezuinigings-zomer bij de Publieke Omroep

In Hilversum nemen ze geen vakantie. De Publieke Omroep wil deze zomer gebruiken om te kijken hoe ze de opgelegde bezuinigingen van de overheid kan verwezelijken. Half augustus moeten de grote lijnen van de besparingen duidelijk zijn. De omroepen moeten tien procent van de Rijksomroepbijdrage bezuinigen.

In Hilversum wordt dus hard gewerkt deze zomer. "Je kunt er vanuit gaan dat iedere omroep zorgt dat-ie dat proces goed begeleidt", aldus Kees Groothuis, woordvoerder van de Publieke Omroep. "En dat betekent onder meer dat de omroepen woensdag en donderdag het gesprek zijn aangegaan over de invulling van de door Den Haag opgelegde bezuinigingen."

De bezuinigingen zullen vooral toeslaan bij de actualiteitenrubrieken. Nu komt het vaak voor dat er meerdere verslaggevers van de publieke omroep aanwezig is bij een nieuwsgebeurtenis. Door samen te werken moeten de rubrieken minder gaan kosten.

Verder willen de omroepen door efficiency meer bezuinigen.

Britse bisschoppen willen homo's accepteren

De Britse Anglicaanse kerk werkt aan een document waarmee ze homoseksualiteit willen accepteren. Volgens de Bisschoppen van deze Kerk is seksueel gedrag niet van centrale betekenis in het leven van een christen. De Britse krant The Sunday Times zondag denkt dat het "radicale" advies tot een storm van protest zal leiden. Het document moet aan het einde van dit jaar klaar zijn.

Onlangs moest een homoseksuele kanunnik onder druk afzien van zijn wijding tot bisschop van de Anglicaanse kerk. Onder andere de aartsbisschop van Nigeria was tegen zijn benoeming.

Peter R. De Vries wint zaak van HP/De Tijd

De Raad voor de Journalistiek (RvdJ) heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries in het gelijk gesteld inzake een klacht die hij tegen weekblad HP/De Tijd had ingediend. De Vries vond dat het weekblad hem in een artikel onterecht beschuldigde van dubieuze praktijken.

De RvdJ bestempelt het gewraakte artikel min of meer als journalistiek broddelwerk. Het stuk maakte deel uit van een serie publicaties over de Deventer moordzaak. De aanhef luidde: 'Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en vast in enkele woorden de crux van dit verhaal samenvatten: de methode-De Vries deugt niet'. Ook werd De Vries beschuldigd van manipulatie.

Volgens de Raad wordt echter nergens in het artikel bewezen dat de 'methode-De Vries' niet deugt. Ook andere verwijten missen een deugdelijke grondslag. Tevens had Peter R. De Vries weerwoord moeten worden geboden in het artikel, en dat is niet gebeurd.

De Raad neemt het HP/De Tijd ook kwalijk dat het stuk indertijd in een reclame op tv werd aangeprezen als 'De dubieuze methoden van een TV-detective. Alleen deze week, alleen in HP/De Tijd.

R. De Vries
Artikel over De Vries ''broddelwerk''

Sensation White verbleekt bij Black

Sensation Black heeft Sensation White doen verbleken. Het dancefeest dat gisteren in de Amsterdam ArenA werd gehouden werd een knallend feest. Alle 30.000 bezoekers waren in het zwart gekleed. De voortekenen voor een knallend feest waren bij aankomst al aanwezig. Vanaf een afstand schenen er felle lichten door het dak van het stadion. Uit bijna alle auto's die de parkeerplaats opreden, klonk de live-uitzending van ID&T Radio.

De Japanse dj Takkyu Ishino liet het stadion na 01.00 uur pas echt uit zijn dak gaan. Met een show vol vlammenwerpers en lange Chinese draken kwam het feest goed los.
Sensation Black in de ArenA
Vrijwel iedereen op de dansvloer ging uit zijn dak toen twintig minuten lang alleen maar van tevoren gemixte hits klonken, aangevoerd door de hit 'I Like it Loud' van Marshall Masters. Concurrerend partyorganisator Rocco van Awakenings verbijt zich backstage over het simpele concept. "Ik betaal dubbel zoveel aan artiesten voor Awakenings en hier verslaat de megamix de dj's. Het is een geniaal concept."

