Zeven ton voedsel vernietigd na controle

Short_stop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Belgische Voedselagentschap (vergelijkbaar met de Nederlandse Keuringsdienst van Waren) heeft een landelijke actie uitgevoerd waarbij veertien leveranciers van Chinese restaurants zijn gecontroleerd, zo werd gisteren in een persbericht bekend gemaakt.

Van de veertien gecontroleerde bedrijven werd slechts één bedrijf "goedgekeurd". Bij twee bedrijven kwam de dienst niet binnen en die zaken zullen worden overgedragen aan het Parket. Bij de overige elf bedrijven werden overtredingen vastgesteld als gebrekkige hygiëne, gebrekkige bewaring, aanwezigheid van vervallen producten of vaststelling van niet toegelaten heretikettering en het niet hebben van de nodige vergunningen.

Voor minder zware inbreuken werd een waarschuwing opgemaakt, andere inbreuken werden onmiddellijk geverbaliseerd en overgemaakt aan de commissaris van de administratieve boete van het Voedselagentschap.
In één ernstig geval werd het dossier overgemaakt aan het parket voor verder onderzoek. Er werd in totaal ongeveer 7000 kg eetwaren inbeslag genomen en onder toezicht van het Voedselagentschap vernietigd.

De dienst zegt in het persbericht verder dat in de toekomst meer van dit soort gecoördineerde acties uitgevoerd zullen worden bij andere soorten bedrijven.