Foto: Weirdinside.nl

Man peuzelt eigen piemel op

At er laatst iemand in Oostenrijk zijn eigen tenen op nadat hij high geworden was van butaangas, in Maleisië heeft er nu een man onder invloed zijn eigen penis opgepeuzeld.

De 34-jarige man, zwaar onder de invloed van hallucinerende pillen, hakte zijn penis af, bakte die en at hem vervolgens op. Stemmetjes in zijn hoofd hadden hem aangezet tot deze bizarre daad, zo verklaarde hij naderhand. Hij realiseerde zich pas wat hij had gedaan had toen hij het bloed uit zijn kruis zag gutsen.

De 'piemel-eter' verblijft momenteel in een ziekenhuis; zijn toestand is stabiel.

Epson woedend op Consumentenbond

ToBe herschreef dit bericht en stopte het in de newssubmit, waarvoor dank.

Epson heeft via een communique op verschillende plaatsen laten weten dat ze mogelijk juridische stappen gaan ondernemen tegen de Consumentenbond. Eerder berichtten wij al dat de Consumentenbond een artikel had geplaatst waarin werd afgeraden om Epson printers aan te schaffen. Zij zouden een speciale chip gebruiken in hun inkt cartrigdes die de toevoer van de inkt na een aantal prints dicht draait terwijl het nog goed mogelijk zou moeten zijn om 30 tot 100 prints met zo'n inktcartridge te maken.

Volgens Epson, vereisen hun printkoppen dat er wat natte inkt achterblijft, zodat deze niet uitdrogen. Als de printkop uitdroogt dan is het mogelijk dat de printer beschadigd raakt. Deze chips zorgen ervoor dat de printerkop niet beschadigd wordt. Het verschil in de techniek gebruikt tussen de verschillende fabrikanten wordt in de test buiten beschouwing gelaten.

Het is trouwens algemeen bekend dat inktcartridges van A-merken duur zijn. De prijs van nieuwe printers is tegenwoordig zo laag, dat er alleen maar winst wordt gehaald uit de verkoop van nieuwe inktcartridges. Daarnaast meldt Epson dat er bij de verkoop van een cartridge altijd wordt gemeld hoeveel te printen pagina's er gegarandeerd worden.

16 doden bij busongeluk Kashmir

In Kashmir, India, is een bus van een bergweg gereden nadat het een ander voertuig raakte. De bus viel in een rivier waarbij minstens zestien mensen om het leven kwamen en negentien mensen gewond raakte.

Volgens ooggetuigen raakte de bus in een scherpe bocht een van. Hierdoor verloor de bestuurder van de bus de macht over het stuur en reed de Chenab Rivier in. De dorpsbewoners schoten te hulp en hebben gewonde passagiers gered. Reddingswerkers probeerden de bus uit het water te trekken.

Het aantal doden zal naar alle waarschijnlijkheid nog verder stijgen, omdat de rivier mogelijk mensen meegesleurd heeft.

Bestuurders Irak geen echte macht

Het Iraakse bestuur zal zondag voor het eerst bijeenkomen. De door de Amerikanen gesteunde Iraakse regering krijgt echter naar alle waarschijnlijkheid geen enkele macht. Voorgesteld is dat de Amerikaanse bestuurder Paul Bremer een veto krijgt over elke beslissing.

De raad der 'wijzen' zal bestaan uit 25 tot 30 leden, maar sommige Irakezen hebben al hun ongenoegen geuit omdat ze de bevolking niet voldoende zouden vertegenwoordigen.

Haar taken zullen onder andere behelzen :

- Het nomineren van ministers
- Wetten nader bekijken
- Contracten tekenen
- Het nationale budget goedkeuren
- Nieuwe comité-leden aanwijzen om een nieuwe constitutie te maken,
vóórdat er vrije verkiezingen komen.
- Het selecteren van een onafhankelijke gouverneur van de centrale bank

De raad zal ongeveer de volgende samenstelling hebben :

- 13 Shiïetische moslims
- 5 Soennieten (Suna moslims)
- 5 Koerden
- 1 Christen
- 1 Turk

Washington hoopt dat hiermee de dagelijkse aanvallen op Amerikaanse troepen afneemt nu de Irakezen zien dat de macht wordt overgedragen aan lokale leiders.

België schaft de genocidewet af

Spotter2 en CrAzY-BoY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe Belgische regering, die zaterdag door Koning Albert werd benoemd, heeft meteen de veel bekritiseerde genocidewet afgeschaft. De wet was vooral de Amerikanen een doorn in het oog.

Volgens de genocidewet konden alle verdachten van misdaden tegen de medemenselijkheid in België worden berecht, waar ter wereld die misdaden ook waren begaan. Hiervoor hoefde het slachtoffer geen Belg te zijn.

De wet leidde in de Verenigde Staten tot grote woede, omdat ook president Bush en generaal Franks werden aangeklaagd naar aanleiding van de oorlog in Irak. De VS dreigde met strafmaatregelen, zoals het weghalen van het NAVO-hoofdkwartier uit Brussel.

Door die druk werd de wet eerder al aangepast, maar dat was voor de VS onvoldoende. Nu de wet is afgeschaft valt genocide weer onder het strafrecht. Alleen Belgen kunnen op basis daarvan worden vervolgd.

Iraanse Siamese tweeling begraven in Iran

msntools en S7eph4n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Iran zijn zaterdag de lichamen van de Siamese tweelingzusjes Ladan en Laleh Bijani begraven. De vrouwen vonden hun laatste rustplaats in hun woonplaats Firuzabad, waar duizenden mensen hen de laatste eer bewezen.

De tweeling overleed dinsdag tijdens de operatie die hen van elkaar moest scheiden. De zussen waren met hun hoofden aan elkaar gegroeid. Na vijftig uur, toen de scheiding eenmaal een feit was, overleden zij door teveel bloedverlies.

Saeco selectie fors beboet

Het team Saeco - Longoni Sport heeft vandaag forse boetes gekregen van de Tourdirectie. Het team besloot uit protest tegen de weigering van de directie om haar lichtere fietsen toe te staan, in andere -witte in plaats van rode- outfits te rijden.

De Italiaanse ploeg wilde de bergetappes met 6,6 kg zware fietsen rijden, maar de UCI-normen schrijven een minimumgewicht van 6,8 kg voor. Saeco besloot daarom vandaag een witte outfit aan te trekken met daarop een laatste verzoek aan de UCI om de fietsen toch goed te keuren.
De Tourdirectie was niet gediend van de gedaanteverandering en besloot om elke renner een boete van 200 Zwitserse francs op te leggen. Voorts werd ook het team nog eens voor 500 Zwitserse Francs per renner aangeslagen. Wat de Italianen morgen uit de klerenkast trekken is niet bekend.

Italiaanse rivieren dreigen op te drogen

De hitte en aanhoudende droogte veroorzaken nu ook in Italië grote problemen. De waterstanden in de grootste rivier van het land, de Po, zijn flink gedaald. Het water staat zo'n 24 centimeter lager dan twee weken geleden.

Gevolg hiervan is dat scheepvaart niet meer kan op de rivier, vanwege de waterstand. Bovendien bestaat er de kans dat waterkrachtcentrales in de Po vlakte stil komen te liggen, waardoor de stroomproduktie in gevaar komt.

Sinds eind april heeft het in veel regio's van Italië niet meer of nauwelijks geregend. Het wordt in de felle zon bijna overal meer dan 30 graden en de luchtvochtigheid is hoog. Dat betekent dat de warmte ondraaglijk is. Vrijdag noteerde Florence 's lands hoogste temperatuur met 34,6 graden.

De voorspellingen beloven niet veel goeds. Het lijkt er zelfs op dat de droogte en hitte de komende dagen erger gaat worden. Er wordt verwacht dat dee temperatuur nog iets hoger zal oplopen (35 graden en meer).

Landbouwers vrezen dat de maisoogst voor een gedeelte als verloren beschouwd kan worden. Voor Lombardije (Noord-Italie) zal waarschijnlijk binnenkort de noodtoestand worden uitgeroepen.

Na etappe zeven

In de eerste bergrit van Lyon naar Morzine ontstonden zoals verwacht de eerste problemen. Er zijn na vandaag nog 187 renners in koers.

Etappe 7 Lyon - Morzine

Gele trui: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon)
Groene trui: Baden Cooke (FDJeux.com)
Bolletjestrui: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon) / drager: Rolf Aldag (Telekom)
Witte trui: Denis Menchov (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon)
Rode lantaarndrager: Jimmy Casper (FDJeux.com)

Incidenten:
Opgave Jesus Maria Manzano (KEL) na 50 kilometer, val na verlies van bewustzijn als gevolg van de hitte
Opgave Alessandro Petacchi (FAS) na 52 kilometer, vermoeidheid
Opgave Jaan Kirsipuu (AG2) na 102 kilometer, vermoeidheid
Opgave Olaf Pollack (GER) na 119 kilometer, blessure rechterknie
Opgave Luis Perez (COF) , vermoeidheid
Opgave Michael Rich (GER) na 158 kilometer, blessure linkerknie
Opgave Marco Velo (FAS), vermoeidheid
Jorg Jaksche (ONCE-Eroski): spijsverteringsproblemen
Pablo Lastras (iBanesto.com): wonden aan rechterheup en kneuzing rechterknie
Michael Blaudzun (Team CSC); oppervlakkige wonden en blauwe plekken
Baden Cooke (FDJeux.com): oppervlakkige wonden en blauwe plekken
Anthony Tauler (Kelme-Costa Blanca): wonden en kneuzingen op linker heup en knie
David Canada (Quick.Step-Davitamon): wonden op linkerknie en beide ellebogen
Damien Nazon (Brioches La Boulangère): pijn in linkerknie
Jérôme Pineau (Brioches La Boulangère): wond op linkerheup
Alessandro Bertolini (Alessio): gewond aan linkerknie

Organisatie:
Elke renner van Saeco werd een boete van 200 Zwitserse Francs opgelegd voor het dragen van een niet toegestane outfit.
Het team van Saeco kreeg een boete van 500 Zwitserse Francs per renner voor het dragen van niet toegestane outfits.

Mogelijk verband schietpartijen

Bij twee schietpartijen in Sittard en Roermond zijn één dode en vier gewonden gevallen. De politie sluit niet uit dat de schietpartijen met elkaar te maken hebben.

De gewonden van de schietpartij in Sittard zijn er zeer slecht aan toe. Het meisje is in kritieke toestand met een traumahelicopter naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje was bij haar opa en oma op bezoek. Het echtpaar heeft een garagebedrijf aan huis. Opa en kleinkind werden in het kantoor gevonden, de oma naast de woning.

De dader is nog voortvluchtig. De politie weet nog niet wat de aanleiding is geweest van het voorval, maar denkt niet aan een familieruzie. "Gezien de aard van het letsel is er wel iets aan de hand," zei een woordvoerder. Hij wilde dit niet verder toelichten.

Een speciaal opgesteld rechercheteam onderzoekt of het om een afrekening gaat. De Technische Recherche heeft de wijde omgeving afgezet en is met een sporenonderzoek begonnen.

In Roermond werd een man uit Amsterdam in zijn rug geschoten, in een auto gestopt en verderop naakt uit de auto gegooid. De man kroop zwaargewond naar een boerderij. De eigenaar belde een ambulance. De man is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen hebben bij beide schietpartijen een zilverkleurige BMW gezien. De politie heeft bij Neer twee auto's aangehouden. De bestuurders worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Roermond.

In Roermond werd nog een man in de stationstunnel beschoten. De kogel raakte hem in een hand. Of de twee schietpartijen in Roermond met elkaar verband houden, kon de politie niet zeggen.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.